Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Keresés: ?tk?ztek |
Milyen egyszerű sárgabarackos sütit ismertek? |
60 dkg sárgabarack
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
3 tojás
20 dkg liszt
1 tk őrölt fahéj
1 cs sütőpor
A tetejére:
1 ek porcukor
1 tk őrölt fahéj
Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet. ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 5 |
Melyik a kedvenced? |
1kg padlizsánt sütőben megsütök.Lehúzom a héját,kis fej vöröshagymával 1-2 gerezd fokhagymával,sóval,borssal összeturmixolom.1 tojás sárgájából,kis sóból,kis cukorból,1 tk.mustárból és 2dl olajból majonézt keverek (a végefelé megkóstolom,ha kell,még sót, cukrot vagy mustárt még teszek bele). A két pempőt összekeverem,kóstolok,ha kell,utánízesítek. A kapott mennyiség egy ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 3 |
Mit jelent a szó ,,strachatella" ? |
Sztracsatella
Ez egy klasszikus olasz recept, hogy mindössze 15 perc alatt az asztalra.
Hozzávalók:
7 vagy 8 csésze húsleves
3 evőkanál. finomra őrölt búzadara
3 evőkanál. őrölt olasz parmezán
3 tojás
1 / 2 tk. só
csipet szerecsendió (opcionális)
1. Helyezze az összes levest egy serpenyőbe és forraljuk fel, kivéve az 1 csésze amit hatályon kívül helyezését.
2. Egy ... |
Kategória: Tudományok – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 3 |
Mi a munkája a ,,vájár"-nak ? |
A "vájár" nyelvújításkori szó, szinonim szavával, a bányász szal együtt. Valaha "tusor"-nak hívták az ezen foglalkozást űzőket.
Latin eredetű a --- tundo, tundere, tutudi, tusum = üt, ver, rúg, tör, (szét)zúz, ostromol, háborít. Képzós főnévi alakja a --- tusor = törő, zúzó; az, aki tör, zúz
A nyelvújítás korában alkotott ’bányász’ és ’vájár’ a 19. ... |
Kategória: Tudományok – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 4 |
Tudja-e hogy készül a pizza? |
Egy recept akkor:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dl víz
1 cs instant élesztő
6 ek olaj
1 tk só
1 tk cukor
A feltét:
1 nagy doboz paradicsomkonzerv
20 dkg mexikói vegyes zöldség mirelit
10 dkg füstölt tarja
só
bors
cukor
Elkészítés
Először megcsinálom a tésztát. A lisztben elkeverem az élesztőport, hozzámérem az olajat, cukrot, sót, vizet, és ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 10 |
Hogy készül a dominokocka? |
Összetevők:
30 dkg liszt
5 dkg méz
7 dkg cukor
7 dkg porcukor
17 dkg vaj
2 tojás
25 dkg marcipán massza
17 dkg ribizli lekvár
60 dkg étcsokis tortabevonó
5 dkg kandírozott citromhéj
néhány csepp rum vagy rumaroma
néhány csepp mandula aroma (elhagyható)
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:A mézet összekeverjük a ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Sütés, Válaszok száma: 3 |
Mi is az a rebarbara és eszik vagy isszák? |
A rebarbara (Rheum) a szegfűvirágúak (Caryophyllales) rendjének keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó, lágyszárú növénynemzetség, kb. 60 jelenkori fajjal. A növényeknek nagy, háromszögforma leveleik vannak, húsos levélnyéllel. A kétivarú virágok aprók, színük a zöldesfehértől a rózsavörösig terjed, bogas fürtvirágzatba tömörülnek.
Számos faját termesztik ... |
Kategória: Otthon – Kert, Válaszok száma: 4 |
Hallott valaki a lilahagyma-lekvárról? |
Hallottam már. El is akarom majd készíteni valamikor. Mivel a lilahagyma édeskés ízű ezért a lekvár is édes lesz. De lehet sósan is csinálni.
Hagymalekvár recept: hozzávalók 4 főre•250 g felszeletelt lilahagyma
•20 g vaj
•3 tk barna cukor
•½ kk só
•¼ kk frissen őrölt fekete bors
•1 ek balzsamecet
elkészítés
1.A vajat ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 12 |
Milyen édes muffin recepteket ismertek ? |
Muffin receptek
Fehérboros, mazsolás muffin
Hozzávalók (12 db): 2 db tojás, 15 dkg barnacukor, 15 dkg reszelt sárgadinnye vagy alma, 2
evőkanál méz, 1,5 dl étolaj, 2 dl fűszeres bor (pl. muskotályos), 30 dkg liszt, 1 dkg sütőpor.
A formákat kivajazzuk. A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig
összekeverjük. Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Sütés, Válaszok száma: 6 |
Sós sütemények közül melyik a legegyszerűbb, mégis nagyon finom? |
A sós rudak elkészítése roppant egyszerű, nem igényel se sok időt, se pihentetést, se hosszú sütést. Így remek vendégváró csemege aperitif mellé, ugyanakkor bulikba, partikba is kiváló a sok alkohol mellé.
Hozzávalók
25 dkg liszt
1 és fél tk sütőpor
1 tk fűszerezett só (vagy tengeri só)
2 tk hidegen sajtolt napraforgóolaj
2 dl kefír
Dekoráció: 3 ek szezám mag (vagy mák, ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 1 |
|
|
|