Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Vajon mitől változott a Dk és más párt hozzáállása is a határkerítéshez?

PolitikaAktuális hírek
A kérdést írta: wheels ( 2018.02.01. 08:08 )
Válaszok száma: 41
Címkék: határkerítéshez, hozzáállása, változott, vajon,
1 2 3 4 5 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2018.02.03. 02:40 (#21)
...Én, azt nem mondtam, hogy az ellenzői is helyeslik!... (Mindössze, csökkkentették a támadási felületüket...)
Ezt úgy híják: reálpolitika... (Majd elmúlik, ha a Fidesz-bagázs elmúlik...)

A kerítés, hosszabb távon, F@SZSÁG!... Hiszen Szerbia, előbb-utóbb EU-tagország lesz...
wheels 2018.02.02. 21:00 (#20)
Térjünk vissza a kérdésre.
Foxi tömören már megfogalmazta a választ, miszerint az "idők szava".
Ez jelentheti azt, hogy a kormány olyat tett a kerítésemeléssel, amit most már mások, akár az ellenzői is helyeselnek?
foxworkinspace 2018.02.02. 14:14 (#19)
"Tehát, Gyurcsánynak (helyesen állította) joga van uniós állampolgárként uniós jogaival élni, de ha a pénze egy részét azon az országon kívül dugdossa, melynek miniszterelnöke kíván lenni, az azt jelenti (számomra) hogy nem bízik abban, hogy ezt az országot képes úgy vezetni, hogy itt tarthassa az összes vagyonát. " (14)

MIRŐL BESZÉLSZ, EMBER?!...
1. Az Európai Unió tagjai vagyunk! (Ennek egyik következménye, hogy TÖK-MINDEGY, melyik EU-s tagállam bankjában tartod a pénz-megtakarításaidat!...)
2. A te Fidesz-bagázsod tagjai EURÓPÁN KÍVÜLI BANKOKBAN FIALTATJÁK A LOPÁS-ALAPÚ "MEGTAKARÍTÁSAIKAT"!...

MIRŐL BESZÉLSZ, VAKHITŰ, SZEMELLENZŐS VAKESZŰ 14-es?!... — Mirről...foxworkinspace 2018.02.02. 14:06 (#18)
"Elindított egy folyamatot." (12)
(Mármint Soros Görgy, az úgynevezett migrációt)

HAZUGSÁG! A ,,folyamatot" az alábbi okok indították el:
a) az Afganisztánban évtizedek óta dúló polgárháború, és annak következményei
b) a klímaromlás, és annak következményei (Afrika Szahel-övezetének fokozatos elsivatagosodása)
c) a Szudánban kialakult polgárháború, és annak következményei
d) a Szomáliában korábban dúló polgárháború gazdasági következményei
e) az 'Arab Tavasz', és annak következményei
f) a Szíriában kialakult polgárháború, és annak következményei
g) Észak-Kelet-Afrika országainak (legfőképpen Nigériának) politikai káoszba süllyedése, az ott egyre nagyobb befolyást szerző moszlim fundamentalista szervezetek miatt

Mindezen folyamatokat, NEM Soros György indította el!... (Ő csak meglátta az összefüggést, Európa ,,elöregedésének" jövőbeni fenyegető következményei, valamint az ennek feloldásaként szóba-jöhető — az a) - g) pontok nyomán Európa felé irányuló — népesség-beáramlás Európába ,,olvasztása" között.)
putnok7882 2018.02.02. 12:32 (#17)
#15.
Tudod, vannak azok a fránya pavlovi reflexek! Ha "Ausvitz", akkor a legtöbb embernél a holokauszt ugrik be. Ha megjelenik egy hír, hogy Ausvitzban gázzal működő kemencét adtak át, akkor borítékolható, hogy ezt a média egy része összehozza a holokauszttal. Pedig lehet, hogy csak egy új pékség alakult.
Ha pedig Bécsben pénzre bukkannak, akkor rögtön balog politikus ugrik be, Mint ahogy a vagyonnyilatkozatban ez így ebben a formában nem került feltüntetésre.

Az ellentmondásaid:
"Mindenki tudja, hogy nem biztonságos pénzt egy helyen tartani, "
Yes!
"Azért mert egy hazai bankot használsz, attól még simán lehet, hogy az valójában egy osztrák bank,"
Ez is igaz! De miért kell akkor ehhez Bécsbe menni? Ha nem akarja egy helyen tartani, akkor, a fővároson kívül még van egy pár hely, ahol megtalálhatók osztrák bankfiókok.
Nem ezért tartja ott, amit be nem vall, de ez az ő dolga. Ha érdekel, egy külön kérdés témájában megtárgyaljuk.
(Az pedig külön szomorú, hogy hülyének nézel. Attól, hogy Mészáros Lőrincet körbeírod, az nem jelenti azt, hogy nem lehet ráismerni. Mint ahogy a rádióban ha elhangzik, hogy az X és Y kereszteződésben lévő kagylós benzinkút kifejezéssel nem mondják ki a Shell kút nevét, de attól még az.)

#16.
Ha annyira értesz mindennek az értelmezéséhez, akkor amit leírtál ide miért nem értelmezed helyesen? :
" Emlékeztetőül: az Európai Bírósághoz 1294 menedékkérő miatt fordult keresettel a magyar és a szlovák kormány."
Bocs, de ez nem emlékeztető, hanem maszatolási szándék. Az idézetben szereplő 1294 fő, nem itt kért menedéket, hanem a görögöknél, vagy az olaszoknál. A náluk benyújtott kérelmek kapcsán hozott az EB egy kvóta határozatot egy képlet alapján, melyből a konkrét szám keletkezett. Tehát, más uniós országban menedékért folyamodó deportálásáról van szó a per kapcsán. Ellenben akiknek ténylegesen megadta az oltalmazotti státuszt, azok a törvényes úton a magyar, erre illetékes szerveknél tették meg. Mint ahogy írod is:
"Magyarországon nyújtották be kérelmüket"
A befogadást pedig pont magad cáfolod:
"...soha annyi menekültstátust nem osztott még ki önként, mint 2017-ben. Ez a szám 2016-ban az ötszázat sem érte el...2017 novemberéig 3187-en (egy hónap alatt 228-an) adtak be ilyen kérelmet, ...
A hazai menekülttáborok pedig gyakorlatilag kiürültek: 2016-ban bőven 2000 fölött volt az elrendelt menekültügyi őrizetek száma, 2017-ben ez már a 400-at sem érte el. "

jn 2018.02.02. 11:39 (#16)
Friss hír, így megy kormányszinten az állami és uniós pénzek lenyúlása:
Kétszázmilliót kap Rétvári Bence rokonának 15-20 tagos nőegylete, amely eddig szabadidő-szervezésben jeleskedett.

Emlékeztek még, mit is mondott tavaly október 23-án 0rbán?

"Közép-Európa az utolsó migránsmentes övezet."

Pedig akkor már rég "migránssimogatók" voltunk, és ezt ő pontosan tudta. 2017 január és november között 1148 menedékkérőt fogadott be Magyarország. Miközben 0rbán a brüsszeli EU-csúcson küzdött a menekültek kötelező betelepítése ellen állítólag 2,3 millió nemzeti konzultációs papírral a hátizsákjában, addig a Belügyminisztérium háttérintézményének számító BMH soha annyi menekültstátust nem osztott még ki önként, mint 2017-ben. Ez a szám 2016-ban az ötszázat sem érte el. Emlékeztetőül: az Európai Bírósághoz 1294 menedékkérő miatt fordult keresettel a magyar és a szlovák kormány. A különféle státusban befogadott menekültek száma annak ellenére emelkedik, hogy a regisztrált menedékkérők száma meredeken zuhan: 2017 novemberéig 3187-en (egy hónap alatt 228-an) adtak be ilyen kérelmet, tavaly bőven 28 ezer fölött volt ez a szám. A kérelmezők 42%-a afgán (1349 kérelem), majd a kurdok következnek szintén közel 40%-kal, őket iraki vagy szír állampolgárként regisztrálják. Némileg érdekes, hogy török és kubai menekültek is Magyarországon nyújtották be kérelmüket, de pakisztáni, palesztin és iráni kérelmező is bőven akad. A hazai menekülttáborok pedig gyakorlatilag kiürültek: 2016-ban bőven 2000 fölött volt az elrendelt menekültügyi őrizetek száma, 2017-ben ez már a 400-at sem érte el. Na erről az ordenáré hazugságról kell elterelni a figyelmet ezzel a szintén hazug, megint csak több milliárdunkba kerülő óriásplakát-kampánnyal.

LOPNAK, CSALNAK, HAZUDNAK!
jn 2018.02.02. 11:09 (#15)
putnok7882 2018.02.02. 10:00 (#14)

Először is, azonkívül, hogy nem ismered a "szereptévesztés" szó jelentését, nem tudom, milyen mocsokról beszélsz. Gyurcsány eddig mindig pontosan bevallotta a vagyonát 0rbánnal és bandájával ellentétben, és tudtommal már nem is akarja vezetni ezt az országot. Ahogy fox írta, értékpapírjait "egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli." Mindenki tudja, hogy nem biztonságos pénzt egy helyen tartani, illetve érdemes többfelé osztani, több befektetésben tartani. Miért is kéne megbíznia egy olyan ország vezetésében, amelyik leplezetlenül gyűlöli őt, és koncepciós perek tucatjait indította ellen? Valószínűleg az osztrák bank biztonságosabb, olcsóbb és jobb feltételeket biztosít. Te is tarthatod ott a pénzedet, nem tiltja törvény. Sőt, bármelyik uniós bankban. 0rbánék például Svájcban tartják és Mészárosnál (Érdekes, hogy nem írtam le a nevét, mégis egyből tudtad, kire gondolok. ), csak éppen ők nem vallják be a vagyonnyilatkozatukban, ami viszont már bűncselekmény. Mellesleg van egyáltalán 100%-os magyar tulajdonban lévő bank? Azért mert egy hazai bankot használsz, attól még simán lehet, hogy az valójában egy osztrák bank, csak te nem tudsz róla. Akkor meg nem mindegy, hogy hol van? Vegyétek már észre, hogy már rég az unió egyik tagállama vagyunk, amit ti is megszavaztatok! Ha nem tetszik nektek, lépjetek ki! Akkor nem kéne teljesíteni az uniós követelményeket sem, és végre kiépíthetné Viktorotok a totális diktatúrát és maffiaállamot. Persze akkor az uniós pénzeket sem nyúlhatnák le. Nagy dilemma. Pénz vagy hatalom? 0rbán megpróbálja mindkettőt egyszerre megszerezni, ezért "kellett" hazudnia nekünk, miközben titokban teljesítettük a kvótát.
putnok7882 2018.02.02. 10:00 (#14)
#13.
Már megbocsáss, de szereptévesztés áldozata vagy ismét.
Nap mint nap azt szajkózzátok, azért kell a fideszt leváltani, hogy egy "tisztább" országban élhessünk? Erre te azzal érvelsz, hogy a váltani mocska nem számít, mert mocskot akartok mocskos kézzel eltakarítani?
(Mészáros Lőrinc nem miniszterelnök jelölt. Tehát a logikája is sánta, hogy Mészáros Lőrincet állítasz párhuzamba egy pártelnök, ex-miniszterelnök, és jelenlegi miniszterelnök jelölttel)
Tehát, Gyurcsánynak (helyesen állította) joga van uniós állampolgárként uniós jogaival élni, de ha a pénze egy részét azon az országon kívül dugdossa, melynek miniszterelnöke kíván lenni, az azt jelenti (számomra) hogy nem bízik abban, hogy ezt az országot képes úgy vezetni, hogy itt tarthassa az összes vagyonát.
jn 2018.02.02. 09:40 (#13)
putnok7882 2018.02.01. 20:39 (#9)

Ezt a vagyonnyilatkozat témát meg pont nektek nem nagyon kéne forszíroznotok. Most tényleg azt akarjátok, hogy vegyük elő 0rbánét és a többi kormánytagét, akiknek évről-évre alig változik, miközben 0rbán legjobb barátjának, egy tanulatlan, felcsúti gázszerelőnek csak a megtakarításai milliárdosak és már a Telenort is meg akarja kaparintani? Ez a gátlástalan pénzmosás klasszikus esete, amit még a legelvakultabb fideszesek is elismernek, csak ti nem. Ekkora korrupció és állami és uniós pénzek többmilliárdos elsikkasztása/mosdatása még sosem volt ebben az országban.

Hát persze, hogy nem akarják megváltoztatni ezt a már évtizedek óta elavult vagyonnyilatkozati rendszert. A XXI. században papíralapú és alig kibogozható, kézzel kitöltött nyilatkozatok? Ez Európa legkorszerűtlenebb rendszere. És akkor még van képük azt hazudni a szemünkbe, hogy ez a legszigorúbb vagyonnyilatkozat egész Európában? Ezek tényleg hülyének néznek minket. Amikor csak akkor érne valamit, ha a családtagoknak is ki kéne tölteniük. Mert így semmi értelme, csak felesleges papírpazarlás.
putnok7882 2018.02.02. 09:34 (#12)
#11.
Többre!
Az 1 millió egy általa kalkulált szám volt, amivel az unió jóléte pár éven belül romba dönthető.
Görcsösen ragaszkodsz az általa közzétett számokhoz. Miközben Soros nem választott, nem megbízott, nem kinevezett képviselője az uniónak. (Most is ott van és tárgyal. Kinek a kérésére? Kinek az érdekében? Netán a bevándorlók érdek képviseleti szerve?)
Ha már ragaszkodsz a számoknál, akkor azt kérdezem, hogy a befogadott évi 300 ezer, 6 hónap, vagy 1 év után a családegyesítéssel mennyi is? Vagy az egyesített családtagokat Soros tartja el?
Másik: Soros György milyen javaslatot tett arra, hogy évente csak 1 millió, vagy 500 ezer, netán 300 ezer érkezzen csak? Megbeszélte az úton lévőkkel? Nem láttam a sorszámhúzó automaták telepítését az európán kívüli országokban. Felénk már minden komolyabb postán, csak sorszámmal lehet ügyes-bajos dolgot intézni.
Ha májusban "teljesítve" van az akármennyis befogadási kvóta, akkor májustól mindenkit a vízbe löknek, vagy kiutasítanak? Ez utóbbi, indokolt esetben most sem működik, mert vagy nincs hova, vagy a kiutasított leszarja.
Elindított egy folyamatot. És minden folyamatnak, 2 stabil pontja van. Az eleje és a vége. Az elején már túl vagyunk. Soros mit mondott? Hol, hogyan és mikor lesz a vége? Erről mit nyilatkozott? Mert azt határozottan állította, hogy ha kell, akkor kölcsön lesz! Elhiszem. De a kölcsönnek az legfőbb jellemzője, hogy vissza kell fizetni? Kik fogják? A befogadott migránsok?
1 2 3 4 5 
Facebook komment
További címkék
támadási felületüket, kormány olyat, részét azon, országon kívül, mondtam, ellenzői, helyeslik, mindössze, érkezzen tartani családegyesítéssel, meglátta rbánék felcsúti, ellen küzdött lenyúlása, elöregedésének megint, iraki leszarja, görögöknél tagország, hazugság leváltani, kérelmezők részét, indokolt brüsszeli,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.