Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi a különbség a bolognai és a milánói spagetti között?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: mizu ( 2014.07.12. 09:53 )
Válaszok száma: 9
Címkék: különbség, bolognai, spagetti, milánói,
Válaszok Új válasz
dudaas 2014.07.14. 22:15 (#9)
Na majd letolom az asszonyt. :-)
kicsoda57 2014.07.13. 00:18 (#8)
Az eredeti Bolognai spagetti recept

Hozzávalók:
10 dkg. szalonna
2 fej föröshagyma
80 dkg. darált marhafelsál
1 nagyobb doboz sűr.paradicsom (a magyar édesebb)
2-3 dl. édes vörösbor
1 szál sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 szál zellerzöld apróra metélve
3 db. fokhagyma
2-3 teáskanál só
fél tk. bors, rozmaring, kakukkfű

1 csomag spagetti tészta

reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Apró kockára vágom a szalonnát a vöröshagymát, répát és a gyökeret. Üvegesre pirítom a szalonnát majd hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre dínsztelem szintén.Utána a darált marhahúst hozzáadom, kevergetem míg teljesen ki nem fehéredik a hús. Ezután beleöntök 2 dl. vörösbort a sűrített paradicsomot, répát, fehérrépát fűszereket, és a zellerzöldet. Ha eseleg a paradicsompüré kicsit savanykás (fajtától függ) tehetünk 1 kis cukrot hozzá.1 órán át főzöm lassú lángon néha kevergetve. A vége elött 10 perccel adom hozzá a zúzott fokhagymát!
Tésztát kifőzzük.


=================================================

Eredeti milánói makaróni recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 10 dkg sampinyon gomba, 15 dkg főtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka), 1 nagy doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marhahúsleves-kocka, 1 teáskanál cukor, 1-1 púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfû, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

makaróni tészta,vastagabb.

Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a főtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedő alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem.

Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a főtt makarónit.

A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem.

a kitálalt milánói makarónit

ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.
raska_istvan 2014.07.12. 23:30 (#7)
Dudaas: Nem.
dudaas 2014.07.12. 23:25 (#6)
Raska István, nem fordítva van, amit írtál?
hatarvadasz 2014.07.12. 20:02 (#5)
Az időeltolódás!
Lemegy körülnéz és visszajön.
Nem Magyaros étel, és kifizetése pedig húzós tétel!
A Babgulyás az igen! -messziről lerí és érezhetően eredeti!
raska_istvan 2014.07.12. 17:37 (#4)
A bolognai paradicsomos - darált húsos, a milánói pedig gombás - sonkás.
dudaas 2014.07.12. 17:08 (#3)
A bolognai az gomba hozzáadásával készül, tudtommal
csobyzoli 2014.07.12. 10:56 (#2)
"eláruljak egy titkot? A K-Mart egy szar!"
Rain man
csobyzoli 2014.07.12. 10:28 (#1)
bolognai spagetti és MILÁNÓI MAKARÓNI!!!!!!!!
ég és föld a különbség, a makarónit szeretem, a spagetti K-Mart!!!!!!!!
Facebook komment
További címkék
eredeti Bolognai, magyar édesebb, szalonnát majd, darált marhahúst, letolom, asszonyt, eredeti, bolognai, paradicsom írtál legjobb, sonkát doboz finomra, fajtától föröshagyma marhafelsál, kakukkfű sonkával, kakukkfű marhahúsleves, felforrósítom magyar, kakukkfű levében, hozzávalók kevergetem, zellerzöldet pedig,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.