Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Tudsz e örülni az életednek és jól érzed e magad a bőrödben?

KultúraVallások
A kérdést írta: wheels ( 2018.08.07. 00:15 )
Válaszok száma: 13
Címkék: életednek, bőrödben, örülni, magad,
1 2 
Válaszok Új válasz
kindercsoki100 2018.10.09. 20:07 (#13)
Naná!
foxworkinspace 2018.08.09. 10:40 (#12)
...Ja!... Hogy jól érzem-e magam a bőrömben és tudok-e örülni az életnek?
Nos, az utóbbi napokban, 3 korlátozó (búskomorságot generáló) tényezőt is legyűrtem! Úgyhogy, jelenleg egészen jól érzem magam a bőrömben! És mivel éppen most készülök egy 4-edik korlátozó tényezővel végezni, ezért hát még javul is a tendencia...

Az viszont sajnálatos, hogy egy tegnapi hír szerint, egyre több tudós hajlik arra a nézetre, miszerint az emberiség már elkésett a klímaváltozás okozta globális katasztrófa elkerülése iránt elvégzendő feladatok elvégzésével... Hiszen, jóformán, még bele se kezdtünk... És ez, lehangol. De talán, van még cca. 200 évünk ezen a bolygón, és ha van TERV az exodus-ra (márpedig van), akkor lesz túlélés is!... (Igaz, nem mindenki számára, hiszen a Föld teljes lakosságát, nem lesz lehetséges evakuálni...)


foxworkinspace 2018.08.09. 10:29 (#11)
...Persze, nem fog sikerülni neki...

Miért is?

Nos, azon egyszerű oknál fogva, hogy Magyarország, nem Észak-Korea! Nálunk, szabad az internet-használat! (Jelenleg még, legalább is...) A magyar óvódásoknak is szabad, az ő szüleiknek is szabad, sőt, az ő nagyszüleiknek is szabad!
A Klubrádióba, éppenséggel EGY GYAKORLÓ NAGYMAMA telefonált be tegnap (egy mélységesen felháborodott, rendkívül intelligens nagymama...), és úgy "lesavazta" orbánisztán legújabb "novumját", hogy azt egy summa cum laude végzett szociológia-professzor sem tehette volna jobban!...
(Orbánról viszont tudjuk, hogy kultúr-barom... Kultúr-barmoknak pedig nincs nagy jövőjük Európában...)

Még a történelem eddigi legnagyobb kultúr-barmának sem sikerült egész népét átprogramoznia! 17 merényletet követtek el ellene! (Igaz, egyik sem lett sikeres, de a kultúr-baromnak rá kellett jönnie: nem képes átformálni az egész nemzetet!...)
Orbán viszont, közel sem bír akkora messianisztikus erővel, mint Hitler... És a tetejébe' sokkal kövérebb is annál a kultúr-baromnál...
(Még Kövér hülyebajuszos fajbarom Lászlónál is kövérebb fajbarom...)
foxworkinspace 2018.08.09. 09:44 (#10)
Két veszélyes embertípus van:
► Az, akit senki és semmi nem tud kizökkenteni úgynevezett komfort-zónájából - vagyis elégedettség-érzés keretezéséből. Ő az, aki minden körülmények között rendíthetetlenül elégedett, úgy önmagával, mint másokkal, de a világgal is. Ő az, aki számára ez, minden létező világok legjobbika! Ő az, aki, mindig ,,jól érzi magát a bőrében", és a legsivárabb kiszolgáltatottságban is otthonosan érzi magát, ezért aztán fel sem merül benne önnön maga, vagy az őt körülvevő világ megváltoztatásának lehetősége.
► A másik, ennek épp' az ellenkezője: ő az, aki folyton csak panaszkodik, soha sincs megelégedve, sem önmagával, sem másokkal, sem a külvilággal, ezért aztán folyton-folyvást valami ,,jobb" dolog megtörténtében reménykedik, illetve minduntalan valami változtatáson töri a fejét, úgy önnön-magát illetően, mint az őt körülvevő világ vonatkozásában!

● Az első embertípussal, gyakorlatilag bármit meg lehet tenni! Ez, az a típus, amelynek a hátán úgymond: fát lehet vágni!... Ő az, aki sosem fogja felemelni a szavát, bármi is történjék vele. Ő, a diktatúrák ideális polgára!... Egy diktátor, kizárólag ilyen alattvalókra vágyik. Csakhogy ilyen emberekből, igen kevés lézeng a Földön... Ezért van az, hogy amikor egy diktatúra többé-kevésbé kiépült már, rögvest előtérbe kerül a diktatúra elvárásinak megfelelő ,,ÚJ EMBERTÍPUS" létrehozásának igénye... Így volt ez, Szovjet-Oroszországban, így volt ez Kínában, így volt ez Észak-Koreában, így volt ez nálunk, így volt ez Romániában, így volt ez Kambodzsában, így volt ez Afganisztánban, és így volt ez mindenütt a bolygón, ahol a demokrácia, szitok-szónak számított!
● A második embertípus ,,leképezése", talán mindenki számára egyértelmű!... Ez, éppenséggel az a típus, amely az ,,új embert" kívánja ,,megfaragni"!... Ő tehát, a diktátorok ,,ős-típusa"! Ő a diktátor maga!
Ők uralkodtak Szovjet-Oroszországban, és egy hozzá hasonlatos ember uralkodik ott jelenleg is, a Független Államok Közösségének titulált - demokráciának csúfolt - Orosz birodalomban...; ő uralkodott Kínában, és ott ma is egy ő-hozzá hasonlatos embertípus uralkodik, csakhogy az újsütetű kínai diktátort, már nem élethossz-időtartamra választják, és az újsütetű kínai diktátor, már nem is akarja átformálni a kínaiakat a saját képére, ,,mindössze csak" a rendszer iránti ,,lojalitást" vár el a kínai polgároktól, viszont egyre-inkább igyekszik a külvilág polgárait a kínai gazdaság függőségi rendszerébe integrálni...; ő uralkodott Észak-Koreában is, és az ő másodfokú leszármazottja uralkodik ott, jelenleg is (róla azonban tudjuk, hogy a legközelebbi rokonai, barátai és legmagasabb rangú katonai parancsnokai sincsenek már biztonságban tőle...); ő uralkodott Romániában is, és úgy végezte, ahogy...; ő uralkodott Kambodzsában is, és ha nem is pontosan úgy végezte, ahogyan megérdemelte volna, mégsem halhatott meg önelégülten...; ő uralkodott Afganisztánban is, és noha úgy végezte, ahogy megérdemelte, de aki utána jött, az sem bizonyult sokkal jobbnak nála...; és persze, ő uralkodik mindenütt ezen a bolygón, ahol a demokrácia, szitok-szónak számít, jelenleg is!

És most a LÉNYEG:
...A Magyarországon jelenleg uralmon lévő NER - lássunk tisztán: Orbán Viktor -, éppen mostanság lépett az ,,új embertípus" létrehozásának legalapvetőbb szakaszába! Orbán, éppen manapság adta ki az utasítást az ,,alapozás" véghezvitelére!... (Persze, ezzel kellett volna kezdenie, de az túlságosan egyértelmű galádság lett volna részéről, ezért hát ,,altatta" az istenadta népet...) Most tehát, miután már birtokába vette az alapfokú és középfokú oktatási intézményeket, továbbá rádió- és tv-állomásokat, színházakat, majd pedig ,,rácuppant" a könyvkiadókra, kulturális intézményekre, valamint az off-line (print-)médiára - vagyis a kézzel fogható, nyomtatott sajtóorgánumokra -, valamint az online (internetes) hír-szolgáltatókra, majd pedig (alig pár hete) lekorlátozta a Magyar Tudományos Akadémia mozgásterét - vagyis MEGHÁGTA A KUTATÁS SZABADSÁGÁT(!) -, röviden: miután már a társadalmi felépítmény csaknem teljes ,,infrastruktúráját" gleichsaltolta (elbirtokolta/elbitorolta/ellopta/lenyúlta, vagy a szabadon eltávozás fejében visszavette/bedarálta és/vagy megszüntette), a legutóbbi hír az, hogy ORBÁN, MÁR AZ ÓVODÁSOKAT IS A SAJÁT ELVÁRÁSAI SZERINT AKARJA ÁTFORMÁLNI!...

http://hvg.hu/...e_nevelest

Orbán, a nemzeti identitás-tudatra és a keresztényi értékekre nevelés örvén, minden jel szerint ,,NER életérzést" akar beleplántáltatni, 3-4 éves gyermekekbe!...
Orbán, ,,NER-gyerekeket" akar maga körül látni...
wheels 2018.08.08. 23:35 (#9)
#8 Ez egész jó volt
sunchat 2018.08.08. 21:28 (#8)
Örülök, hogy el tudom fogadni. Elfogadom, hogy nem tudok mindig örülni. Pacsi!
putnok7882 2018.08.08. 17:05 (#7)
Szerintem ez az a fajta magánügy, ami nem biztos, hogy nagy nyilvánosságra tartozik. Már csak annál is inkább, mert nem vagyunk egyformák.
Van, született vak és kerekeszékest, aki nemcsak elégedett, hanem boldog is. És ismerek, jómódú, egészséges, örök elégedetlenkedőt.
Hogy én?
Na az magánügy! Barátaim, rokonaim tudják. Másokra pedig nem tartozik!
xenos 2018.08.08. 14:11 (#6)
Igen.
venil 2018.08.07. 17:12 (#5)
Ahogy telnek az évek, az ember egyre jobban kezdi megbecsülni és örülni minden
szépnek, apró kis csodának.
Bár a bőrömben nem mindig érzem jól magam, mert ebben a korban már van
jócskán testi fájdalom is, de amikor látom a kertben a csodás rózsákat és hallom
a madarak énekét, akkor igazán felejtős minden rossz.
decotext 2018.08.07. 16:15 (#4)
Soha! Mindig elégedetlen vagyok!
Mindig lehetne jobb, s ez azért van
mert az élet kurva rövid! Ha mázink
van akkor 90 egynéhény év. Pech
esetén (nagybátyám) 42 -vérrák.
1 2 
Facebook komment
További címkék
utóbbi napokban, 4-edik korlátozó, viszont sajnálatos, klímaváltozás okozta, érzem, magam, bőrömben, tudok, valami fejét orbán, magyar külvilággal kézzel, gazdaság magyarország elvárásinak, gyakorló erővel, kezdi diktátor, mindig dolog, földön fejét, kezdenie szépnek, illetve mindenütt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.