Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan kell ropogos, börös tepertöt sütni?
Tudja valaki, hogyan lehet ugy kisütni a tepertöt, hogy bör ropogos legyen? Mi a titka?
MInden apro reszlet erdekel - mert mar probalkozom egy ideje, de csak nehany darab lesz a sok közül kedvemrevalo...

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: flexikezdes ( 2013.03.16. 10:50 )
Válaszok száma: 15
Címkék: tepertöt, ropogos, hogyan, sütni, kedvemrevalo, probalkozom, tepertöt, reszlet, erdekel, ropogos,
1 2 
Válaszok Új válasz
dhaj 2013.03.17. 18:24 (#15)
Senki nem írta, de én a tej helyett sört teszek bele.
Kb. a tejjel azonos mennyiséget amit Ti írtatok. Nem viszem túlzásba, csak úgy hogy nekem is maradjon.
csobyzoli 2013.03.17. 10:32 (#14)
Én bőrös kacsahájat szoktam kisütni, eleinte nagyon kis tűzön, majd a végén a zsír nagy részét leöntöm róla és a többit nagyobb tűzön ropogósra sütöm...
A mosás és tisztítás során lesz rajta annyi víz, amennyi kell, a toll és toklász maradványokat aprólékos munkával eltávolítom. Kb. 2 x 2 cm-es darabokra vágom...
régebben tettem tejet is bele, de igazából a kacsa zsírhoz nem kell
A kacsa töpörtyű omlós friss kenyérrel, lila hagymával, kis borral - felülmúlhatatlan!
hatarvadasz 2013.03.17. 08:41 (#13)
Ebben az a jó ha süthetjük, a tudomány úgyis addig terjed,
ameddig le nem égünk vele!

A pörc a megmondhatója!
kicsoda57 2013.03.16. 21:38 (#12)
a bőrös tepertő a pörcös tepertő, én kifejezetten soha nem szerettem, mert nem tudtam szétrágni a kemény megsült bőrt.

mi disznóvágáskor az üstben a zsirszalonnát odatettük sülni, de csak a zsiros szalonnát, bőr nélkül. nagyon nagyon kell fakanállal keverni, mert pillanatok alatt leég a szalonna az üst edény aljára.

ha nagyobb darab bőrös szalonnát közé teszünk, akkor bőrös, pörcös tepertő lesz, de hamarabb ki kell venni, mert nagyon meg tud keményedni a szalonnabőr. kőkeménnyé sül.

hol szeretnéd kisütni a bőrös tepertőt? gáztüzhelyen, bográcsban? üstben?

le ne égjen, sok üst ment már tönkre emiatt.
sztotyi 2013.03.16. 14:45 (#11)
Ja igen, és akkor jó a hőfok, ha közepesen bugyog a zsir! A túl lassú sem jó, meg a túl gyors sem! Nekem az öregek azt mondták, azért fontos a hőfok, mert úgy tovább eláll a zsír!
sztotyi 2013.03.16. 14:43 (#10)
Mi mindig lehúzzuk a bőrét, szerintem bőr nélkül sokkal finomabb! És nem sütjük le teljesen, mert akkor csak a kötőszövet marad! Szerintem a tej se olyan fontos, attól csak színt kap! De ízlásek és pofonok!
flexikezdes 2013.03.16. 13:00 (#9)
Mindenkinek nagyon köszönöm a valaszt!

Mar azon kezdtem gondolkodni, esetleg az abszolut frissesseg függvenye a ropogossag... es hogy sajat malackat kell tartanom...mert manapsag a bolti vasarlasbol nem aznapi vagast kapunk...(nagyszüleim meg sajat maguk tartottak es vagtak, gyerekkent meg nem figyeltem, nem mondtak, mitöl lesz olyan, amilyen - de az tuti finom volt, arra nagyon emlekszem )

...hogy melyik lesz a helyes valasz, azt majd a proba eldönti
De ez a nagyon lassan kell sütni, es kavargatni... ebben nagyon lehet valami... mert nem mondhatnam, hogy igy csinaltam...es mintha a gyerekkorombol is remlene, amint a kavargatas elöl menekültünk...
hatarvadasz 2013.03.16. 12:27 (#8)
Mi legalább 6-8 cm -es téglahasáb alakúra vágjuk a bőrös zsiradékot.
Majd kevés hideg vizet a bográcsba téve beletesszük a zsiradékot,
cafrangok, és apró zsírdarabok nélkül.
Majd folyamatos lassú keverés mellett amíg úszni nem kezd, addig kevergetjükl
Ekkor adjuk hozzá a maradék zsiradékot, így nem ég le az aljára már.
Lassú gyöngyöző forralással sütjük addig,amíg a keverés során súrlódó hangot
nem kezd adni a piruló pörc a bogrács oldalán..
Ekkor a kb 10Kg/1dcl tejet adunk hozzá a további sütéshez,úgy hogy a
keverőlapátra csorgatva lassan eresztűk a zsiradékba, nehogy kifusson
és balesetet okozzon..
Onnantól mát tetszés szerin kevergetve addig süljük amíg összenyomva
a keverővel tiszta zsír nem folyik belőle, és önmagától visszaveszi
zsugorodott előző formáját.
Sokáig nem szabad ekkor már pirítani, mert megfeketedhet és megéghet
a zsír, A tűzről levéve, a pörcöt annyira nyomjuk csak ki, hogy maradjon
benne egy kevés zsiradék, hogyne legyen kemény száraz és ezért rágós.
nacsa66 2013.03.16. 11:58 (#7)
Hmm...

mindenki másképp csinálja......én a végén adok hozzá tejet...nagyon óvatosan, mert hamar kifut.....

az meg nem mérvadó, hogy a legjobb zsírmalacok turcsi orrúak...legyen az mangalica, vagy bármely más fajta...
tilojka 2013.03.16. 11:58 (#6)
#5 Kedves seventhson, biztos vagyok benne, szinte érzem az illatát és gratula hozzá, hiszen tényleg kevesen tudnak igazán finomat kisütni!
1 2 
Facebook komment
További címkék
tejjel azonos, zsír nagy, többit nagyobb, kacsa zsírhoz, senki, helyett, teszek, tejjel, többit ízlásek akkor, mosás eresztűk valaszt, biztos tartottak keverni, tartanom tisztítás, attól valaszt, remlene szalonna, omlós süljük, venni hamarabb, hamar színt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.