Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Brokkolival mit együnk?
Sajtal töltött pulykatekercs brokkolival

Hozzávalók:
1 kg pulykamell
1 fej brokkoli
2 közepes lilahagyma
2 dl főzőtejszín vagy tej
1 pohár tejföl
30 dkg füstölt sajt
bacon

bors
ételízesítő
Elkészítés:
A pulykamellet vágd vékony, hosszúkás szeletekre, sózd, borsozd őket, majd tekered bele a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Ezt göngyöld baconbe, majd rakd olajozott tepsibe, és süsd előmelegített sütőben kb. 20 percig 220 fokon.

Közben a brokkolit vágd rózsáira, és ételízesítős vízben főzd félpuhára.

A lilahagymát vágd apró kockákra, keverd össze 1 pohár tejföllel és annyi főzőtejszínnel vagy tejjel, hogy kicsit folyós állaga legyen, majd reszeld bele a maradék füstölt sajtot, és ezt is sózd, borsozd be ízlés szerint.

Amikor már a hús megpuhult, rakd a tepsibe a brokkolit, és öntsd rá az elkészített hagymás-sajtos-tejfölös mártást, és süsd tovább kb. 20-30 percig, amíg a teteje megpirul.

Rizzsel, tésztával, de akár önmagában is nagyon finom!

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: szelidszeder ( 2011.06.23. 14:42 )
Válaszok száma: 2
Címkék: brokkolival, együnk, mit, főzőtejszínnel, előmelegített, pulykatekercs, ételízesítős, pulykamellet, elkészített,
Válaszok Új válasz
agica2004 2011.06.23. 15:03 (#2)
■50 dkg tollhegytészta
■30 dkg füstölt sonka
Pl. Tepsis brokkolis penne

45 dkg brokkoli
20 dkg kukorica
20 dkg trappista sajt
0,5 l főzőtejszín (sűrű)
0,5 l víz (a tészta főzővizéből)
2 db bio zöldségleveskocka

bors
szerecsendió

1.A tésztát és a zöldségeket megfőzzük, a sonkát csíkokra vágjuk.
2.Összekeverjük egy tálban a hozzávalókat, és a tepsibe öntjük.
3.A leveskockát a tészta főzővizében feloldjuk, ha kihűlt, vegyítjük a tejszínnel.
4.Fűszerezzük a hígított tejszínt (só, bors, szerecsendió).
5.A tésztára öntjük, tetejére sajtot reszelünk.
6.Forró sütőben 20 percig pirítjuk.

Kb. 200 °C fokon süljük, alsó-felső sütéssel.


tarnics 2011.06.23. 14:49 (#1)
Szerintem a tejszín és a sajt miatt elég kalóriadús, én nem főznék hozzá se tésztát, se rizst, csak akkor, ha nincs belőle annyi, hogy mindenki jól lakjon, de akkor a tésztára szavazok. De főzhetsz hozzá apró galuskát is, amikor kész, reszelsz egy kis hagymát, megdinszteled, beleforgatod a galuskát, sózod, és kész a köret.
Facebook komment
További címkék
tészta főzővizéből, zöldségeket megfőzzük, sonkát csíkokra, tepsibe öntjük, tollhegytészta, füstölt, sonka, tepsis, tepsibe zöldségeket sütőben, sonkát csíkokra percig, tészta akkor köret, sonka sütéssel, pirítjuk tepsis, csíkokra trappista, annyi beleforgatod, brokkoli mindenki, amikor penne,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.