Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
lepke88 |
2011.11.10. 16:07 (#6) |
|
|
Megtöröd a tetejét és az alját, leszedegeted róla a tojáshéj darabkákat és az egyik végén belefújsz és kijön a tojás. Vagy ha nem jön ki akkor egy kis vékony tűvel vagy valamilyen tárgyal benyúlsz a lyukon és megbököd a tojást vagy megkevered kicsit így összetöröd a belső folyékony részét és kijön a héjból. |
|
pildu |
2011.02.27. 17:16 (#5) |
|
|
Annyit tennék hozzá az előttem szólók válaszához,hogy nem tüdővel kell kifújni a tojást,hanem úgy,mint a rézfúvósok fújják a hangszerüket: a pofazacskót felfújni,és onnan préselni bele a levegőt. Ha teli tüdőből fújod,nagy az esélye,hogy szétrobban. |
|
laciba5 |
2011.02.26. 11:29 (#4) |
|
|
meg furva |
|
orsi1 |
2011.02.26. 11:26 (#3) |
|
|
Nekem a kötőtűs módszer nem jött be, nagyon sok tojáshéj tört ki így alul.
A műveletet mosással kezdem, majd megszárítom.
Én zsákvarrótűt használok a kilyukasztáshoz alul is és fölül is. Óvatosan kocogtatva a tű hegye kikezdi a tojáshéjat, így sokkal könnyebben tudom a lyukat megfelelő méretűre tágítani. Azért szeretem így, mert sokkal kevesebb tojáshéj törik el a művelet közben, és ezzel a módszerrel a héjon pici lyukat is lehet "fúrni".
A tojássárgáját akár a tűvel, de bármi más vékony eszközzel, kötőtűvel, hurkapálcával, hústűvel alaposan összekeverem a tojásban a fehérjével, így sokkal könnyebben kijön.
Alaposan ki kell belülről mosni, és szárítani is, mert büdösödik. |
|
|
ibolya58 |
2011.02.26. 09:31 (#2) |
|
|
Én már sokszor csináltam kifújt tojást húsvétra.
Egy kötőtűvel a felső oldalon óvatósan egy kicsit megkocogtatom,majd erősebben "árszúrom.A tűt átvezetem a tojás másik végéig és a tenyeremmel védve ott is egy hirtelenebb mozdulattal átszúrom a tojáshéját.Amikor a tűt kihúzod ,közben egy kicsit a tojás belsejét keverd össze,kihúzod teljesen a tűt.Ezután már csak ki kell fújni a belsejét.
Persze ehhez megmosott tojás kell.Ha ezzel kész vagy alaposan ki kell mosni a tojáshéjat,majd szalvétán száritani. |
|
aladin8 |
2011.02.26. 09:11 (#1) |
|
|
A tojás két végére fúrsz lukat, s az egyiken fújod a száddal,s láss csodát a másikon ki jön a tojás tartalma,többnyire először a fehérje,majd a sárgája.Elég macerás munka,s jó tüdő kapacitás kell hozzá,s persze szerencse is, hogy össze ne törjön a tojás. |
|
|
|
|
tojáshéj darabkákat, egyik végén, tojást vagy, belső folyékony, megtöröd, tetejét, alját, leszedegeted, héjon onnan oldalon, kilyukasztáshoz közben megszárítom, lyukat lehet erősebben, száddal átvezetem, fúrsz mozdulattal, héjon kapacitás, sokszor fúrni, kezdem tennék, többnyire tüdőből,
|
|
|
|