Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Akkor most káros vagy sem?
Svájcban már tilos mikrohullámú sütőt reklámozni!
A mikrózott víz öntözésre sem jó?
Egy angol hölgy két, azonos állapotban levő növénykéjét kétféle vízzel öntözte: az egyiket mikróban melegített, majd lehűtött, a másikat pedig tűzhelyen melegített és lehűtött vízzel. A szegény mikrós vízet kapó növénynek kilenc nap kellett, és egyszerűen elpusztult.

OtthonEgyéb kérdések
A kérdést írta: gyongyibur ( 2012.08.21. 19:13 )
Válaszok száma: 25
Címkék: akkor, káros, most, vagy, mikrohullámú, növénykéjét, állapotban, reklámozni, egyszerűen, elpusztult,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
gyongyibur 2012.08.25. 03:47 (#25)
(#24)
Ha kijött belőle, akkor nem káros!
Remélem pirítva jött ki?
campiandy 2012.08.24. 20:57 (#24)
Egy amerikai karikatúrán azt láttam, hogy egy kenyérpirítóból egy csuklyás, kaszás halál jött ki!!!! Akkor most ez is káros???????????
hatibacsi 2012.08.23. 13:07 (#23)
Gyöngyibur egy búlvárlap is feszegethet jó kérdéseket, hát a kérdés lehet, hogy jó, de a rá adott válaszok, valahogy gyakorlatias gondolkozással, nehezen értelmezhetőek.... Hemzsegnek a hibától, amik alapvető tárgyi tévedések....Nem azt mondom, hogy mondjon le a főszerkesztő, de azért gondolkozzon el rajta....:-)
gyongyibur 2012.08.23. 04:39 (#22)
Persze<hatibacsi> tudom, hogy egy újság nem tudósok, orvosok, biológusok gyülekezete!
Találtam ezt a szalagcímet és érdekel a véleményetek!!
A hírek amiket bemásoltam, hivatkoznak bizonyos kutatási eredményekre.
Ettől függetlenül nem beszélek le senkit a mikrohullámzás örömeiről!
Jómagam is használom, ha káros ha nem!
Tudom, hogy úgyis fel kell dobni a bakancsot egyszer, és a "végelgyengülés" mint halál ok egyre ritkább!
Kicsit morbid, de ...
kicsoda57 2012.08.23. 00:57 (#21)
na akkor mindezeket elolvasva, visszatérhetünk az asztali tüzhelyhez, a rezsóhoz, gáztüzhelyhez, ahol még szivjuk a gázszagot is,

most érdekes már semmi nem jó, minden ártalmas a szervezetre,

bezzeg a gyerekkorunkban nem is ismertünk ilyeneket és mégis vidáman, nyugodt életet éltünk, a kályha mellett, nyári konyhában, kukoricacsutkával tüzeltünk, főzte anyukám az ételt, és sütött süteményt.

olcsó energia, télen pedig jó meleg konyha, kellemesen jó,élvezet volt ott a tél, boldogabbak voltunk, mint most,

nem ugy, mint most, gáz van, pénz nincs rá, főz ahogy tudsz, vagy megfagyunk, ha nem lesz gáz se, szén se, olaj sem, rettegünk mi lesz velünk.
hatibacsi 2012.08.23. 00:13 (#20)
Gyöngyibur, még egy apró adalék a kísérlethez....A gyomrodból ugyan előbb távozik a megemésztett étel, de a szervezetedből kb öt nap a végeleges ürülés...ha kettő -őt naponta változtatták a kontroll anyagot a szervezetben egy időben jelen volt, mind a két félée táplálék...Nincs az az Isten, aki ez alapján bármilyen következtetést levonhat...
Lássuk a tudósaidat....
Lapigazgató:
Molnár Zsuzsanna
Főszerkesztő:
Pilling Róbert
Szerkesztő-projektfelelős:
Csurka Gábor
Marketing menedzser:
Vicsek Rita
Értékesítési csoportvezető:
Kohanecz Margit

Sehol egy szakmai, orvosi felügyelet, sehol egy orvos...Pusztán üzletemberek üzemeltetik ezt a lapot a jelen kinézet szerint...Akkor mitől is szakértők egészség dolgában? Azért mert patikaszereket forgalmaznak? lehet, hogy most készítik a mikrohullám elnyelő kapszulát, amit meg akarnak vetetni veled jó pénzért...Erre nem gondoltál? Legalább akkora kétkedés itt is helyén való volna, amivel a politikusok egyes egyedeit nézegeted:-)

Nézzük a terjesztőt...
SanomaMedia

Felelős kiadó:
Szabó György, vezérigazgató
Kereskedelmi igazgató:
Steff József
Magazindivízió-igazgató:
Pintye László
Gazdasági igazgató:
Postásy Csaba
Üzleti szolgáltatási igazgató:
Horváth B. Soma
Műszaki igazgató:
Ujváry Beatrix
Informatikai igazgató:
Fürst Péter
Terjesztési igazgató:
Somlainé Szlávik Éva

Itt sem sok ember látszik egészségügyben, szakmailag jártas embernek.

De itt az újság oktató lapja, mihez is értenek igazán! A médiához és a hírveréshez...

http://mediaakademia.sanomabp.hu/

Ezekre kéne hallgatnunk egészségügyi dolgokban?Valóban?
csobyzoli 2012.08.22. 20:59 (#19)
raska_istvan - nal értek egyet!

gyongyibur! Ha te nem is neveznéd, de az!
gyongyibur 2012.08.22. 19:40 (#18)
Hát ezt nem nevezném bulvárlapnak!
http://www.hazipatika.com/...0323093 641
raska_istvan 2012.08.22. 19:25 (#17)
Gyongyibur:
"(...) a mikrohullámú energia igenis felvehető mikróból kivett táplálék útján is (...)"
Badarság. A mikrohullám, de semmilyen más hullám nem tud "benne maradni" az ételben, csak és kizárólag munkát végez rajta, ettől melegszik fel.

"Az igazi baj az, hogy a vízmolekulák szerkezete is megváltozik, élettani szempontból károssá válik."
Eget verő badarság... Ha vízről beszélünk, akkor a H2O-molekula szerkezete ugyanolyan, bármit is csinálsz vele. Ha a szerkezet megváltozik az csak azt jelentheti, hogy szétesik és másik anyag lesz belőle. A "degenerált molekula" kifejezés egyenesen fájdalmasan hangzik.

Egy ilyen írás egy bulvárlapban még talán elmegy, de kis gondolkodással észrevehető, hogy az írója fogalmi zavaroktól szenved.
gyongyibur 2012.08.22. 17:03 (#16)
"Egy érdekes kísérlet

A mikrohullámú sütő káros mivoltára már 1992-ben fény derült, az eredményeket a svácji Raum und Zeit hasábjain tették közzé. A svájci Biokémiai Intézetben és a Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben svájci kutatók 8 önkéntesen tesztelték a mikróban melegített ételek hatásait. A résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott ételeket, italokat kaptak: tejnél például először biotermelőtől hozott nyers tejet, aztán ugyanazt felforralva, majd gyárilag pasztőrözött tejet, legutoljára pedig a gyárilag pasztőrözött tej mikrohullámú sütőben felforralt változatát. Zöldségek közül ugyanezt a sort követték, először nyers biozöldségeket adtak az alanyoknak, majd ugyanezt hagyományos módon megfőzték, ezután fagyasztott verziót kaptak, utoljára fagyasztott zöldséget mikróban melegítve. Bizonyos időközönként az étkezések után vért vettek a kísérletben szereplőktől, melyek elemzése után kiderült, hogy a mikrózott tej és zöldség fogyasztása döntően meghatározó eltéréseket okozott a vérben: az összes hemoglobin érték és a HDL, illetve LDL koleszterin aránya is csökkent, emellett a limfociták - a nyirokszöveteinkben termelődő fehérvérsejtek - szintje is rövid időre ugyan, de drasztikusan lecsökkent. Ráadásul fényérzékeny baktériumok segítségével az is kiderült, hogy a mikrohullámú energia igenis felvehető mikróból kivett táplálék útján is, így a vizsgálatok végső eredménye az lett, hogy mikrózott ételek, italok fogyasztása után az emberi szervezetben káros folyamatok indulnak el, melyek egy legyengült szervezetben akár a rák kialakulásának is kedvezhetnek. A teljesség kedvéért itt tegyük azonban hozzá, hogy rákkeltő folyamatok a hagyományos főzés és sütés közben is keletkezhetnek, pláne ha odaégetjük az ételt, vagy többször felhasznált olajban sütünk, így ha elkerülnénk a káros folyamatokat, a hagyományos főzésnél is oda kell figyelnünk."

"Sok ételszállító cég forgalmaz műanyag dobozokban diétás, kalória- vagy szénhidrátszegény ételeket, melyeknél a főzéssel sem kell bajlódni: egyszerűen csak levesszük a fedőfóliát, és dobozostul bedobjuk a mikróba, pár perc múlva pedig ehetjük az egészséges ebédünket. A mikrohullámú sütő ellenzői szerint viszont több kárt okozunk a melegítéssel, mint gondolnánk. A gond nemcsak a sugárzással van, hiszen a mai mikrosütők ajtaja kellően le van árnyékolva, hanem egészen mással. A mikróban bekapcsolás után a mikrohullámok rezegtetni és forgatni kezdik az ételben lévő sejteket, s az így keletkező súrlódási hőtől melegszik fel az étel. Eközben a fehérjék, ugyanúgy, mint normál főzés közben, denaturálódnak, de még ezzel sincsen probléma. Az igazi baj az, hogy a vízmolekulák szerkezete is megváltozik, élettani szempontból károssá válik. A szervezetben pedig a degenerált molekuláktól nem várhatunk egészséges sejtépítést. Ezt tekinthetjük ugyan rémhírnek, de az adatoknál ékesebben beszél az a tény, hogy Svájcban, Franciaországban és más országokban is egy ideje tilos mikrohullámú sütőket reklámozni."
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
amerikai karikatúrán, kérdés lehet, hírek amiket, mikrohullámzás örömeiről, kijött, belőle, akkor, káros, mikróból csuklyás bármilyen, morbid látszik svácji, dobozokban ártalmas voltunk, értelmezhetőek orvosi, talán várhatunk, ideje káros, melyek ártalmas, alanyoknak lecsökkent, döntően adalék,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.