Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Lehet, hogy rábukkantunk az első, Dyson-gömb építő civilizációra?
Információ- és esemény-sorrend:

● A KIC 8462852 számjelű csillagot (mint oly' sok más csillagot is), már több, mint 100 év óta megfigyelik a csillagászok.
● A KIC 8462852 fősorozati, F3 V/IV típusú, a Földtől nagyjából 1500 fényév távolságra, az északi égbolt Hattyú csillagképében található csillag.
https://hu.wikipedia.org/...IC_8462852
● Elhelyezkedése itt látható:
https://www.sciencenews.org/...r_main.jpg
● A csillagot 2009-ben felvették azok közé a csillagok közé, amelyekről feltételezik, hogy Föld-szerű bolygók keringenek körülöttük.
● 2015 októberében bolygóvadászok (amatőr csillagászok) a Kepler-űrtávcső felvételei alapján észrevették, hogy a csillag fényessége szabálytalan módon változik. A fényességváltozást a csillag körül keringő ismeretlen objektumoknak tulajdonították.
Úgy tűnt, hogy az észlelt objektumok szabálytalan alakúak, és szabálytalan időközönként haladnak el a csillag előtt.
Amikor a bolygóvadászok megosztották a felfedezést a Yale Egyetem csillagászával, Tabetha Boyaijannal (csillagász), a következőt nyilatkozta:
,,Sose láttunk még semmi olyasmit, mint ez a csillag. Nagyon furcsa volt. Azt hittük, hibásak az adatok vagy a távcső, de mindent rendben találtunk."
● A kutatókat két észlelés zavarta össze. Az egyiknél a csillag fénye 15 százalékot esett, a másiknál az elsötétülések egy egész sorozatnyi gyors pislákolást alkottak. Bármi is haladt el a csillag előtt, annak vagy nagyon nagynak, vagy nagyon soknak kellett lennie. Már kizárták, hogy porkorong vagy ütközésből származó törmelék lenne az oka. Az egyetlen természetes ok, amit el tudnak képzelni, hogy rengeteg üstökös halad el a csillag előtt. Ugyanakkor a kutatók szerint egyelőre ez a teória se tudná teljesen megmagyarázni, amit a Kepler látott. A következő lehetséges magyarázat, hogy mesterségesen épített objektumokról van szó.
,,Az idegenek mindig a legutolsó hipotézis, ami felmerülhet, de ez úgy néz ki, mint amit egy idegen civilizáció építene." - mondta Jason Wright a Penn State Egyetemről.

● Azonan az üstökös-teóriáról az elmúlt hónapokban kiderült, hogy valószínűleg kizárható...
http://index.hu/...n_rejtely/
A Louisiana Egyetem csillagásza, Bradley Shaefer ugyanis komolyan beleásta magát a dologba, és kiszámította, hogy nagyjából 648 ezer darab óriási, 200 kilométer széles, egy csapatban közlekedő üstökösre lenne szükség ahhoz, hogy ekkora mértékű fényerőcsökkenés létrejöjjön!
A Naprendszerben megfigyelt legnagyobb üstökös 60 kilométeres volt. A számításból az is kiderül, hogy nem csak baromi sok üstökös kéne, ezek tömege sem elhanyagolható: nagyjából négyszer annyi anyag kellene ennyi üstököshöz, mint amennyi Kuiper-övben található.

● Időközben óvatos közelítéssel, de egyre inkább erősödött az a feltevés, hogy az időszaki fényességváltozásokra talán mégis valamiféle MESTERSÉGES FOLYAMAT ADHAT OKOT!
Vagyis, hogy egy rendkívül magas fokon fejlett idegen civilizáció által létesített megastruktúra építése — talán egy úgynevezett Dyson-szféra építése (egyfajta űrmérnöki tevékenység) — zajlik a csillag körül! (Vagy zajlott, hiszen az, amit látunk, nagyjából 1 500 évvel ezelőtt történt!)
https://www.google.hu/...sQ_AUIBigB
http://galaktika.hu/...lag-korul/
● A Dyson-szféra ötlete, Freeman Dyson angol születésű fizikus és matematikus gondolata volt, még 1960-ban. Ez abban áll, hogy egy igen fejlett civilizáció, ha lemond arról, hogy a saját szülőbolygója ,,felélése" után a mélyürbe terjeszkedjen — és az is szempont a részéről, hogy mennél kevésbé legyen felfedezhető... —, akkor a szülőplanétája keringési pályájától nem túl távol, belekezdhet egy mesterséges szféra építésébe, amely így a központi csillag sugárzó energiájának csaknem 100%-át képes volna hasznosítani! Egy ilyen civilizáció pedig, csak az infravörös tartományban volna felfedezhető, mivel csak az ilyen sugárzási tartományban észlelehtő ,,hulladékhő" alapján volna felfedezhető!
(Az persze, más kérdés, hogy egy ilyen "szféra" megépítéséhez, mondjuk a Föld pályája közelében, Dyson szerint egy Jupiter méretű bolyó anyagát kellene felhasználni... No, de ez egy III. típusú civilizációnak, amely a nano-robot-technikát magasfokon képes lehet alakalmazni, talán nem okozhat akkora fejfájást!...)

● A döbbenetet külön erősíti, hogy miután a KIC 8462852 csillag tekintetében (is) 100 éve tartó fényesség-változás feljegyzéseket most újból, és alaposabban átnézték, kiderült, hogy a csillag fényerejében ezen időintervallum alatt, több, mint 20%-nyi fényesség-csökkenés következett be! Ezt pedig a jelenleg érvényes csillagfejlődés-modellekkel nem tudják összhangba hozni!...
● ...Ezért idén (2016-ban) a SETI program keretén belül MEGKEZDTÉK CIVILIZÁCIÓ KERESÉSÉT A KÜLÖNÖS CSILLAG KÖRÜL!
http://www.origo.hu/...tozas.html

Jelenleg itt tartunk!

TudományokAlkalmazott tudományok
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2016.10.25. 00:40 )
Válaszok száma: 13
Címkék: civilizációra, rábukkantunk, dyson, lehet,
1 2 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2016.10.31. 10:43 (#13)
...Ne szerénykedj, Kedves 'Sode'! Nem az dönti el egy ember szellemi értékét, hogy mennyi ismeret van a fejében, hanem az: képes-e bármiféle következtetést levonni a birtokolt ismereteiből!... — E-felől nézve pedig, semmi okod sincs mentegetőzésre!

Ami viszont a hazai stadionépítési lázat illeti, tartok tőle, lassan több lesz belőlük, mint amennyi az U.S.A. egész területén van!... (Pedig az az ország 100-szor nagyobb területű, mint a mi kis hazánk. Nemzeti össztermék [GDP] tekintetében pedig, nagyjából 500-szor többet állít elő, mint mi...)
sode01 2016.10.31. 09:15 (#12)
Kedves 'Béla'!
Mivel jómagam csupán egy üresfejű, mások által kitalált gondolatok közvetítője vagyok, és csak lavírozgatok a zavarosban azzal a felszínes tudással, amit tematikus tv-csatornákról össze lehet szedni, nem gondolnám, hogy rászolgáltam az elismerésedre.
Ennyi tudással meg még trollkodni sem lehet, szóval hagyjuk.
Mindenesetre szerintem irigylésre méltó az az ország, amelyik olyan gazdag, hogy egy ilyen fantazmagóriára, mint ez az Alcubierre- hajtómű pénzt áldoz.
Bár ami hazánk stadionépítéseiből következne, az alapján nekünk se megy rosszul!!!
foxworkinspace 2016.10.30. 20:37 (#11)
Kedves 'Sode'! Őszinte elismerésemre, ismét lényeglátó vagy!

Kétfelől lehet megközelíteni az információ-technológiai-"másság", és sebesség-növekedés problémáját.
● Egyfelől úgy tűnik, éppen a-felé halad a világ, ami az emeberi fajt egy teljesen más "filozófiájú" informatikához segítheti! Régóta tudható, hogy a kvantumfizika igencsak meglepő dolgok felismerésére vezetett, de a talán legdöbbentesebb az, hogy két, teljesen különálló kavantum-részecske, még ha milliárd-és-milliárd fényévekre is létezik egymástól, akkor is AZONNAL "értesülhet" a másik récszecske "hogylétéről"! Ezt a jelenséget kvantum-összefonódásnak nevezik.
Idézet, innen: http://index.hu/...es_kapocs/
"Ha két qubit összefonódott, akkor az egyik megváltoztatásával összhangban a másik is megváltozik, és ez a koherencia annak ellenére is működik, ha a két qubitet közben a világ két távoli pontjára szállítjuk. A kapcsolat kísérleti úton kimutatható, de senki nem tudja, hogyan működik, mert a részecskék között nincs kommunikáció, és a hatás azonnali. Ha kísértetiesnek találja ezt a távolsági hatást, nincs egyedül: Einstein is így látta, ezért kísérteties távolhatásnak nevezte ezt a jelenséget." — idézet vége.
És megszállott fizikusok, valamint számítástechnikusok eléggé belemélyedtek már a kvantum-számítástechnika alapjainak, valamint a kvantum-számítógépek fizikai megvalósításának kidolgozásába is! Ebben pedig nem a "szokványos" 2 állapotú (bináris) "számolás" lesz a "menő" — tehát nem a bináris bit-ekre jellemző, csak és kizárólag különálló igen/nem állapotok létezhetnek benne —, hanem (a már fentebb nevesített) úgynevezett qubitek (kvantum-bitek) olyan — úgynevezett szuperpozíciós — kvantum-állapotai, amelynek révén az igen/nem állapotok EGYSZERRE lehetnek jelen, miáltal lehetővé válik igen bonyolult — a bináris aritmetika alapjain nyugvó számítógépekkel nem, vagy csak igen lassúdad módon megoldható — feladatok abszolválása is, méghozzá akár százmilliószoros sebességgel! (A fentebb idézett link, olyan cikkre mutat, amelyben EGY MÁR LÉTEZŐ kvantumszámítógépről számolnak be!)

● Másfelől — és itt most az elektromágneses sugárzáson kívüli információ-hordozó eszköz "létezhetőségét" kétsége vonó szkepticizmusodra reagálok —, ha tekintetbe vesszük a NASA-nál folyó egyik "legelvarázsoltabb" kutatási programot: az úgynevezett Alcubierre-hajtás (más néven: warp-engine) műszaki megoldhatóságának LÉTEZŐ projektjét — ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a TÉRHAJLÍTÁSON ALAPULÓ csillagközi űrutazás megvalósítását —, ami pedig abban áll, hogy NEM az űrjármű halad a fénynél nagyobb sebességgel (merthogy Einstein óta tudjuk, hogy az nem lehetséges), hanem a jármű előtt "összesűrítik", míg mögötte pedig "kitágítják" a teret, miáltal CSAK AZ ŰRHAJÓ KÖRÜL MOZDUL EL A TÉR, éspedig JÓVAL NAGYOBB IRAMBAN TESZI AZT, MINT AMEKKORA TÁVOLSÁGOT EGYSÉGNYI IDŐ ALATT A FÉNY MEGTENNE, miközben az űrhajó mozdulatlan marad(!), akkor ebben a vonatkozásban is a-felé haladunk, ami olyan sebességű (információ-)átvitelt (is) eredeményezhet, amiről korábban csak álmodni lehetett!...
sode01 2016.10.30. 14:08 (#10)
"...mivé lesz a kalandvágy ... , ha még a csillagok sem látszanak?"
Ez olyan szép volt!!!
Egyébként biztos nagyon földhözragadt a fantáziám, de nehezen tudok elképzelni olyan információ-hordozó eszközt, ami mellett az elektromágneses sugárzás "ósdi" lenne. Hacsak nem haladna gyorsabban a fény sebességénél. Bár, most hogy belegondoltam, a kvantumfizikusok azt állítják, létezhetnek dolgok egyszerre akár több helyen is, illetve tetszőleges helyen... (párhuzamos univerzum, meg hasonló gyermetegségek).
foxworkinspace 2016.10.30. 01:20 (#9)
A túlnépesedés problematikája már zűrösebb mizériának tűnik. Azonban arra sem Dyson gömbje a megoldás. Előbb-utóbb ugyanis (néhány tízezer vagy százezer év alatt) MÉG AZT IS be lehet ,,lakni", be lehet tölteni. Csak szorgos nők és férfiak kellenek hozzá, és a probléma — egyre gyorsuló ütemben — ismét előáll... Közben pedig mivé lesz a kalandvágy a gömb alatt, ha még a csillagok sem látszanak?

Ez (↑ még a Nagy Rejtély részletének végéhez tartozik...
foxworkinspace 2016.10.30. 01:02 (#8)
Ami azt illeti, sok-sok évvel ezelőtt írtam én egy tanulmány-félét, aminek a címe: NAGY REJTÉLY (És még néhány...) avagy Hiábavaló ábránd? Mégis, hol vannak azok a ,,csodálatos" idegenek? — Kételyek, Félelmek, Talányok, Feltevések — Remények és Meggyőződések.
Ebben (többek között) szót ejtettem a Dyson-szféra építés értelmetlenségéről is. Első megközelítésben ugyanis valóban eléggé paranoiás gondolatnak tűnik egy civilizáció részéről, egy ilyen instrumentum mögé, illetve bele-"bújni"...
Tulajdonképpen hosszú távon a faj degenerációjához is vezethet, hiszen ha egy értelmes lények alkotta közösség elveszti a külső tér felé irányuló érdeklődését, akkor az előbb-utóbb a faj egyedeinek életrevalósága elvesztését is eredeményezheti!... Az emberi fajt is az új és ismeretlen dolgok felfedezése iránti vágy hajtja előre, mondhatni ÉVSZÁZEZREDEK ÓTA! Márpedig ha ez kihúny belőlünk, szinte semmivé leszünk!

Az alábbiakban felidézem a Nagy Rejtély-nek a Dyson-szféra építéssel kapcsolatos nézeteimet taglaló részét.

Csodát keresve, ám nem csodára várva

Kardasev szovjet-orosz asztrofizikus javasolta először azt a módszert, hogy bizonyos ,,csodajelek" után kellene kutatnunk a Mindenségben. Mikoron pedig olyan jelenségre bukkannánk, amelyre miután sorra vettünk és kizártunk minden olyan, a jelenlegi tudásunk alapján ismert, gyakorlatilag és elméletileg lehetséges, ,,szokványos" és kevésbé ,,mezei" kozmológiai, illetve csillag-fizikai, fizikai vagy vegyi folyamatot, amely a jelenséget okozhatja, ám mindezek után sem lelünk semmilyen ésszerű magyarázatot a dologra, akkor — de csakis ekkor — alapos okunk lesz feltételezni, hogy — esetleg — egy szuper-civilizáció ,,munkálkodását" van szerencsénk látni az égbolton.

A XX. század utolsó harmadában az egyik legkézenfekvőbbnek gondolt ilyen jelenségnek az ún. ,,Dyson-gömb" sugárzást tartották. Freeman Dyson amerikai elméleti fizikus 1960-ban vetette fel azt a gondolatot, hogy egy civilizáció megfelelő szintű tudásanyag és technológia birtokában, képes lehet bolygórendszere egyik óriásbolygója fokozatos elporlasztására, amelynek során a kapott ,,végtermék" felhasználásával — hogy a szülőbolygót fenyegető túlnépesedést és az ebből következő energiahiányt elkerülje — hozzávetőleg a szülőplanétának a saját központi csillaga körüli pályája átlagtávolságában, egyfajta gömbhéj-szerkezetet, LAKÓÖVEZETET építhet. A ,,lakók" a gömbhéj belső — a napjuk felé eső — felszínén élnék tovább életüket. Eme héj-szerkezet teljes kiépítését követően azután a civilizáció képes lenne központi csillaga TELJES SUGÁRZÁSI ENERGIÁJÁT HASZNOSÍTANI!
Az ilyen civilizációt ettől kezdve voltaképpen már csak Dyson-gömbjének legfőképp 10 Ängström körüli hullámhosszúságú infravörös hősugárzása ,,árulná" el a külvilág felé. Az üvegház-hatás elkerülésére az a kikötés, hogy a Dyson-gömb infravörös színképtartományban mutatkozó teljes sugárzási teljesítményének meg kell egyeznie a központi csillag látható tartományban megvalósuló össz-teljesítményével.

Nem kívánom túlságosan részletekbe menően kivesézni ezen elképzelés racionalitását (vagyis inkább ésszerűtlenségét...); elöljáróban egy rövid megjegyzés: úgy vélem, ez egy hihetetlenül abszurd módon ellentmondásos — egyrészt figyelemfelkeltően ,,magamutogató", ugyanakkor TOTÁLIS ELZÁRKÓZÁST jelentő — megoldás, ami hosszabb távon mindenképpen gátja lehet a fejlődésnek, ezért egy valamire való — kutató hajlamú — civilizáció nem választhatja ezt az utat energia problémája, illetve túlnépesedési gondjai megszüntetésére. Azzal ugyanis, ahogyan itt egy füst alatt két nagy civilizációs ,,görcs" is feloldódni látszik, tulajdonképpen egy halomnyi TELJESEN ÚJ — az alapproblémákhoz mérten ,,rémisztő" súlyosságú — KELLEMETLENSÉG szabadulna azokra, akik vért izzadva belefognának egy ilyen feleslegesen heroikus vállalkozásba! Dyson ugyanis nem mondja meg, hogyan lehet megfelelő és állandó sebességgel forgatni ezt a ,,méretes" — ha a Föld-pályában gondolkodunk: mintegy 150 millió kilométer átmérőjű — gömböt, hogy ne kelljen élethosszig tartó súlytalanságot vállalniuk a belül lakóknak, vagy, hogy bizonyos esetben ne hulljanak bele saját napjukba! Nem mondja meg továbbá, hogyan lehet biztosítani a belélegezhető levegőt. Nem mondja meg, miképp lesz lehetséges egyáltalán bolygófelszín-szerűen ,,lakájossá" tenni ezt a tökéletes ,,grillsütőt", ahol SOHASEM NYUGSZIK MAJD LE A GYILKOS NAP! Nem szól Dyson arról sem, mi módon lehet majd kivédeni a ciklikusan esedékes napkitörések félelmetes erejű sugárzáporát. És a többi, és a többi... (Jó, rendben, kupolavárosokat építenek, dzsungelekkel, óceánnyi felületű tengerekkel, meg oxigéntermelő /légkör teremtő/ algákkal... Ámbátor az még kérdés, honnan vesznek majd mindehhez elegendő mennyiségű vizet, városburkoló üveget, művelhetően humuszos földet stb., stb., stb...? Ja, és a gömbforgatás kérdésére adandó válasz még mindig várat magára...)
Mindenesetre a tény, hogy mindezidáig nincs tudomásunk egyértelműen hasonló asztrofizikai jelenség detektálásáról a világtérben, nem Dyson-t látszik igazolni.

Úgy gondolom továbbá, most, hogy a hidrogén- (deutérium-) alapú magfúzió ipari szintű megvalósulása jóformán a küszöbön áll, nyugodt szívvel kijelenthető: sem az emberiség, sem pedig egy hozzá hasonló ,,életutat" bejáró földönkívüli civilizáció ENERGIAÉHSÉGE, illetve attól való félelme nem növekedhet akkora mértékű fenyegetéssé (még millió éves távlatban sem), hogy annak enyhítésére egy, a Dyson-gömbhöz hasonlatos költségigényű — a valós kivitelezésben is csillagászati méretű —, elképesztő szellemi és fizikai munkálkodást fölemésztő feladatot kellene megterveznie, vagy akár csak fontolóra vennie.


Nos, eddig az idézet — saját magamtól...
Ha Tabby csillaga körül VALÓBAN Dyson-szféra épül(t), akkor Dyson mégsem cáfolódott meg...
Az a baj, hogy Tabby csillaga TÚL MESSZE VAN! De azért nyilvánvaló, hogy a belátható jövőben (legfeljebb néhány éven belül) CSAKNEM MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓ BIZONYÍTÉK fog rendelkezésünkre állni ahhoz, hogy el lehessen dönteni: valóban rábukkantunk-e az első földönkívüli cilizációra, vagy pedig csalóka ábránd volt a dolog!...

foxworkinspace 2016.10.29. 23:22 (#7)
...relytéjére HELYETT: rejtélyére...
foxworkinspace 2016.10.29. 23:20 (#6)
Kedves 'Sode'! Ahogy elnézem, rendkívül okosan fogod meg a dolgot!
Igen! A csillagászoknak is az okozza a legnagyobb fejtörést, hogy MIÉRT NEM "JELELNEK" Tabby csillagáról a "kis zöld emberkék"?
(Zárójel: a KIC 8462852 azért Tabby csillaga [Tabby's Star], mert amint a kísérő szövegben is írtam, Tabetha Boyaijan a Yale Egyetem csillagásza kezdett vele alaposabban foglalkozni, miután a bolygóvadászok elvitték hozzá a csillag anomáliás fényesség-változását igazoló megfigyeléseik összefoglalóját; és azóta félig tiszteletből, félig játékosan, ez a csillag félhivatalos neve is! Zárójel bezárva.)

Nnna szóval: jelenleg két, "logikus" magyarázat létezik a rádió-csend relytéjére.
● Az egyik szerint, olyan magasan a mi fejlettségi szintünk felett lévő civilizációról van szó, amely már réges-rég nem az "ósdi" rádiófrekvenciás technológiát használja hír- és/vagy adat-közlésre (és legalább 1500 éve nem ilyet használ, hiszen a csillag 1480 fényévnyire van tőlünk, a rádiójelek pedig fénysebességgel terjednek), hanem valami olyasmit, amit azért nem érzékelünk, mert még FEL SEM FEDEZTÜK A LÉTEZÉSÉT!
Úgy kell ezt elképzelni, mintha két mai tinédzser 2 walkie-talkie-val (marok-rádió) és egy binokuláris távcsővel visszakerülne a múltba, mondjuk 1526. Magyarországára — éspedig ama bizonyos gyászos augusztus 29-i napon —, és egyikük Mohács előterében egy dombtetőn lévő bokor mögül kémlelné távcsövével a csatatér felé közeledő, felvonulő török sereget, közben pedig a marok-rádiójába mondaná a Tomori Pál mellett álló társának a sereg mozgására vonatozó fontos információkat, és így kommunikálva lehetőséget biztosítanának a magyaroknak, hogy sokkal alaposabban és ésszerűbben felkészülve megváltoztathassák a csata kimenetelét — és egyben a történelmet!... A kor emberei közül persze, Tomori Pálon kívül senki sem gondolná, hogy a mellette álló "kölyök" — aki "elborult elmével társalog" egy maroknyi furcsa tárggyal... —, mi módon is tartja a kapcsolatot a társával. Azt pedig talán még maga Tomori Pál is végképp képtelen volna felfogni, hogy a kapcsolattartás hátterében milyen fizikai folyamat áll...
● A másik feltevés szerint (és szerintem ez a logikusabb) éppen azért nem "jelelnek", amiért a Dyson-szférát is építik: EL AKARNAK ZÁRKÓZNI! Nem kívánnak kapcsolatba kerülni a külső tér egyetlen civilizációjával sem!

donaldduck 2016.10.29. 15:25 (#5)
-Ez kérem egy messzi-messzi galaxisban épülő halálcsillag,vagy nem tudom.

sode01 2016.10.29. 08:51 (#4)
A téma úgyis tele van feltételezésekkel, ezért egyet én is feldobok:
Ha van egy civilizáció, ami képes ekkora, csillagászati léptékű monstrum megalkotására, gondolom eszükbe kellet jusson, hogy ez bizony látható lesz más, esetleg létező civilizációk számára is. Akkor viszont rejtélyes, hogy miért nem sugároznak elektromágneses jeleket a kapcsolatfelvétel reményében? (az onnan felfogott jeleket -ha jól értem- csak annak a gigantikus építkezésnek a "melléktermékeként" minősítették eddig).
Vagy úgy volt, hogy az ottani NASA kidolgozta a komplex tervet, amiben benne volt a csillagközi kapcsolatfelvétel is, csak az aztán annyira megugrottak a költségek, hogy arra már nem futotta?
Láttunk már ilyet!!!
(Hogy egy kicsit emészthetőbbé tegyem a témát...)
1 2 
Facebook komment
További címkék
ember szellemi, birtokolt ismereteiből, hazai stadionépítési, zavarosban azzal, szerénykedj, kedves, dönti, ember, szokványos vagyis egyértelműen, folyamat fizikai furcsa, tinédzser relytéjére mizériának, ettől elektromágneses, jellemző részletekbe, szabadulna ciklikusan, elmével folyó, ország problematikája, utolsó mértékű,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.