Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mit szándékozol tenni, miért és miből?
Gratulálok! A pártod nyerte meg az aktuális választást. Te lettél a miniszterelnöke országunknak. A négy éves ciklus alatt mint szándékozol megtenni, miért, és miből?

hg5ajk

PolitikaMagyar Politika
A kérdést írta: szatucsek ( 2012.09.15. 13:59 )
Válaszok száma: 104
Címkék: szándékozol, miből, miért, tenni, miniszterelnöke, országunknak, szándékozol, gratulálok, választást, megtenni,
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Válaszok Új válasz
agota_nagy 2012.09.16. 18:58 (#34)
Végre egy topic, ami csak élvezetet okozott (semmi bosszankodás), és a felismerést, hogy lehetne együtt gondolkodni.

a NÉP
szatucsek 2012.09.16. 18:55 (#33)
Kedves Donaldduck!

#29-es előterjesztést illetően kicsit szkeptikus vagyok. Kétlem, hogy végig vihető, azt meg különösen hogy eredményes is lenne.
Egy biztos, ha a jelenlegi kormány ennek csak morzsáját is megpróbálná keresztülvinni, karón végezné. Különösen a mesterséges inflációt, annál már a hidrogénbomba is humánusabb.

Nagy érdeklődéssel figyelek a koalíciós tapogatózásokra.
ludwigtoth 2012.09.16. 18:01 (#32)
Már bocsi, a 2/3 az enyém...
donaldduck 2012.09.16. 17:42 (#31)
Kedvező ajánlat-
Remélni sem mertem hogy beéri 1/3-al,így ennek köszöneteként és mert bízom az ön szaktudásában,a koalíciós tárgyalások után az alelnöki tisztséget felajánlom önnek-
ludwigtoth 2012.09.16. 17:15 (#30)
Kedves Donaldduck!

Pártom nagyrabecsül minden hasonló kezdeményezést, valamint nyitott minden eddig, jövőbeni koalíciós együttműködési kezdeményezés vizsgálatára, amennyiben a koalíciós jelölt pártom rokonszenvét élvezi.
Amennyiben a 2/3 -1/3 arányt megfelelőnek tartja tisztelt képviselőtársam, úgy alkalom nyílhat a jövőbeni koalíciós elképzelések tisztázására...
donaldduck 2012.09.16. 10:07 (#29)
Kedves Szatucsek
Hadd emlékeztessen képviselőtársamat a kormányváltásra! Amely részleteket ön említ azok az előző kormányok alatti megállapodások részletei. kormányom azon dolgozik hogy a számunkra hátrányos kvótarendszer,és még sok más az előző kormányok által kötött szerződés újratárgyalásra kerüljön! Ez nem az előző kormányok minden intézkedésével és az eu-val történő szakítást jelenti. Ez bizonyos nemzetközi szerződések újratárgyalását,és a magyar termékek reményeink szerinti nagyobb százalékú nemzetközi megjelenését jelenti!!
Arra is emlékeztetném a tisztelt képviselő urat hogy az eu-val elsősorban gazdasági és ezen keresztül pénzügyi szerződésben állunk. A nemzeti függetlenségünk gazdasági feladása csak az eu-val kötött szerződésre vonatkozik. Tehát elvileg bármilyen gyárat,bármit,bármikor előállíthatunk ha azt nem az eu országaiban adjuk el!!!! De hogy érthetőbb legyek,például eladtuk a tejtermékkvótát az eu felé!! It a hangsúly az eu felé-n van. Tehát ha akarunk, csinálunk tejüzemeket de,azok termékeit az eun kívül árusíthatjuk!!! Ezért van (Kvóta) hogy csak korlátozottan támogathatjuk a helyi gazdákat. Ezért van hogy kormányom minden tagjának kivan adva hogy a magyar termékeknek az eun kívül keressenek piacokat!!Ezek azok a kérdések melyeket ha az eunak vannak ellenvetései akkor bizony újra kell tárgyalni!!! A saját pénz a forint kibocsájtásának jogát sajnos az előző kormányok egyike eladta. Ez ellen tenni nem tudunk. De semmi nem titja egy új fizető eszköz bevezetését. Lásd pl euro. Tehát a forint helyett bevezetjük a magyar történelmi hagyományokkal rendelkező pengőt!!! Ezt megelőzőleg lesz pár kemény hónap mert a jelenlegi fizető eszközt mesterségesen a lehető legnagyobb inflációba kell vezetni!!! Ez tán elsőre veszélyesnek tűnhet de az infláció hatására a forintban levő tartozásaink jóval könnyebben kifizethetőek. Példának hoznám fel az amerikai pénzkibocsájtási gyakorlatot. Sokan mondják hogy ez tarthatatlan inflációs hullámot indít el. Nincs igazuk. Nézzék meg az amerikai inflációs adatokat a pénzkibocsájtások után. Természetesen ezen lépésünk a nekünk hitelezőket érinti komolyabban. De arról mi milyen fizetőeszközt használunk hazánkban,mi döntünk!! A lépésünk persze az eus piacaink átmeneti szűkülését eredményezi. Na ez az az átmeneti időszak,mely legrosszabb esetben is csak 1 év,melyet ki kell bírni! Majd ezután,az államadósságunk szinte megszűnik. És mivel önként nem lépünk ki az eu-ból,így az eu önmagát büntetné, ha ellenünk bármilyen gazdasági szankciókat bevezetne!!!
feerko 2012.09.16. 09:55 (#28)
Még mindig az a véleményem, hogy ezt így kutyafuttában nem lehet elintézni .
Ha csak a család irányítását veszem alapul, ami kicsiben ugyanaz, mint az állam,az se fér bele akárhány kommentbe se . Nem véletlenül kérik a tanácsainkat ...fölöslegesen .
Ha még is komolyan veszem a kérdést, akkor ....nagy vonalakban .
Figyelembe kell venni (családi) a bevételeket és a kiadásokat . Figyelembe kell venni a kereső képeseket és az eltartottakat . Az össz igények felmérésével el lehet dönteni,mi az ami feltétlenül szükséges és mi az ami halasztható . A feltétlenül szükségesre,meg van-e a keret . Ha hiány van, hitelfelvétel megfontolására van szükség . Mennyi a saját erő ,mennyit és kitől kell felvenni, hogy a családi költségvetés ne boruljon fel . El kell dönteni,hogy milyen családtagok mozgósíthatók a munka frontján, ki beteg és ki iskoláztatható .
Mindezek a családi ingó és ingatlan állapotának figyelembevételével történik . Közben tartani kell a kapcsolatokat (ha lehet jót) ,rokonokkal barátokkal,és főképpen szomszédokkal . Biztos kimaradt sok minden,...de ilyesmiket kell megtenni egy államban is . Nem mindegy ,hogy ki vállalkozik , vagy kit választunk erre a pozícióra . A mostani helyzetünk, olyan mint a szétesőben lévő család,ahol a tékozló családfő minden kedvezményt egyes családtagoknak ad csak ,minden szomszéddal haragban van, és elissza a jövedelmet .
szatucsek 2012.09.16. 00:19 (#27)
Kedves Donaldduck!

Nem voltam elég kifejező, amennyire én ismerem a helyzetet, nem szabhatunk kvótákat a kereskedelem részére a magyar termékek védelmében, mert ezzel akadályoznánk a termékek szabad áramlását. Ez minimum kötelezettség szegési eljárást vonna maga után. Erre az EU nagyon kényes.
Én mint polgár eldönthetem, hogy mit veszek meg, vagy akár azt is, hová járok vásárolni. Hogy ezt piacvédelmi elgondolás végett teszem, vagy csak a pénztáros kislány tetszik, az már az én dolgom. A kormány, a törvénykezés ilyet nem írhat elő.
Ami a hatósági árak visszatértét illeti, szintén járhatatlan ismereteim szerint.
A magyar termékek minősége, nem feltétlenül rosszabb, de nem annyival jobb (általában) mint amivel az ára magasabb itt helyben, mint azé a terméké, amit mondjuk németektől hoznak ide.
szatucsek 2012.09.16. 00:06 (#26)
Kedves Ludwigtoth!

Köszönöm biztató szavaidat. Igaz ez pusztán egy játékos eszmefuttatás, de azért jó érzés, hogy mindenki lelkiismeretesen belegondolni a problémába, ami körülöttünk van. Bár a leírtakból kitetszik, hogy vélemények változatosak, de mindeddig megmaradtunk egymás tiszteletében, és remélhetően ez így is marad mindvégig.
A felsorolt OKJ-s szakok között azért találnék számomra érdekeset, sőt egy-két olyat is, amely talán a jövő szakmája. Igaz soknak csak a neve zengzetes.
Ami a nyelvtanulást illeti van ugyan rá lehetőség. Menyem, aki egy vizsgaközpontban angolt, illetve szak-angolt tanít, elmesélte, hogy kevesebb mint felére csökkent a jelentkezők száma. Már gyakorlatilag nem tudnak jobban alámenni a tandíjnak, hogy kellő érdeklődő legyen.
Élettársam középiskolában tanított (nem nyelveket). Csodálkoztam azon, hogy mennyire nem érdekelte a gyerekeket például az olasz nyelv tanulása, holott az iskolának olasz testvér-iskolája volt. A gyerekek minden évben kétszer találkoztak. Lányok fiúk vegyesen. És közben ott az internet.
A veszélyt abban látom, hogy bizonyos szakmákban szinte megszűnt a képzés. (villanyszerelő, viz-gáz szerelő, stb.) Aki egyetemet végez, annak már derogál egy csavarhúzót a kezébe venni. Megszűntek szintek is, pl. felsőfokú technikus vagy üzemmérnök, de a technikusi képzést is megkavarták.
Amennyire én ismerem nincs esti és levelezőképzés sem.
Igen. Nagy gond a felgyülemlett tapasztalat - aktualizált - továbbadása. Végül is az embert az tette emberé, hogy a génjein kívül eső tapasztalatait évezredeken át tovább tudta adni.
donaldduck 2012.09.15. 23:38 (#25)

Kedves Xenos asszony és Ludwigtoth úr örömmel venném ha koalíciós partnerként együttműködhetnénk-

Az együttműködés reményében Üdvözlettel
Donaldduck

((készült 3 példányban: 1-1 példány címzettek +1 példány:archívum ))
-
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Facebook komment
További címkék
jelenlegi kormány, mesterséges inflációt, koalíciós tapogatózásokra, koalíciós tárgyalások, végre, topic, élvezetet, okozott, frontján újratárgyalását alelnöki, gondolkodni helyzetünk érdeklődő, kivan figyelembe főképpen, együttműködési nézzék, megszűnt tékozló, venni példányban, zengzetes reményeink, annyival tenni, természetesen képviselőtársamat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.