Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan kell készíteni a spenótot?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: henr1k ( 2011.07.29. 23:33 )
Válaszok száma: 4
Címkék: készíteni, spenótot, hogyan, kell,
Válaszok Új válasz
solyomvarisoma 2011.07.30. 10:06 (#4)
Spenótot fokhagymával és krémsajttal szoktam pici tejföl, tészta, de beletöltöm palacsintába is és fokhagymás tejföllel leöntöm isteni
giovi-gabi 2011.07.30. 09:34 (#3)
A főzeléket: fokhagymás rántást tejjel felöntve és áztatott zsemlével.
Másik spenótos étel amit szeretünk a spenótos galuska.
Galuska tésztába spenótot rakok/a mirelitet levével együtt/és a galuskának megfelelően kiszaggatom.Sok hagymát szalonnával pirítok és erre dobom,tejföllel tálalom.Finom még tojással,/tojásos nokedli/paradicsomszósszal.A színek miatt a gyerekek szívesebben fogyasztják és nagyon finom.
dusmata62 2011.07.30. 08:47 (#2)
A spenót leveleket lobogó forró vízbe dobom és pár percig forralom, majd leszűröm. A lecsöpögtetett spenótot deszkára borítom és egészen apróra vagdalom. (Van, aki ledarálja, vagy turmixolja, de én úgy nem szeretem.)
Olajjal világos rántást készítek, melybe a végén 1-2 gerezd összetört fokhagymát dobok. Erre borítom az összedarabolt spenótot, majd annyi tejet adagolok hozzá, hogy főzelék sűrűségű maradjon. Sóval, borssal ízesítem. Van, aki tejbe áztatott zsemlével sűríti, úgy is finom.
Főtt burgonya, tükörtojás illik hozzá.
evavicus 2011.07.30. 03:27 (#1)
Spenót főzelék

Hozzávalók: 15-20 dkg spenót, 4-5 gerezd
fokhagyma, olaj, só, piros paprika, 2 evőkanál liszt, 1,5 bögre
tej.
Elkészítés: A spenótot megmossuk, és felrakjuk egy lábasba
főni. Ha megfőtt leszűrjük és nagyon apróra daraboljuk. Egy lábosba olajt öntünk
és az áttört fokhagymákat kissé megpirítjuk. Tűzről levéve beleteszünk egy
kávéskanálnyi piros paprikát és hozzáadjuk a spenótot is. Felöntjük kb. 2 dl
vízzel és visszatesszük főni. A lisztből és a tejből simára kevert habarást
készítünk és ráöntjük. Tíz percet még főzzük és sózzuk.
Ugyanezt az ételt elkészíthetjük tavasszal a
fiatal csalán hajtásaiból. Ízben és állagban nincs különbség. Csak annyi, hogy a
csalán egészségesebb és több a vas tartalma.
Facebook komment
További címkék
spenótos galuska, színek miatt, gyerekek szívesebben, spenót leveleket, spenótot, fokhagymával, krémsajttal, szoktam, együtt csalán gerezd, tejföl burgonya csalán, bögre gyerekek ízben, együtt paprika, szalonnával egészen, másik tálalom, dobok hozzá, rakok illik, pirítok főzeléket,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.