Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
A Klubrádióban a napokban egy magyar klímakutató, és több, külföldi szaktudós véleménye alapján elhangzott, hogy már egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a globális klímaromlás, az ember tevékenységének (környezetszennyezés, környezetpusztítás, ipari termelés, és felelőtlen hulladékkezelés) következménye! Továbbá, nagyon úgy tűnik: lehet, hogy már ELKÉSTÜNK a klímaromlás visszafordításával!... A romló folyamatok ugyanis, egymással összefüggő tényezők ,,eseményterében" zajlanak, ahol elég az egyik összetevő összeomlása, aminek folytán olyan mértékű instabilitás (dominóhatás) következik be, ami az emberiség számára végzetes klímát eredményez a Földön! Magyarul: belátható időn belül KIPUSZTULHAT AZ EMBERISÉG A BOLYGÓRÓL!

Jelenleg, 1 °C-szal fokkal magasabb a Föld átlaghőmérséklete, mint 100 évvel ezelőtt. Ez ugyan, első ránézésre nem tűnik riasztónak, ám a növekmény az utóbbi években, már 1/15-öd °C! És ez GYORSULÓ tendenciára utal! Márpedig a klímakutatók többsége szerint, a földi átlaghőmérséklet-növekedésének nem szabadna 3 °C FÖLÉ emelkednie! Ekkor ugyanis, olyan - egymást beindító és erősítő - negatív hatásokkal kellene szembesülnünk, amelyekkel már nem tudnánk lépést tartani, és velük megbirkózni! Vagyis: az ember által elvégzendő - klímaromlást-csökkentő - beavatkozások, már nem volnának elegendőek a hatásromlás kiegyenlítésére, pláne, visszafordítására.

A becslések azt mutatják, hogy amennyiben nem lépünk AZONNAL és GLOBÁLISAN - éspedig tényleg azonnal, és minden nemzet azonos szándékkal, és arányosan azonos vállalásokkal -, akkor a század '50-es éveire, olyan mértékű lesz a klímaromlás, ami az emberek többsége számára tolerálhatatlan lesz!

Magyarországom, már jelenleg is GYENGÉBB az uralkodó NYUGATI széljárás, mint amit a meteorológiai feljegyzésekben az elmúlt 100 évében dokumentáltak! Ez pedig azt eredményezi, hogy a nyári időszakban Dél felől, Afrika irányából érkező meleg-légáramlatok által szállított meleg levegő, tartósabban (hosszabb ideig) megmarad a Kárpát-medencében, ami gyengébb csapadék-képződést, szárazabb éghajlatot eredményez, aminek folytán csökkenhetnek a termésátlagok, sőt, mi több: az őshonos haszonnövények, megritkulhatnak, elsatnyulhatnak, akár ki is pusztulhatnak!...(Lévén, hogy nem tudnak egyik napról a másikra Északra vándorolni...)

Aktuális hazai hírek:
1. Idén, nagyjából 5%-kal kevesebb búza termett Magyarországon, mint tavaly! Ez a különbség ugyan csekélynek tűnik, és a megtermett mennyiség, bőven fedezi a hazai igényeket (még exportra is jut), ámde itt is a TREND a lényeg! Ha az elkövetkező években nem változik a hőmérsékleti trend, és évente további 5-5%-kos termés-növekményeket kell elkönyvelnünk, akkor 10 ÉV MÚLVA, MÁR GABONABEHOZATALRA SZORULÓ ORSZÁG LESZÜNK! (Márpedig ebben az évben, az egész bolygón kevesebb gabona termett, mint tavaly!...)
2. Tegnap Szentendre magasabban fekvő részein, ideiglenesen leállt az ivóvízellátás a Duna alacsony vízállása miatt!
3. Pakson tegnap előtt csökkenteni kellett a reaktorok energia-termelő szintjét (a reaktor-hőt), mivel...
a) a Duna vizének hőmérséklete, nem volt megfelelően ,,hűvös" a normál energiaszinten működtetett reaktorok hűtéséhez... (azokhoz a reaktorokhoz, amelyekben a Duna vize a moderátor-közeg), miközben...
b) Paks alatt HŐCSÍKOT eredményezett az erőműből a Duna vizébe kiáramoltatott - elhasznált - reaktor-hűtő víz - ami káros következményű a dunai élővilágra nézve...
(...És Paks II., még meg sem épült!...)

KörnyezetGlobális felmelegedés
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2018.08.11. 02:20 )
Válaszok száma: 118
Címkék: megtapasztalt, augusztust, életében, köztetek, környezetszennyezés, környezetpusztítás, visszafordításával, átlaghőmérséklete, gabonabehozatalra, visszafordítására,
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2018.08.12. 21:22 (#18)
Nos egy kis statisztika.... Azt állj a tükör elé és olvasd a fejedre amit itt osztogattál....

Én úgy gondolom, hogy a vén hülye nem elfogadható érvelési mód egy hőmérsékletről szóló vitában! Vén hülyében nem mérnek hőmérsékletet... de majd erről írok egy kis szösszenetet, ha lesz kedvem....


Addig meg némi számadat....


https://www.met.hu/...ful=2#aktp
foxworkinspace 2018.08.12. 21:15 (#17)
14-es vérhülye! KI mondta, hogy a klímaváltozásért, a seggtulajdonosod a felelős?...
(Ő, majd azért lesz felelősségre vonható, amiért TÖNKRETESZI AZ ORSZÁGOT!...)
foxworkinspace 2018.08.12. 21:12 (#16)
...Ami pedig a 'Gyulla' uramnak a magyar BÚZA-termés csökkent értékéből történő negatív trendre utaló m,ehjegyzésemre utaló "feddését" illeti, halkan közlöm: AZ EGÉSZ FÖLDGOLYÓN csökkent idén a gabonatermés! (Többek között, a búzatermés is...)

Ez pedig, TREND, jóuram, ha tetszik ez Önnek, ha nem, akkor is!...


foxworkinspace 2018.08.12. 21:08 (#15)
13-as Önöske!
1. A 12-es jegyzetemben hivatkozott internet-címen található site-ot A PAKSI ATOMERŐMŰ megbízásából hozták létre! (Ergo: az ot megjelent információk ALAPOS elő-szűrésen mennek keresztül...)
2. A 12-es jegyzetem MÁSODIK pontja, annyira egyértelmű, hogy azt, csak egy, a magyar nyelvi struktúrákat felismerni képtelen ember nem képes értelmezni!...
(Most nehogy abba köss bele, "hűtővíz" helyett, "hűtűvíz" olvasható ott...)
3. Ha pedig egy atomerőmű, amely a DUNA mellé épült, VÍZET alkalmaz moderátorként, akkor nyilvánvaló, hogy az a víz, DUNAVÍZ!...
4. Aki mindennek ellenére, továbbra is tagadja, hogy a Paksi atomerőműben a moderátor szerepét a VÍZ töltené be, az vagy nem ért magyarul, vagy hülye! (Vagy másokat néz hülyének...)
putnok7882 2018.08.12. 18:40 (#14)
Zorbán monnyon le! A kétharmaddal bebetonozta klímaváltozást! Diktatúra! 5%-al kevesebb búza termett, mint tavaly! Bezzeg a demokratikus németeknél sokkal többel kevesebb. Sőt, ott még pityóka is alig lesz! Megfőtt a földben.... Erről is a Zorbán tehet.... Hogy a németeknél döglenek a halak a folyókban a melegtől? Egyértelmű, hogy a Paks II. miatt van!

Szerintem, pedig foxi-róka = donaldkacsával. Az volt képes ilyen szerencsétlenül, mindent mindennel összemosni a gyűlöletkeltês reményében.
gyulla 2018.08.12. 13:21 (#13)
A moderátor a reaktor és a turbinák előtti gőzfejlesztő között kering. A Duna-víz a turbinákból kijövő gőzt hűti vissza. A kettőnek (a hőmérsékleten kívül) semmi köze egybmáshoz. Ön vagy nem tud olvasni, vagy nem képes az elolvasott információt értelmezni.

Más. Ön azt állította, hogy " Aktuális hazai hírek: 1. Idén, nagyjából 5%-kal kevesebb búza termett Magyarországon, mint tavaly! Ez a különbség ugyan csekélynek tűnik, és a megtermett mennyiség, bőven fedezi a hazai igényeket (még exportra is jut), ámde itt is a TREND a lényeg! "

Erre mondatm azt, hogy "NEM nevezünk ki trendnek 2 db adatot. ". Ön erre "válasz" gyanánt egészen más adatról kezdett el hadoválni.

Remélem, akkor is hajlandó lesz elgondolkozni ezen, ha nem "12-eskézem" és " okoskázom" le. Ez az Ön stílusa, nem az enyém. Bár régóta nincsenek illúzióim.
foxworkinspace 2018.08.11. 23:13 (#12)
...Még PLUSZBAN, a 7-es ,,okoskának"!

Két idézet, INNEN: http://www.atomeromu.hu/...fault.aspx
● ,,A Paksi Atomerőműben négy nyomott vizes reaktorblokk működik, ezek két zárt vízkörből, a primer és a szekunder körből állnak. A nyomott vizes reaktortípus jellegzetessége, hogy a primer köri víz nagy nyomás alatt (123 bar) áll, ennek köszönhetően a vízkörben áramló közeg 300 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sem forr el."
● ,,A reaktor azon térfogatát, amelyben a láncreakció végbemegy, aktív zónának nevezzük. Az aktív zónát a 312 darab üzemanyagkazetta, a 37 darab szabályozó és biztonságvédelmi célokat szolgáló kazetta (abszorbensrúd) és a MODERÁTOR szerepét is betöltő HŰTÜVÍZ alkotja." - idézetek vége, kiemelések, tőlem, PONT.

Megjegyzéseim:
1. A második idézetben szereplő: ,,a moderátor szerepét is betöltő hűtüvíz alkotja" kitétel, azt hiszem, eléggé egyértelmű...
2. Ha nem a Dunából veszik a Paksi atomerőmű reaktorainak hűtéséhez szükséges vizet, akkor a Paksi atomerőmű, miért épült a Duna mellé, hiszen, akár Kékestetőn is lehetne, nem igaz?...
Azt hiszem, lezárhatjuk a kekeckedést...

foxworkinspace 2018.08.11. 20:34 (#11)
...Egyébiránt, a globális klmaváltozás tényét, valamint azt, hogy azt A FÖLDI EMBER okozza, már Trump sem vonja kétségbe!
Másfelől, a "problémával" foglalkozó tudósok EGYÖNTETŰ véleménye az, hogy amennyiben a bolygó államai, nem fognak össze - éspedig KÉSLEKEDÉS NÉLKÜL(!) - a "probnléma" kezelésére, akkor AZ EMEBRISÉG KI FOG PUSZTULNI ERRŐL A BOLYGÓRÓL! (...És nem 1 millió év múlva...)
Az utóbbi napokban csak egyetlen, "optimista" megközelítést hallottam, éspedig Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató szájából. Amikor egyenesen megkérédezték tőle, szerinte MENYNI IDEJE VAN MÉG az emebriségnek ezen a bolygón, azt mondta, nem szeretne negatív jóslásokba bocsátkozni, mert - úgymomnd - fél az önbeteljesítő jóslásoktól...
Szerinte meg fog oldódni a "problém", csak össze kell fognia a Föld államainak...
(Naiv lélek...) Azonban ő, és mindenki más is, azt mondja: nem tudni, mikor következik be az az átfordulás, ami után már NEM LESZ LEHETSÉGES a klímaromlást megállítani!

De Ürge-Vorsatz Diánán kívül, minden más, általam hallott klímakutató ki merte jelenteni, hogy amennyiben a klímaromlás a jelenlegi trendek szerint halad (pláne, felgyorsul), akkor AZ ÉVSZÁZAD KÖZEPE TÁJÁN, MÁR MINIMUM OLYAN KÖVETKEZMÉNYEKKEL KELL SZÁMOLNI (az óceánok vizszintjének drasztikus megemelékedése), AMI MILLIÁRD FŐS TÖMEGEK ÉLETLEHETŐSÉGÉT FOGJA MEGKÉRDŐJELEZNI! (Az emberiség 50%-a jelneleg tengerek és/vagy ócánok partvonalán él és létezik...)

Az Ürge-Vorsatz Diánánál sokkal "szókimondóbb" kutatók szerint pedig: ha az átfordulás bekövetkezik, nem adatik 200 évnél több az emeberiség számára ezen a bolygón...

foxworkinspace 2018.08.11. 20:12 (#10)
...Kössz 8-aska, hogy ismét rámutattál: ezen a fórumon számolni kell azzal, hogy ha TAKARÉKOSKODUNK a Kérdések hosszával, nem biztos, hogy mindenki számára egyértelmű a kérdés FÖLDRAJZI meghatározottsága!...
foxworkinspace 2018.08.11. 20:09 (#9)
...Fejeteket porba dugó struccok!

1. NEM a Föld vulkánjai "termelték" a MŰANYAG-HULLADÉK SZIGETEKET az Atlanti- és Csendes-óceánba! (Fa Nándor, már 10 évvel ezelőtt beszámolt ilyesmiről...)
2. NEM a Föld vulkánjai miatt találhatók, MŰANYAG-GRANULÁTUMOK az Északi-sark jégpáncéljában!... (Erre, mintegy 2 hónapja derült fény...)
3. NEM a Föld vulkánjai eregettek ÓZONPUSZTÍTÓ FREON-GÁZOKAT a Föld légkörébe! (Ez, az 1980-as évek óta közismert...)
4. NEM a Föld vulkánjai pusztítanak ki, évente MÁSFÉL-MAGYARORSZÁGNYI ŐSERDŐT, Amazóniában, Közép-Afrikában, és Borneo-n! (Ez, 30 éve folymatosan létező, és egyre riasztóbb valóság...)
5. Egyélltalán, csak egy idióta hangozatja rendületlenül, hogy a Föld vulkánjai okoznák a klímaváltozást, miközben sok éve igazolt tény, hogy az emberi ipari tevékenysége, nagyjából 5 000-szer több káros anyagot "termel" ezen a bolygón, mint a Föld vulkánjai!...)
6. 6-os elmerokkant! ki állította itt, hogy a klímaváltozásért, a regnáló magyar kormány felelős?... KI?... - Csak a 6-os elemerokkant...
7. Az, hogy az eddigi meteorológiai feljegyzések szerint, augusztusban mindössze 1-szer fordult elő Magyarországon az idei augusztusi nappali hőmérésekleteknél magasabb érték, semmit sem magyaráz meg abból, hogy KÖZTUDOMÁSÚ, miszerint Magyarországon, a sokévtizedes mérési adatok alapján, JÚLIUSBAN mutatnak folymatosan 30 fok feletti értékeket a nyári nappali hőmérsékletek! (Magyarországon, augusztusban, A MÉRÉSI ADATOK HALMOZÓDÁSA ÓTA, MÉG SOHA NEM VOLT ILYEN HOSSZAN TARTÓ KÁNIKULA!)
8. 7-eske! A Föld átlaghőmérsékletére vonatkozó adatok gyűjtése, nagyjából 100 éves múltra tekinthet vissza! Az 1/15-öd °C-os éves növekmény, csak az utóbbi években volt tapasztalható, ami IGENIS egyfajta TRENDET-határoz meg! (Lévén, hogy a korábbi évekre vissza tekintve, rendre, 1/15-öd °C-nél egsre kisebb értékek voltak megállapíthatóak...)
8.1. Már hogy a fekete bánatba, ne a Duna vize volna a moderátor közeg, ha A DUNÁBÓL EMELIK KI azt a vízmennyiséget, ami a paksi atomerőmű rektor-blokkokjainak hűtésére alkalmaztatik!
http://www.atomeromu.hu/...fault.asp x
Az, hogy mi módon történik a Duna vzének elő-kezelése, INDIFFERENS! Amint az is, hogy miként történik a felhasznált DUNA-VÍZ utókezelése, mely vizet aztán, A DUNÁBA eresztik vissza! (EZ az - reaktor-hűtésre elhasznált - víz okozza a "hő-csóvát" a Dunában...)
Paks II. megépítése tehát, ELEVE ostobaság, ha a klmívátltozás TRENDJE, nem változik az elkövetkező 10 évben! (Márpedig nyilván, nem fog, ha ENNYIRE "strucc-gondolkodású" embereken múlik, akik 4-től 7-ig itt hozzászóltak...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Facebook komment
További címkék
fejedre amit, hőmérsékletről szóló, magyar BÚZA-termés, 12-es jegyzetemben, statisztika, tükör, olvasd, fejedre, tevékenysége azonban búzatermés, közép kössz országot, eregettek múlva pluszban, állította érvelési, enyém problém, fogja augusztusi, atomeromu ezelőtt, magyarországon elfogadható, hűtésre miként,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.