Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan készül a legfinomabb rántott/bécsi szelet?
Ti hogyan készítitek el. Milyen módszerrel?
Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: tilojka ( 2013.01.26. 09:29 )
Válaszok száma: 16
Címkék: legfinomabb, rántott, szelet, készül, módszerrel, készítitek, hogyan, milyen,
1 2 
Válaszok Új válasz
hatarvadasz 2013.02.10. 16:38 (#16)
A képviselő munkaebédjénél a szája elől rántva!
cila1 2013.02.10. 16:25 (#15)
A besózott húst enyhén megkenik fokhagymával, állni hagyják, majd a szokásos panír és csak zsírban sütik !
tilojka 2013.02.04. 09:14 (#14)
Van egy eredeti "bécsi szelet" receptem, ahol olajban sütik, de van egy több mint 100 éves szakácskönyvem melyben zsírban sütve írja.

A jó gazdasszony szakácskönyvéből:
Bécsi szelet. (Tulipán - szelet.)

Vágj háromnegyed kilogramm borjúhúst a czombjából igen vékony szeletekre, melyeket fakalapácscsal megpuhítva, sóval behintve, lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatsz és forró zsírban szép sárgára kisütsz. Add föl forrón, egy kevés forró zsírral leöntve, burgonya vagy olasz salátához vagy friss főzelékhez.
ibicimama 2013.02.04. 08:53 (#13)
Lehet ,hogy a rántott szeletet úgy készítik ahogy az első válaszadó leírta, de a bécsi szeletet mindig DISZNÓZSÍRBAN sütik ki! Olajjal ne próbálkozz az osztrákoknál!
tilojka 2013.02.03. 17:01 (#12)
Ja, és tessék kipróbálni!
tilojka 2013.02.03. 16:59 (#11)
Nos, mint ígértem, elárulom az én titkos hozzávalómat.

Az eredeti bécsi szelet valóban borjúhúsból készül, ám jobb híján csont nélküli rövidkarajt használok, s minden úgy készül ahogy csitti01 leírta, azzal a különbséggel, hogy én a tojásba kevés tejet teszek, amitől nagyon finom puha lesz a hús, és nagyon gusztusos omlós, és aranysárga hússzeleteket kapunk! Ezt én találtam ki!
Ám a minap, olyant hallottam, hogy a tojásba vizet tesznek, és a panírt belenyomkodják, utána hűtőszekrényben pihentetik! Ezen kissé megdöbbentem, mert szerintem hűtés után a hússzeletek vizet engednek és könnyebben megégnek, illetve megpirulnak még mielőtt megsülne a hús!
tilojka 2013.01.29. 17:15 (#10)
# 8 Kedves ibicimama! Te gondolatolvasó vagy? Igen, kicsit elhibáztam a kérdést, igazából nem gondoltam arra, hogy liszt, só, tojás, morzsán kívül mást is tesz valaki hozzá.
Tulajdonképpen az elkészítési módra lettem volna kíváncsi, mert nemrég két egymásnak ellentmondó eljárásról szereztem tudomást.


csitti01 receptje a legeredetibb! Egy titkot elárulok én is a végén


vica58 2013.01.27. 23:35 (#9)
A borjúhúst felszeletelem,szélüket kissé bevagdosom,átklopfolom. A szeletek mindkét oldalát sózom, gyengén borsozom, rövid ideig állni hagyom. Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatom. Forró olajba aranysárgára sütöm, olajtól lecsepegtetem, rizi-bizivel tálalom.
ibicimama 2013.01.27. 16:57 (#8)
Lehet ,hogy finom ,de nem az eredeti! Mert azt hiszem tilojka az eredeti receptet szerette volna tudni. Abban nincs fokhagyma ,csak ,só ,fehér bors, és a végén rá a citromlé. Szigorúan disznózsírban szabad kisütni!
csobyzoli 2013.01.27. 13:45 (#7)
tamara01
két probléma is van az olíva olajban sütéssel
1. az olívának nagyon erős íze van, ami nem feltétlenül "passzol" a borjú bécsihez
2. az olíva olajjal nem szabad sütni, mert mérgező lesz, csak nyersen fogyasztásra alkalmas! csak a mogyoróolaj és a kukorica olaj nem lesz mérgező sütés hatására!

Borenich Pétertől, az egykori rádió bemondótól tanultam, hogy panírozás előtt a húst nagyon jó préselt fokhagymával "bekenni", így lesz igazán finom... :-)
1 2 
Facebook komment
További címkék
képviselő munkaebédjénél, szája elől, besózott húst, szokásos panír, képviselő, munkaebédjénél, szája, rántva, igazán könnyebben tojásba, borjúhúsból elárulok bevagdosom, nyersen lecsepegtetem besózott, olajtól forró, csitti azzal, osztrákoknál leöntve, sütik engednek, hatására hozzá, kérdést bevagdosom,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.