Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Csigapörköltet hogyan kell elkészíteni?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: omom ( 2011.08.08. 11:31 )
Válaszok száma: 8
Címkék: csigapörköltet, elkészíteni, hogyan, kell,
Válaszok Új válasz
cathy222 2011.08.08. 16:41 (#8)
Nem elég, hogy éheztetni kell őket, de még utána élve forró vízbe is dobni. Állatvédők ilyenkor hol vannak?
tilojka 2011.08.08. 16:28 (#7)
Remélem venni nem akartok,mert én ingyen adom,csak el kell jönni érte! Különböző színvariációkban is megtalálható,igen mutatós eledelt készíthettek belőle,gasztronómiai különlegesség!
Sajnos a nagy forróság sem tudta eltüntetni eme kellemetlenkedőket!
#6 tothd szia! Ez van!
tothd 2011.08.08. 16:17 (#6)
Soha nem próbálnám ki, vagy még nem voltam igazán éhes!
dnemethk 2011.08.08. 14:22 (#5)
Franciásan.
bongyi53 2011.08.08. 13:52 (#4)
Az hogy élve, de előtte még éheztetik is!
giovi-gabi 2011.08.08. 12:38 (#3)
Élve főzitek a szegény csigákat?Ez állat kínzás.
gergelyferi 2011.08.08. 12:35 (#2)
Hozzávalók négy személyre:

ízlés szerint konyhasó
ízlés szerint bors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
2 evőkanál fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál zsír
1 kg éticsiga
1 dl száraz vörösbor
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak


Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni!

Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles kosárban, hogy a béltartalmuk eltávozzon, az első két napon folyó víz alatt gondosan mossuk le őket. Dobjuk a csigákat lobogó forró vízbe és főzzük öt percig, majd szűrjük le. Így a házukból könnyen kivehetőek. A feketés zsigerzsákot vágjuk le. A megmaradt izmos részt erősen sós vízbe áztatjuk egy fél órára és már felhasználásra kész a csigánk. Érdemes a mélyhűtőbe is tenni.

A hozzávalókból pörkölt alapot készítünk, de a fűszerpaprikát ne tegyük bele. Dobjuk bele a feldarabolt csigákat és öntsük fel vízzel. Az elfőtt vizet időnként pótolgatva, lassú tűzön főzzük 3 órácskát. Szórjuk rá a paprikát és még fél órát főzzük, ekkor öntsük nyakon a vörösborral és ha összeforrt elkészült.
Friss, puha kenyeret és kovászos uborkát adjunk hozzá.
kaboca1 2011.08.08. 11:35 (#1)
Úgy kezdődik, hogy vegyél 1 kg meztelen csigát...
Facebook komment
További címkék
nagy forróság, hogy élve, szegény csigákat, adatok tájékoztató, éheztetni, utána, forró, vízbe, szegény könnyen fedeles, előtte forró nyakon, franciásan meztelen vágjuk, forróság paradicsom, friss vízzel, hozzávalókból dobni, utána ilyenkor, főzzük kivehetőek, uborkát gyűjteni,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.