Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Rókának vajon van Gyermeke?
Érdekelne, hogy ennyi gyűlölet hogy jöhet emberből. Nagyon nagy baj van nála. Nem hiszem, hogy ő szeretné a gyerekeit arabok által terrorizálva csadorban mászkálni.
Gyerekvállalás, nevelésEgyéb kérdések
A kérdést írta: kocskiendre ( 2018.05.04. 22:04 )
Válaszok száma: 64
Címkék: gyermeke, rókának, vajon, van, terrorizálva, csadorban, gyerekeit, érdekelne, mászkálni, szeretné,
1 2 3 4 5 6 7 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2018.05.06. 19:03 (#24)
"Lángszóróval a barlangkórházban lévő betegeket szétégették" (21)

NE TERJESSZ ALJAS RÉMHÍREKET!

Idézetek, INNEN: https://www.masodikvh.hu/...boru-ala tt
(Az idézet elején, és végén látható nyomtatott nagybetűs kiemelések, tőlem erednek, csak, hogy a LÉNYEGRE lehessen koncentrálni...)
,,A SZIKLAKÓRHÁZAT ELKERÜLTE A TÖBBI FŐVÁROSI KÖZINTÉZMÉNYT ÉS MAGÁNLAKÁST, VALAMINT A LAKOSSÁGOT ÉRŐ SOKK, AMIT MA CSAK FELSZABADULÁS NÉVEN ISMERÜNK. A családjával ekkor már ötven napja itt élő Steinert Ágota így számol be az oroszok érkezéséről:
,,(...) február 12-én elterjedt a hír a pincében, hogy az oroszok elfoglalták a Várat és bevonulnak a kórházba is. Jött a parancs, fel kellett sorakozni, s a sok viszontagságot megért emberek némán, halottsápadtan álltak, nem tudva, mi fog velük történni. Én az édesanyám mellett ácsorogtam, kezét fogva, s bár nem értettem a történéseket, a légkör nyomasztó voltát, a szorongást érzékeltem. Egyszerre a kórtermek felől a lépcső tetején megjelent egy orosz katona 'Davajgitár' (szovjet PPS-41 géppisztoly K. D.) volt rajta keresztbe vetve, fején sapka. (...) Az arca idegen, taszító félelmetes emberi arcnak tetszett (...) tatár, vagy kirgiz harcos lehetett. Kibiztosított fegyverekkel jöttek nyomában a többiek is, s a felsorakozott pincelakóktól órákat követeltek. A szavakat persze nem értettem, de a mozdulatot igen. Mikor hozzánk ért az első katona, benyúlt a zsebébe és egy darab csokoládét nyújtott felém, megsimogatva a fejemet. Én borzadva néztem őt, és anyám mögé húzódtam. Máig hallom rettegő suttogását: fogadd el, fogadd el... De én félelmemben ruhája ráncai közé rejtettem arcomat, s mire kinyitottam a szememet odébbállott..."
A kórház megmenekülése egy olyan férfi érdeme volt, akit a háború után a szovjet katonai közigazgatás szinte azonnal kiutasított Magyarországról, és akinek teljesítményét igazán saját hazájában sem ismerték el. Ezt az embert Friedrich Born-nak hívták, svájci üzletember volt, és a Nemzetközi Vöröskereszt magyarországi megbízottjaként dolgozott Budapesten.
Born már a háború előtt is Budapesten élt, mint a Svájci Kereskedelmi Központ egyik tagja és szabadúszó üzletember. Az 1944-es német megszállást, majd a nyilas hatalomátvételt követően Carl Lutz a svájci követ-helyettes segítségével és a Nemzetközi Vöröskereszt menleveleivel körülbelül 10-15 000 zsidónak, és más üldözöttnek, valamint lakóházaiknak és olyan épületeknek, mint a pannonhalmi apátság nyújtott diplomáciai védelmet. Továbbá ő volt felelős az országban tartózkodó szovjet, angol, amerikai hadifoglyok, és az internált polgári személyek érdekképviselete és ellátásáért is csakúgy, mint a Nemzetközi Vöröskereszt orvosi szemlebizottságainak megszervezésétől a magyarországi svájci közösség ellátásán át szinte mindenért, ami a Vöröskereszt hatáskörébe tartozott. Az angolszász bombázások erősödésével Born leköltözött a Sziklakórházba, amit a Nemzetközi Vöröskereszt hadikórházává nyilvánított, és ahol a dolgozók mindegyike rendelkezett érvényes menlevelekkel. így emlékezik vissza jelentésében a helyzetre:
,,(...) Éjjel-nappal szolgálatra készen 16 orvos dolgozott (és lakott is) a földalatti kórházban. A sziklakórház nem egyszerűen a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának a védelme alatt állt, hanem a szervezet magyarországi küldöttsége kórházának nyilvánították (...) Budapest ostromának félidejében, 1945. január 23-ára virradóan, hajnali 3 órakor egy német repülő főhadnagy jelentkezett a Sziklakórházban, s a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának delegátusával közölte: parancsot kapott arra, hogy a kórház fölötti területet, valamint a kórház bejáratát védelmi készültségbe helyezze. Barikádokkal akarták eltorlaszolni a fő- és a mellékkijáratokat, nehézfegyverekkel pedig megakadályozni a bejutást a sziklakórházba. A levegőt gépekkel szivattyúzták be a labirintusba, amelyet eredetileg 200 ember számára terveztek. A kórházban már akkor legalább 400-an voltunk, s az összes bejárat nyitva tartásával lehetett némi levegő-utánpótláshoz jutni. Ha tehát barikádokkal zárják el a kijáratokat, akkor ez már a levegőáramlás romlása miatt is azt eredményezné, hogy be kell zárni a kórházat. Mivel ez az egyetlen polgári kórház, ami ezekben a nehéz időkben kb. 100 ezer ember rendelkezésére áll, erélyesen tiltakoztam a német parancsnokságnál (...)"
Az egyik lakóház, amit Born a Vöröskereszt oltalma alá helyezett pont az Úri utca 19. szám alatti lakás, ahol Ney Klára Mária így emlékezik a humanitárius szervezetek embermentésére:
,,Egymásután létesíti a Nemzetközi és a Svéd Vöröskereszt menhelyeit, ahol legalább a gyermekek és asszonyok számára próbálnak védettséget biztosítani több-kevesebb sikerrel. A mi házunk is ilyen menhellyé alakul át októberben, amelyben 20 személy vészelte át szerencsésen az ostromot és a megelőző kritikus időket. (...) Az Úri utca 19. számú ház emeletén berendezett gyermekmenhely védelmére a Nemzetközi és a Svéd Vöröskereszt állította ki a védettségi dokumentumokat."
Hovatovább Born azt is elérte, hogy a szovjet katonai parancsnokság tekintettel legyen a Sziklakórház védett jellegére. ÍGY (A LEGENDÁKKAL ÉS HÍRESZTELÉSEKKEL ELLENTÉTBEN) AZ IDE ÉRKEZŐ SZOVJET KATONÁK NEM LÁNGSZÓRÓZTÁK, VAGY GÖNGYÖLTÉK FEL KÉZIGRÁNÁTOKKAL ÉS GÉPPISZTOLYSOROZATOKKAL A KÓRHÁZ FOLYOSÓIT. Fosztogatások történtek, sőt a kórház egyik generátorát is leszerelték, azzal az átlátszó indokkal, hogy ,,zavarja a szovjet rádió adó-vevő berendezéseket" de A TANÚK BESZÁMOLÓI SZERINT A KATONÁK SENKIT NEM BÁNTOTTAK. Más volt a helyzet a Feldlazarettben, ahol a sebesült német katonák nagy részét megölték. Máig nem tisztázott, hogy a német katonák nyitottak-e tüzet a megjelenő szovjet katonákra, vagy fordítva történt."

Idézet, vége, pont.
sztotyi 2018.05.06. 18:44 (#23)
De beszélhetünk Sztálin elvtársról aki éhenhalatott tízmillió ukránt! A mi baráti elvtársunk! A többgyermekes ukrán anyák, volt,h baltával verték agyon az egyik gyereküket,h a többit meg tudják etetni! Mert Sztálin elvtárs, mindenüket elvette!
sztotyi 2018.05.06. 18:31 (#22)
A nagyapám meg a legkevésbé, aki lehúzott laza öt évet szibériában málenkij robot néven!
sztotyi 2018.05.06. 18:26 (#21)
20

Azért tisztázni kéne valamit! Egy második világháború idején élt pap írta:a németek százszor emberibbek voltak mint az oroszok! Lángszóróval a barlangkórházban lévő betegeket szétégették, a magyar nők egyharmadát végigerőszakolták. Az általad írt háromezer falu hitelességét be tudnád ide másolni nekem? Csak mert ugye 50 évig a legjobb barátaink voltak az oroszok, akik felszabadítottak minket. de a dédnagyanyám visszaemlékezése szerint, ő egy embert nem látott akkor, akik örültek az orosz felszabadítók bevonulásának.
foxworkinspace 2018.05.06. 17:39 (#20)
...Ami viszont a II. Világháborús orosz megszállást, és annak bizonyos szerencsétlen következményeit illeti, az is a 17-es béka sunyin-aljas tény-mérgező mivoltára vall, hogy előszeretettel feledkezik meg arról: NEM A VÖRÖSHADSEREG égetett fel több, mint háromezer litván, belorusz, ukrán és orosz falut, és gyilkolták le mind egy szálig, azok megmaradt lakosait, a náci SS rohamosztagosokkal karöltve, 1942-'43-ban, hanem a Magyar Királyi Honvédség különleges alakulatai!...

És Hitler utolsó csatlósaiként, csak azt kaptuk, amit megérdemeltünk! (...És "ellentételezésként", még el se pusztult, háromezer falvunk...)

foxworkinspace 2018.05.06. 17:20 (#19)
...Ja!...Aki pedig általam féregnek szólíttatik, annak bizony megvan az igen alapos oka!... — Aminthogy teljességgel nyilvánvaló tény, hogy a 17-es, egy aljas kis féreg! (Egy ótvaros varangy, vagy inkább, egy bakancs alá való kis rohadék nyílméreg-béka...)
foxworkinspace 2018.05.06. 17:08 (#18)
17-eske! Egyre inkább az az érzésem, hogy te szerelmes vagy belém!
Légy erős! Ha gyermekvállalásra szánom magam, NEM TŐLED akarok gyereket!...
Leginkább azért nem, mert én a bögyös-faros menyecskékre bukom! De nagyon... Te viszont, egy kivénhedt, ótvaros varangyosbéka vagy! (...És sosem válsz már, bögyös-faros királykisasszonnyá...) Másfelől, én az okos nőket szeretem meghódítani, te pedig sem nő nem vagy, sem pedig okos nem vagy... Úgyhogy: HESS ELŐLEM, TE KI BÉKA!...

hatibacsi 2018.05.06. 14:02 (#17)
Róka, te hülyébb vagy mint gondoltam....Az, hogy valaki utód nélkül képes emberi módon gondolkozni, az nem ment fel téged a saját önzésed és ostobaságod bűnei alól..... Ha nincs gyereked, az nem jogosít fel téged arra, hogy aki aggódik a sajátjáért, azt te hülyének, vagy féregnek szólítsd!

Ami nincs, azt nem lehet félteni....Neked nincs jövőd! Csak jelened és múltad!

Még a gonosz, nagy madár is utódot akar ami él!

https://www.youtube.com/...oIfdYFjrT k
hatibacsi 2018.05.06. 13:49 (#16)
Bubua.... Egy kis történelem....Olvasd végig a múlt század magyar történelmét.....De a gyengébbek kedvéért, menjünk csak 1945-ig....A szovjet hatalom kitesz egy táblát, ami különbözik a Román és a Szlovák fasiszta állam területére kitűzött tábláktól....Őket felszabadították, ám minket, és ezt ők tűzték ki Budapest határában megszálltak.....

Aztán jött pár féreg és elkezdte kiabálni, hogy felszabadultunk.....Aztán az ő anyját , nővérét és húgát is megerőszakolták a felszabadítók....Nálunk egy szoptatós anya esett áldozatul, 13 hős teperte le, míg a két férfit a családban tarkóra tett pisztollyal bírtak rá a nyugi, nyugira....

Aztán jött a kék cédula....Aztán jött a Rákosi pajtás hősi korszaka, majd a Kádár Jani bácsié. akinek "csak" háromezer lélek szárad a kezén! Arccal lefele temetve, szögesdróttal összekötve.....A kötél ára kiszámlázva a családnak.....Kiskorú elítélése, akit csak a nagykorúság után akasztottak fel...

Szép békeidők....Közben a második vonalbeli férgek, rávették Jani bácsit az újabb kártérítésre és némi adósságspirál megindítására....

Aztán jött a módszerváltás, a második vonalbeli férgekből az elsővonal kialakult....Ha ők szabadon garázdálkodhatnának, akkor ma a Görögökkel lennék egy csoportban.... Halom migráns, és migráns szar mindenütt....Adósság, amiért még örüljünk, hogy ezt elviselhetjük....

Ám, akár tetszik, akár nem, ezt a rendszert ismerő politikusok közül, nem mindenki tapsolt ennek.... És volt, aki, amikor tehette, változást hozott létre a mocsokban... Hogy neked ez tetszik vagy nem, az a te dolgod.....De ma nincs más út.... Vagy felébred Európa és mea culpázva a magyar útra lép, vagy elveszünk mind egy szálig... Nem csak a Magyarok....Az Európaiak is....

Értem, hogy nem érted, és én vagyok a hülye....De sajnos nagy dolgokban ritkán tévedek.....De örülök neki, ha neked lesz igazad, és én vagyok a kerékkötő hülye aki zöldeket beszél.....De erre sajnos nincs sok sansz.....
bubua53 2018.05.06. 11:55 (#15)
Kocskiendre, ök kezdték mmég anno az ellenségeskedést, hogy a másik oldal ellenség, holott csak ellenfél. Akkor kezdtek a családokban is összeveszni, ha nem egy oldalon álltak. Azért Orbán a hibás, mert ő ismeri - és gyakorolja - a hatalmi tízparancsolatot. Hitler is azt ugatta a népének, amire az ráharapott és ez itt is úgy van. Akkor nem tudom MIÉRT NEM ORBÁN A HIBÁS? És igazad van, nem csak ő, hanem akik "ugranak" erre!
1 2 3 4 5 6 7 
Facebook komment
További címkék
barlangkórházban lévő, idézet elején, családjával ekkor, oroszok érkezéséről, lángszóróval, barlangkórházban, betegeket, szétégették, akarták megbízottjaként betegeket, másfelől igazad eredményezné, családjával szinte nővérét, ismerünk migráns, inkább madár, megszállást menlevelekkel, bizony hallom, védelmi gyereküket, tőled küldöttsége,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.