Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ha nem történik rendszerváltás , a mai politikusok mivel foglalkoznának?

PolitikaPolitikusok
A kérdést írta: dhaj ( 2014.10.14. 19:36 )
Válaszok száma: 22
Címkék: foglalkoznának, rendszerváltás, politikusok, történik,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
sode01 2014.10.16. 19:41 (#22)
Puszi neked is!
kicsoda57 2014.10.16. 15:30 (#21)
A hangya egész nyáron szorgalmasan dolgozott, gyüjtötte a télire való eleséget.

a tücsök egész nyáron hegedült.

még is megfagytak télen mind a ketten.
kicsoda57 2014.10.16. 15:28 (#20)
Állatmese szereplői: A tücsök és a hangya
Eszköztár:

A tücsök egész nyáron hegedült, húzta a talpalávalót, vidám volt. A hangya pedig dolgozott, izzadt, gyűjtötte a magokat télire. Aztán elérkezett az ősz, jöttek a hideg napok. A tücsök fázott, megéhezett. Bekopogott a hangyához, és kérte:
- Hangya barátom! Nyáron te is hallgattad az én hegedűszómat, adjál, kérlek, egy kis elemózsiát.
De a hangya így felelt neki: - Tücsök, komám, nyáron kellett volna erre gondolnod! Lusta voltál, egész nyáron csak buliztál, hegedültél, mialatt én dolgoztam, gyűjtöttem a magokat. Most majd meglátjuk, át fogod-e muzsikálni ilyen könnyedén a telet is?- és becsukta az ajtót.
A tücsök így hoppon maradt, csak ült a mezőn, nézett egy deresedő fűszálat, majd mélyet sóhajtott, felhangolta a hegedűjét, és játszani kezdett rajta. A ,,Milyen semmirekellő pernahajder vagyok én..." kezdetű dalt játszotta, aminek így szól a refrénje: ,,Hej, Uram, Istenem, csinálj már valamit!"
A mezők Ura meghallotta a didergéssel tarkított énekszót, letekintett a deres fűszálak között hegedülő tücsökre, és arra küldte a katicabogarat. A katicabogár odamászott a ciripelő muzsikushoz és megszólította:
- Térj be hozzám hegedülni! Ott a kis lyukban, ahol élek, akad némi elemózsia, de olyan hideg uralkodik, hogy csak fázom és unatkozom magamban. Játssz nekem valami vérpezsdítőt!
A tücsök fogta a vonót, a hegedűt, ment a katicával, beült a kis házba, és játszani kezdett. Nem fűtött a katica, mert a bogarak nem nagyon fűtenek télen, a tücsök hegedűszavára mégis valami meleg költözött a kis lyukba. A katica már nem fázott annyira, jólesően kinyújtotta elgémberedett lábait. Még a pöttyök sem zsugorodtak úgy össze a hátpáncélján. Hálásan így szólt:
- Tücsök, barátom, köszönöm szépen a játékot. Itt van némi eleség, eszegessél bátran!
A tücsök nekilátott, s aznapra jó kedve kerekedett. Másnap azonban megint ott didergett szegény a fűszál tövében. Akkor pedig a bodobács tévedt arra. Az is megszólította:
- Hé, tücsök koma, gyere velem, hegedülj egy kicsit nekem, mert megvesz az isten hidege!
És ez így ment napról-napra. Jött a rózsabogár, a krumplibogár, a svábbogár. Mindenféle bogár meghívta a tücsköt egy-egy napra, ő pedig hegedült nekik, fölengedett a fagy az odvaikban, ők meg hálából, ami szűkös falatjuk volt, megosztották vele.
A hangya odabent, a nagy búzahalmok közül hallgatta, hogy a tücsök éli világát kint a mezőn, és még mindig hegedül, s eljutott hozzá a hír, hogy a szomszédai mind el-elhívják őt magukhoz; s magában ezt gondolta:
- Tegyenek csak úgy, ahogy a kedvük tartja! Tartsák csak jól azt a mihasznát! Nekem nincs elosztogatni való élelmem, ami van, azt meg magam is meg bírom enni tavaszig. Jól elvagyok itt, nincs szükségem semmirekellők társaságára. - Magának se merte tán bevallani, hogy azért didergett s unatkozott egy kicsit ott a hangyaodúban.
Abban az évben nagyon sokáig tartott a tél. Húzódott, húzódott, még mindig fagyok voltak, hómező takarta a világot. A tücsök egyik nap keservesen felsóhajtott: - Mezők Ura, tücskök, bogarak Ura, mikor jön már el a tavasz? Jóból is megárt a sok, hát még a télből!
És ekkor mintha valami hangot, vagy különös zenét hallott volna. Süvített a szél a mező felett, és ebbe a szélsüvítésbe mintha távoli muzsika hangjai lettek volna beleszőve. A tücsök fülelt, és megpróbálta saját hegedűjén eljátszani ezeket a hangokat. Végül egész derék kis zenemű kerekedett ki belőle.
Így amikor jött a katica, büszkén azzal fogadta:
- Katica, figyelj, van egy új művem, meghallgatod?
- Csupa fül vagyok - felelte a másik.
Beült a katicához, és eljátszotta.
Amikor véget ért a hegedűszó, csak ültek néhány percen át, hallgattak.

- Ez nagyon szívhez szóló volt - törte meg végül a csöndet a házigazda. Kimentek a házból, és azt látták, hogy a ház körül eltűnt a hó, kinyíltak a hóvirágok, és kisütött a nap.

Másnap a bodobácshoz ment a tücsök, nála is eljátszotta az új szerzeményét, és ott, a bodobács háza körül is eltűnt a hó, sütött a nap, kidugták a fejüket a hóvirágok.
A bogarak között gyorsan elterjedt a hír, hogy a tücsök milyen nagyszerű kikeletcsalogató zenét szerzett. Hívta őt a krumplibogár, a rózsabogár; még a vakondhoz is elment muzsikálni, bár az azért veszélyes dolog volt egy kicsit, de a vakond is nagyon vágyott már a tavaszra. Így lassacskán az egész mezőn elolvadt a hó, meleg lett, virágok illatoztak. Egyedül a hangya vára körül borított még mindent a dér meg a zúzmara.
A hangya egyre többet bosszankodott odabent, hogy mikor lesz már vége ennek a télnek, fogyóban a búzamag gyűjtemény, már csak néhány hétig tart. Ezek pedig odafönt már zenélnek, táncolnak, csupa mihaszna és semmirekellő népség.
És akkor, amikor már vagy egy hónapja az egész mezőn tavasz volt, csak a hangya vára körül ülte meg a fűszálakat a dér, a bogarak kitaláltak valamit.
- Látogassuk meg a hangyát zord magányában, és adjunk neki szerenádot.
Egyik este odalopakodtak. Odalopakodott a katica, s mind a többi bogár. A tücsök rázendített, és eljátszotta a tavaszhívó nótát. S végre ott, a hangya vára körül is olvadni kezdett, zöld fűszálak bújtak elő a földből. Másnap a hangya kiment, körülnézett: - Na végre, beköszöntött a tavasz. Kezdhetem újra a gyűjtőmunkát - morogta a csápjai alatt.
El is indult, gyűjtötte a magokat, és rosszallóan ingatta a fejét, hogy a többi bogár már megint csak a tücsök hegedűszavát hallgatja.
kicsoda57 2014.10.16. 15:17 (#19)
nem kell őket már félteni,
tele vannak vállalkozással,
és a pénzükből vigan hegedülnének a tengerpartokon.

amig a cápa be nem kapná őket.
kgb 2014.10.16. 15:11 (#18)
Amik voltak azelőtt. Vagyis Kisz titkárok, páttitkárok, ügynökök, vagy ügynökök tartótisztjei lennénk, de lenne közülük néhány munkásőrparancsnok is.
dhaj 2014.10.15. 19:46 (#17)
Ez volt a célom, hogy legalább ebben a kérdésben nagyjából egységes válasz szülessen.
Sikerült, de ez politikusaink érdeme.
donaldduck 2014.10.15. 17:44 (#16)
-elsőre tán bonyolult a kérdés de,ha megnézzük hogy a mai pártokban mennyien vannak a volt állampártból,és hogy jelenleg mennyien szeretnének ismét egypártrendszert akkor már szűkül a kör. Nevesíteni talán nem is kell a volt munkásőrt,a pártitkárt,a kisz vezetőt,vagy az ügynököt,ezért elég lehet az a szűrő amit az első mondatban írtam
Szerintem a mai politikusaink 2/3-a ugyanazt csinálná az állampártban mint most teszi.
feerko 2014.10.15. 17:15 (#15)
#14
Nem mondod...mind ?
geptop 2014.10.15. 16:10 (#14)
Van egy ismerősöm, aki már 90 előtt is piaci kofa volt... Most is kijár még, míg bírja... Árulja a saját portékáját...
A mi politikusaink továbbra is hazát árulnának a kibérelt standjukon....
decotext 2014.10.15. 15:46 (#13)
Tréfás a kérdés és sok tréfás a válasz is! Szinte minden politikusank van
(volt) szakmája! Gyurcsány pl. már jóval a politikai ambiciói előtt sokszoros
milliomos volt. Pl. ő soha nem vette fel az államfői járandóságát s mindig
eladakozta! A mai politikusok ilyen nem tesznek, s inkább még többet
szavaznak meg maguknak, annak ellenére, hogy vannak kőbányák és szőlők
máshol is......! Vannak tehát olyanok akiknek soha nem elég, akkor
sem ha a nép véréből szívják ezt le!

Kijelnethetjük tehát, hogy a legtöbb vezető politikusnak van jólfizető szakmája
s ha nem ott lennének ahol vannak, akkor máshol kasziroznának. Emlékeztek
csak a volt miniszterünkre, a Német Miklósra? Akkor nem felelt meg sokaknak
s angliában egy bankhoz szegődött el. Lett helyette Antal Józsi!

Nekik jó volt, s megfelelt:
" N.M. 1991-ben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) egyik alelnöki székét kínálták fel neki. Az állást elfogadta, aminek érdekében lemondott mandátumáról és távozott a magyar politikai közéletből."

(S még sokan állítják, hogy nem hülye a magyar nép!!)
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
hangya egész, télire való, tücsök egész, hangya pedig, puszi, neked, hangya, egész, ellenére szólt morogta, ugyanazt felsóhajtott bodobácshoz, egypártrendszert hátpáncélján tücskök, népség ilyen, össze házigazda, szereplői érdekében, helyette barátom, járandóságát jöttek, olyanok megfagytak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.