Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A káros szenvedélyek elhagyása milyen hatással lehet a spirituális energiákra?
Kiterjeszthetőek az egyén spirituális energiái, ha leszokik pl. a dohányzásról? Minden tapasztalatot szívesen fogadok
EzotériaCsakrák
A kérdést írta: zora_ ( 2012.03.02. 07:48 )
Válaszok száma: 8
Címkék: szenvedélyek, spirituális, energiákra, elhagyása, kiterjeszthetőek, tapasztalatot, dohányzásról, spirituális, szívesen, leszokik,
Válaszok Új válasz
seventhson 2012.03.02. 19:09 (#8)
Zora, a stressz mentes életmód az a ma világában, amit a legnehezebb megvalósítanunk az összes káros "anomáliánk" közül. Bár egyáltalán nem lehetetlen.
Minden embernek van egy egyedi lélek-energiaszintje, ami reá jellemző, tehát ez a lét-tudatosságának az alapértéki mutatója. Ez az energiaszint viszont senkinél sem állandó, hanem a kedélyállapotunktól függően mozdul el hol pozitív, hol negatív irányban. Magyarán emelkedik, vagy csökken attól függően, hogy miként érezzük magunkat.
A stressz nyilvánvalóan elég durva mértékben csökkenti a lét-energiánk frekvenciáját, és ilyenkor aztán nagyon magunk alatt tudunk lenni. A belső harmónia elérése önmagunkban, viszont jelentős és magasívű emelkedést produkál a lelki frekvenciáinkban.
Szerintem ezzel most semmi újat nem mondtam neked. Inkább csak bíztatni akarlak az által téged, hogy ne csüggedj a hibás tudások, a rossz berögződések és egyebek miatt, hiszen a lehető legjobb ez esetben, ha tudatában vagyunk a saját hiányosságainknak.
Az önmagukban bizonyos emberek szinte teljesen képtelenek fejlődni lélekben. Akik viszont felismerik a hiányosságaikat, mindig óriási lépéseket tesznek ezután előre, és ezzel az alapértéki mutatónk (az alapfrekvenciánk) is folyamatosan magasabb lesz mindig egy picivel. Ez pedig remek út az állandósult benső harmónia előbb-utóbbi elérésére.
zora_ 2012.03.02. 17:49 (#7)
Bubuiszusz, a te megközelítésed egészen egyedi, köszönöm neked is, hogy megosztottad velünk.
zora_ 2012.03.02. 17:42 (#6)
Köszönöm, Seventhson, hogy segítesz tisztán látni. Ez a mondatod nagyon betalált: "nem véletlen az, hogy senki sem cigarettával a szájában születik meg."

Rajta vagyok nagyon, próbálom kialakítani azt a stresszmentes lelkiállapotot, amiről te is írsz. Tele vagyunk hibás tudásokkal, rossz berögződésekkel, ezektől nehéz megszabadulni, de tudom, hogy nem lehetetlen.

Xenos, ha sikerült leszoknod a dohányzásról, biztos vagyok benne, hogy fogyni is tudnál. Ez is (mint sok minden más is) az agyban indul. Csupán elhatározás kérdése, ami nem egyenlő a koplalással. A nagyböjti időszak segítségünkre lehet ebben, már 1-2 napi húsmentes étkezés után könnyebbnek érezheted magad.
bubuiszusz 2012.03.02. 17:34 (#5)
Kérdésre válaszolva: Igen, de tudni kell. A cigarettázás megkötözöttség. Amikor valaki rászokott erre, akkor vétkezett. Miután már szenvedéllyé vált, akkor már csak vergődik e megkötözöttségben az, aki dohányos. A cigarettázás nem bűn. Akkor volt bűn, amikor elkezdték. Most már nem az, csak káros szenvedély.

Viszont a többi drog, amelyeket ismerünk, nemcsak megkötözöttséget, hanem jellemtorzulást is okoz. Tehát nemcsak bódít, hanem gyilkol is! A legkisebb mértékben sem megengedettek! Aki játszik ezekkel a drogokkal, azt a butaságán kívül semmi nem menti! A legkisebb mértékű fogyasztása is az erkölcstelenség útján indítja el a fogyasztót. Mindenki tegyen meg mindent, hogy távol maradjon a drogok minden fajtájától! Ezek mind, a kábításuk révén, a poklot nyitják meg élvezőik előtt!

Ő is szeretné, ha mindenki le tudna szokni káros szenvedélyeiről, mert ezek a szenvedélyek nem hoznak senkit közelebb Hozzá. Ennek ellenére van olyan, hogy a dohányzás és egyéb megkötözöttség arra figyelmezteti a rabját, hogy legyen alázatos. Igen, mert a gőg, a kevélység, az uralkodási vágy rosszabbak, mint a dohányzás. A dohányzással kapcsolatban tudni kell, hogy akkor, amikor rászoktak erre a megkötözöttségekre, vétkeztek saját szabadságuk ellen. De ha ezt megbánták, akkor Előtte, Jézusunk előtt, nem lesznek kevésbé szeretetre méltók, mint azok, akik soha nem szoktak rá erre a megkötözöttségre. Okosan teszik, ha küzdenek ellene, de nem Miatta, hanem önmaguk és azok miatt, akik szenvednek e megkötözöttségedtől.
Bármilyen szenvedélytől meg tud szabadítani bárkit, ha eszét és szívét megtölti Vele. Tehát, ha értelmével bőven megindokolja azt, hogy miért rossz neki az, ha szenvedélyének rabja marad, és miért lesz jó, ha ennek ellene mond. Szívével pedig igyekszik átélni két dolgot. Az egyik az, hogy az a szeretet, amelyet Ő elmondott és bemutatott, az elsősorban nem élvezetben, hanem áldozatban válik mások számára is termékennyé, élővé. A másik annak elfogadása, hogy az Ő ereje a mi erőnk is, ha együvé tartozunk.

Elég sokat szenvednek a dohányosok attól, hogy rabjai a nikotinnak. Ezért nem haragudni kell rájuk, hanem inkább sajnálni kell őket, és imádkozni kell értük. Higgyük el, nagyon kevesen imádkoznak a dohányosokért! Okosan tesszük, ha mi is imádkozunk értük!seventhson 2012.03.02. 13:36 (#4)
Igen. Határozottan.
Az emberi szervezet nagyon sok minden elbír, így az önkárosítást is. Mégis, ezzel együtt is úgy gondolom, hogy nem véletlen az, hogy senki sem cigarettával a szájában születik meg.
Az emberi testünk nem arra való, hogy lassú, módszeres, önként bevállat pusztításnak tegyük ki. Az emberi test sokkal hosszabb élettávra van megalkotva, mint amennyit jelenleg él átlagosan egy ember. Mindennek pedig a saját életmódunk a tönkretevője.
Nem csak a káros anyagokra gondolok itt, hanem a stresszes életmódunkra is, ami a jelenkorra új csúcsokat döntöget az emberek életében. Persze mi előszeretettel fogjuk rá másokra, és külső körülményekre a gyengeségeink okait, de mindez csak puszta elhárító önmentegetés. Ezt egy másik ember talán elhiszi nekünk. A Lét viszont egyértelműen érzékeli, hogy minden károsodásunk okozói, kizárólagosan mi, önmagunk vagyunk.
A spirituális energiáink csak úgy tudnak emelkedni bennünk, ha felhagyunk az önkárosító életmóddal. A spirituális energiáink kiszélesedésének és megemelkedésének az elsőszámú alaptényezője a belső harmóniánk (ami pedig nem igazán tűri az önkárosító életmódot).
Ha tudatosak vagyunk önmagunkra, a testünkre, és a mély, benső lényünkre, az egyenlőséget jelent az öntisztelő életmóddal. Az öntisztelet, és az önszeretet viszont NEM egoizmus, hiszen nem az elménk kedvtelésének teszünk eleget általa, hanem a mély, benső lényünknek adjuk meg a tiszta harmónia ajándékát.
Tehát az önkárosító behatásaink nélkül adunk igazi teret, a spirituális energiáink szabad áramlásának, és így tehetjük magunkat emelkedettebb állapotúvá, ami pedig a jólétünk és a boldogságunk valós záloga az életünkben.
xenos 2012.03.02. 11:18 (#3)
feerko
Fene a zsírod....... :
feerko 2012.03.02. 11:17 (#2)
Lassan már két éve leszoktam a rohadt bagóról és hasonló tüneteim voltak (kisebb hízás) ,mint amit xenos írt . De adok én nekije a bicajjal...Mindenféle spirituális energia változás nélkül . Az enyém valahol elveszett,vagy nem, is volt . Csak úgy simán nem bagózok . Ugye nem baj,ha így is működik ?
xenos 2012.03.02. 10:58 (#1)
Ilyen szinten nem foglalkoztam még a káros szenvedélyeimmel. Anélkül, hogy viccet csinálnék a kérdésedből (pedig hajlamos vagyok a viccelődésre), én a dohányzás leszokásával nagyban csökkentettem az energiáimat, legalábbis fizikailag. Híztam 15 kilót, amitől a testem és a lelkem is romba dőlt, tehát spirituálisan is lepusztultam. De majd most! Mostmár az evésről is le kell szoknom! Hurrá!
Ha fizikailag romhalmaz vagyok, ez negatívan hat a "spirit"-emre is. Nyilván bennem van a hiba.....
Facebook komment
További címkék
stressz mentes, legnehezebb megvalósítanunk, összes káros, alapértéki mutatója, stressz, mentes, életmód, világában, drogok egyenlőséget aztán, alapfrekvenciánk okosan amitől, elhatározás összes talán, lényünknek pozitív, nikotinnak emelkedik, számára lényünkre, minden magunkat, révén aztán, próbálom alaptényezője,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.