Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért könnyezünk a hagyma szeletelése, apritásakor?
Mit lehet tenni ellene?
Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: szidnifox ( 2011.07.01. 21:42 )
Válaszok száma: 6
Címkék: szeletelése, apritásakor, könnyezünk, hagyma, ellene, tenni, lehet,
Válaszok Új válasz
ibicimama 2011.11.25. 17:00 (#6)
Nem könnyezel, ha hagymavágás közben vizet tartasz a szádban!
sultan 2011.07.01. 22:24 (#5)
A hagymában kéntartalmú vegyületek vannak. Felvágásakor, ezek jutnak a szabadba.
A szemben lévő nedvességgel kénessavvá alakulnak. Ez, az, ami csíp.
Ez ellen, így védekezhetünk:
- szeletelés előtt megmossuk és nedvesen tartjuk a hagymát, ill. időnkén vízbe mártjuk.
- aprítás előtt a hagymát néhány percre a fagyasztóba tesszük, így nem párolog annyira.
- a kénes gázok, a testünk mentén emelkednek a szemünk felé. Segít egy elfújó ventilátor, vagy egy a hasunkra, mellkasunkra kötött vastagabb ruhadarab, papírlap, (ellenzőnek) ami a testünktől, távolabbra tereli az áramlást.
- ha közben fütyülünk, vagy csak fújunk, akkor is eltávolodik az áramlás.
isti53 2011.07.01. 22:15 (#4)
Amíg érintetlenül a konyhaasztalon van, addig az aromaanyagai nem fejtik ki hatásukat. Mihelyt azonban felvágjuk, a hagymasejtekben gázképző anyagok fejlődnek, mivel a benne lévő aminosavak szétbomlanak, és ezek ingerlik a szemet. Egyébként a hagymában található erős aromaanyagok antibakteriális, csíraölő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságúak, nátha és láz esetén gyorsítják a gyógyulást.

fiatlux 2011.07.01. 22:11 (#3)
Együttérzésből:szegény hagyma:S
dnemethk 2011.07.01. 22:06 (#2)
IK:
hatarvadasz 2011.07.01. 21:51 (#1)
hatarvadasz
Én azért könnyezek, mert jókat nevetek azokon akik közel hajolva pucolják!!!
A darabolás előtt meg ki kell alaposan mosni a könnyes szemet, mert könnyen
elvághatja a szeletelő a kezét!!!
Én vettem anyának egy konyhai robotgépet és akkor is könnyezett!!!
Pedig csak nézegette!!!
Ki érti ezt?
Facebook komment
További címkék
hagymában kéntartalmú, szemben lévő, hagymát néhány, fagyasztóba tesszük, könnyezel, hagymavágás, közben, vizet, anyának felvágjuk mellkasunkra, fagyasztóba könnyezett darabolás, esetén szétbomlanak nedvesen, egyébként kezét, gyulladáscsökkentő fejtik, gyógyulást robotgépet, vizet azonban, alakulnak hagymát, annyira segít,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.