Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
A Klubrádióban a napokban egy magyar klímakutató, és több, külföldi szaktudós véleménye alapján elhangzott, hogy már egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a globális klímaromlás, az ember tevékenységének (környezetszennyezés, környezetpusztítás, ipari termelés, és felelőtlen hulladékkezelés) következménye! Továbbá, nagyon úgy tűnik: lehet, hogy már ELKÉSTÜNK a klímaromlás visszafordításával!... A romló folyamatok ugyanis, egymással összefüggő tényezők ,,eseményterében" zajlanak, ahol elég az egyik összetevő összeomlása, aminek folytán olyan mértékű instabilitás (dominóhatás) következik be, ami az emberiség számára végzetes klímát eredményez a Földön! Magyarul: belátható időn belül KIPUSZTULHAT AZ EMBERISÉG A BOLYGÓRÓL!

Jelenleg, 1 °C-szal fokkal magasabb a Föld átlaghőmérséklete, mint 100 évvel ezelőtt. Ez ugyan, első ránézésre nem tűnik riasztónak, ám a növekmény az utóbbi években, már 1/15-öd °C! És ez GYORSULÓ tendenciára utal! Márpedig a klímakutatók többsége szerint, a földi átlaghőmérséklet-növekedésének nem szabadna 3 °C FÖLÉ emelkednie! Ekkor ugyanis, olyan - egymást beindító és erősítő - negatív hatásokkal kellene szembesülnünk, amelyekkel már nem tudnánk lépést tartani, és velük megbirkózni! Vagyis: az ember által elvégzendő - klímaromlást-csökkentő - beavatkozások, már nem volnának elegendőek a hatásromlás kiegyenlítésére, pláne, visszafordítására.

A becslések azt mutatják, hogy amennyiben nem lépünk AZONNAL és GLOBÁLISAN - éspedig tényleg azonnal, és minden nemzet azonos szándékkal, és arányosan azonos vállalásokkal -, akkor a század '50-es éveire, olyan mértékű lesz a klímaromlás, ami az emberek többsége számára tolerálhatatlan lesz!

Magyarországom, már jelenleg is GYENGÉBB az uralkodó NYUGATI széljárás, mint amit a meteorológiai feljegyzésekben az elmúlt 100 évében dokumentáltak! Ez pedig azt eredményezi, hogy a nyári időszakban Dél felől, Afrika irányából érkező meleg-légáramlatok által szállított meleg levegő, tartósabban (hosszabb ideig) megmarad a Kárpát-medencében, ami gyengébb csapadék-képződést, szárazabb éghajlatot eredményez, aminek folytán csökkenhetnek a termésátlagok, sőt, mi több: az őshonos haszonnövények, megritkulhatnak, elsatnyulhatnak, akár ki is pusztulhatnak!...(Lévén, hogy nem tudnak egyik napról a másikra Északra vándorolni...)

Aktuális hazai hírek:
1. Idén, nagyjából 5%-kal kevesebb búza termett Magyarországon, mint tavaly! Ez a különbség ugyan csekélynek tűnik, és a megtermett mennyiség, bőven fedezi a hazai igényeket (még exportra is jut), ámde itt is a TREND a lényeg! Ha az elkövetkező években nem változik a hőmérsékleti trend, és évente további 5-5%-kos termés-növekményeket kell elkönyvelnünk, akkor 10 ÉV MÚLVA, MÁR GABONABEHOZATALRA SZORULÓ ORSZÁG LESZÜNK! (Márpedig ebben az évben, az egész bolygón kevesebb gabona termett, mint tavaly!...)
2. Tegnap Szentendre magasabban fekvő részein, ideiglenesen leállt az ivóvízellátás a Duna alacsony vízállása miatt!
3. Pakson tegnap előtt csökkenteni kellett a reaktorok energia-termelő szintjét (a reaktor-hőt), mivel...
a) a Duna vizének hőmérséklete, nem volt megfelelően ,,hűvös" a normál energiaszinten működtetett reaktorok hűtéséhez... (azokhoz a reaktorokhoz, amelyekben a Duna vize a moderátor-közeg), miközben...
b) Paks alatt HŐCSÍKOT eredményezett az erőműből a Duna vizébe kiáramoltatott - elhasznált - reaktor-hűtő víz - ami káros következményű a dunai élővilágra nézve...
(...És Paks II., még meg sem épült!...)

KörnyezetGlobális felmelegedés
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2018.08.11. 02:20 )
Válaszok száma: 118
Címkék: megtapasztalt, augusztust, életében, köztetek, környezetszennyezés, környezetpusztítás, visszafordításával, átlaghőmérséklete, gabonabehozatalra, visszafordítására,
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2018.08.16. 20:04 (#38)
...Egyébként, MIRŐL IS szól ez a Kérdés?...
Nos, a mondott - és globális súllyal az emberiségre nehezedő - kérdés ALAPVETŐ állításaira fittyet hányó szemellenzős idiótákHOZ "jött" a 34-es jegyzet...
wrist 2018.08.16. 20:03 (#37)
Túlértékelsz engem is és magadat is. Maximum 10 kg aranyat érek...
foxworkinspace 2018.08.16. 19:58 (#36)
...Egy névtelen senki (35), kb. annyit nyom a latban, mint egy darab kiszáradt tehénszar 1 tonna arany mellett...
wrist 2018.08.16. 18:41 (#35)
Ezek hogy is jönnek ide?

Egyébiránt sikerült fellelni, valami Fóka Béka, vagy Béna Csóka, vagy Zsóka Béla? Mindegy, valami töketlen izé, aki írózseninek hiszi magát.
foxworkinspace 2018.08.16. 18:32 (#34)
► ,,Az ,,életigenlő" és ,,nagyon pozitív" világnézetről: Aki következetesen a sínek között baktat a Budapest-Bécs vasútvonalon, és van annyira bátor-botor, hogy életigenlően pozitív világnézettel a lelkében, üdvözült mosollyal az arcán: hiszi, hogy nem fog jönni a vonat, az hülye!..." */«foxworkinspace» Baksay-Róka Béla/
► ,,Annál az embernél, aki szemellenzőt viselve ül autóba, csak egy veszélyesebb van, az, aki hirdeti is, hogy szemellenzővel autót vezetni élvezet!..." /«foxworkinspace» Baksay-Róka Béla/

...Egyébiránt: a 33-as annyira különlegesen lüke, hogy arra még a The Lancet-ben sem lehet kutatási eredmény-közleményt fellelni!...


wrist 2018.08.16. 18:01 (#33)
Kedves decotext!

Valóban ez a helyes lépés? Rókánk jóslatairól ugyan tudjuk, hogy helytállóak, lásd Hillary Clinton nyer, vagy polgárháború lesz az USA-ban, illetve 1-2 hónapon belül világháború, Orbán bukni fog, vagy rögtön polgárháború, stb., de én inkább várnék egy picit. Bár anyósomat megkímélném én is ezektől a borzalmaktól és kegyes lennék hozzá, de mi lesz, ha sem a bíróság, sem a feleségem nem fogadja el ezt mentségként?
decotext 2018.08.15. 07:47 (#32)
Brrrrr..... tiszta libabörös lettem!
Most megyek, s kirítom a családomat majd felkötöm
magam, hogy nehogy ezt át kellejen élnie valakinek
ezt a katalizmát!!

foxworkinspace 2018.08.14. 21:23 (#31)
...EZT, mintha már LETÁRGYALTUK VOLNA! Nem de bár?... (Több ízben is...)

MA, a holocénben - vagyis a Földtörténeti jelenkorban (ami nagyjából 11 700 évvel ellőtt kezdődött, és ma is tart) -, egyfajta ,,kis-jégkorszakban" élünk! Ezt onnan lehet tudni, hogy a bolygó mindkét pólusa, eljegesedett állapotban van ugyan, de csak az északi és déli 60-ik szélességi fok felett.
Ami - lévén, hogy a Föld történetében voltak olyan korszakok is (nem is ritkán), amikor az eljegesedés, a 60-adik szélességi köröknél jóval lejjebb is ,,dolgozott" -, viszonylag jó hír az emberiség számára. (Lehetne persze, jobb is, hiszen voltak olyan korszakok is, amikor sem az északi, sem a déli sark nem volt eljegesedve.)

A ROSSZ HÍR azonban az, hogy a Föld globális klíma-viszonyaiban az utóbbi 30-50 évben EGYRE GYORSULÓ MÓDON LÁTSZIK MEGNYILVÁNULNI EGY TREND, nevezetesen: A BOLYGÓ KLÍMA-VISZONYAINAK ROMLÁSA!
Ez pedig, a klímakutatók egyre egyöntetűbb véleménye szerint: AZ EMBER GLOBÁLIS IPARI TEVÉKENYSÉGÉNEK - a légkört, a talajt, a folyóvizeket, a tavakat, tengereket és óceánokat elszennyező tevékenységének - KÖVETKEZMÉNYE!

Röviden: A BOLYGÓ KLÍMA-RENDSZERE, KATASZTROFÁLIS MÓDON FELBORULNI LÁTSZIK!

Az tehát, nem érv, hogy ,,volt ilyen már, korábban is"!... Igen, volt, csak akkor SZUPER-VULKÁNOK SZÁZAI MŰKÖDTEK A BOLYGÓN, ÉS NEM LÉTEZETT AZ EMBERI FAJ! (És persze, azok a szuper-vulkánok, egyetlen kitörésük során, több mint 1000 köbkilométer anyagot is képesek voltak kilövellni a légkörbe...)

MA azonban, csak 20 szupervulkánról tudunk a bolygón, de szerencsére, egyik sem aktív, illetve csak ,,takarékon" működik (vagy már korábban felrobbantak, mint a Toba, és a Taipu), de egyik sem ,,produkál" 1 000 km3 szennyezőanyagot.
Jelenleg, csak egyetlen-egy veszélyes szupervulkán ad aggodalomra okot, ez pedig a Yellostown Nemzeti Park területe ALATT lévő ,,szörny". ,,Ő", egy igazi időzített bomba, mely bármikor berobbanhat, elpusztítva Amerikát és a világ többi részét!
https://avilagtitkai.com/...bbi-resz et

...De!... De még egyszer: a jelenleg megtapasztalható - katasztrofálisba hajló - klímaromlást, NEM A FÖLD VULKÁNJAI OKOZZÁK, HANEM AZ EMBER!
Annyira nem, hogy nagyon úgy néz ki: mire a Yellostown "végítélet" valóban kitör, AZ EMBERI FAJ, MÁR NEM IS FOFG LÉTEZNI A BOLYGÓN!...
decotext 2018.08.14. 13:30 (#30)
Kedves Foxworkinspace!

Te nagyon kened vágod ezt a klimaügyet! Mitöl voltak a jégkorszakok
amikor még ember sem volt? Aztán meg jött a felmelegedés, ez is a
homo sapiens nélkül! Tudom nem ilyen gyorsan! Igazad van! Sokkal
gyorsabb, volt pl. a Mexicói Öbölben a becsapodás és az azt követö
katalizma és klima katasztrófa, mégis kiheverte a Föld! Ez, hogy lehet
kedves fatökü barátom? Akkor állítólag 98%-a az élövilágnak kipusztult
s jöttek az emlösök, késöbb meg mi! (Te nem tartozol a föemlösök közé!)
https://c8.alamy.com/...d3t1y0.jpg

Ez néhány másodperc alatt játszodott le s évszázadokig (évezredekig?)
hatott, mégis itt vagyunk! Hogy az istenbe, kedves Kenömájas** úr?

**Mert, hogy kened vágod....

Remélem megmagyarázod nekünk mert itt már
mindenki szitavá lyukasodott a kiváncsiságtól!
foxworkinspace 2018.08.14. 01:28 (#29)
...Napról-napra SÜL BELE A SZEMEDBE a tényvaló, te hipokriták legundorítóbbja!...
(Menj ki a Duna-partra, te féleszű!...)

► A nagy csendes-óceáni szemétsziget
https://www.youtube.com/...Gr1Ti_HzI4
► Sokkal nagyobb az óceáni szemétsziget, mint eddig hittük
https://24.hu/...-nagysaga/
► Az óceáni szemétsziget hamarosan az űrből is látható
http://www.tmkronika.hu/...is-lathato

...Aztán...
► Globális felmelegedés
https://hu.wikipedia.org/...ged%C3%A9s
► A klímaváltozás nem kopogtat, már berúgta az ajtót
https://index.hu/..._az_ajtot/
► Elképesztő: szerdán 33 fokot mértek a sarkkörön túl
https://minap.hu/...kkoron-tul
► Olyan alacsony a Duna vízállása, hogy felszínre bukkant az Ínség-szikla
https://24.hu/...eg-szikla/
► A magyar mezőgazdaságot az elsők között száríthatja el a klímaváltozás
https://g7.24.hu/...avaltozas/

...Aztán...
► Felkészülni: visszatér a 35 fok
https://24.hu/...anikula-4/
► Országszerte továbbra is tartós hőségre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
https://www.napi.hu/...67550.html
► A tűzijátékig izzadni fogunk - időjárás a héten
http://magyarnarancs.hu/...ten-112941

Mi a fekete bánatról vartyogsz, te szemellenzős idióta?!...

1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Facebook komment
További címkék
mondott –, emberiségre nehezedő, 34-es jegyzet, névtelen senki, egyébként, miről, kérdés, mondott, kedves tehénszar jégkorszakban, következetesen cikkek olyan, tudomany hányó nehogy, jóval napra, januar tevékenységének, kutatási youtube, berugta pedig, talajt óceáni, utóbbi helytállóak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.