Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Mindig a jól bevált, hagyományos receptek szerint főzöd az ételeket? |
Mikor főzésről beszélgetünk, sokan felhördülnek, ha egyik-másik ételt nem a hagyományos, megszokott recept szerint készítem el, mondván, hogy "úgy nem jó"! Honnan a fenéből tudják, mikor meg sem kóstolták? Attól meg kimondottan a falnak megyek, ha némelyik étel elkészítését úgy állítják be, mintha nem is főzés, hanem valamilyen bonyolult NASA fejlesztés lenne.
Vannak saját találmányaim is. Nektek is van? Kíváncsian várom jobbnál jobb recepteket!
Gasztronómia (étel, ital) – Főzés
|
A kérdést írta: xenos ( 2015.01.11. 12:09 )
|
Válaszok száma: 16
|
|
Címkék: hagyományos, ételeket, receptek, szerint, felhördülnek, elkészítését, beszélgetünk, találmányaim, hagyományos, kimondottan,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
kormilla |
2015.01.25. 11:37 (#16) |
|
|
Kedves Gyöngyibur!
Köszönöm szépen. |
|
piktorka2 |
2015.01.25. 11:29 (#15) |
|
|
Gyongyibur! Egyszer jó lenne a rántott palacsintát kicserélni olyan pudingos gezemicére. Azt nagyon szeretném. Fini lehet.
#12 |
|
gyongyibur |
2015.01.25. 11:02 (#14) |
|
|
Szia Kormilla!
1 liter tejhez 3 csomag pudingot keverek, hagyom kihűlni a piskótán és utána öntöm le főzött csoki krémmel, miután az is megdermedt, szeletelhető.
A pudingba nem főzőm bele a mandulaaromát, hanem azt a kész pudinghoz keverem.
Kb: fél kisüvegnyit.
|
|
kormilla |
2015.01.25. 10:55 (#13) |
|
|
Szia Gyöngyike!
A zöld krémes piskótát elkészítettem, de nem egészen az lett, amiről írtál (nem találom, hogy melyik cím alatt írtad, ezért itt kérdezem). A puding és a csokoládékrém összefolyt.
Írnál arról, hogy az 1 l tejhez mennyi pudingport használsz, és milyen csokoládékrémet teszel rá, no meg mikor teszed rá? |
|
piktorka2 |
2015.01.12. 11:04 (#12) |
|
|
Nekem van egy saját kreálmányom, a rántott palacsinta.
Megsütöd a palacsintát a hagyományos módon.
készítesz egy adag svéd-gombát. ( aki gyorsabban akarja csinálni, lehet hidegkonyhai termékként kapni) Én magam készítem.
Egy kis fej apróra vágott hagyma üvegesre pirítva.
ebbe beleteszem a felkockázott csiperkegombát és megpárolom. mikor a levét elfőtte, megpuhult megfűszerezem kakukkfűvel oregánóval, sózom majd egy kis sűrített paradicsomot, 2-3 deci paradicsom ivólevet. és 2-3 evőkanálnyi ketchup -őt teszek hozzá. Addig főzöm, míg elveszti a levét és sűrű, krémes lesz.
egy palacsintára teszek egy szelet gépsonkát, és a sonkára kb. egy nagykanál svéd-gombát. A palacsinta két szélét behajtom a sonkára, majd feltekerem. Mikor mind kész, akkor mint a húst szokták, bepanírozom. Bő olajban magas hőfokon gyorsan megsütöm. 1-2 perc után megforgatom, és a másik oldalát is aranybarnára sütöm. Mirelit zöldbabot, zöldborsót, kukoricát, vagy mexikói keveréket megdinsztelve kevés vegetával, készítem a köretet. Mellé rizs még a köret.
Ha legközelebb készítek, akkor felteszem a képeket róla, mint karácsonykor az Esperesről. Nagyon finom ízkombináció a svéd-gombával. |
|
bari- |
2015.01.12. 02:25 (#11) |
|
|
Kedves Decotext!
Ilyet se hallottam még! A romlott tejből készült dolgokat mindenki szeretni szokta.
A tejföl, kefír, túró olyan formában romlott, hogy még ehető. Sőt, jót is tesz a szervezetnek, az emésztőrendszernek.
A Kaukázus vidékén is azért élnek meg sokan magas kort állítólag, mert sok romlott tejből készült dolgot fogyasztanak.
A sajt már más kategória. Azért nem rajongok én sem. De a sajtoknak már szaga van, nem csoda, hogy nem mindenki gyomra veszi be. Az már tényleg romlott cucc.
De a túró, joghurt még nem szaglik, ezek még ehetők. |
|
decotext |
2015.01.11. 23:13 (#10) |
|
|
Kedves Bari!
A túroscsuszában nálunk meg a túró marad ki!
Semmilyen romlott tejből készült eledelt nem eszünk!
|
|
bari- |
2015.01.11. 21:12 (#9) |
|
|
A fokhagymát sem bírom.
Levesekbe is sokszor kéne tenni ilyet elvileg, a hagyományos recept szerint.
Én ugyan nem teszem tönkre vele a kaját. |
|
bari- |
2015.01.11. 21:10 (#8) |
|
|
Nem éppen. Nem vagyok jó barátságban a szalonnával. Csak elrontja az ételek ízét véleményem szerint. Amibe elvileg kéne, mindenből kihagyom.
Például hirtelen a túrós csusza jut eszembe, ebbe is kéne felkockázott pirított szalonna, vagy szalonnapörc a tetejére, vagy tán mindkettő. Eszem ágában sincs beletenni. |
|
lenke1964 |
2015.01.11. 18:59 (#7) |
|
|
Én gyakran újítok. Abból csinűlok valamit, ami van itthon. Egészen jó dolgok sülnek-főnek ki belőle. |
|
|
|
|
rántott palacsintát, kész pudinghoz, zöld krémes, csokoládékrém összefolyt, kedves, gyöngyibur, köszönöm, szépen, palacsintát keveréket abból, kevés kedves szeletelhető, véleményem levesekbe tenni, melyik veszi, gombát például, sincs kérdezem, összefolyt akkor, csokoládékrémet megforgatom, írtad köszönöm,
|
|
|
|