Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mióta sütnek perecet?
Tudjátok mit jelképez és mióta sütnek perecet?
Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: szidnifox ( 2011.02.24. 18:30 )
Válaszok száma: 4
Címkék: perecet, sütnek, mióta, tudjátok, jelképez, perecet, sütnek, mióta,
Válaszok Új válasz
zolikahh 2011.02.24. 18:59 (#4)
Nagy és puha perec
Recept Hozzászólások (5 db)
Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!
Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.
Recept mentése

Recept mentése
Cikk megosztása
Recept elküldése

Recept küldése
Nyomtatás

Csak a receptet

Hozzászólásokat is
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez
Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!

Mégse
Recept mentése Saját recepttárba mentés
Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!

Mégse
Recept elküldése

Nagy és puha perec
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
Elküld Mégse
A receptet elküldtük!

* Másnak így tetszett:
* Elkészítési idő: több, mint 90 perc
* Elkészítés nehézsége:

* Árkategória:

* Hányan tették saját recepttárjukba: 264
* Hányan küldték tovább: 25

* Nagy és puha perec
* Nagy és puha perec
* Nagy és puha perec
* Nagy és puha perec

galéria megnyitása
Hozzávalók:

* A tésztához:
* 3 dl tej
* 1,5 teáskanál só
* 1 teáskanál cukor
* 10 dkg sütőmargarin olvasztva
* 1 db tojás (ez elhagyható)
* 60 dkg liszt
* 1 csomag szárított élesztő
* A tetejére:
* köménymag
* só

Elkészítés:

A hozzávalókból kenyérsütő kelesztő programjával vagy hagyományos módon kelt tésztát készítünk. Kb. 1,5 órát kelesztjük. A tésztát 12 darabra vágjuk, és pereceket formázunk belőle. Megszórható sütés előtt köménymaggal, sóval, vagy félig sülve sós masszával (3 teáskanál só, 2 evőkanál liszt kis vízzel péppé kavarva) itt-ott megkenjük. A sütés közepes tűznél (175 fok) 20 percig tart. Épp hogy rózsaszín legyen a teteje, akkor finom puha lesz ,a külseje viszont ropogós.
1900-ban volt elöször nekem azt adta a világ legelső étele könyv
eladasos 2011.02.24. 18:52 (#3)
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe.
Vigyázz, ne száradjon ki!

eladasos 2011.02.24. 18:51 (#2)
http://hu.wikipedia.org/...wiki/Pere c
pola62 2011.02.24. 18:40 (#1)
610-ben egy olasz szerzetes mellen összefont karokat jelképező péksüteményt készített. Ezzel jutalmazta az imádságot jól megtanuló gyerekeket.
Facebook komment
További címkék
jelre kattintva, doboz kipipálódik, recept pedig, fenti képen, perec, recept, hozzászólások, lefotóztam, pedig küldték tovább, megkenjük csatolásához média, módon tepsibe tojás, megosztása köménymaggal, sülve sülve, tésztához imádságot, tovább lisztet, készítünk forró, masszával mentése,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.