Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
gergelyferi |
2011.04.20. 21:56 (#3) |
|
|
A laposborsó másnéven csicseriborsó.
Készülhet belőle leves is, például a Bagócaleves, ami egy nagyon egyszerű leves, bárki könnyen elkészítheti:
Hozzávalók: csicseriborsó,petrezselyem,sárgarépa ,száraz kenyér,füstölt kolbász
Elkészítés:Előző nap a száraz csicserborsót beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Majd aznap odatesszük vízzel felöntve főni, valamint a petrezselyem gyökeret és sárgarépát is belerakjuk.A kolbászt fölkarikázzuk vagy nagyobb darabokban hagyva hozzátesszük.Sózni ne nagyon sózzuk, mert a kolbász úgyis sós.Amikor megfőtt, száraz kenyérszeletekkel dúsítjuk.
Pástétom is készíthető belőle:
Hozzávalók:1 csésze főtt csicseriborsó,1/2 csésze pirított szezám mag,1 ek. olívaolaj,1/4 csésze citromlé,1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint
Alaposan elturmixoljuk a hozzávalókat,hagyjuk 1-2 óra hosszat összeérni őket. Hűtőben 3-4 napig eltartható.
Illetve pogácsa(nem a klasszikus értelemben vett pogácsa) is készíthető belőle:400 g csicseriborsó,600 g zeller,600 g brokkoli,petrezselyem,olaj,só
Az éjszakára beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Pépesre daráljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel,sóval fűszerezzük, kevés rizslisztet keverünk hozzá, és pogácsákat formázunk belőle. Olajozott tepsire tesszük, és sütőben megsütjük. A zellert sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük, olajjal habosra keverjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, fokhagymás vízben leforrázzuk. A kis fasírtokat a
zellerkrémmel és a brokkolival együtt tálaljuk. |
|
|
tothd |
2011.04.20. 18:52 (#2) |
|
|
Nem tudom, milyen borsóra gondolsz. Van a csicseriborsó és a sárgaborsó. Én mindkettőt utálom, a lencsével együtt. Csak a cukorborsót szeretem akár levesnek akár főzeléknek. De azt nagyon. |
|
szicu |
2011.04.20. 18:51 (#1) |
|
|
Gondolom a csicseriborsóról lehet szó? Például leves is főzhető belőle. |
|
|
|
|
laposborsó másnéven, nagyon egyszerű, száraz csicserborsót, duplájára dagad, laposborsó, másnéven, csicseriborsó, készülhet, fasírtokat bárki valamint, könnyen szezám például, tesszük borsóra duplájára, citromlé utálom, tudom alaposan, másnéven zöldpetrezselyemmel, keverünk napig, pirított szeretem, hűtőben amikor,
|
|
|
|