Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
ibicimama |
2011.11.25. 17:00 (#6) |
|
|
Nem könnyezel, ha hagymavágás közben vizet tartasz a szádban! |
|
sultan |
2011.07.01. 22:24 (#5) |
|
|
A hagymában kéntartalmú vegyületek vannak. Felvágásakor, ezek jutnak a szabadba.
A szemben lévő nedvességgel kénessavvá alakulnak. Ez, az, ami csíp.
Ez ellen, így védekezhetünk:
- szeletelés előtt megmossuk és nedvesen tartjuk a hagymát, ill. időnkén vízbe mártjuk.
- aprítás előtt a hagymát néhány percre a fagyasztóba tesszük, így nem párolog annyira.
- a kénes gázok, a testünk mentén emelkednek a szemünk felé. Segít egy elfújó ventilátor, vagy egy a hasunkra, mellkasunkra kötött vastagabb ruhadarab, papírlap, (ellenzőnek) ami a testünktől, távolabbra tereli az áramlást.
- ha közben fütyülünk, vagy csak fújunk, akkor is eltávolodik az áramlás. |
|
isti53 |
2011.07.01. 22:15 (#4) |
|
|
Amíg érintetlenül a konyhaasztalon van, addig az aromaanyagai nem fejtik ki hatásukat. Mihelyt azonban felvágjuk, a hagymasejtekben gázképző anyagok fejlődnek, mivel a benne lévő aminosavak szétbomlanak, és ezek ingerlik a szemet. Egyébként a hagymában található erős aromaanyagok antibakteriális, csíraölő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságúak, nátha és láz esetén gyorsítják a gyógyulást.
|
|
fiatlux |
2011.07.01. 22:11 (#3) |
|
|
Együttérzésből:szegény hagyma:S |
|
hatarvadasz |
2011.07.01. 21:51 (#1) |
|
|
hatarvadasz
Én azért könnyezek, mert jókat nevetek azokon akik közel hajolva pucolják!!!
A darabolás előtt meg ki kell alaposan mosni a könnyes szemet, mert könnyen
elvághatja a szeletelő a kezét!!!
Én vettem anyának egy konyhai robotgépet és akkor is könnyezett!!!
Pedig csak nézegette!!!
Ki érti ezt? |
|
|
|
|
hagymában kéntartalmú, szemben lévő, hagymát néhány, fagyasztóba tesszük, könnyezel, hagymavágás, közben, vizet, anyának felvágjuk mellkasunkra, fagyasztóba könnyezett darabolás, esetén szétbomlanak nedvesen, egyébként kezét, gyulladáscsökkentő fejtik, gyógyulást robotgépet, vizet azonban, alakulnak hagymát, annyira segít,
|
|
|
|