Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Keresés: brokkolit |
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek? |
Kedves Katalin! #11 / #12
Valószínű, hogy nem az jött át aminek át kellett volna jönnie! Nagyapám 92 évesen
"ment el", imádta világ életében a húsokat, a töltöttkáposztát, a kolbászokat, a
disznótorost sőt a szalonnát friss paraszthenyérrel és hagymával.... stb. Én mint
unoka sokat lakmároztam vele, de még gyermekkoromban meghalt! ja s súltkeszeget
is szerette s ezt ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Főzés, Válaszok száma: 15 |
Brokkolival mit együnk? |
■50 dkg tollhegytészta
■30 dkg füstölt sonka
Pl. Tepsis brokkolis penne
45 dkg brokkoli
20 dkg kukorica
20 dkg trappista sajt
0,5 l főzőtejszín (sűrű)
0,5 l víz (a tészta főzővizéből)
2 db bio zöldségleveskocka
só
bors
szerecsendió
1.A tésztát és a zöldségeket megfőzzük, a sonkát csíkokra vágjuk.
2.Összekeverjük egy tálban a hozzávalókat, és a ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 2 |
Vajon a nyers lereszelt sárgarépa fogyasztásától valóban jobb lesz a látásom? |
A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin ... |
Kategória: Egészség – Egészséges életmód, Válaszok száma: 10 |
Honnan szoktatok rendelni ebédet? |
A temetőben voltam Szegeden. és délben bementünk a Régi híd étterembe.
Nem vagyok jobbikos, de egy jobbikos Pali a tulaj. nagyon klassz parasztos berendezésű az étterem. Tiszta, kultúrált, és udvarias a kiszolgálás.
Én ott idegen vagyok bár ha tehetem oda megyek enni, ha arra járok.
Rendeltem egy ismeretlen eredetű borjúpaprikást. Nem kételkedtem benne, hogy borjúból készült ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 20 |
Mi a legjobb brokkolis recept? |
... gombával, egyéb színes zöldségekkel együtt. Nagyon mutatós köret, de a brokkoli krémleves a kedvencünk, ezt főleg akkor főzöm, ha van maradék húslevesem is.
Kevés sós vízben megfőzöm a brokkolit, majd összeturmixolom a főzővizével együtt. Fele vaj, fele olajjal, kevés liszttel gyenge rántást készítek, beleöntöm a brokkolis masszát, a maradék húslevest, teszek bele főzőtejszínt, ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Vegetáriánus ételek, Válaszok száma: 2 |
Mi a laposborsó és mit lehet késziteni belőle? |
A laposborsó másnéven csicseriborsó.
Készülhet belőle leves is, például a Bagócaleves, ami egy nagyon egyszerű leves, bárki könnyen elkészítheti:
Hozzávalók: csicseriborsó,petrezselyem,sárgarépa,száraz kenyér,füstölt kolbász
Elkészítés:Előző nap a száraz csicserborsót beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Majd aznap odatesszük vízzel felöntve főni, valamint a ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 3 |
Milyen zöldségekből finom egy fasírozott? |
Az igazi fasírthoz nem kell zöldség. Hús , áztatott zsemle, pirospaprika, bors, hagyma, foghagyma. Ezeket jól összegyúrjuk és ha jó az állaga, akkor pogácsákat csinálunk belőle, de lehet egybe is kisütni, akkor a közepére előre főt főt tojást meghámozva beleteszünk. Én 3 db-ot szoktam. A fasírtot zsemlemorzsába át kell forgatni és forró zsírba vagy olajba megsütni.
Jó ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 6 |
|
|
|