Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Tudnátok valami ötletet adni? |
Amikor a csirkemájat sütöm, mindig kifröccsen az olaj. Akár megszurkálom, akár nem, minden alkalommal a fél konyhát fel kell takarítanom, plusz tele leszek égési sérülésekkel. Hogyan kellene sütnöm, hogy ne legyen baj belőle?
saanita
Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák
|
A kérdést írta: saanita ( 2011.11.25. 20:29 )
|
Válaszok száma: 10
|
|
Címkék: tudnátok, ötletet, valami, adni, sérülésekkel, megszurkálom, takarítanom, csirkemájat, alkalommal, kifröccsen,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
invisibilia |
2011.12.04. 00:19 (#10) |
|
|
Próbáld meg NEM olajban sütni.
(az étolajban évek óta valamilyen adalék anyag van)
Én már évek óta kacsa vagy libazsírt használok. (házi sütés - vásárolt kacsa-hájból)
Előbb dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Amikor üveges lesz, akkor tedd hozzá a májat, szívet. Kevés, eredeti csípős paprikával zamatosabb.
Régen, ''VETRÉCE''-nek mondták őseim szülőfalujában!
Remélem, gyógyultan jösz, jöttél haza! Jó egészséget kívánok Neked! |
|
ibicimama |
2011.11.29. 19:27 (#9) |
|
|
A fedő sem rossz, de ,ha picit megsózod az olajat, vagy zsírt nem fog fröcsögni. |
|
pola62 |
2011.11.26. 19:06 (#8) |
|
|
Már leírták előttem, de így igaz. Nekem azóta nem "úszik" a konyhám, mióta van un. fröccsenés gátló fedőm. |
|
csabalaszlo |
2011.11.26. 15:29 (#7) |
|
|
Én ilyenkor féllángra veszem a tűzhelyet, és konyharuhát borítok a kezemre..... óvatosan fordítom a májat, véletlenül sem megszúrva....lassabban pirul, de nem fröccsen annyira. Szilvia készenlétben, és a nyomokat meg törlöm..... fedő alatt nem pirul meg szépen - szerintem. |
|
wob |
2011.11.26. 15:24 (#6) |
|
|
Általában a májjal igy jársz ha nincs teljesen kifagyva. Ez a forró olaj és jégdarabkák , ami még a májban van, kölcsönhatássa. Tehát hagyod jól,( akár egyik napról a másikra), kifagyni a májat, tudjuk csak lefagyasztva árúlják, és akkor lesütheted nyugodtan, majd tetszés szerint füszerezed és sózod. Jó étvágyat. |
|
saanita |
2011.11.26. 12:25 (#5) |
|
|
Próbáltam már fedő alatt, próbáltam fröccsenés gátló fedő alatt. Olyan is volt már, hogy kivettem, már a tányéron volt, akkor durrant. Most 3 hétig kórházban leszek, de utána kipróbálom újra az összes lehetőséget, akkor jelentkezem. Köszönöm a válaszokat! |
|
kicsoda57 |
2011.11.25. 20:43 (#4) |
|
|
A májakról levágjuk a szíveket,
mindegyiket átvizsgáljuk, és ha maradt rajta epenyom, levagdossuk. Mindegyiket kétfelé daraboljuk - azaz elvágjuk a két lebenyt egymástól.
Vastag aljú, nehéz serpenyőbe 1 dl olajat öntünk és felforrósítjuk közepes lángon. Ekkor belecsúsztatjuk egyenként a lebenyeket és fél perc sülés után megfordítjuk őket.
==================================== ============
nekem van olyan fedőszitám, amit ilyen sütésekkor ráteszek az edényre és a fröcskölést felfogja.
a tükörtojás sütése is ilyen fröcskölős, kézégetős.
==================================== ================
Ekkor a lángot lejjebb vesszük, és lassan pöszörögve sütjük kb. 5 percig ezen az oldalán
. Ekkor mindegyiket újra megfordítjuk, és a másik oldalt is készre sütjük. A külseje megpirul, a belseje éppen átsül, már nem rózsaszín, de lágy, olvadós állagú lesz. A sütési idő függ a mennyiségtől is.
Egy máj kettévágásával bizonyosodhatunk meg, megfelelő-e már. Sütés közben a májakat ne bökdössük meg, a rajta lévő vékony hártya ugyanis bent tartja a nedvességet, így ha sértetlen marad, akkor lesz puha a belseje
|
|
kicsoda57 |
2011.11.25. 20:40 (#3) |
|
|
A csirkemáj natúr sütve
akkor jó, ha omlós, lágy, elolvad a szájban. Frissen élvezhető leginkább, ezért közvetlen a tálalás előtt süssük, még akkor is sülhet, miközben a levest esszük. A májat sosem szabad sütés előtt megsózni, mert megkeményedik. Natúr sütéshez alkalmatlan az a csirkemáj, amely a hentesnél vizes lében úszik. Az ilyen máj valószínűleg vagy fagypont körüli hőmérsékleten tárolódott, és felmelegedve kiadja a saját nedvességét, vagy urambocsá elképzelhető, hogy direkt vízben áztatott. A húsfélék vízfelvevő képessége igen magas, saját súlyának akár a 70%-át kitevő vízmennyiség felvételére is képes. Néha megfordul a fejemben egy-egy húsféle láttán az a képtelen feltevés, hogy súlynövelés céljából vizet vetettek fel vele. Ugyanezen oknál fogva natúr sütéshez nem jó a fagyasztásból felengedett csirkemáj sem.
A megfelelő csirkemáj alig nedves, nem csúszós tapintatú, friss. A májat mindig lassú tűzön sütjük, és közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk meg, vagy ki-ki a maga tányérján sózza.
Köretként rizst, krumplit, savanyúságot, esetleg főzeléket (pl. krumpli, lencse) adhatunk, de tartalmasabb salátával is fogyaszthatjuk.
Ha van otthon szalonna, akkor kiolvasztott zsírjában sütve a máj pikáns ízt kap.
|
|
gizelszil |
2011.11.25. 20:36 (#2) |
|
|
Lehet venni fröcssenés elleni tetőt amit rá raksz az edényedre és ne szurkáld a májat mert minden értékes anyag kisül belőle. |
|
|
|
|
étolajban évek, apróra vágott, forró olaj, tányéron volt, próbáld, olajban, sütni, étolajban, hagymát élvezhető lassan, előtt fagypont fedőszitám, próbáld epenyom értékes, étvágyat fogyasztás, sülés tányérján, tányéron szépen, megfordítjuk szalonna, adhatunk vastag, felvételére salátával,
|
|
|
|