Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Kit érdekel a fatimai napcsoda titka?
Azokhoz szólok, akik meg vannak arról győződve, hogy az 1917-es fatimai napcsoda valamilyen idegen civilizáció műve volt. Ugyanis mások is voltak ezzel így. Ennek köszönhetően két portugál történész elhatározta, hogy megpróbál utána/végére járni a dolgoknak. Szerencséjük volt, mert sikerült a Vatikán archívumában található anyagokhoz is hozzájutniuk. Az eredmény egy háromrészes tanulmány lett:

http://www.anomalistbooks.com/...ril ogy.cfm

Ebből a középső könyvet sikerült beszereznem (Celestial Secrets - angol nyelven). Beszkenneltem és feltettem egy tárhelyre:

http://www.ulozto.sk/...tkJ/cs-zip

A letöltéshez a középen látható sárga Stiahnu» (letölteni) mezőre kell kattintani, majd a megnyíló ablakban újból a Stiahnu» mezőre kattintani, de előtte a felette lévő ablakba a felette található ellenőrző kódot kell beírni (ha eközben a: Text je opísaný zle szöveg jelenik meg, akkor az ellenőrző kód hibásan lett beírva és meg kell ismételni, Predpokladaná doba stiahnutia: 40 minút = A feltételezett letöltési idő: 40 perc).

A kérésem az lenne az angolul tudó érdeklődők felé, hogy miután a könyvet elolvasták, írjanak róla egy komolyabb összefoglalót, amit majd feltesznek az internetre, esetleg elküldenek nekem.

Köszönöm.

EzotériaUFO észlelések
A kérdést írta: rudolfth ( 2013.06.09. 00:55 )
Válaszok száma: 15
Címkék: napcsoda, fatimai, érdekel, titka,
1 2 
Válaszok Új válasz
jn 2013.06.11. 14:00 (#15)
"A Bibliában leghamarabb a tisztátalan állatokról szóló leírást az özönvízzel kapcsolatos leírásban találjuk meg. Itt Noé bárkájába a tisztából hét-hét állat, a tisztátalanból pedig csak két-két állat ment be. De ez az igehely nem mondja el nekünk, hogy melyek a tisztátalan állatok. Bővebb leírást tartalmaz Mózes harmadik könyve 11. fejezete. Itt négy kategóriába sorolja az állatokat:

Négylábúak: Ezek közül azok voltak tiszták, amelyeknek körmük teljesen hasadt (Tudományos megnevezésük párosujjú patások vagy artiodactyla) és kérődzőek. Éppen ezért a fejezet nem tartja megehetőnek a disznót, mert hasadt a körme, de nem kérődzik, és a nyulat.

Madarak: Ezeknél nincs egy meghatározott jel, amelyet követni lehetne, hanem felsorolja mindazokat a fajokat, melyek tisztátalanok.

Halak: Itt a jel az úszószárny és a pikkely. Mindazok a halak, melyeknek mindkettő megvan, tiszták, azonban amelyeknél nincsenek meg ezek a testrészek, azok ehetetlenek.

Egyéb: A negyedik kategória a csúszó-mászó állatok. Ezek általában mind tisztátalanként vannak felsorolva. Az egyetlen tiszta faj a sáska, de ezek közül is csak néhány sáskafaj."
seventhson 2013.06.11. 13:33 (#14)
A részemről egyáltalán nem zárom ki, hogy a fatimai napcsoda idegen civilizáció műve volt. Nem az első (és nem is az utolsó) ilyen eset lenne az emberiség rejtélyekkel bővelkedő történelmében.
Hiányos angol nyelvtudásommal azonban nem vállalkoznék a könyv elolvasására.
És hogy mi az igazság az egész téma kapcsán ?
Nem mondom erre azt, hogy sohasem tudjuk meg. Hamarosan ezt is meg fogjuk tudni, de most egyelőre még jelentős titok övezi a dolgot, ami csak a fejtegetések útvesztőjébe vezet jelenleg.
rudolfth 2013.06.10. 19:24 (#13)
Na most akkor hogyan tovább? Mert itt jelenleg két vonal van kialakulóban. Az egyiket a fatimai napcsoda képviseli a másikat meg a vízözön Noé bárkájával. Megvitatjuk mindkét témát?

@eladasos

Itt csak egy ellentmondást említettem. A vízözönnel és a Noé bárkájával kapcsolatban még van egy egész marokkal (a Wikin sincs mind megemlítve):

http://hu.wikipedia.org/...rk%C3%A1j a

Amúgy a Biblia szerint az út kb. 1 évig tartott. Ez idő alatt a kis állatok is felnőnek (legalábbis jó részük).
eladasos 2013.06.10. 13:16 (#12)
(#11)

Ha érted "már" a mondatot jó, ha nem, ízlelgesd még kicsit.
invisibilia 2013.06.10. 13:08 (#11)
#9
Kár, hogy a feltett kérdésre teljesen félrevivő választ adtál. A Fatima jelenkori állásfoglalást igényel, a zarándoklatok miatt.
(NOÉ bárkájához jelenleg senki sem zarándokol. Tényleg, miért is nincs kegyhely az Araráton? Viccesnek tűnik, pedig el lehet rajta gondolkodni)
Az UFO sokkal hiteltelenebb, mint a Vatikán. Miért? Már leírtam lejjebb.

#10
"...De minden állat kicsinek születik! Sok kicsi pedig jól megfér egymás társaságában ... " - ez a mondatod zseniális!
"Volt tényszerű alapja a történetnek, de az messze nem olyan módon és abban a formában, ahogy azt ma kötelező szajkózni." - ezzel egyetértek.
Minden vallási liturgiának, megállapításnak van alapja, csak némelyiken kevesebb, másokon több a rárakódott vagy rátett "ásatási réteg"

A következő mondatod viszont illogikus, az előző ismeretében:
"A vallási téziseknek annyi köze van az igazsághoz, mint egy spontán kitalációnak a tényekhez."
Most akkor van alapja - csak nem úgy és ...stb. vagy NINCS köze az igazsághoz???
Hmmmm??
eladasos 2013.06.10. 12:05 (#10)
Bocsi, de ez nem túl érdekfeszítő gondolat és jelentősen beszült ismertségre vall. Azért mert a zöldség a market polcán van, még nem ott terem. (stb) Az állatokra a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy amelyik úszik, miért bárkába tenni? Amelyik meg nagy úgyszintén! De minden állat kicsinek születik! Sok kicsi pedig jól megfér egymás társaságában ...

De ez amúgy is csak egy tanmese, ami a régi idők egy olyan hagyatéka, ami ezer éveken át fejlődött és változott akár az emberi gondolkodás. Volt tényszerű alapja a történetnek, de az messze nem olyan módon és abban a formában, ahogy azt ma kötelező szajkózni. A vallási téziseknek annyi köze van az igazsághoz, mint egy spontán kitalációnak a tényekhez.
rudolfth 2013.06.10. 10:42 (#9)
Amint látom, a kérdés nem kevés embernek felkeltette az érdeklődését és a válaszok is igen sokszínűek. Így van ez jól. Ebből is látni, hogy ma még mindig nem lehet egyértelmű állást foglalni a fatimai napcsodával kapcsolatban, mindenképpen szükségesek a további kutatások.

Hogy miért nem fogadom el egyszerűen ezzel kapcsolatban a Vatikán jelenlegi álláspontját?

Azért, mert nem találom megbízhatónak. Az egyház a legnagyobb nyugalommal elfogadja a Biblia állításait a vízözönnel és Noé történetével kapcsolatban, miközben nekem sehogy sem jön össze pl. az, hogy hogyan tudta Noé egy kb. 130-140 méteres bárkába bezsúfolni a világ összes állatát olyan létszámban, hogy a szabadon eresztés után az egyes fajok megmaradjanak, ne pusztuljanak ki, miközben még a szabadon eresztett húsevők is vígan tizedelték őket. Ezzel kapcsolatban még lenne több hasonló kérdésem, de mivelhogy itt most nem ez a kérdés, ezt csak úgy mellékesen említettem meg.
eladasos 2013.06.09. 17:59 (#8)
Az igazság az, hogy a spanyolnátha megjelenése köthető ehhez a látomáshoz. Minden leírás és a gondolatoknak plátói festőisége pontosan leírja a betegség epidemiológiáját. A látomás, már ha volt efféle és leírásra is került elmesélte mi fog történi az elkövetkező években az emberekkel. Bizonyára a történetek azonossága megegyezhet a halál közeli élmények leírásának megfogalmazott történeteivel. Megtörtént és ez volt minden idők legnagyobb tömegmészárlása. Amilyen hirtelen érkezett olyan gyorsan és váratlanul el is tűnt miközben közel annyi halottat hagyott maga után, mint a 20. sz. teljes vérengzős időszakai együttesen. 100M ember. Nincs tettes. Nincs felelős. Nincs hóhér. Csak egyetlen dolog van, és maradt. Ez pedig a bioterror ténye. A kísérlet sikeres volt. A következő már elvisz 1000M embert minimum és ebbe benne van az is hogy közel még egyszer ennyit talán és több-kevesebb sikerrel megmentenek a fejlett orvosi lehetőségek világszerte.

A másik. Ha valaki dolgozik egy munkával és azt önként azért végzi, hogy mást információval kiszolgálja, akkor tegye rövid és célirányt mutatón.

Az ide katt meg oda és ezt írd meg .... Blabla csak ... egy fölösleges ténykedés.
Amellett hogy idegesítő a francot se érdekli igazán a nyomozósdi.

Ha tényleg szabad préda tedd közzé nyíltan. Ha meg nem az, akkor felejtős!
invisibilia 2013.06.09. 15:46 (#7)
belenéztem a kiadó repertoárjába.
A trójai faló második kiadása - amiben szintén UFO-zik.

Ha az amerikaiak nem találják ki a világ szédítésére bizonyos kísérleteiknek az elleplezésére, akkor ilyen sose jutott volna senkinek az eszébe.
Az amcsi UFO háttere sokkal rémisztőbb, mint amilyen meséket tálalnak a földön kívüliségről.
invisibilia 2013.06.09. 15:00 (#6)
Tisztelt - @ rudolfth !

E - két portugál által írott könyvnek - van vatikáni reflexiója?
Egyébként a látomások és egyéb csodák az u.n. jelenségektől teljesen függetlenek. Az emberi agy - amelynek révén a hit fogalma is végbemegy, sokkal különlegesebb "műszer", (érzékelő és agyhullámokat kibocsátani képes - "csoda eszköz" , hogy messze felülmúlja a technikai vagy az egyházi vizsgálatok lehetőségét. Kérlek, a válaszodat küldd meg PM is, mert mostanában ritkán nézek be ide, és az idő múltával nehéz megtalálni a régebbi kérdéseket. - Köszönöm.
1 2 
Facebook komment
További címkék
tisztátalan állatokról, özönvízzel kapcsolatos, tisztából hét–, tisztátalanból pedig, bibliában, leghamarabb, tisztátalan, állatokról, általában kiadása kevesebb, terem voltak lehet, mindig eladasos eszébe, műszer amúgy, kicsit mondja, sáskafaj mászó, másikat egyelőre, ilyen felelős, fatimai tovább,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.