Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A Dödölle nevezetü ételt mely tájakon hogyan nevezik?

Gasztronómia (étel, ital)Nemzetek ételei,italai
A kérdést írta: mgergo ( 2011.05.13. 07:22 )
Válaszok száma: 8
Címkék: nevezetü, tájakon, dödölle, nevezik,
Válaszok Új válasz
cathy222 2011.05.13. 18:31 (#8)
A macókot Poroszlón mondják, a zsírban kisütött krumplis tésztára.
sunchat 2011.05.13. 11:13 (#7)
feerko: én is ettem külön is prószát meg gánicát, és külön is dödöllét is, tócsnit szinte minden hónapban. Egyik faluba még így volt, másikba úgy, a mellettük lévő városban az étteremben meg tök mást kaptam. 3-4 különböző étel, és mégse. Szóval szerintem tényleg a tájegység, néphagyomány válogatja.
csitti01 2011.05.13. 10:39 (#6)
Az anyukám dödöllét és gancát és tócsnit is készített.A gánca olajon pirított liszt vizzel keverve, vagyis nincsen benne főtt krumpli.A tócsniba,lapcsánykába, cicegébe,kremzlibe nyers krumli, tojás, bors,liszt keveréke van. kisütve.A Vasi,Zalai recept alapján készített dödölle szerintem mindenütt dödölle.
feerko 2011.05.13. 10:37 (#5)
Biztos igazad van sunchat
De én úgy tudom,hogy a gánica,tócsni,berét,prósza,mind más étel, plusz a dödölle . Én mindegyiket ettem,mindegyik más állagú és ízű is .
Nyögvenyelőként hallottam már a dödöllét és a gánicát is nevezni .
Amúgy el vagyok maradva...más tájnyelven nem ismerem . Most fogok okulni .
csitti01 2011.05.13. 10:31 (#4)
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de a gánca, gránica csak liszt, pirítva olajon, vízzel keverve de nincs benne burgonya.vagy az anyukám készítette rosszul.Ő dödit és gáncát is készített.
sunchat 2011.05.13. 09:55 (#3)
Baranya - Somogy: gánica, dödölle
Zalában: dödölle, krumpligánica (régebben kukorica), gánica, nyögve nyelő
Mátra környéke: ganca
Szabolcsi vidékeken: cinke

Fura módon a tócsni egyik elnevezése szintén dödölle, de ezt említik még: tócsi, berét, macók, bodag, cicege, pacsni, prósza, krumplibaba (stb) neveken is.
magdika48 2011.05.13. 09:48 (#2)
Nyögve nyelő - Zalában.
tothd 2011.05.13. 07:41 (#1)
Gombóc.
Facebook komment
További címkék
macókot Poroszlón, zsírban kisütött, mellettük lévő, anyukám dödöllét, macókot, poroszlón, mondják, zsírban, gáncát mondják kukorica, zsírban feerko krumpligánica, plusz szerintem nevezni, vidékeken tócsnit, alapján ganca, poroszlón készített, állagú nyögve, cinke régebben, szinte kukorica,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.