Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
A Klubrádióban a napokban egy magyar klímakutató, és több, külföldi szaktudós véleménye alapján elhangzott, hogy már egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a globális klímaromlás, az ember tevékenységének (környezetszennyezés, környezetpusztítás, ipari termelés, és felelőtlen hulladékkezelés) következménye! Továbbá, nagyon úgy tűnik: lehet, hogy már ELKÉSTÜNK a klímaromlás visszafordításával!... A romló folyamatok ugyanis, egymással összefüggő tényezők ,,eseményterében" zajlanak, ahol elég az egyik összetevő összeomlása, aminek folytán olyan mértékű instabilitás (dominóhatás) következik be, ami az emberiség számára végzetes klímát eredményez a Földön! Magyarul: belátható időn belül KIPUSZTULHAT AZ EMBERISÉG A BOLYGÓRÓL!

Jelenleg, 1 °C-szal fokkal magasabb a Föld átlaghőmérséklete, mint 100 évvel ezelőtt. Ez ugyan, első ránézésre nem tűnik riasztónak, ám a növekmény az utóbbi években, már 1/15-öd °C! És ez GYORSULÓ tendenciára utal! Márpedig a klímakutatók többsége szerint, a földi átlaghőmérséklet-növekedésének nem szabadna 3 °C FÖLÉ emelkednie! Ekkor ugyanis, olyan - egymást beindító és erősítő - negatív hatásokkal kellene szembesülnünk, amelyekkel már nem tudnánk lépést tartani, és velük megbirkózni! Vagyis: az ember által elvégzendő - klímaromlást-csökkentő - beavatkozások, már nem volnának elegendőek a hatásromlás kiegyenlítésére, pláne, visszafordítására.

A becslések azt mutatják, hogy amennyiben nem lépünk AZONNAL és GLOBÁLISAN - éspedig tényleg azonnal, és minden nemzet azonos szándékkal, és arányosan azonos vállalásokkal -, akkor a század '50-es éveire, olyan mértékű lesz a klímaromlás, ami az emberek többsége számára tolerálhatatlan lesz!

Magyarországom, már jelenleg is GYENGÉBB az uralkodó NYUGATI széljárás, mint amit a meteorológiai feljegyzésekben az elmúlt 100 évében dokumentáltak! Ez pedig azt eredményezi, hogy a nyári időszakban Dél felől, Afrika irányából érkező meleg-légáramlatok által szállított meleg levegő, tartósabban (hosszabb ideig) megmarad a Kárpát-medencében, ami gyengébb csapadék-képződést, szárazabb éghajlatot eredményez, aminek folytán csökkenhetnek a termésátlagok, sőt, mi több: az őshonos haszonnövények, megritkulhatnak, elsatnyulhatnak, akár ki is pusztulhatnak!...(Lévén, hogy nem tudnak egyik napról a másikra Északra vándorolni...)

Aktuális hazai hírek:
1. Idén, nagyjából 5%-kal kevesebb búza termett Magyarországon, mint tavaly! Ez a különbség ugyan csekélynek tűnik, és a megtermett mennyiség, bőven fedezi a hazai igényeket (még exportra is jut), ámde itt is a TREND a lényeg! Ha az elkövetkező években nem változik a hőmérsékleti trend, és évente további 5-5%-kos termés-növekményeket kell elkönyvelnünk, akkor 10 ÉV MÚLVA, MÁR GABONABEHOZATALRA SZORULÓ ORSZÁG LESZÜNK! (Márpedig ebben az évben, az egész bolygón kevesebb gabona termett, mint tavaly!...)
2. Tegnap Szentendre magasabban fekvő részein, ideiglenesen leállt az ivóvízellátás a Duna alacsony vízállása miatt!
3. Pakson tegnap előtt csökkenteni kellett a reaktorok energia-termelő szintjét (a reaktor-hőt), mivel...
a) a Duna vizének hőmérséklete, nem volt megfelelően ,,hűvös" a normál energiaszinten működtetett reaktorok hűtéséhez... (azokhoz a reaktorokhoz, amelyekben a Duna vize a moderátor-közeg), miközben...
b) Paks alatt HŐCSÍKOT eredményezett az erőműből a Duna vizébe kiáramoltatott - elhasznált - reaktor-hűtő víz - ami káros következményű a dunai élővilágra nézve...
(...És Paks II., még meg sem épült!...)

KörnyezetGlobális felmelegedés
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2018.08.11. 02:20 )
Válaszok száma: 118
Címkék: megtapasztalt, augusztust, életében, köztetek, környezetszennyezés, környezetpusztítás, visszafordításával, átlaghőmérséklete, gabonabehozatalra, visszafordítására,
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Válaszok Új válasz
moonshadows 2018.08.11. 19:35 (#8)
Én csak az alapkérdésre szorítkoznék a válasszal, (hú ez de szarul jött ki), na mindegy
Szóval: igen én már tapasztaltam az eddigi életemben, sőt még melegebbet is és nem csak 2-3 hétig hanem egész évben, amikor Dél-Amerikában éltem (5 évet)
gyulla 2018.08.11. 14:15 (#7)
ad 1.: NEM nevezünk ki trendnek 2 db adatot.
ad 3a.: NEM a Duna vize a moderátor-közeg. A moderátor a turbinák után visszahűtve és cseppfolyósítva megy vissza a reaktorba, zárt rendszerben. Duna-vizet csak a turbinák utáni kondenzátorok hűtésére használnak.
ad 3b: a zárójeles megjegyzésnek (hangulatkeltésen kívül) semmi értemlme, mert. Paks2 üzembeállásával párhuzamosan Paks1-t le kell állítani, az összteljesítmény (és ezzel az összes hűtési szükséglet) változatlan marad.

Nagy kár, mert a témanyitóz első részében sok elgondolkodtató igazság volt. A valós összefüggésekből önkényesen (és a már unásig ismert hátsó szándékkal) kiragadott hazai példák azonban éppen akadályozták a megértést.
hatibacsi 2018.08.11. 08:23 (#6)
Nos.... Álirodalom, áltudomány, és áldemokratizmus.... ja és álliberálizmuSS....

Az idén két hét hőguta volt eddig....Az is szerény 36 fokos csúcsokkal.... Tavaly és tavaly elött sokkal rosszabb volt.... Az idén eccer , majdnem kiégett a vadon termő fű... De ez a rohadék enyhülés meglocsolta... Eddig több éven át 40 fok körüli nyári csúcsok voltak.... Heteken át kiégett füvek....Ám most nagy irodalmárunk eldöntötte, hogy keresni kell még valamit, amiről ez a szutyok kor és kormány tehet.... Komolyan mondom, ez már rettenetesen beteges....


Amúgy ha ebben az elnyomott médiában nem találnál egyre több szutykot, ami támogatja a pánik elméleteidet, akkor miről is firkálnál nekünk?....Hmmm....?

decotext 2018.08.11. 07:40 (#5)
Van klimaváltozás! Drasztikus a klimaváltozás!
Követelem azonnal, hogy a Föld 1500 müködö
vulkánját azonnal temessék be. Ebben nincsenek
benne a tengerek alatti szennyezö vulkánok az
úgynevezett "fekete füdtölök".... Azokat is azonnal
robbantsák be!
https://upload.wikimedia.org/...hu.s vg.png
decotext 2018.08.11. 07:33 (#4)
Az ezerkilencszázhatvanas évek elején mértünk
augusztus elején 41 fokot (árnyékban). A mérés
helye a Balaton közelében volt Veszprém megyében!
Akkor mitöl volt?
foxworkinspace 2018.08.11. 03:28 (#3)
...És!...

IDÉN MINDEN EDDIGINÉL KORÁBBAN FOGJA ELHASZNÁLNI AZ EMBERISÉG A FÖLD ÉVES ERŐFORRÁSAIT
https://www.elobolygonk.hu/...oforra sait

foxworkinspace 2018.08.11. 03:19 (#2)
...És!...

IDÉN MINDEN EDDIGINÉL KORÁBBAN FOGJA ELHASZNÁLNI AZ EMBERISÉG A FÖLD ÉVES ERŐFORRÁSAIT
https://www.elobolygonk.hu/...oforra sait

(...Ne adja a sors, hogy magyarok milliói kényszerüljenek elvándorolni ebből az országból, mert Orbán tetű Viktor "befogadó" politikájának köszönhetően, talán SEHOL A FÖLDÖN NEM LÁTNAK MAJD SZÍVESEN BENNÜNKET!...)foxworkinspace 2018.08.11. 03:11 (#1)
...Csak egy csekélyke adalék az ész nélkül "migráncsolóknak"...:

● Nagyon úgy néz kis, hogy a Csád-tó, néhány évtized múlva, KISZÁRAD!
https://pangea.blog.hu/...csad_to_is
● Drámai ütemben zsugorodnak az afrikai tavak
https://24.hu/...k_afrikai/
● Kiszáradóban az afrikai tavak és az Amazonas
http://greenfo.hu/...1131787855
● A felmelegedés pusztító szárazságot hozhat Nyugat-Afrikában
http://www.ng.hu/..._Afrikaban
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Facebook komment
További címkék
alapkérdésre szorítkoznék, eddigi életemben, turbinák után, turbinák utáni, alapkérdésre, szorítkoznék, válasszal, szarul, miről ismert szándékkal, látnak kiszárad ebből, robbantsák nélkül zárójeles, eroforrasait ezerkilencszázhatvanas, hazai kiégett, pusztító országból, alatti témanyitóz, úgynevezett keresni, fokos korábban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.