Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
decotext |
2014.12.15. 19:56 (#14) |
|
|
Kedves Gyöngyi! Bizony rágcsálnivaló, mert
már ettem rágós hússal teli kocsonyát! |
|
gyongyibur |
2014.12.15. 19:10 (#13) |
|
|
Geptop!
Ez nem vicc.
Van egy reklám a Travelen, amelyben azt mondja a narrátor, hogy Utah állam nemzeti eledele a kocsonya.
(tudom ez nem Ázsia)
Nem is ezt akarom belőle kihozni, hanem azt, hogy a reklámban a fordítás úgy hangzik: " Ezért aztán ez az étel, Utah hivatalos rágcsálnivalója".
Na ettől sírógörcsöt kapok!
Rágcsálnivaló? |
|
geptop |
2014.12.15. 17:36 (#12) |
|
|
A kérdésre:
Kocsonyát!
( ) |
|
decotext |
2014.12.15. 14:07 (#11) |
|
|
Kedves Neftisz! Az indiai konyhában ngyon sok olyan
étel van, ahol azt hiszed, hogy valamilyen hús van benne
(levágott állat teteme) holott az egész Vegetári János!
Sajnos nagyon sok embernek előíteletei vannak az ilyen
eledelekkel szemben, de ha megpróbálnák pl. a thai konyhát
vagy a ceyloni (Sri Lanka) fözési művészetet leszörnyülködnének,
hogy a magyar konyha ehez képest, milyen fűszer és ízszegény!
Jegyzem én eszem dögöt, akár négy lábú, akár
kettő, de nem kritérium ez az élelmezésemnél!! |
|
firmamentum |
2014.12.15. 04:34 (#10) |
|
|
Japán marhasült soba metélttel :
5 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 evőkanál napraforgóolaj
1 db nagy piros húsú paprika, kicsumázva és vékony szeletekre vágva
1 evőkanál kukoricakeményítő
45 dkg sovány hátszín, zsírjától megtisztítva, csíkokra vágva
30 dkg soba (hajdina- és búzaliszt keverékéből készült vékony metélttészta)
1 csomó újhagyma, ferdén 5 cs-es darabokra vágva
15 dkg shiitake gomba, szeletekre vágva
7.5 dl dashi alaplé, dashiporból
1 csomag vákony csíkokra vágott nori (japán alga)
2 dkg friss korianderzöld összevágva
1 kiskanál wasabikrém (japán torma)
Elkészítés
A fokhagymát, a kukoricakeményítőt és a wasabit egy közepesen nagy tálban elkeverjük 3 evőkanál szójaszósszal. Beletesszük a hátszíncsíkokat, alaposan beleforgatjuk, majd félretesszük.
Egy lábasban vizet forralunk, és 5 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük a soba metéltet.
Közben egy wokot vagy egy vastag fenekű serpenyőt tűzforróra hevítünk, beleöntjük az olaj felét, majd körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy az olaj mindenhol egyenletesen bevonja. Beledobjuk a piros húsú paprikát, az újhagymát és a gombát, majd kevergetve sütjük őket, amíg megpuhulnak (kb. 4 perc). Szűrőkanállal kivesszük a zöldségeket a wokból, a metéltet alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük.
Felhevítjük a wokban a maradék olajat, és a hátszíncsíkokat állandó kevergetés mellett addig sütjük, amíg a hús éppen csak megpuhul (4 perc). Szűrőkanállal kivesszük a húst a wokból.
Az alaplét és a maradék 2 evőkanál szójaszószt a wokba öntjük, hozzáadjuk a metéltet, a zöldségeket, a norit és a koriandert. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a hátszíncsíkokat is. Elosztjuk a keveréket négy tálkába, és ráöntjük a wokban visszamaradt levet. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
A dashi helyett használhatunk házilag elkészített marhahúsalaplét . A teriyaki serpenyős sülthöz kihagyjuk a wasabit, helyette 1 kiskanál friss, finomra reszelt gyömbért és 1 evőkanál száraz sherryt adunk a húshoz. Ha a csípősebb ízeket kedveljük, sütés közben keverjünk a zöldségek közé 1 friss, kimagozott és apróra vágott, piros húsú csilipaprikát. A gomba helyett használhatunk 10-10 dkg zsenge spenótlevelet és babcsírát is. Ezeket a főzés vége felé tegyük az ételbe.
|
|
|
xenos |
2014.12.14. 22:17 (#9) |
|
|
#8
Kedves Neftisz! A húsos változatot megtalálod a #2 válaszomban, kiváló tisztelettel... |
|
neftisz |
2014.12.14. 17:58 (#8) |
|
|
(#7)
Húsétel hús nélkül? Ez lesz a jövő év slágere.
Mint a kínai "sült huntun". - Mikor a pincér kihozta tányéron, nem találtuk, hogy hun tűnt. Hogy elmászott-e, vagy megurott, vagy miképpen nyerhetett egérutat sütés után, vagy közben? |
|
xenos |
2014.12.14. 17:12 (#7) |
|
|
#6
Kiegészítés: hús nélkül is nagyon finom! Akkor csak a zöldséget kell kevés olajon sütni fedő nélkül, kevergetve. A továbbiakban lásd mint lent... |
|
xenos |
2014.12.14. 17:09 (#6) |
|
|
#5
Ennek igazán örülök. Mi nagyon szeretjük, próbáld ki! |
|
decotext |
2014.12.14. 16:30 (#5) |
|
|
Xenos!
El vagyok ájulva! Én mint a távolkeleti
konyha (India, Thaiföld, stb) rajongója
csodálatosnak tartom a receptedet!
|
|
|
|
|
indiai konyhában, egész Vegetári, thai konyhát, magyar konyha, kedves, gyöngyi, bizony, rágcsálnivaló, tudom tálban keveréket, hússal továbbiakban ízszegény, milyen evőkanál egérutat, eszem félretesszük, gyöngyi fenekű, helyett helyette, vegetári búzaliszt, kihozta kínai, eledele keverékéből,
|
|
|
|