Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Keresés: bejglit |
Ilyen bonyolult a sütés? |
Sajnos az a helyzet, hogy ennek is megvan a fizikai, illetve biokémiai magyarázata:
a túl meleg sütőben a külső tésztaréteg hamarabb megkeményedik mint a belső, amelyikben az élesztő még a dolgozik. A kemény réteg nem tud olyan ütemben nyúlni ahogy a belső rétegben felhalmozódó nyomás megkívánná.
ha megszurkálod a tetejét egy vékonyabb villával, vagy hústűvel, akkor a sütéskor ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Receptek, Válaszok száma: 13 |
Tudtok segíteni amerikai utazásnál? |
Ez édes :D :D :D
DE ...
1. Amerikában nincs bejgli, a Tiédet a vámosok elveszik, ha megtalálják a csomagodban.
2. A téliszalámit a vámosok elveszik ha megtalálják a csomagodban.
3. Amerikában nem a Jézuska hozza az ajándékot karácsonykor, hanem a Santa Claus.
4. Pálinkából összesen 1 üveggel vihetsz, úgyis csak 1 kör jut az ismerősöknek.
5. Az ünnepi időszakban még a csapból ... |
Kategória: Utazás – Észak- Amerika, Válaszok száma: 5 |
Milyen a tökéletes beigli? |
Ilyet sütöttem én, kedves Hatibacsi, omlós, nem ragad, elolvad a szájban, eteti magát, de kettérepedt végig a teteje, pedig azt hittem, hogy összeollóztam a netről mindenki tapasztalatából a tökéletes beiglit, az íze az, de a külalak csapnivaló.
Szerintem sok volt benne a töltelék, én nem szeretem, ha csak szárazon meg van szórva, meg kiszárad a tésztája egy nap alatt.
Tettem ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Sütés, Válaszok száma: 19 |
Összetudnátok állítani egy heti étrendet? |
Na összeállt a heti menü. Vettem Évike receptjéből is.
A jövő hét az enyém. Az asszony tehet amit akar, mehet oda, ahova akar. Igaz, előkeresett egy hózentrógert, hogy kössem fel a gatyámat, de nem olyan vészes dolog ez.
hétfő:
reggeli:kakaó mézes puszedli
Ebéd: babeves kolbásszal, csipetkével, túrógombóc
vacsi: Párizsi kosárka rizs
Kedd:
reggeli: vajas kenyér, ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Főzés, Válaszok száma: 30 |
Rendezünk egy bulit a Szépművészeti múzeumban? |
Tehát a Tudjátok bulit a Szépművészeti Múzeumban tartom, mert itthon előtte meg utána is nagytakarítást kéne csinálni, ott meg úgyis naponta kisuvickolnak mindent..Ingyen van, Habonynak is úgy adták az esküvői bulijára. Az igazgató megmondta, másoknak is úgy adják, ha elég fontosak, mert »hosszú távon érdeke a múzeumnak, hogy jóban legyen velük«. Én meg pont olyan ... |
Kategória: Kultúra – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 40 |
Mesélünk történeteket? |
„foxworkinspace” Baksay-Róka Béla
A futó bolond avagy csodák nem csak Wekerlén történnek…*
(Half fiction story)
Kispest, nulla óra öt. Alig 10 perce kezdtük a járőrözést. Négyen ülünk, mi, rendőrök az Opel Astra-ban. Két közúti ellenőrző kollegát majd lerakunk a vonal egyik szakaszára, posztolni, aztán már csak ketten hajtunk tovább. A kerület a fővárosban a ... |
Kategória: Kultúra – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 16 |
Miért nem jó a mákos bejgli? |
"Így nem reped meg
Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta. A mákos vagy diós patkónk akkor nem reped szét, ha felül megszurkáljuk a KÉSZ süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját. A ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Sütés, Válaszok száma: 25 |
Miért reped meg sütés közben a bejgli tésztája? |
... szétválasztod, a jégzsinórt eltávolítod (ez az a meztelen csigára emlékeztető képződmény, ami a sárgáját és a fehérjét összeköti), a fehérje felével lekened a feltekert és már tepsiben levő bejglit, hagyod pár percig, hogy beigya a tészta. Ezután a felkevert sárgájával lekened, addig hagyod száradni, míg már nem lesz tapintásra ragacsos a felület, ezután rákened a maradék ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Sütés, Válaszok száma: 16 |
A nő dolga csak a szülés? |
... magam... A fent felsorolt elfecsérelt évek folyományaként nem tudok tehenet fejni, birkát nyírni, nem tudok csigatésztát, sőt, semmilyen tésztát gyúrni (de be fogom pótolni), hurkát tölteni, bejglit sütni..... Tudom, hogy sok nő társam a munka mellett még ezekhez is ért... Én csak vizet, villanyt, néha gázt, olykor autót szereltem, mert ugye, valakinek ezt is meg kellett csinálni. ... |
Kategória: Gyerekvállalás, nevelés – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 98 |
|
|
|