Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
cathy222 |
2011.05.13. 18:31 (#8) |
|
|
A macókot Poroszlón mondják, a zsírban kisütött krumplis tésztára.
|
|
sunchat |
2011.05.13. 11:13 (#7) |
|
|
feerko: én is ettem külön is prószát meg gánicát, és külön is dödöllét is, tócsnit szinte minden hónapban. Egyik faluba még így volt, másikba úgy, a mellettük lévő városban az étteremben meg tök mást kaptam. 3-4 különböző étel, és mégse. Szóval szerintem tényleg a tájegység, néphagyomány válogatja. |
|
csitti01 |
2011.05.13. 10:39 (#6) |
|
|
Az anyukám dödöllét és gancát és tócsnit is készített.A gánca olajon pirított liszt vizzel keverve, vagyis nincsen benne főtt krumpli.A tócsniba,lapcsánykába, cicegébe,kremzlibe nyers krumli, tojás, bors,liszt keveréke van. kisütve.A Vasi,Zalai recept alapján készített dödölle szerintem mindenütt dödölle. |
|
feerko |
2011.05.13. 10:37 (#5) |
|
|
Biztos igazad van sunchat
De én úgy tudom,hogy a gánica,tócsni,berét,prósza,mind más étel, plusz a dödölle . Én mindegyiket ettem,mindegyik más állagú és ízű is .
Nyögvenyelőként hallottam már a dödöllét és a gánicát is nevezni .
Amúgy el vagyok maradva...más tájnyelven nem ismerem . Most fogok okulni . |
|
csitti01 |
2011.05.13. 10:31 (#4) |
|
|
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de a gánca, gránica csak liszt, pirítva olajon, vízzel keverve de nincs benne burgonya.vagy az anyukám készítette rosszul.Ő dödit és gáncát is készített. |
|
sunchat |
2011.05.13. 09:55 (#3) |
|
|
Baranya - Somogy: gánica, dödölle
Zalában: dödölle, krumpligánica (régebben kukorica), gánica, nyögve nyelő
Mátra környéke: ganca
Szabolcsi vidékeken: cinke
Fura módon a tócsni egyik elnevezése szintén dödölle, de ezt említik még: tócsi, berét, macók, bodag, cicege, pacsni, prósza, krumplibaba (stb) neveken is. |
|
magdika48 |
2011.05.13. 09:48 (#2) |
|
|
Nyögve nyelő - Zalában. |
|
tothd |
2011.05.13. 07:41 (#1) |
|
|
Gombóc. |
|
|
|
|
macókot Poroszlón, zsírban kisütött, mellettük lévő, anyukám dödöllét, macókot, poroszlón, mondják, zsírban, gáncát mondják kukorica, zsírban feerko krumpligánica, plusz szerintem nevezni, vidékeken tócsnit, alapján ganca, poroszlón készített, állagú nyögve, cinke régebben, szinte kukorica,
|
|
|
|