Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan kell a tojást kifújni?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: laja2 ( 2011.02.26. 09:06 )
Válaszok száma: 6
Címkék: kifújni, tojást, hogyan, kell,
Válaszok Új válasz
lepke88 2011.11.10. 16:07 (#6)
Megtöröd a tetejét és az alját, leszedegeted róla a tojáshéj darabkákat és az egyik végén belefújsz és kijön a tojás. Vagy ha nem jön ki akkor egy kis vékony tűvel vagy valamilyen tárgyal benyúlsz a lyukon és megbököd a tojást vagy megkevered kicsit így összetöröd a belső folyékony részét és kijön a héjból.
pildu 2011.02.27. 17:16 (#5)
Annyit tennék hozzá az előttem szólók válaszához,hogy nem tüdővel kell kifújni a tojást,hanem úgy,mint a rézfúvósok fújják a hangszerüket: a pofazacskót felfújni,és onnan préselni bele a levegőt. Ha teli tüdőből fújod,nagy az esélye,hogy szétrobban.
laciba5 2011.02.26. 11:29 (#4)
meg furva
orsi1 2011.02.26. 11:26 (#3)
Nekem a kötőtűs módszer nem jött be, nagyon sok tojáshéj tört ki így alul.
A műveletet mosással kezdem, majd megszárítom.
Én zsákvarrótűt használok a kilyukasztáshoz alul is és fölül is. Óvatosan kocogtatva a tű hegye kikezdi a tojáshéjat, így sokkal könnyebben tudom a lyukat megfelelő méretűre tágítani. Azért szeretem így, mert sokkal kevesebb tojáshéj törik el a művelet közben, és ezzel a módszerrel a héjon pici lyukat is lehet "fúrni".
A tojássárgáját akár a tűvel, de bármi más vékony eszközzel, kötőtűvel, hurkapálcával, hústűvel alaposan összekeverem a tojásban a fehérjével, így sokkal könnyebben kijön.
Alaposan ki kell belülről mosni, és szárítani is, mert büdösödik.
ibolya58 2011.02.26. 09:31 (#2)
Én már sokszor csináltam kifújt tojást húsvétra.
Egy kötőtűvel a felső oldalon óvatósan egy kicsit megkocogtatom,majd erősebben "árszúrom.A tűt átvezetem a tojás másik végéig és a tenyeremmel védve ott is egy hirtelenebb mozdulattal átszúrom a tojáshéját.Amikor a tűt kihúzod ,közben egy kicsit a tojás belsejét keverd össze,kihúzod teljesen a tűt.Ezután már csak ki kell fújni a belsejét.
Persze ehhez megmosott tojás kell.Ha ezzel kész vagy alaposan ki kell mosni a tojáshéjat,majd szalvétán száritani.
aladin8 2011.02.26. 09:11 (#1)
A tojás két végére fúrsz lukat, s az egyiken fújod a száddal,s láss csodát a másikon ki jön a tojás tartalma,többnyire először a fehérje,majd a sárgája.Elég macerás munka,s jó tüdő kapacitás kell hozzá,s persze szerencse is, hogy össze ne törjön a tojás.
Facebook komment
További címkék
tojáshéj darabkákat, egyik végén, tojást vagy, belső folyékony, megtöröd, tetejét, alját, leszedegeted, héjon onnan oldalon, kilyukasztáshoz közben megszárítom, lyukat lehet erősebben, száddal átvezetem, fúrsz mozdulattal, héjon kapacitás, sokszor fúrni, kezdem tennék, többnyire tüdőből,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.