Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Milyen ázsiai ételt tudnék csinálni marhahúsból?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: lulus ( 2014.12.14. 10:22 )
Válaszok száma: 14
Címkék: marhahúsból, csinálni, tudnék, milyen,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2014.12.15. 19:56 (#14)
Kedves Gyöngyi! Bizony rágcsálnivaló, mert
már ettem rágós hússal teli kocsonyát!
gyongyibur 2014.12.15. 19:10 (#13)
Geptop!
Ez nem vicc.
Van egy reklám a Travelen, amelyben azt mondja a narrátor, hogy Utah állam nemzeti eledele a kocsonya.
(tudom ez nem Ázsia)
Nem is ezt akarom belőle kihozni, hanem azt, hogy a reklámban a fordítás úgy hangzik: " Ezért aztán ez az étel, Utah hivatalos rágcsálnivalója".

Na ettől sírógörcsöt kapok!

Rágcsálnivaló?
geptop 2014.12.15. 17:36 (#12)
A kérdésre:
Kocsonyát!
( )
decotext 2014.12.15. 14:07 (#11)
Kedves Neftisz! Az indiai konyhában ngyon sok olyan
étel van, ahol azt hiszed, hogy valamilyen hús van benne
(levágott állat teteme) holott az egész Vegetári János!

Sajnos nagyon sok embernek előíteletei vannak az ilyen
eledelekkel szemben, de ha megpróbálnák pl. a thai konyhát
vagy a ceyloni (Sri Lanka) fözési művészetet leszörnyülködnének,
hogy a magyar konyha ehez képest, milyen fűszer és ízszegény!

Jegyzem én eszem dögöt, akár négy lábú, akár
kettő, de nem kritérium ez az élelmezésemnél!!
firmamentum 2014.12.15. 04:34 (#10)
Japán marhasült soba metélttel :

5 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 evőkanál napraforgóolaj
1 db nagy piros húsú paprika, kicsumázva és vékony szeletekre vágva
1 evőkanál kukoricakeményítő
45 dkg sovány hátszín, zsírjától megtisztítva, csíkokra vágva
30 dkg soba (hajdina- és búzaliszt keverékéből készült vékony metélttészta)
1 csomó újhagyma, ferdén 5 cs-es darabokra vágva
15 dkg shiitake gomba, szeletekre vágva
7.5 dl dashi alaplé, dashiporból
1 csomag vákony csíkokra vágott nori (japán alga)
2 dkg friss korianderzöld összevágva
1 kiskanál wasabikrém (japán torma)

Elkészítés

A fokhagymát, a kukoricakeményítőt és a wasabit egy közepesen nagy tálban elkeverjük 3 evőkanál szójaszósszal. Beletesszük a hátszíncsíkokat, alaposan beleforgatjuk, majd félretesszük.

Egy lábasban vizet forralunk, és 5 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük a soba metéltet.

Közben egy wokot vagy egy vastag fenekű serpenyőt tűzforróra hevítünk, beleöntjük az olaj felét, majd körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy az olaj mindenhol egyenletesen bevonja. Beledobjuk a piros húsú paprikát, az újhagymát és a gombát, majd kevergetve sütjük őket, amíg megpuhulnak (kb. 4 perc). Szűrőkanállal kivesszük a zöldségeket a wokból, a metéltet alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük.

Felhevítjük a wokban a maradék olajat, és a hátszíncsíkokat állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg a hús éppen csak megpuhul (4 perc). Szűrőkanállal kivesszük a húst a wokból.

Az alaplét és a maradék 2 evőkanál szójaszószt a wokba öntjük, hozzáadjuk a metéltet, a zöldségeket, a norit és a koriandert. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a hátszíncsíkokat is. Elosztjuk a keveréket négy tálkába, és ráöntjük a wokban visszamaradt levet. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

A dashi helyett használhatunk házilag elkészített marhahúsalaplét . A teriyaki serpenyős sülthöz kihagyjuk a wasabit, helyette 1 kiskanál friss, finomra reszelt gyömbért és 1 evőkanál száraz sherryt adunk a húshoz. Ha a csípősebb ízeket kedveljük, sütés közben keverjünk a zöldségek közé 1 friss, kimagozott és apróra vágott, piros húsú csilipaprikát. A gomba helyett használhatunk 10-10 dkg zsenge spenótlevelet és babcsírát is. Ezeket a főzés vége felé tegyük az ételbe.
xenos 2014.12.14. 22:17 (#9)
#8
Kedves Neftisz! A húsos változatot megtalálod a #2 válaszomban, kiváló tisztelettel...
neftisz 2014.12.14. 17:58 (#8)
(#7)
Húsétel hús nélkül? Ez lesz a jövő év slágere.
Mint a kínai "sült huntun". - Mikor a pincér kihozta tányéron, nem találtuk, hogy hun tűnt. Hogy elmászott-e, vagy megurott, vagy miképpen nyerhetett egérutat sütés után, vagy közben?
xenos 2014.12.14. 17:12 (#7)
#6
Kiegészítés: hús nélkül is nagyon finom! Akkor csak a zöldséget kell kevés olajon sütni fedő nélkül, kevergetve. A továbbiakban lásd mint lent...
xenos 2014.12.14. 17:09 (#6)
#5
Ennek igazán örülök. Mi nagyon szeretjük, próbáld ki!
decotext 2014.12.14. 16:30 (#5)
Xenos!
El vagyok ájulva! Én mint a távolkeleti
konyha (India, Thaiföld, stb) rajongója
csodálatosnak tartom a receptedet!
1 2 
Facebook komment
További címkék
indiai konyhában, egész Vegetári, thai konyhát, magyar konyha, kedves, gyöngyi, bizony, rágcsálnivaló, tudom tálban keveréket, hússal továbbiakban ízszegény, milyen evőkanál egérutat, eszem félretesszük, gyöngyi fenekű, helyett helyette, vegetári búzaliszt, kihozta kínai, eledele keverékéből,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.