Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Dékány András melyik regényében szerepel "Kimi" ?

KultúraMűvészetek
A kérdést írta: yaskane ( 2017.11.13. 13:43 )
Válaszok száma: 5
Címkék: regényében, szerepel, melyik, dékány,
Válaszok Új válasz
katalinkohut 2017.11.22. 15:01 (#5)
Drága Vaskane! Nagyon jó, hogy van kivel foglalkoznotok! Bizalmatlan lesz a férfiakkal szemben sokáig Kimi, míg egy napon majd teljesen megbízik bennük, nogy nem akarják bántani. Bonnie lett a neve a kutyusnak, a lányom egy hétig szabin volt, mikor meghozták, tudott vele foglalkozni. Nem lehet kivinni az utcára, míg minden oltást meg nem kap, még legalább két kombinált oltás jön, holnap az egyik, két hét múlva a másik, utána még egy veszettség elleni. Kislány, nem akart a lányom fiút, mert az előző kutyánk az volt, állandóan megszökött, amikor tüzeltek a szukák. Már örül nekem, négyedszerre már örömmel fogadott. Ült parancsra három nap után, de még rengeteget kell tanulnia, például, hogy ne ugráljon feleslegesen ránk. A lányom elment dolgozni hétfőn hajnalban, az egész napot várakozással, teljes depressziós állapotba kerülve az ajtó előtt töltötte. Nem evett, nem ivott, nem végezte a szükségletét. Aztán, mikor hazament, nem tudta tűrtőztetni magát örömében. Lassan megszokja, hogy a családtagoknak időnként el kell menniük, az a dolga olyankor, hogy várjon. Nem könnyű bérházi kutyának lenni.

Nekem nagyon sok könyvem volt mindig, mert gyűjtöttem őket. Már gyerekkoromban sem érdekeltek a mesék, Jókai filmeket néztem a diavetítőn. Szülési alatt olvastam esténként sokat, többkötetes orosz könyveket is. Később már nem volt időm és erőm sem olvasni, csak átfutottam őket a tartalmuk miatt. Kevés a könyv, ami leköt engem, olyanok, mint a Nyomorultak, Az emberi sors, Móricz regényei, Jókai, az olyan regények, melyekből valamilyen tanulságot lehet levonni, vagy a főhős valamiben példát mutat. Két hete két este kiolvastam három regényt, fantasztikusat egy játék miatt, mert lehetett nyerni a kérdésekre válaszolva medált. Többször is vissza-visszatértem a fejezetekhez egy-egy válasz megkeresése miatt. A fantasztikus, utópista írások is lekötnek, érdekelnek azon dolgok, hogy mások hogyan képzelnék el az igazi társadalmat, világot.
Megviselt a három regény elolvasása, még gyenge az idegrendszerem, két napig aludtam majdnem utána. Néha rengeteg időt tudok csak ülni és nézelődni a neten, bár összesen négy helyet látogatok, ebből kettő irodalmi, egy a facebook, meg a levelezőm. Leépítettem majdnem mindent egy tavalyi baleset óta, nem akarok soha sikeres lenni írásban, nem azért tettem. Ha szépről ír valaki, akkor formálja a többieket, ezért nem jár fizetség, ha meg a saját sorsáról, azért meg végképp nem jár. Írásban nem lehet hazudni, az ember azt adja, ami éppen foglalkoztatja. Ezért csodálom az írókat, hogy folyamatosan általuk kitalált főszereplőkkel történt eseményeket írnak, láttatva velünk.

Jó, hogy kiolvastad a könyveket, gratulálok, kis ismertető után visszatérnek az emlékek!
yaskane 2017.11.22. 13:12 (#4)
Igen, nagyon jó, hogy vannak a kutyusok, nekünk Kimi a 3. csivavánk.
Az első, Coni, a kisebbik fiam barátnőjéé volt, míg ő az államvizsgára készült, mi nevelgettük, gondoztuk a kis csivikéjét (8-16 hetes koráig).
A második csivink, Chilike, már a miénk volt, 3 és fél évesen került hozzánk, beteg volt, (epilepsziás) és idén júniusban halt meg egy több mint másfél órás, gyakorlatilag egybefüggő epilepsziás roham után Ő egy végtelenül aranyos, nyugodt, szófogadó kis csivava volt. Borzasztóan hiányzik még mindig
Kimi, az új csibabánk pont az ellentéte, nyüzsög, pörög ezerrel egész nap, de mellette bújós, puszilkodós kis ördög Sajnos ő, bár férjemet már elfogadta, a fiaimat ugatja állandóan, nem akar megbékélni velük. Ahonnan hozzánk került, a férfi "gazdáját" nem szerette, félt tőle
Remélem, a sok szeretet és kitartás majd meghozza az eredményét és rájön, hogy a férfak sem mind rosszak.
Régebben egy labradorunk volt, a fiainkkal nőtt fel, 14 évesen halt meg Akkor azt mondtuk, sosem lesz többet kutyánk,
Aztán a sors úgy hozta, hogy immár a 3. pici kutyánk/csivavánk van. Ők teljesen mások. Okosak, ügyesek, végtelenül ragaszkodó, szeretetreméltó kis teremtmények, de nincsenek tisztában a fizikai adottságaikkal ezek a 1,5-3 kilós tökmagok Olyan velük, mintha az embernek lenne egy kb. 2 éves gyereke

A könyveket én anno válogatás nélkül olvastam, ha elfogytak a pöttyös/csíkos olvasnivalók, jöhettek a fiús könyvek. Még a Nagy indiánkönyvön meg a Rejtő könyveken is átrágtam magamat
De a memóriámból már rengeteg minden kiesett :/
Meglehet, többet kéne újra KÖNYVEKET olvasni, nem pedig a netes olvasnivalókkal tölteni a kis szabadidőt. Bár így több információhoz jut az ember, de az agyát az igazi olvasás dolgoztatná meg inkább.

Remélem, mielőbb megbarátkozik veled is az új kutyus - a Border Colie-k az egyik legokosabb kutyafajták (a spánielek is). Sajnos, a mentett, örökbefogadott kutyusok előélete legtöbbször elég siralmas, így bizony hosszú idő, sok kitartás kell, mire az ember elnyeri a bizalmukat.
Kívánok minden jót neked!
katalinkohut 2017.11.15. 13:44 (#3)
Gratulálok Kivihez, szép nevet kapott! A lányomék is a héten hoztak ki a menhelyből egy spaniel-Border Colie kutyust, de nem tud velem megbékélni, ugat engem nagyon, pedig háromszor meglátogattam eddig. Nekem ezek a kiskutyák túl fegyelmezetlenek, én a németjuhászhoz és a keverékekhez vagyok szokva, azok igazi, hűséges barátok és fegyelmezettek. Nem ismerem a csivavákat, biztosan kisméretű ő is. Lehetne a kutyákról akár órikig beszélgetni, nagyon jó, hogy vannak.

Köszönöm az információt, hallottam a Monostory nevet, meg rémlett, hogy mintha láttam volna filmfeldolgozást, vagy hasonlót, vagy sokszor pakolgattam a kalózok, bálnák, tengerek-féle könyveket. Ezekre mindig azt mondtam, hogy fiúknak valók. Örülök, hogy megtudtad a Kimi név eredetét!
yaskane 2017.11.15. 10:23 (#2)
Kedves "katalinkohut" nagyon szépen köszönöm a választ
Közben már nekem is eszembe jutott, hogy Monostory neve volt a "Kimi".
Valamikor még gyerekkoromban olvastam pár Dékány könyvet, de már rég elfelejtettem, hogy ki kicsoda
Viszont nemrég a családunk tagja lett egy másfél éves csivava (kislány kutyus) és az ő neve is Kimi
katalinkohut 2017.11.13. 17:29 (#1)
Mexikói legények és talán Az óceán császára. Nem olvastam el, mert nem kötnek le a kalózos, admirális korabeli események. A neten kerestem rá.
Facebook komment
További címkék
férfiakkal szemben, napon majd, hétig szabin, veszettség elleni, drága, vaskane, nagyon, kivel, remélem barátnőjéé információt, háromszor kapott meglátogattam, nevelgettük lányom órikig, tisztában velem, fiainkkal mintha, kerestem pedig, megkeresése átrágtam, kutyának inkább, nevelgettük kiolvastad,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2018 TVN.HU Kft.