Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Mitől lesz a húsleves szép sárga? |
Nem csak az aranyszínre gondolok itt, hanem az ízharmóniára is!
Kérem a válaszolókat, kizárólag piacon megvásárolható anyagokban gondolkodjanak (semmiféle por, kocka és egyéb....)
Tudom a választ több 10 éves gyakorlatból, viszont a párom kételkedik benne...
Remélem, elfogadja a válaszaitokat!
Gasztronómia (étel, ital) – Főzés
|
A kérdést írta: kisjozsefmihaly ( 2014.01.26. 13:07 )
|
Válaszok száma: 15
|
|
Címkék: húsleves, sárga, mitől, lesz, megvásárolható, gondolkodjanak, válaszaitokat, gyakorlatból, válaszolókat, ízharmóniára,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
ibicimama |
2014.01.26. 16:34 (#15) |
|
|
Nem mindenki kap olyan tyúkot ,mint tailor! Már ükanyáink is sáfrányt vagy kurkumát használtak, ha nem tyúkból főzték! Már pedig aki nem szerencsés, kénytelen leveshúsból készíteni!!!! Nagyon finomat! |
|
decotext |
2014.01.26. 15:35 (#13) |
|
|
Én sajnos ezt a kérdést sem értem! Mi az, hogy "szép sárga?" Szóval miért kéne egy
húslevesnek sárgának lennie és a második az, hogy miért nem szép ha nem sárga?
Az sem derül ki a kérdésből, hogy milyen húsból készült "húsleveseről" van szó?
Szerintem tök midegy, hogy milyen a színe, viszont nem mindegy milyen az íze!!
|
|
csitti01 |
2014.01.26. 15:22 (#12) |
|
|
Nem láttam a zellert sem.
gyongyibur!!
Nincsen rekedésem,csak nem tudom,hogy miért nevezik széknek a székletet.
|
|
kisjozsefmihaly |
2014.01.26. 15:15 (#11) |
|
|
Köszönöm a válaszokat, viszont egy dolgot hiányoltam: a petrezselyemzöldet... |
|
gyongyibur |
2014.01.26. 15:07 (#10) |
|
|
(#9)
Ha öntesz hozzá kis hideg vizet, akkor nem lesz probléma a székrekedés sem! |
|
csitti01 |
2014.01.26. 15:02 (#9) |
|
|
#5
értem a válaszod...
kissanna0612
ügyesen írtad. annyi ötletet engedj még,hogy nem kell várni az ülepedéssel,ha fél pohárnyi hideg vizet öntesz bele.
|
|
kissanna0612 |
2014.01.26. 14:52 (#8) |
|
|
A vöröshagyma és a sárgarépa adja a szép színt a levesnek. A vöröshagymát nem kell megtisztítani a héjától, csak jól meg kell mosni. A sárgarépát pedig vagy jól bevagdosni kell, vagy kisebb darabokra vágni, hogy minél hasznosabb lehessen ő is a leves számára. Valaki le is reszeli, mert a levest úgyis le kell szűrni a végén, és emiatt ez úgysem marad benne a levesben, de ezzel nem mindenki ért egyet, valaki csak bevagdossa, vagy nagyobb darabokra szabdalja szét.Mindenesetre ha már le is van szűrve a leves, még utána is pihentetni kell, hogy teljesen letisztuljon, úgy adja ki igazán a színét a leves. Mindent ugyanis nem tudunk leszűrni a szűrővel belőle, ezért még jó ha hagyjuk ülepedni is kicsit a szűrés után is, így lesz tisztábban szép sárga. |
|
hatarvadasz |
2014.01.26. 14:24 (#7) |
|
|
Szia Tailor!
A receptúrád szerint mi még ennyiben szoktunk eltérően főzni.
Ha a vegyes húsleves, csont és aprólékokkal készül, akkor a tyúk lefejtett és kisütött bőrkéje és zsírja félretett hozzávalóként szaporító zsírként adjuk mellé,
hogy testesebb és gyöngyözőbb legyen.
Az sem jó ha a leves túl zsíros.
Hát ebből is látszik, ahány ház annyi szokás.
Mi a levesbe még egy babérlevelet és 4-5 gerezd fokhagymát egy
hatodnyi zellert és egy hasonló nagyságú karalábét is szoktunk bele
tenni, valamint kötegelt zöldség zöldjét, és pár szál zeller zöldet.
A burgonya és az egyben lévő késsel átszúrt hagyma a zavarosság
tisztítása miatt kerül bele, viszont ízesítő hatása is van.
Nem lehet teljesen leszűrni a vérhabot a levesléről.
a sózás teljességét a kész leves befőzésekor szoktuk harmonizálni.
A kurkuma és sáfrány, már inkább az ínyencek szokása és adalék anyaga.
Az én családom sváb származású, és az ételeik ízvilága és beltartalma
eszerint változatos, a magyaros konyhai specialitások ötvözetével.
Mindenesetre a súlyom kellő bizonyítéka a kevés ételek adta mégis
súlyképző mellékhatásainak.
Sokszor erőt kell vennem magamon a mértékletesség betartásának
saját magam szabta követelményének.
Nem is eszek sokat, de jobban fog rajtam mint bármelyik ragasztó amit
szuperlatívuszokkal ihletnek. |
|
tailor |
2014.01.26. 14:05 (#6) |
|
|
Elárulok egy nagy titkot. Éppen most főzzük a húslevest és szép aranysárga színe van. Egyedüli titka az, hogy saját nevelésű tyúkból készült, amelyik rengeteg kukoricát evett és tápot egyáltalán nem. A sok kukorica a tyúk bőrén is látszik, ettől lesz sárga. Érdekes dolog az, hogy mennél idősebb a tyúk, annál sárgább és sötétebb színű a leves. A jércének egészen világos színű levese van.
A húslevesbe soha nem szoktam hagymát rakni, csak sót, megfelelő arányú zöldséget, sárgarépát, karalábét, szemes borsot és a végén egy paprikát ami zöldséglevéllel van megtöltve. |
|
|
|
|
|
dolgot hiányoltam, sárgarépa adja, szép színt, sárgarépát pedig, mindenki, olyan, tyúkot, tailor, hatodnyi pedig mellékhatásainak, kisütött kukorica gyongyibur, valaki világos belőle, engedj arányú, hozzávalóként héjától, értem teljességét, elárulok húsleves, úgyis tápot, ízesítő kissanna,
|
|
|
|