Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hol az őshazája a cigány népnek?
A Cambridge Enciklopédia (1992-es kiadása) szerint "ismeretlen utazó nép főképp dél Európában, de a világ minden részén megtalálhatók. A nyelvük (roma) amely a szanszkritból származik, ezért feltételezik indiai eredetüket."
Ők, magukat Egyiptomból származtatják. Az angol gypsy szó, eredetileg "EGYPT" "egypsy"-ből lett, azaz egyiptomit jelentett.

KultúraNépszokások
A kérdést írta: gyongyibur ( 2012.06.25. 19:10 )
Válaszok száma: 33
Címkék: őshazája, népnek, cigány, hol, származtatják, megtalálhatók, szanszkritból, enciklopédia, feltételezik, egyiptomból,
1 2 3 4 
Válaszok Új válasz
olinia 2012.06.27. 13:19 (#33)
Feerko én be is fejezem ezt a témát, mert úgy sem vergődünk zöld ágra
feerko 2012.06.27. 12:42 (#32)
olinia Kedves
Az általánosítás csúnya dolog . Lentebbi válaszomban írtam,hogy a többség miért nem dolgozik . Kb. ugyanazért amiért a nem cigányok se tudnak dolgozni,mert nincs hol .
Pár napja láttam a Hír Tv-ben mennyit tesz pár ember, egy majdnem tiszta cigánylakta településen ,ahol éhezik a lakosság . Munka nincs,buszjárat nincs ...nélkülözés van .
Ez is általánosítás .
Csak annyi a különbség,hogy az e-fajtából van több . Az általad forszírozott is igaz, még felénk is de nem az a jellemző . Ráadásul nem csak ők csinálják . Nem akarnak éhen halni valami miatt .
Ha megnézed,pl. a "Bors" nevű kultúr újságot, minden nap más jól menő jósnő reklámja van benne.
olinia 2012.06.27. 10:17 (#31)
Ma reggeli példa, hogy hazafelé már megint megállít egy "nő", hogy hadd jósoljon, miután még kevesebben vannak még a forgalmas utcákon is rögtön láttam távolabb ólálkodni a "férfit", aki nagy igyekezettel nézelődött!!!! Kérdésem: miért nem dolgoznak?????? Miért az utcán a járókelőket molesztálják ????? Hát ők például a nem beilleszkedők közé sorolhatók, és sajnos sok van belőlük, hogy a másik ember verejtékéből akarnak megélni ......
eladasos 2012.06.27. 07:28 (#30)
(#19)

Néha vagy talán, gyakorta de én sem értem, ki honnan veszi a nyilatkozata alapját. Talán, csak amolyan besimulás és közép út keresést tükrözően próbál fogalmazni ám közben erőteljesen figyelmen kívül hagyja azt, hogy a vágyálom és a valóság sajnálatos vagy sem de elképesztően messze vannak egymástól.
Éppen tegnap hallottam egy történetet olyas valakitől, akinek a gyereke mindennapos áldozata a cigányterrornak!
A gyerek szeret az utcán játszani és főként egyedül, mert jól el van. Nevezzük őt Pálnak. Van egy kisebb testvére, aki lehetne akár Péter is. Annyit érdemes tudni, hogy 8 éves. Az egyik nap a környékre költözött egy cigány família. 6 gyermek, az idősebb 10 éves, akit a könnyebbségért hívhatnánk Gézának és a fiatalabb testvért pedig Károlynak, aki négy. Evvel mindent el is mondanék, de rosszabb a történet. Ők szinte az utcán élnek és az egész környéket lakják, birtokként szinte a lakáshoz tartozó udvarként kezelik.
Épp a "minap" történt, hogy az idősebb fiú a Géza észrevette Pált - aki természetesen éppen egyedül volt és játszogatott - majd a bringát amin éppen ült ott hagyta hátra ahol volt (megállt) nekitámadt a fiúcskának kérdőre vonva az öccsét Károlyt ért sérelem okán amit a kisebb testvére Péter okozott. Szinte törvényszerű hogy a teljes gyereksereg ott termett egy pillanat alatt és körbeállták, fenyegették. A leghangosabban a négy éves Károly adta a hangot a kezében egy nagy bottal - a lábára még cipőt se húzott csak zokniban vigéckedőn - a testi épség elleni fenyegetéssel nem átallt inzultálni. A történet érdekessége, hogy több felnőtt is jelen volt, de senki nem tulajdonított jelentős figyelmet az esetnek, mert lényegében a hasonlóak mindennaposak. Nincsen olyan, akivel ne keverednének valamiféle összetűzésbe. Ne rongálnának meg valamit. Ne vádaskodjanak vagy kössenek bele az egyedüli fiatalok valamelyikébe, aki vagy megpróbálja megvédeni magát (és ekkor minden bizonnyal üvöltözés és sírás következik természetesen a támadó Károly részéről, majd bosszúterror a család többi tagja által) vagy rájuk hagyja a dolgot kikerülve az összetűzés lehetőségét okát és nyugodt hanggal kezeli a történést és a lehető leggyorsabban csak a felnőttek társasága közelében hazamegy.
A családhoz már védőt és külön - valami - nevelőt is kirendeltek, de semmi érdemi változás nincsen és nem is lehet, hiszen ők a csürheszellem alapján élnek és teszik azt, ami mindenkit botránkoztat, de senki nem tehet ellene semmit.
A cigány egy olyan tanulási folyamatot és viselkedési normát lát él meg és napi szinten gyakorol, ahol az egymástól el tanult "én nagyobbat merek mondani és bátrabbakat merek megtenni" stílus a mérvadó. Evvel fekszenek, és kelnek majd történi az, hogy például akár az "Avason" kiáll a gyerek a megállóba félig pucéron, beleköt boldog és boldogtalan mindenkibe, míg valakiben emberére nem lel.
gyongyibur 2012.06.27. 06:55 (#29)
<janosgomori>
De ha itt van, akkor itthon vannak!!
janosgomori 2012.06.27. 06:47 (#28)
Teljesen mindeggy hogy hol van, de hazamehetnének!!!
kellesznekem 2012.06.27. 06:03 (#27)
Szerintem a cigányok földönkívüliek egy másik bolygóról rakták ide őket mert ott sem akartak dolgozni és most az emberiségen végeznek tanulmányokat ,mennyire tolerálják azt az életvitelt ahogy ők élnek ,meddig feszíthetik a húrt ,és meddig tulajdoníthatják el az értékeinket és a fáradtságos munkával megtermelt zöldséget ,gyümölcsöt
taen 2012.06.26. 20:33 (#26)
Ha azt mondom, hogy bennük élnek tovább Izrael elveszett törzsei, talán nem tévedek nagyot.
hatarvadasz 2012.06.26. 20:24 (#25)
Ha egyiptomi származásúak, akkor a piramis építő munka,elől menekültek el,
a megmunkált faragott kőnek akkor az értéke nagy volt, csak az eltulajdonítása volt,kimondottan ráfizetéses és fáradtságos!!!

Végül is mindegy honnan származnak, beilleszkedni sehová sem képesek,
és nem is akarnak!!!
gyongyibur 2012.06.26. 19:29 (#24)
Kaptam 1 linket 2 hozzászólótól is, ami számomra még bonyolítja ezt a rejtélyt!
http://www.imninalu.net/.. .magyar.htm
Előtte olvastam néhány tanulmányt. Az egyik szerint Indiai eredetű nép, de egyetlen indiai népcsoportnál nem tudták igazolni a rokonságot.
A másik szerint, egyiptomi származásra utaló jeleket véltek felfedezni.
A link szerint (amin igencsak meglepődtem, Izrael az őshaza)...hááát nem tudom a zsidó nép miként vélekedik erről?
Azt lehet tudni, hogy a történetükben 1000 éves vándorlás alatt, szóródtak szét szerte a világban.
Európában a Balkánon, Szlovákiában és Magyarországon él a legtöbb cigány.
Saját nyelvük van, de azt ne felejtsük el, hogy egy nép emlékezetét nem csak a nyelv őrzi!
Hanem tárgyak és az írásbeliség is.
Nincs történelmi emlékezetük. Nincsenek hajdan volt nagy királyaik, hódításaik, csatáik, nincs saját vallásuk. Ahol letelepedtek, asszimilálódtak. Felvették az adott ország szokásait, vallását...kivéve az életritmust...saját törvényeik szerint éltek-élnek és ha valahol, valami fenyegetést láttak odébb álltak.
A világon talán 3-4 hely van ahol nem élnek cigányok (néhány család esetleg). Japán és az elmaradott afrikai országokban.

1 2 3 4 
Facebook komment
További címkék
általánosítás csúnya, többség miért, majdnem tiszta, általad forszírozott, feerko, fejezem, témát, vergődünk, rokonságot bottal boldog, kirendeltek beilleszkedni egyedüli, bosszúterror fiúcskának felejtsük, alapját menekültek, ugyanazért ólálkodni, mondom közép, inzultálni hasonlóak, bennük világon, napja verejtékéből,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.