Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A debreceni páros kolbász miért nem olyan ízű mint régen?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: imredoros ( 2012.01.05. 10:58 )
Válaszok száma: 12
Címkék: debreceni, kolbász, olyan, régen,
1 2 
Válaszok Új válasz
tilojka 2012.01.06. 16:00 (#12)
Igen, de egyáltalán nem új számunkra! Mi nem is vagy alig veszünk ilyesmit, pedig a pápai húsüzem irtó jól készítette!
Manapság inkább rájárunk a szalonnára, a töpörtyűre, pörcre, császárhúst, kolozsvári szalonnát veszek mert azokat biztosan nem keverték mindennel össze!
szicu 2012.01.06. 14:55 (#11)
Nekem is az a tapasztalatom, hogy nem csak az nem a régi ízű, hanem semmi más sem!Ha csak a szalámikat nézem, már azok is tök egyformák. nevezzék bárminek, mindegyik ugyanolyan kemény,zselés állagú, csak árban különböznek!
Érzésem szerint inkább a "műkaja" kategóriába illenének!
szidnifox 2012.01.06. 00:39 (#10)
Debreceni páros kolbász

Ez a füstölt-főtt, jellegzetesen helyi eredetű csemege fogalom szerte a világon. Alig akad olyan város - különösen magyar -, amelynek neve ott szerepelne az étlapokon Detroitban éppúgy, mint Sydneyben, s amelyet egyaránt számon tartanak a gasztronómia olasz vagy francia fellegvárai. Lexikonok, szótárak címszava, receptjét, keverési arányát gondosan őrzik és tanítják, története, megalkotójának neve mégis homályba vész. Közel sem véletlen azonban, hogy Debrecen adta a világnak ezt a húsipari finomságot. A cívisek ugyanis már a 17. században létre hozták a marhahúst mérő mészáros, és a sertés vágására, feldolgozására szakosodott hentes céheket, akkor, amikor a Dunántúlon még csak a háztartásokban készítettek húsételeket. Arrafelé a színhússal töltött kolbász is teljesen ismeretlen volt. Maga a kolbász szó pedig, egészen a 19. század végéig, hurkát jelentett. A debreceni párost az 1930-as években már, mint országos versenyek aranyéremmel kitüntetett termékét említik. Bár manapság már sokféle debreceni kapható, a szakemberek szerint még mindig a helyben készített az igazi: nem puha, nem kemény, kellemesen lédús, paprikával és fokhagymával ízesített, nem száraz, nem zsíros, átmérője 30-34 milliméter, hossza 12 centi, a párokat kézzel alakítják ki.

Hát már régen nem így csinálják... színhúst sem nagyon látott manapság...
de bőrkét, meg porcot, meg E-ket dögivel...
De az igazi ok: - nem kézzel pározzák...
xenos 2012.01.05. 19:03 (#9)
Sajnos már semmi nem olyan ízű, mint régen. Emlékeztek még az "igazi" párizsi, a krinolin, szafaládé, lecsókolbász ízére? Pedig annak idején is ezek voltak a legolcsóbb ételek, de valahogy mégis finomak voltak. Vagy csak a kor teszi? Nem hiszem.....
csikosl 2012.01.05. 14:50 (#8)
Mert lehet hogy Kínában töltötték !
hatarvadasz 2012.01.05. 14:32 (#7)
Az íze ugyan az,csak a kolbász már régi!!!
Az emlék pedig régi, de az íz már nem lesz ugyan az!!!
Ez tényleg disznóság!!!
seventhson 2012.01.05. 14:27 (#6)
Mert nem azokból az alapanyagokból készül, mint régen.
Az összetevői közt ma olyan alapanyagok is vannak, amiket régen egyáltalán nem tettek bele, a minőség érdekében. A húsipari vállalatok is elsősorban a haszonra törekednek manapság
geptop 2012.01.05. 13:33 (#5)
Bocs!!! De már a neve sem igaz!!! Az előre csomagoltban, 5db van!!!!
dudaas 2012.01.05. 13:31 (#4)
Még mindig túl sok a magyar ebben az országnak nevezett valamiben, kell a hely azoknak akik itt élnek nem rég óta, úgyhogy a kaja a legjobb módszer meg a gyógyszeripar a legális népírtásra.
heade 2012.01.05. 13:06 (#3)
Na ez igaz, a múltkor vettem, és rosszabb volt, mint egy olcsó főzőkolbász! Én is nagyot csalódtam benne!
1 2 
Facebook komment
További címkék
pápai húsüzem, szalámikat nézem, étlapokon Detroitban, gasztronómia olasz, egyáltalán, számunkra, veszünk, ilyesmit, ugyanolyan emlék fokhagymával, helyi gondosan említik, amikor keverési keverték, nagyon olcsó, aranyéremmel években, biztosan emlékeztek, össze pározzák, akkor látott, helyi arrafelé,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.