Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Szerintetek létezi olyan hír, amilyiknek minden sora igaz, de mégis hamis?
Ha tudtok írjatok példát is rá, mert van rá példa.
PolitikaMédia
A kérdést írta: tailor ( 2012.04.23. 14:37 )
Válaszok száma: 16
Címkék: szerintetek, amilyiknek, létezi, minden, írjatok, tudtok, példát, példa,
1 2 
Válaszok Új válasz
geptop 2012.04.24. 19:54 (#16)
tailor!
Hagyjuk... Hallottál róluk... Nem hallottad őket... Ha felmennél mondjuk Drábik, vagy Bogár L honlapjára, akkor megtapasztalhatnád, hogy lehet alkottak olyat, mint az általad említett 2 őskövület... csak épp ez a 2 személy a mi korunkhoz aktualizálva...
De tényleg hagyjuk ... Logikus gondolkodásra alkalmas személy vagy... de te is megválogatod az információ forrást. Bocsi, hogy tolakodtam néhány linkkel.
tailor 2012.04.24. 19:41 (#15)
#14cyrano
Látom kezded kapiskálni. Jó úton haladsz.
Ez majdnem olyan, mint a Kész átverés show, csak sajnos nem tudok rajta röhögni, mert mi nem csak a nézők, ha nem a szenvedő alanyai is vagyunk.
#13 geptop
Igen hallottam már erről a két emberről. Tudod szerintem ezt a két embert nagyon sok mindenben különbözik két igen híres embertől, név szerint Marxtól és Engelstől. Ugyan is ők vették a fáradságot és megírták a Tőkét, és maradandót alkottak.
Lehet, hogy ha ezek az emberek elvonulnának vagy 10-15 évre és hasonló volumenű írással előállnának, akkor lehet a társadalom, sőt megmerem kockáztatni az egész közgazdász elit is inná a szavaikat.
De addig amíg nem tudják eldönteni, hogy egyáltalán mit is akarnak és erről akár napokat is elbeszélgetnek, addig itt folyik az élet, és mi csak egyre sz@bul vagyunk.
Tudod annak idején már általános iskolába tanultuk azt, hogy a kapitalizmus ilyen. Csak a rendszerváltáskor azt mondták, hogy ők nyugati típusú demokráciát akarnak. Az hol van?
Ugyanis a nyugati típusú demokráciákba már rég rájöttek arra, hogy a megtermelt terméket el is kel adni. És kinek tudják eladni? Hát azoknak természetesen aki megtermeli. Ez csak úgy lehetséges, ha elég életteret biztosítunk bérből és fizetésből élőknek. Ergo ez megfelelő bér és életszínvonalat jelent, és mérsékelt adózást. A gazdagabbak pedig egy kicsit nagyobb részt vállalnak az adóteherből, mert az extra nyereség abból adódik, hogy kihasználják a dolgozókat. Sajnos nálunk ez most megfordulni látszik.
Tudtad azt, hogy nem egy multinacionális vállalat petíciót írt a kormánynak, hogy vonja vissza a munkatörvénykönyvét, mert az súlyosan sérti a dolgozók jogait?
Mert ezzel nem dicsekedtek el.

cyrano 2012.04.24. 16:26 (#14)
tailor : Ok Értem

Na akkor egy másik ilyen de ha nem baj nem nézek utána pontos számtani alapnak csak kb.-re irom

Ma elég ha minden szavazó körzetbe egy azaz egy szavazattal többet kap egy párt képviselője !!
Tehát még félezer ember se kell egy párt 100% kormányzatához !!!!

Azt hiszem és az emlékem nem csal a Fidesz 10700 valahány szavazattal érte el a 2/3-ot
ha ezt megfelezem akkor egy nagyobb falu lakossága másképpen szavaz akkor most az MSZP van 2/3 többségbe.

Előtte az MSZP 4700 körüli szavazattal nyer a Fidesz előtt (ezt is felezd meg)
Ezeket az adatokat a pártok nem kötik az orrodra

nem bontják le szavazókörzetekre
Egy nagyon durva példa rá hogy érthetőbb legyen..

Pl képzeljünk el 10 szavazó körzetet ahol 8-ba egy egy szavazattal egyik párt nyer a másik kettőbe másik párt mondjuk 1000-1000 szavazattal..
ha ezt összeadod kisül hogy a 2 mandátumot kapott párt igazából több szavaztatott kapott mind az aki nyolc mandátumot kapott

Akkor most melyiket tálaljam ??

kaptunk 8 mandátumot kettőt ugyan elvesztettük de azért mi 80% akkor is jobbak vagyunk !!!

Vagy nyertünk 8 mandátumot bár a másik párt a két mandátumos 2000 szavazattal többet kapott nálunk

Akkor ki is győzött ??

Szóval mind a kettő igaz csak egyből más a gyerek fekvése...
geptop 2012.04.24. 15:05 (#13)
tailor!
Logikus a gondolkodásod, csak néhány számbeli adat hiányzik... no meg 1-2 tény
pl.
http://www.youtube.com/...PKZm_DDDrs
vagy:
http://www.youtube.com/...re=related

Tudod, Dr Bogár László egyetemi tanárt nem nagyon szokták hívni a köztv-be, Hír tv-be... az ATV-be meg főleg nem. Sem Drábik Jánost....
tailor 2012.04.24. 14:26 (#12)
Lehet nem értettétek a kérdést ezért most leírom azt, hogy gondoltam az egészet.
Történt az, hogy annak idején, amikor még középiskolás voltam az iskolába visszalátogattak az öreg diákok, egy rendezvénysorozat keretében, mert az iskola új nevet vett fel. Volt közöttük professzor, egyetemi tanár, vállalati igazgatóhelyettes is, de volt egy fiatalember, aki nem a tanult szakmáját folytatta tovább, ha nem újságíró lett.
Ezzel a fiatalemberrel néhányan leültünk beszélgetni, aki az iskolai élményein kívül az újságírásról is beszélt. Ekkor mondta, hogy a médiának milyen szerepe van az emberek életében és mennyire befolyásolhatók vele az emberek. Elmondta azt is, hogy meg lehet írni egy újságcikket úgy, hogy minden szava igaz legyen, de el lényeges momentum kihagyásával teljesen más értelmet kap az egész. És elmondta ezt a példát, amiből még vicc is született azután.
Íme: A nemzetek tornájáról tudósított egy amerikai lap és a következőket írta.
Nemzetek tornája első nap.
Amerika hős fiai az első helyen végeztek, míg a Szovjetunió az utolsó helyen.
Nemzetek tornája második nap.
Amerika hős fiai az előkelő második helyen végeztek, míg a Szovjetunió az utolsó előtti lett.
Nemzetek tornája harmadik nap.
Amerika hős fiai kemény küzdelembe kiharcolták a döntetlent, míg a Szovjetunió csapata nem tudott győzni.
Összesítésben Amerika osztozik az első helyen, míg a Szovjetunió csapata nem tudott nyerni.
Csak egy lényeges dolog maradt ki ebből a hírből. Összesen két csapat indult a versenyen.
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy milyen egyszerű manipulálni a híreket, mennyire könnyű átverni az embereket és indulatokat generálni. Megszellőzzenek egy hírt, majd cáfolják. Ez a legkönnyebb, úgy teljesen tiszták maradhatnak. Sorry! Mi ilyet nem mondtunk és nem is említettünk. És mossák kezeiket.
Szerintetek hány ehhez hasonló hír lehet? Hányszor vertek már át minket? Ugyan is, ha a teljes valóság mindig napvilágot látott volna, akkor a választások eredménye ilyen lett volna?
#10 geptop
Az állam mindig hitelből tartotta fenn magát. Szerinted az nem lenne furcsa ha előbb kapnál fizetést és azután kellene dolgoznod?
Az állam az adókból tartja el magát ezt Te is leírtad, csak míg be nem folyik az adó addig neki is fizetnie kell a dolgozókat. Ezek nem mások, mint maga az állami apparátus, az önkormányzatok, a rendőrség, a katonaság, az ügyészség, bíróság, a pedagógusuk, egyetemi tanárok, orvosok, ápolók, védőnők. Csak ami hirtelen eszembe jutott, sajnos még vannak. Mindig az évfordulókkor derül ki, hogy valójába mennyi is a hiány.
A hiány pótlását kétféle képen lehet fedezni. Hitel IMF, vagy piacról ami értékpapírt jelent.
Az értékpapírnak van egy igen nagy hátránya. Azzal csak növelni lehet a hiányt. Ugyan is ha értékpapírt bocsátunk ki mondjuk 100 milliárd Ft értékbe és két hónapra, akkor két hónap múlva már 101,6 milliárd forintért tudjuk visszavásárolni a kötvényeket, mert addig annyit kamatoztak. Ezért, hogy visszatudjuk venni kibocsájtunk kötvényeket 102 milliárd értékbe. De ezeket is majd vissza kell vásárolni és még nagyobb összegért bocsátunk ki részvényeket.
A hitel az kiszámíthatóbb, és tervezhetőbb. Csak az a baj, hogy az IMF beleszólna a költségvetésbe és nem lehetne lopni.
cyrano 2012.04.24. 11:56 (#11)
tailor Bocsi de a kérdés nem politikai volt (szerintem bár láttam hogy abba a kategóriába van) hanem az hogy egy hír ha leírok az igaz legyen
Miközben nem az !! Teljes mértékig...

Én arra válaszoltam...

Így ha nem baj az ismerősöd anyagi helyzeted jelenesetbe közömbös számomra
Természetesen !! Elolvasom és el is gondolkodom rajta, de ha nem baj csak akkor ha a kérdés az lesz....Illetve arra is kitér.

Addig maradok az előző válaszomnál...geptop 2012.04.24. 11:45 (#10)
tailor!
Minden évben bekerül az államkasszába, különböző jogcímeken, eszméletlen mennyiségű pénz... Mégis állandó hiánnyal küszködik az állam... Ha készítesz egy mérleget a befolyt pénzekből kivonod az állam működésének költségeit, kiderül, hogy (ha nem lenne eladósodva az ország) kurva gazdagok lennénk! Akkor... a különbözet + a 3-5-7% hiány, hová vándorol?
(Segítek: A gazdi olthatatlan étvágyát elégíti ki! )
Csak kérdezem... A parlamenti felhatalmazást kapott pártoknak miért nem jut eszébe, hogy mondjuk a Négyes metró beruházást le kéne állítani? Mióta is épül? Mennyibe van eddig? Ha 20 évig tudta a főváros nélkülözni, akkor biztos, hogy égető szükség van rá?
Ha a kórházak és a TB privatizációjára sor került volna... kik tették volna rá a kezüket?
Én amondó vagyok, hogy rossz úton jársz ebben az uzsora ügyben, ha csak egy közbenső láncszemet kiemelve vizsgálod a bűnöket.
tailor 2012.04.23. 18:32 (#9)
#5 cyrano
Néhány dologra felhívnám a figyelmedet. Amikor bevezették a 16%-os adókulcsot, akkor azt mondták, hogy 450-500 milliárd Ft adóbevétel kieséssel számolnak, ezért is vezették be a multis adót.
Az idei év első hónapjaiban azt nyilatkozták, hogy a családoknál 130 milliárd Ft maradt.
Most már azért mindenkinél látható, hogy mennyit keresett 2011-ben, így össze lehet hasonlítani az előző évek nettó keresetével.
Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy kevesebb lett a jövedelmünk 2010-hez képest, pedig akkor is stagnált. Sajnos hasonló cipőben vannak azok az emberek, akiknél még nincs gyerek, egyedül állók, vagy már a gyerekek után nem jár semmi. Van olyan ismerősöm akinél két kiskorú gyerek van, ezért igénybe tudta venni az összes adókedvezményt, nekik nem volt jövedelem csökkenésük, de túlságosan nőni se nőtt.
Akkor lenne hozzád egy kérdésem. Szerinted kinél csapódott le az a majd 600 milliárd Ft?
Szerintem olvasd el ezt a cikket: http://index.hu/...eltorolte/
Ajánlok egy másik cikket is. Ezt is érdemes elolvasni: http://mandiner.hu/..._egy_kulcs
ege 2012.04.23. 17:52 (#8)
Óriási szenzáció!
Bakancsot kapnak a terhesanyák.
Kikövezik a Balatont.
Emberszem a parizerben.
szatucsek_gergely 2012.04.23. 17:12 (#7)
"Rendkívüli híradás! Több-százezer halott a Kerepesi úton...!"


hg5ajk
1 2 
Facebook komment
További címkék
általad említett, információ forrást, szenvedő alanyai, emberek elvonulnának, tailor, hagyjuk, hallottál, róluk, körzetet kicsit kapnál, jánost következőket értem, multis rájöttek nagyobb, szavazattal egyre, ugyan haladsz, lényeges addig, akartam gondoltam, hírből biztosítunk, egyáltalán jogcímeken,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.