Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Egyetértetek Jonathan Swift-tel ?
Amikor megjelenik a földön egy intelligens ember, arrol lehet felismerni, hogy az összes hülye ellene szövetkezik ( Jonathan Swift )

Egyetértetek ? Ha nem, miért nem ?

Ha igen, tudnátok példákat mondani, kikre illene ez a mondás ?
- ezen a forumon,
- a politikában,
- a történelemben

KultúraEgyéb kérdések
A kérdést írta: gaspaz ( 2017.10.22. 11:19 )
Válaszok száma: 6
Címkék: egyetértetek, jonathan, swift, tel, történelemben, egyetértetek, szövetkezik, politikában, intelligens, megjelenik,
Válaszok Új válasz
katalinkohut 2017.10.24. 14:14 (#6)
Csodáltam az egyik megérdemelten Nobel békedíjat kapott lengyel tudósnőt, szerencséje volt, hogy nem Magyarországon született meg. Itt nem kell mások ellen mennie egy csecsemőnek, mert ha valaki Magyarországon törvényként látja meg a napvilágot, már ott vannak mellette az ellenségek, meggátolva mindenben, folyamatos iszonyat és felfoghatatlan kiszelőivel együtt.

Négy éve mentem széllel szembe, mindenkivel, ami az összes elmebeteget jelenti a Hunnia börtönnek, világ-könyvtárnyi tulajdonosnak, főszereplőnek, hogy engem tettek meg minden szerepben áldozatnak maguk helyett, amiről nem tudtam, csak célozgattak rá, hogy ne éljem magam bele nagyon a szerepekbe. Négy éve haldoklásom idején állandó szenvedés alatt kezdtem el gondolkozás nélküli teljes kommunikációs kivégzésem után 10 évvel írni mindazt, amit rajtam végrehajtottak, csupán azért, mert emberséges voltam, szép és tehetséges.
Már ekkor mindegy volt, az az egy éltetett, hogy utolsó szó jogán, mielőtt megszűnök megtudja az egész világ, mit művelt Magyarország Hunnia néven, ünnepelve a családom felszámolását kakas frizurásokkal, mint Győzikével, meghurcolásunkat, megcsonkításunkat, meggyalázásunkat. 1995-ben kezdték el ismételni az összes apokaliptikus írásomat, amit addig megírtam régi történelemként, hogy ezt rajtam hajtották végre, együtt a világ-könyvtár teljes egészével ismét Varjúú névvel berendezve, ahogyan szokták tenni általában, az egész világban, illetve minden részén, ahol néha kőkorral kezdődött elölről a történelem, majmokkal csak a darwinizmust szokták végrehajtani, de ott vannak freudisták, jungista sas János levelezéseivel összefüggésben Mária elmélettel, ott van az egész bibliájuk valamennyi börtön szereplőjével, ezzel kezdtek születésemor egyből a születészeten kimondva rám, hogy kurva vagyok, engem nem szerethet senki, mindenkinek le kell néznie, mert ez járt volna a bibliai börtön bűnözőknek. Mindenkit meg is öltek, aki tisztelt és szeretett ez év februárig, úgyhogy hatalmas a vesztesége a semmiről sem tudó emberiségnek, akiket maguk helyett a könyvtulajdonos elmebetegek áldozatul tettek, mert maguk sérültnek gondolták magukat, ezért támadták meg az egészséges és tökéletesnek látszóakat.

Törvényt gyaláztak, csonkítottak, megtörve és visszaélve mindennel, olyat akartak kottázni az égbe, amit többé nem felejt el a világ. Számtalan feszületem volt, mindegyik vallásnak én lettem az áldozata Illés-Bródy kezdetével az ébredő játszótérnek, mint vallási koroknak, mert G. Maczó Ágnes az Ágnesekkel, mint a félig nemes, félig cigány Baratta Ágivel nem vállalta a sorsát, mint cigányság és egész kelet megváltója, egyetlen nagy közös áldozással.

Mire ennyit is feltérképeztem mindenféle kommunikációs képesség nélkül, hiszen mindenem meg lett bénítva, hangom elvéve, már valóban szembe szálltam mindenkivel, bár nem elmebetegeztek csak Müller sátánistái, meg a Hunnia börtön sátán népei. A Biblia a sátáné. A világ ura Csernobilkor legyőzött engem együtt az angol holtak koporsójával összefüggő rózsakeresztes fekete rend hatalmas szörnyetegével, a többiek mellett. Ez volt Csernobil.

Minden politika velem függ össze, az én egyetlen közös áldozásommal 58 éven keresztül.

Mindig kezdték elölről a születésem idejétől a történelmet, most is ott járnak éppen a berendezett focisták névtárával, a politikusokkal, a médiával.

Tehát nem kell széllel szembe menni, egy ember erre csak akkor képes, amikor már feladott mindent, hiszen megfontolt, csendes és nem árt senkinek még szóban sem, mert rendelkezik benső emberiességi törvényekkel.
decotext 2017.10.24. 08:24 (#5)
Leonardo da Vinci egy zseni volt**, s évszázadokkal megelözte a korát.
Senki nem itelte el, tisztelték egész életében, s halálos ágyához még
az akkori uralkodó is elment! Swift úr mondása tehát messze nem állja
meg a helyét! (Söt a hülye inkvizició is szemet hunyt tevékenysége felett!)

**A mai számitások szerint 210-230 körüli IQ-ja volt.

Egy intelingesn ember a legtöbbször széllel szmbe megy, s nem
hajlandó elfogadni a tömeg "vonulását". Rendszerint unortodox
megoldásokat keres, pontosan ezért fordul ellene a környezete!

A legtöbb jó és használható megoldást mindig is ilyen küllöncök
találták meg a tudományban, történelemben és a politikaban!

meki77 2017.10.23. 00:00 (#4)
Illik: Gyuribácsira
gaspaz 2017.10.22. 23:34 (#3)
#1,#2 ... mindkét válasz nagyon intelligens .. nem elllentmondoak, hanem kiegészitik egymást.

Még várom annak a forumtagnak a hozzászolását, aki azt fogja mondani , rám illik ez a mondás.... :-)

Mondok én is néhány példát ( tudom , ezzel nem mindenki fog egyetérteni )

Illik: Galileo Galileire

Nem illik : Donald Trump -re

Illik: Botka Lászlora

Nem illik : Gyurcsány Ferencre
foxworkinspace 2017.10.22. 21:33 (#2)
Mint minden zseniális bonmot, attól TÖKÉLETES, hogy nem kizárólagosan helytálló!
(Ha kizárólagosan helytálló volna, akkor nem bonmot, hanem törvény volna...)

Az ,,összes" - mint mennyiségi jelző - korlátossága nyilvánvaló, de ha Swift korlátossá tette volna a mennyiségi jelzőt, akkor a bonmot, fabatkát sem érne...
putnok7882 2017.10.22. 19:29 (#1)
Nem értek egyet. Mert nem törvényszerű, annak ellenére, hogy lehet igazolni.
Igazolására ott van pl. Jézus esete. Cáfolatára Gandhié. (Vagy korábban Buddha, és stb.)
Facebook komment
További címkék
egyik megérdemelten, összes elmebeteget, egész világ, családom felszámolását, csodáltam, egyik, megérdemelten, nobel, éltetett játszótérnek napvilágot, hozzászolását főszereplőnek szokták, elfogadni iszonyat magukat, szerencséje swift, tulajdonosnak focisták, forumtagnak trump, elllentmondoak áldozással, tulajdonosnak öltek, trump hozzászolását,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2018 TVN.HU Kft.