Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Tudnátok valami ötletet adni?
Amikor a csirkemájat sütöm, mindig kifröccsen az olaj. Akár megszurkálom, akár nem, minden alkalommal a fél konyhát fel kell takarítanom, plusz tele leszek égési sérülésekkel. Hogyan kellene sütnöm, hogy ne legyen baj belőle?

saanita

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: saanita ( 2011.11.25. 20:29 )
Válaszok száma: 10
Címkék: tudnátok, ötletet, valami, adni, sérülésekkel, megszurkálom, takarítanom, csirkemájat, alkalommal, kifröccsen,
Válaszok Új válasz
invisibilia 2011.12.04. 00:19 (#10)
Próbáld meg NEM olajban sütni.
(az étolajban évek óta valamilyen adalék anyag van)

Én már évek óta kacsa vagy libazsírt használok. (házi sütés - vásárolt kacsa-hájból)
Előbb dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Amikor üveges lesz, akkor tedd hozzá a májat, szívet. Kevés, eredeti csípős paprikával zamatosabb.

Régen, ''VETRÉCE''-nek mondták őseim szülőfalujában!

Remélem, gyógyultan jösz, jöttél haza! Jó egészséget kívánok Neked!
ibicimama 2011.11.29. 19:27 (#9)
A fedő sem rossz, de ,ha picit megsózod az olajat, vagy zsírt nem fog fröcsögni.
pola62 2011.11.26. 19:06 (#8)
Már leírták előttem, de így igaz. Nekem azóta nem "úszik" a konyhám, mióta van un. fröccsenés gátló fedőm.
csabalaszlo 2011.11.26. 15:29 (#7)
Én ilyenkor féllángra veszem a tűzhelyet, és konyharuhát borítok a kezemre..... óvatosan fordítom a májat, véletlenül sem megszúrva....lassabban pirul, de nem fröccsen annyira. Szilvia készenlétben, és a nyomokat meg törlöm..... fedő alatt nem pirul meg szépen - szerintem.
wob 2011.11.26. 15:24 (#6)
Általában a májjal igy jársz ha nincs teljesen kifagyva. Ez a forró olaj és jégdarabkák , ami még a májban van, kölcsönhatássa. Tehát hagyod jól,( akár egyik napról a másikra), kifagyni a májat, tudjuk csak lefagyasztva árúlják, és akkor lesütheted nyugodtan, majd tetszés szerint füszerezed és sózod. Jó étvágyat.
saanita 2011.11.26. 12:25 (#5)
Próbáltam már fedő alatt, próbáltam fröccsenés gátló fedő alatt. Olyan is volt már, hogy kivettem, már a tányéron volt, akkor durrant. Most 3 hétig kórházban leszek, de utána kipróbálom újra az összes lehetőséget, akkor jelentkezem. Köszönöm a válaszokat!
kicsoda57 2011.11.25. 20:43 (#4)
A májakról levágjuk a szíveket,

mindegyiket átvizsgáljuk, és ha maradt rajta epenyom, levagdossuk. Mindegyiket kétfelé daraboljuk - azaz elvágjuk a két lebenyt egymástól.

Vastag aljú, nehéz serpenyőbe 1 dl olajat öntünk és felforrósítjuk közepes lángon. Ekkor belecsúsztatjuk egyenként a lebenyeket és fél perc sülés után megfordítjuk őket.

==================================== ============
nekem van olyan fedőszitám, amit ilyen sütésekkor ráteszek az edényre és a fröcskölést felfogja.
a tükörtojás sütése is ilyen fröcskölős, kézégetős.
==================================== ================

Ekkor a lángot lejjebb vesszük, és lassan pöszörögve sütjük kb. 5 percig ezen az oldalán

. Ekkor mindegyiket újra megfordítjuk, és a másik oldalt is készre sütjük. A külseje megpirul, a belseje éppen átsül, már nem rózsaszín, de lágy, olvadós állagú lesz. A sütési idő függ a mennyiségtől is.
Egy máj kettévágásával bizonyosodhatunk meg, megfelelő-e már. Sütés közben a májakat ne bökdössük meg, a rajta lévő vékony hártya ugyanis bent tartja a nedvességet, így ha sértetlen marad, akkor lesz puha a belseje
kicsoda57 2011.11.25. 20:40 (#3)
A csirkemáj natúr sütve

akkor jó, ha omlós, lágy, elolvad a szájban. Frissen élvezhető leginkább, ezért közvetlen a tálalás előtt süssük, még akkor is sülhet, miközben a levest esszük. A májat sosem szabad sütés előtt megsózni, mert megkeményedik. Natúr sütéshez alkalmatlan az a csirkemáj, amely a hentesnél vizes lében úszik. Az ilyen máj valószínűleg vagy fagypont körüli hőmérsékleten tárolódott, és felmelegedve kiadja a saját nedvességét, vagy urambocsá elképzelhető, hogy direkt vízben áztatott. A húsfélék vízfelvevő képessége igen magas, saját súlyának akár a 70%-át kitevő vízmennyiség felvételére is képes. Néha megfordul a fejemben egy-egy húsféle láttán az a képtelen feltevés, hogy súlynövelés céljából vizet vetettek fel vele. Ugyanezen oknál fogva natúr sütéshez nem jó a fagyasztásból felengedett csirkemáj sem.
A megfelelő csirkemáj alig nedves, nem csúszós tapintatú, friss. A májat mindig lassú tűzön sütjük, és közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk meg, vagy ki-ki a maga tányérján sózza.
Köretként rizst, krumplit, savanyúságot, esetleg főzeléket (pl. krumpli, lencse) adhatunk, de tartalmasabb salátával is fogyaszthatjuk.
Ha van otthon szalonna, akkor kiolvasztott zsírjában sütve a máj pikáns ízt kap.

gizelszil 2011.11.25. 20:36 (#2)
Lehet venni fröcssenés elleni tetőt amit rá raksz az edényedre és ne szurkáld a májat mert minden értékes anyag kisül belőle.
pkrisztina 2011.11.25. 20:30 (#1)
Fedő alatt
Facebook komment
További címkék
étolajban évek, apróra vágott, forró olaj, tányéron volt, próbáld, olajban, sütni, étolajban, hagymát élvezhető lassan, előtt fagypont fedőszitám, próbáld epenyom értékes, étvágyat fogyasztás, sülés tányérján, tányéron szépen, megfordítjuk szalonna, adhatunk vastag, felvételére salátával,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.