Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Az EU-ban miért ilyen súlyos a gazdasági válság? Szerintetek mikorra várható már végre javulás?

Gazdaság, pénzügyek, üzletGazdasági válság
A kérdést írta: kerek ( 2014.01.06. 10:12 )
Válaszok száma: 12
Címkék: szerintetek, gazdasági, mikorra, várható,
1 2 
Válaszok Új válasz
raska_istvan 2014.01.07. 00:00 (#12)
Agota_nagy által linkelt cikkhez szólva:
"A nyugdíjasok elvesztették nyugdíjuk tizedét, az aktív dolgozók bérük 70 százalékát, az állami alkalmazottak nagyjából ötödét, később nagyjából a felét. Csökkentették a segélyeket, növelték az adókat, a 2,3 millió lakosú ország hamarosan 500 millió latot, azaz 220 milliárd forintot spórolt meg, amellyel sikerült elkerülni az államcsődöt is.
(...)
a megszorításokat bevezető miniszterelnököt, akinek politikai karrierje végét járta - újraválasztották"
Heh, bezzeg itthon a 13. havi nyugdíj elvételéért rinyálnak...... Érdekes módon gyakorta kritizálják Bajnai megszorításait, azok is hasonlóak voltak (talán nem ilyen mértékűek), de lám-lám, lehet ennek jó vége is, persze egy évnél több kell hozzá.
agota_nagy 2014.01.06. 22:12 (#11)
wob: én általában egyet értek Veled, de..

"Lásd minden ország aki velük egyeszséget kötött, csak ráfizet, mert nem ő dönti el saját tervét, gazdasági politikáját, hanem a világ bank diktája mit kell és hogyan csináljon."

Ezt a dogmát fölül kellene vizsgálni ennek fényében:
http://index.hu/...ello_euro/

Lehet ezt jól is csinálni.
feerko 2014.01.06. 21:22 (#10)
Én is Bokrost választanám .
Neked #9 meg legyen legnagyobb munkaadód, a Varga és az ő/te főnöke .
Ezek aztán az igazi közgazdák ....Csak úgy tépünk Albániai szinvonal felé, hacsak le nem köröztek már bennünket .
geptop 2014.01.06. 19:43 (#9)
8
Decotext!
A kérdés EU-s válságról szól, miközben a válaszomban is unijós liberális közgazdászokra gondoltam.

" Tudod ki értette meg először , hogy hogyan kéne? Bokros! Akkor ugyan őt is szidták, de az eredmények őt igazolták! "
Melyik verziójára gondoltál??? Arra-e amelyiket pénzügyérré kiválasztása előtt írt (állítólag szakmai körökben igen pozitív kritikát kapott) vagy azt amit miniszterként pont ellentétesen csinált, mint amit írt...
Az, hogy neked Bokros a favoritod, az a te magánügyed! Ugye nem baj, hogy leszarom? Tőle jóval kisebb gazembert is akasztottak fel régen!!!
Mellesleg pont ő az egyik liberális gazember az itthoniak közül, akikre céloztam az előző válaszomban.
decotext 2014.01.06. 19:31 (#8)
Kedves Geptop!
Milyen liberális közgazdászok? Csak nem hiszed Te is, hogy ma Mo.-on van hatékony közgazdász képzés?! Orrba szájba képezzük ezeket, s Dunát lehet velük rekeszteni, de érteni egyik sem ért a gazdasághoz! Ezek csak csapkodnak össze vissza, balról jobbra aztán most meg jobbról balra, de mind hülye a szakmájához különben nem lennénk ott ahol vagyunk! Tudod ki értette meg először , hogy hogyan kéne? Bokros! Akkor ugyan őt is szidták, de az eredmények őt igazolták!

Azt amit most a fityuszék kevernek Orbánc huszárral, azt nem lehet csinálni. Se anyagi háttere se értelme a dolgoknak, s a legtöbb csak fényvesztés a következő választáshoz! A hülye polgár (a tömeg) meg 1000 forintért talaszraja örömében a gatyáját! majd meglátod hogy ennek mi lesz a következménye! Mit gondolsz ki fizeti meg a devizások hitelét? Te meg én! Azok az adófizetők akik nem ugrottak bele! Ez aztán jó nagy húzás mi?

meki77 2014.01.06. 19:22 (#7)
Milyen válság?
Ahol ennyi stadion épül, ott semmi gond, világos??
bari- 2014.01.06. 16:13 (#6)
Szerintem most már kezdünk kilábalni a válságból. Legalábbis remélem!
geptop 2014.01.06. 15:53 (#5)
Talán a liberális közgazdászokat kéne megkérdezni, miért erőltetnek olyan dolgokat amik a törvényszerűségekkel szembe mennek?
decotext 2014.01.06. 15:37 (#4)
Nos, egy tény! Az EU a világ legnagyobb legális gazdasági diktatúrája, de azért az is tény, hogy a tagoknak azért nem megy rosszul! Ilyen kis ország mnt amilyen mi vagyunk meg csak profitál ebből. Jobban ráfizetnek a gazdaságilag nagyok (a franciák, néemetek belgák, hollandok). Mivel aoznban sem norvégok nem vagyunk (saját olja) sem Schweiz nem vagyunk (bankok, arany, stb) így kénytelenek vagyunk az EU-val együtt "üvölteni"... mert ha nem tesszük akkor sem esélyünk sem jövőnk nincsen! Nézzétek meg csak Zala megyében mennyi EU' s invesztició volt egyedül csak az úthálozatnál! Nézzétek meg hány idegen cég (s nagy cégek) telepedtek le ezzel sok ezer munkahelyet létesítve. (Pl a gépkocsigyártás) Mit gondoltok kedves EU ellenzők hogy a büdös francban lennénk most gazdaságialg ha ezek az nagyok egyik pillanatról a másikra "kilépnének"?

(A béka segge akkor hozzánk képest az Andok lenne!)

Megjegyzés: s végül is az sem semmi, hogy mivel benne vagyunk a Schengeni szerződésben így bármikor bárhova mehetünk, sőt ha itthon nem tetszik akkor élhetünk is akárhol és dolgozhatunk is akárhol! Szerintem ez sokkal jobb mint a régi hidegháborús időszak, amikor mindenhova vizm kellett, ha egyáltalán engedtek valahova! Ezt sokan, különösen a fiatalok felejtik el mert em élték át a határon egyszer sem a motozást vagy a zikizést! Az itthoni helyzetért meg nem az EU, hanem a hülye választó és politika felelős a kormánnyal az élen!
wob 2014.01.06. 15:02 (#3)
Mert a közös kasszából mindenki csak kivenni akar, betenni a rá eső részét már nehezebben, mert nincs honnan. Alávetette magát (minden ország majdnem), a világbank gazdasági és pénzügyi politikájának,. Ő nem a te, hanem más országok, és nagy holdingek érdekeit képviseli, mert ott neki is van részvénye, tehát egyenes érdekeltsége. Lásd minden ország aki velük egyeszséget kötött, csak ráfizet, mert nem ő dönti el saját tervét, gazdasági politikáját, hanem a világ bank diktája mit kell és hogyan csináljon. Ekép nem vagy úra országodnak, hanem teljesen ki vagy szolgáltatva, annak aki rávett, hogy kérj tőle pénzt kölcsön. Egyszóval ő kamatár, vagy a legnagyobb kizsákmányoló a földön. Rövid véleményem.
1 2 
Facebook komment
További címkék
nyugdíjasok elvesztették, aktív dolgozók, állami alkalmazottak, megszorításokat bevezető, agota, által, linkelt, cikkhez, ezzel pénzt vissza, remélem mennek hogyan, tervét valahova fényvesztés, évnél világos, gazdaságialg nincsen, milliárd balról, üvölteni államcsődöt, adófizetők ezeket, ugyan jóval,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.