Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
foxworkinspace |
2017.05.11. 14:19 (#9) |
|
|
● tárkony
● sáfrány
● szegfűszeg
● majoranna
● zeller
● petrezselyem
● fűszerkömény
● bazsalikom
EZEKET MIND használta már a középkori ,,magyar" konyha is!
...És aztán Kolumbusz után hozzájött még a fentiekhez...
● paprika
● bors
● menta
● mustár
● vanília
etc.
NEM IGAZ TEHÁT, hogy a magyar konyha nem használna fűszereket! - Éppen az ellenkezője az igaz! Csakhogy a magyar háziasszonyok (és háziurak) döntő többsége, LUSTA a keze ügyibe venni a fentieket...
,,A tudható dolgok nem tudása, hiba, a tudható rosszul tudása, bűn" - Ancsel Éva
|
|
decotext |
2017.05.11. 07:23 (#8) |
|
|
Kedves Xenos! #7
Fel foglak terjeszteni. Még nem tudm hova és mire, de Te vagy az elsö
akivel itt találkoztam aki szüszereket is használ nem csak sót, borsot,
köményt, s paprikat! Van a világon vagy 3500 füszer (vagy több) de
a "magyar konyha" még az öreganyám 1056-ba kiadott szakácskönyvében
s csak "kanálnyi só" a csúcs.... Ezek nem tudnak fözni és bizony az itthoni
konyha nagyon szegényes, de ezt csak akkor tudják meg igazán, ha valaki
hajlandó enni az ilyen késérleti kajából!
https://upload.wikimedia.org/..._Medal.JPG
Még a jóanyám is, aki most 83. éves azt mondja, hogy bizony ha egy
magyar kaja "izetlen" akkor kevés a só benne! BORZASZTÓ! Az itthoni
felvágottak is agyon vannak sózva, de ezt sokan nem érzik, mert már
gyerekkoruk óta megszokták! Nekünk marja már a torkunkat s ezért a
"sógornál" vásároljuk az ilyen élelmet! Egyébként hasonló a gond a
joghurtokkal is! Na ezek meg agyon vannak cukrozva stele vannak
izerösitö vegyszerekkel!!
(Etess meg valakivel eredeti naturjoghurtot beleszeletelt eperrek vagy
más gyümölccsel. Nem fog neki izleni mert már teljesen kipukkadtak
az izlelöszervei!)
Örülök, hogy Te legalább kisérletezel! Nálunk a konyhában van, vagy
250 füszer. Mindig veszünk különbözö flakonokkal vagy üvegekkel,
ha Európában járunk! Az indiai és a thai konyha az szuper változatos!
https://www.grillsportverein.de/...pg.469177/
(Hasonlóan.) |
|
xenos |
2017.05.10. 08:48 (#7) |
|
|
Csak olyanokat tudok. Nem szeretem a kőbe vésett recepteket, gyakran variálok, amivel mindig felháborítom a "született konyhatündéreket", akik mindig a fejemhez vágják, hogy az úgy nem jó, és akik egy-egy étel elkészítéséhez (pl. töltött káposzta) akkora mítoszt kerítenek, mintha NASA fejlesztés lenne....
Egyik kedvencem a "xenos-féle" ázsiai zöldséges sült rizs csirkével (vagy anélkül) - különlegessége, hogy szójaszósz helyett gyömbért, curryt, borsot és citromfüvet teszek bele. Vagy: a resztelt csirkemáj, amihez majoranna helyett gyakran használok tárkonyt, vagy: sima pörkölt kaporral, de gyakran készítem halfűszersóval (citromfű és még egy csomó más fűszer is van benne). Vagy almás lepény helyett: spenótos-húsos, vagy csirkemájas, vagy káposztás lepény. stb...
Ja, konkrét receptekért fordulj a receptbázishoz, de a neten máshol is rengeteg kipróbált házi recept van.
#4
Ez nagyon tetszik! Egyszer ki fogom próbálni! |
|
jn |
2017.05.07. 00:22 (#5) |
|
|
kendermagtej |
|
venil |
2017.05.05. 14:01 (#4) |
|
|
Igen. Egyet megosztok veled. Ez a Mamám találmánya és kedvence volt, ahogy nekem is.
Tejfölös húsgombóc.
Pörköltet kell készíteni, ebből kiszedni a húst, ledarálni és egy kis tejföllel, mustárral
kikeverni, de ne legyen nagyon híg. Aztán kell a sz.gombócéval azonos tésztát gyúrni.
Nyújtani és a kockákra vágott kis tésztalapokat ezzel a töltelékkel megtölteni.
Kifőzni. Utána a maradék p.szafot tejföllel felfőzni és a kifőtt gombócokat bele tenni.
Egy kicsit időigényes, de nagyon fini. Próbáld ki. |
|
bubua53 |
2017.05.05. 09:26 (#3) |
|
|
Persze! Finom disznósajt almával! A legjobb! |
|
foxworkinspace |
2017.05.05. 01:21 (#2) |
|
|
● Füstölt heringes hokedli, aranygaluskás csipkebugyival pácolva, és marinált vizesvödörrel leöntve...
● Aranykoszorús harangöntő-mester üstjében párolt Michelin-csillagos mesterszakács
● Nyolcszagú oroszlánfóka hájával kenegetett libamáj
● Kortyolásra gyulladó vizes-flakon (Az utóbbi, akár Guantanamo-i ötletnek is beválik...)
|
|
hatibacsi |
2017.05.04. 23:56 (#1) |
|
|
Biga.... Anyám nem tudom hány gyakorlott háziasszonynak adott tovább receptet....Kimondottan sütiről beszélek, de pld húskészítménynél még fokozottabban igaz....Az elkészítés módjától, a rászánt időtől, az apró kis trükköktől lesz igen jó valami. Ezt pedig nem találod meg a receptekben....
Az éttermek, emberek ahol tálaltak a sütijéből, komoly pénzt ígértek....nem vállalta , már öregnek érzi magát.... A töltött paprikáját többen próbálták megcsinálni....Odaadta a leírt receptjét....egyik sem lett olyan.... És nem a kozma miatt |
|
|
|
|
középkori „, magyar konyha, magyar háziasszonyok, keze ügyibe, decotext, https, bulkshop, aszalvany, járunk vanília szegényes, komoly mondja itthoni, kolumbusz pedig citromfüvet, egyet akkora, paprikat konyha, füstölt oroszlánfóka, recepteket attachments, beválik utána, thumb hájával,
|
|
|
|