Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ki melyik államot tartja leginkább alkalmasnak a 'Föld vezető hatalma' pozíció betöltésére?
Az alábbi ,,opció"-listában megadok néhány államot, de bárki javasolhat, a listán jelenleg még nem szereplő államot is!

Figyelem!
1. A saját opció-listámban jó néhány — szándékoltan belekevert — ,,kakukktojás" is van! A listát tehát senki se tekintse úgy, mintha az egyfajta esély-sorrendet mutatna!...
De BENNE VAN A LISTÁBAN annak az államnak a neve is, amelyikre én gondolok... (Aki viszont kíváncsi rá, melyik is a ,,választottam", kérdezze meg tőlem.)
2. CSAK 1, azaz EGYETLEN államot kérek megnevezni!

Tehát a bővíthető opció-lista:
● VANUATU (A himnuszának címe: Yumi, Yumi, Yumi...)
● TÖRÖKORSZÁG (Tudom, kissé retrográd nézet, de nem szívesen lennék, még turista se náluk...)
● JAPÁN (Aki azt hiszi, nem fűti őket titkolt bosszúvágy Hirosima és Nagasaki okán az U. S. A. ellen, az semmit sem tud a japánokról!...)
● ÉSZAK-KOREA (A mi gumicsizmás bonszáj diktátorunk kedvenc állama...)
● India (Ha csak egy kicsinyég visszafognák a szaporaságukat, sokkal rokonszenvesebbek lehetnének!...)
● MAGYARORSZÁG (No comment...)
● BRAZÍLIA (7 éves forma lehettem, amikor a Fővárosi Nagycirkuszban vendégszerepelt egy brazil cirkusz-trupp. A nagyszünetben kisurrantam Édesanyám mellől a művészbejáróhoz, hogy láthassam az egyik — karneválosan lenge öltözetű — dögös-csöcsös zsonglőr-'Lady-t', aki kisvártatva meg is jelent! Annyira megtetszettünk egymásnak, hogy ha jóanyám nem ér oda időben, el is szöktem volna vele, Brazíliába!...)
● KÍNA — Őszintén szólva, olyan fura balsejtelmeim vannak velük kapcsolatban... (A'ffenébe! Most kiderült, hogy tutira nem ők a ,,választottjaim"!...)
● KAMBODZSA (Pol Pot halott, a Pol Pot-isták sajnos, még nem mindannyian...)
● BURUNDI — Területe szerint a 145-ik a Földgolyó de facto államainak 258-as listájában. (Alig harmad-Magyarország-nyi. Viszont kb. ugyanannyian lakják...) A Tanganyika tó észak-keleti partján leledzik, ezért a halászata nyilván jelentős, de ritka földfémekben is gazdag. (Igaz, az utóbbiakat, nem halásszák...)
● FÁK (Független Államok Közössége — szűkebben véve: Oroszország — Még mindig a legnagyobb területű állam a Földön...)
● HOLLANDIA — A hollandusok állítólag jóindulatú, kedves emberek, és a Philips, meg a fekete tulipán is náluk ,,terem"; de ha fapapucsban slattyogsz végig a Dam téren (Amszterdam főterén), bal kezedben egy Philips DVD-lejátszóval, a jobb kezedben meg egy csokor fekete tulipánnal, ők is kiröhögnek!...
● DZSIBUTI — Nnna, ez még Burundinál is kisebb! Viszont a Vörös-tenger végibe', az Ádeni öbölnél van, és Afrikában itt terjedt el először az iszlám. Lakosai pedig ősidőktől fogva kalózkodásból éltek. (Többnyire, mai is abból élnek...) És ha nem akarsz feltétlenül hastífuszt, hepatitis A-t, hepatitis B-t, maláriát, netán veszettséget, vagy sárgalázat kapni, OLTASD BE MAGAD EZEK ELLEN, ha mindenképpen oda kell utaznod!...
● U. S. A. — A Sátán országa — leginkább Irán "nagyfőnökei" szerint...
● SZVÁZIFÖLD (Nemzeti mottója: Siyinqaba [Swati nyelven: Erődítmény vagyunk] Nemzeti himnusza: Nkulunkulu Mnikati wetibusiso temaSwati)
● GÖRÖGORSZÁG - Nélküle — pontosabban az ókori Hellasz dicső múltja nélkül —, Európa talán perzsa hódoltsági terület lenne, és még a jegesmedvék is tűzimádó templomokba járnának, hét-végente!... (Az atomelméletet pedig, valszeg, még hírből sem ismernénk, mert a Zoroaszteriánus papok elhallgatták volna...)
● IRÁN - ,,Lánykori" nevén: Perzsia. Ennek jogelődjét (az ó-perzsa birodalmat), valami Megalosz Alexandrosz nevezetű, őrülten vakmerő balkáni fazon, a Krisztus előtti IV. század utolsó harmadában a 150 évvel korábbi, kegyetlen perzsa hadjárat miatti bosszú okán, valamint nem kevés kalandvágytól hajtva — nagyjából 50 ezer hérosszal a háta megett, 3 lényeges csatában is frenetikus győzelmet aratva a minimum kétszeres túlerőben lévő perzsa és méd seregek felett —, meghódította! (A perzsák azóta is rühellik a görögöket...)
● AUSZTRÁLIA — Ha érzékeny bőrű vagy, ne nagyon mutatkozz fedetlen testtel, amúgy csodás tengerpartjain, mert TUTIRA BŐRRÁKOS LESZEL, akár egy szezon alatt!...

Az adott állam kiválasztásakor az alábbi szempontok — együttes — tekintetbe vételét (is) javaslom:
a) Gaia (a Földanya) ökológiai jövőjének — a környezetvédelem, valamint az állat- és növényvilág fajgazdagsága szinten-tartásának — szem előtt tartására való folyamatos készség és törekvés, valamint képesség
b) az Emberiségnek — mint egységes fajnak — magától értetődő ,,szemlélete"
c) az állam saját polgárai jóléte tekintetében kivételezés és részrehajlás nélkül megnyilvánuló felelősségérzete és folyamatos cselekvési szándéka megléte
d) elkötelezettség a tudományos és technológiai fejlődés mellett — szem előtt tartva az a) - c) pontok teljesülését!
e) a vallási dogmatizmus és fanatizmus elvetése — szem előtt tartva az a) - d) pontok teljesülését!
f) gazdasági potenciál az a) - e) pontok tekintetbe vételéhez
g) megkérdőjelezhetetlen és hatékony katonai képesség az a) - e) pontok bármelyikének durva megsértőivel szemben a Földgolyón, illetve az f) pont szerinti képesség lerontásra irányuló szándékos külső támadás (gazdasági és/vagy katonai művelet) kezdeményezőjével (kezdeményezőivel) szemben


Végső megjegyzés: Mindenkitől a téma komolyságához illően SZÁRAZ és HUMORTALAN komolyságot kérek! (Hülyéskedni, csak nekem van itt jogom...)

KörnyezetEgyéb kérdések
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2016.11.03. 04:37 )
Válaszok száma: 12
Címkék: betöltésére, alkalmasnak, leginkább, államot, megkérdőjelezhetetlen, rokonszenvesebbek, kezdeményezőjével, felelősségérzete, kezdeményezőivel, környezetvédelem,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2016.11.07. 17:35 (#12)
Luxemburg
A világon itt a legmagasabb az egy főre jutó nemzeti jövedelem!
Nincsenek még hatszázezren sem és a külföldiek száma 46,7 %.
(Lehetne példát vennie Orbánnak róluk!) S mindez annak ellenére
hogy egy monarchia! (Hercegség)

Valamit csak jól csinálnak, nem??
piktorka2 2016.11.04. 00:08 (#11)
Eléggé sakkban tartják egymást.
foxworkinspace 2016.11.03. 21:11 (#10)
Kedves Kata! Ha nincs "seriff" a saloon-ban (a Földgolyón), akkor PILLANATOKON BELÜL KITÖR A KÁOSZ (a lövöldözés!) azon a helyen (a Földön)!
(Nem láttál még, western-filmet?...)
romankata 2016.11.03. 20:24 (#9)
én úgy gondolom, hogy senki ne legyen nagyhatalom! minden ország a saját földjén legyen vezető hatalom .
foxworkinspace 2016.11.03. 15:25 (#8)
A #4-eshez: Na, de akkor MELYIK államot képzeled a Föld vezető hatalmának, Piktorom?

Javaslatot kértem, nem az opciók kizárását. (A Kérdés alá biggyesztett, legelső mondatban is leírtam, hogy bárki kiegészítheti az opció-listát...)
foxworkinspace 2016.11.03. 14:13 (#7)
Kedves 'Gyulla'! Nem buktattál le, mivel SZÁNDÉKOLT JÁTÉKOSSÁG okából történt, ami történt!... (Jónéhány jegyzetelő tisztában van azzal, hogy KÉT nick-em van. Ezért is nincs módom, bárkit is 'hüvelykezni', és ha engem 'hüvelykeznek', az sem számoltatik el a javamra... Ez azonban nem zavar különösebben...)

Egyébiránt, volt egy kollegám, aki gyakorta jelentette ki a következőt: — Csak láttál, de nem ismersz!...
Nos, te még csak nem is láttál engem, mi okon gondolod tehát, hogy ismernéd az indítékaimat?...
foxworkinspace 2016.11.03. 14:06 (#6)
Nem szívesen vitatkozom veled, Kedves 'Bubua', de az én meglátásom szerint, ebben az esetben más a prioritás! A Kérdésem mondata ugyanis, KÉT kérdőszóval kezdődik, ezért aztán a közérthetőség ,,megkívánja", a vesszővel történő elválasztást...
bubua53 2016.11.03. 13:29 (#5)
Nem hagytál KI vesszőt, mert a ki nem mellékmondat, nincs ott felsorolás, épp azt csinálják mindenütt, hogy csak rakják a vesszőket ész nélkül!
piktorka2 2016.11.03. 11:24 (#4)
Egggggggyiket sem!
gyulla 2016.11.03. 10:20 (#3)
#2: Kedves "keidzsitakesima"! Hogyan hagyhattál ki TE egy vesszőt a kérdés első szava után, amikor a kérdést "foxworkinspace" tette fel?

Lebuktál/tatok! Egyek vagy vagy egy vagytok, vagy hogyan is kell helyesen mondani... (tudom ám, de nem akarom még jobban összezavarni a személyiségeid közötti tájőékozatlanságotokat)
1 2 
Facebook komment
További címkék
külföldiek száma, opciók kizárását, közérthetőség „, vesszővel történő, luxemburg, világon, legmagasabb, nemzeti, opció jelentette egggggggyiket, tette játékosság listát, nélkül kérdés láttál, bárki ezért, ebben vitatkozom, közötti világon, veled esetben, kedves jegyzetelő, kizárását kedves,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.