Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Keresés: receptek |
Milyen különleges receptekre számíthatunk még? |
Kedves Tilor! #1
Szerintem valamit félreolvastál! A kép felett ott van:
"Ha aranyered van ez termék nagyon hatásos!"
Ezt a megeszed, legfeljebb hízol tőle, de nem így hat, mert ugyebár a gyomorban
és a belekben teljesen átalakulnak az alkotóelemei! Azt a puncsszeletet análisan
kell feltömködni, még langyosan, sütés után!! Így hatásos az aranyér ellen! :))
(Sajnos ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 7 |
Mindig a jól bevált, hagyományos receptek szerint főzöd az ételeket? |
Nem ! A legtöbbször változtatok rajta .Van amikor a fűszerezésén, van amikor az összetevőit is variálom!
Amit a régi hagyományok szerint főzök az a húsleves, mert a család úgy szereti. Noha az eredetiben nincs szerecsendió én mindig teszek bele ,vagy a szárított virágjából, vagy a termésből egy darabot. Sokszor kreálok új dolgokat ,az otthon fellelhető maradékokból.
A ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Főzés, Válaszok száma: 16 |
Hogyan alakultki a főzés tudománya? |
... csinálhattak mást mint leírták „műveiket”, és továbbadták.
A világon az emberiség egy negyede tud csak jól főzni, ezért a főzés tudomány átadása úgy valósulhatott meg, hogy leírták a recepteket, azaz az étel elkészítésének módját, hogyanját, hogy mindazok, akik nem ilyen tehetséggel születtek a földre, maguk is tudjanak készíteni olyan ételt, ami ehető, és ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Főzés, Válaszok száma: 13 |
Valaki mondja meg,miért vagyunk itt ? |
Én eddig se a gyüjtögetés miatt voltam itt . Inkább azért, hogy más véleményeket is megismerjek, mint ami a médiában tapasztalható . Mintegy letisztult szűrő, működik ez az oldal .
No jó... a letisztult kicsit erős volt .
Amúgy most már megnézem a képtáramat is, hogy mi maradt belőle, mert a videótáramat ,ami maradt én töröltem . Néhány kivétellel . De gyanítom, hogy azt is ... |
Kategória: Szórakozás – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 3 |
Pizza tészta és feltét házi jellegű receptek saját jellegű konyhai praktikák ? |
Pizza feltétet nem írtam, mert ezzel a címszóval sokat találsz.
Amiket én szeretek:
Alap pizza
A kész vagy elkészített pizzatésztára
feltét: pizzaszósz, mozzarella sajt, pizzafűszer, reszelt sajt.
Baromfimánia pizza
feltétje: pizzaszósz, mozzarella sajt, előre megpirított borsos csirkehús és vagy pulykahús, csíkokra szeletelve, pizza fűszer, tetejére reszelt sajt.
Farmer ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák, Válaszok száma: 10 |
Hová lettek a gasztrós kérdések? |
A receptbázisban valóban sok recept van eleve, s akik oda írnak be recepteket, elő is fordul, hogy praktikákat is írnak hozzájuk, hogy melyik részét az elkészítésnek hogyan könnyebb elkészíteni, vagy minek mi a titka, hogy még finomabb legyen az adott étel. Ott is hozzá lehet szólni, hogy kinek mi a véleménye erről, s esetleg ki mit javasol inkább. Igaz annak kapcsán ott,ami olvas ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák, Válaszok száma: 10 |
Milyen egytálételeket főzzünk a héten? |
#6
Nálunk a nyóckerben is inkább a zsíros kenyér, a szalonna meg a paprikás krumpli volt a menő anno ezernyolcszáz.... szörnyű régen. De azóta haladtunk a korral... Tudod mennyibe van manapság egy kiló zsír? Meg a pirospaprika? Meg a szalonna?????? A többiről nem is beszélve.... :(
(És nehogy azt hidd, hogy olyan olcsójános vagy! Egy ismerősöm jár fénynyelésre -nem vicc!- ahol ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 13 |
Karfolkrem levest hogyan keszited? |
Ahogy én készítem, négy személyre.
1 közepes fej karfiol (1-1,2 kg)
1 liter csirke alaplé ( lehet húsleveskockából is)
3 szál répa (20 dkg)
2 szál petrezselyemgyökér (6-7 dkg)
1 kis fej karalábé
1 nagy fej vöröshagyma ( 6-7 dkg)
5 gerezd fokhagyma
1 citrom leve és finomra reszelt héja
1 csapott ek nádcukor
3 dkg vaj
5 ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 9 |
Idei Marton napra receptek? |
Mi Márton-napi libalevest fogunk főzni:
Hozzávalók
Szép, nagy libaaprólék,
3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1-1 kisebb karalábé és zeller,
fél csokor petrezselyem 1-2 szál zellerzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
1 kiskanál egész bors,
1 púpozott evőkanál só,
20 dkg lúdgégetészta.
A libaaprólékot megmossuk, a bőrt minden darabjáról amennyire csak tudjuk, ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 4 |
Barackmagból készült sütemény receptje van valakinek? |
Bármilyen egyébként (recept szerint) mandulából / val készült süteményt készíthetsz barackmaggal is.
Egy titka van csupán.
Forróvízbe dobva meg kell nyúzni a barackmagot. Így nem lesz keserű.
A magbelső barna héja tartalmazza azt a mérget amitől sokak óva intenek,s maga a mag is a barna héjtól keserű ízű. ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 2 |
|
|
|