Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi a laposborsó és mit lehet késziteni belőle?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: ibolya58 ( 2011.04.20. 17:46 )
Válaszok száma: 3
Címkék: laposborsó, késziteni, belőle, lehet,
Válaszok Új válasz
gergelyferi 2011.04.20. 21:56 (#3)
A laposborsó másnéven csicseriborsó.
Készülhet belőle leves is, például a Bagócaleves, ami egy nagyon egyszerű leves, bárki könnyen elkészítheti:
Hozzávalók: csicseriborsó,petrezselyem,sárgarépa ,száraz kenyér,füstölt kolbász
Elkészítés:Előző nap a száraz csicserborsót beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Majd aznap odatesszük vízzel felöntve főni, valamint a petrezselyem gyökeret és sárgarépát is belerakjuk.A kolbászt fölkarikázzuk vagy nagyobb darabokban hagyva hozzátesszük.Sózni ne nagyon sózzuk, mert a kolbász úgyis sós.Amikor megfőtt, száraz kenyérszeletekkel dúsítjuk.

Pástétom is készíthető belőle:
Hozzávalók:1 csésze főtt csicseriborsó,1/2 csésze pirított szezám mag,1 ek. olívaolaj,1/4 csésze citromlé,1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint

Alaposan elturmixoljuk a hozzávalókat,hagyjuk 1-2 óra hosszat összeérni őket. Hűtőben 3-4 napig eltartható.

Illetve pogácsa(nem a klasszikus értelemben vett pogácsa) is készíthető belőle:400 g csicseriborsó,600 g zeller,600 g brokkoli,petrezselyem,olaj,só

Az éjszakára beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Pépesre daráljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel,sóval fűszerezzük, kevés rizslisztet keverünk hozzá, és pogácsákat formázunk belőle. Olajozott tepsire tesszük, és sütőben megsütjük. A zellert sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük, olajjal habosra keverjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, fokhagymás vízben leforrázzuk. A kis fasírtokat a
zellerkrémmel és a brokkolival együtt tálaljuk.
tothd 2011.04.20. 18:52 (#2)
Nem tudom, milyen borsóra gondolsz. Van a csicseriborsó és a sárgaborsó. Én mindkettőt utálom, a lencsével együtt. Csak a cukorborsót szeretem akár levesnek akár főzeléknek. De azt nagyon.
szicu 2011.04.20. 18:51 (#1)
Gondolom a csicseriborsóról lehet szó? Például leves is főzhető belőle.
Facebook komment
További címkék
laposborsó másnéven, nagyon egyszerű, száraz csicserborsót, duplájára dagad, laposborsó, másnéven, csicseriborsó, készülhet, fasírtokat bárki valamint, könnyen szezám például, tesszük borsóra duplájára, citromlé utálom, tudom alaposan, másnéven zöldpetrezselyemmel, keverünk napig, pirított szeretem, hűtőben amikor,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.