Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi az abszolút prímek definíciója ?

TudományokTermészettudományok
A kérdést írta: jhonyy9 ( 2016.03.20. 17:34 )
Válaszok száma: 11
Címkék: definíciója, abszolút, prímek,
1 2 
Válaszok Új válasz
jhonyy9 2016.03.24. 18:38 (#11)
Azt a tökéletes prím-párost,melynek tagjainak összege beszorozva hárommal,plusz/mínusz egy ikerprímet alkot,generál abszolút prím-párosnak nevezzük.

- például : 5+7=12+/-1 =>11 - 13 =>11+13 =24*3=72 +/-1 = 71 - 73
vagyis az 5-7 ikerprím páros az első abszolút prím páros
xenos 2016.03.23. 14:29 (#10)
2016.01.21. 08:32

Jól kezdődik az év a matematikusoknak, egy Missouriban lévő számítógép felfedezte az eddigi legnagyobb prímszámot. Az új szám a 2 a 74207281-en -1, és nagyjából 22 millió számjegyből áll.

Tudom, hogy mi a prímszám, de ez az, ami számomra felfoghatatlan...
lilagondolatok 2016.03.23. 10:32 (#9)
Engem lenyűgözött a fejtegetésed Határvadász!!!!! Úgy, mint az elméleti fizika, ami a kedvencem Lukács prof.-fal az élen! Egyszerű és nagyszerű ember, mint a magyarázata is!
hatarvadasz 2016.03.22. 15:01 (#8)
Mivel a gondolat az szabadon ficánkolhat így az is felmerül a végtelenség
matematikai sorának összességében, hogy maga a végtelen milyen szájegyként
értelmezhető ?
Azon kívül a negatív számok irányában is kiterjedtségénél fogva nem pozícionáljuk
akkor kettőssége a nullával egyenértéket mutatva olyan kört alkot, amelyik magyarázata is a gömbhalmaznak és az önmagába visszatérő egyenesnek is.
Mivel síkban térben és szögben is eltérőek a lehetőségek akkor így már vektort is alkotnak.
Tehát a megközelítések értelmezései a semmibe fognak úgy veszni, hogy minden a 0-ból kiinduló bizonyítás hiábavaló is lesz.
Míg a fordított megközelítés visszavezet bármelyik végtelen irányból a 0-ba.
És ez lehet akkor az a nagy bumm ami képes volt az ismeretlen végtelenségét megalkotni.

Még az a jó hogy én értem amit írtam!

Azért Jn véleménye érdekelne, mert neki a matek megy nem csak van mint nekem!
hatarvadasz 2016.03.22. 14:46 (#7)
Üdv lilagondolatok!
Abból indultam ki, hogy volt egy feladvány, hogy mekkora a legnagyobb
szám a végtelen előtt?
Nos bármekkora számot is veszünk alapul, ahhoz mindig hozzá lehet adni a
legkisebb egész számot és az egy!
Ebből adódóan a prím legnagyobb számához egyet adva olyan számot kapunk ami közelebb áll a végtelenhez és mégsem prím de egész osztható szám.
Minden további oda rendelhető szám akkor lesz prím a végtelen előtt, ha az önmagával és egyel osztható.
Tehát innentől kezdve a prím alap feltétele akkor lesz újra maximális, ha a további hozzárendelt számok újra nem egy magasabb prímszámban realizálódnak.
Egész számok halmaza pedig soha nem érheti el a végtelent, mert annak lehetősége a hozzárendelések alapján is folyamatos és végtelen.
Csak éppen a prímek azok amelyek a zeneiséget követve, emelkedetten adják magát a sorozatok következetességét.


A Tv is foglakozik a témával, nekem kissé magas, de attól még megpróbálom a
dolgokat paraszti ésszel is kezelni valamint logikájában megérteni.
A káosz elv lényege a rendszeresség amelynek az egysége adja annak matematikai értelmezésének szabályszerűségeit.
A hópelyhek egyedisége az ami a fehérségében rejlő egység káoszának összes
lehetősége és ismert valósága is.
Minden rendszer a saját törvényszerűségének káosza is egyben.

És ahol rendszer létezik ott a káosz egy struktúrát is teremt.

Sokáig gondolkodtam ezeken a dolgokon, és amikor hasonló okságokat elemeznek
olyan elmék akik egymást is cáfolva vitatkoznak törvényszerűségek magyarázatain
amelyeknek fikciók az alapjai, de valós jelenlétük bizonyítható magam is próbálom az elméletek fonákságait párhuzamosítani.
Zseni nem leszek tőle, de az igazságok megismerése nem katedra kérdése!
lilagondolatok 2016.03.22. 09:19 (#6)
Ez érdekes hatarvadasz....és elgondolkodtató, amit írtál!
hatarvadasz 2016.03.22. 06:57 (#5)
Nem tudom, de a prímek száma kisebb mint a végtelen, így csak az lehet abszolút melyik a végtelenben csak egy magánál nagyobb osztható szám előtt áll.
A prímek zenéje a hangzásainak ismétlődése, amelyik azonosságai kutatóknak adnak folyamatos spekulációt.
lilagondolatok 2016.03.21. 17:52 (#4)
Én sem lennék korrekt, ha erre kimerítő választ adnék, hiszen nem vagyok matematikus. Csak kutatni kezdenék, mint bárki más, aki kielégítő választ találna....de nem találtam. Az általunk tanultakon kívül, amit már leírtál, ez már nem menne másolás nélkül:
Prímszámok és számosságuk. Megvizsgálhatjuk, hogy egy természetes számnak hány osztója lehet. Itt van mindjárt a 0. Ennek, mint azt az előbb láttuk, végtelen sok osztója van. A következő a sorban az 1. Hát ennek pontosan 1 darab osztója van. A két véglet itt foglal helyet a sorban, szépen egymás mellett. A 2-nek, a 3-nak két osztója van, (az 1 és önmaguk), míg a 4-nek már három: 1,2,4. Azokat a természetes számokat, amelyeknek pontosan 2 osztója van prímszámoknak, vagy másképpen törzsszámoknak nevezzük. Azokat, amelyeknek kettőnél több osztója van, összetett számoknak nevezzük. Így a 0 összetett szám, hiszen végtelen sok osztója van, az 1 viszont sem nem prím, sem nem összetett szám (önmaga egy külön csoportot alkot, oszthatóság szempontjából). Az első néhány prímszám: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, ...

Érdekes kérdés lehet, hogy hogyan helyezkednek el a prímszámok a természetes számok között, mekkora hézagokat találunk, azaz lehet-e nagyon sok összetett szám egymás után. Bebizonyítható, hogy tetszőleges N pozitív egész számhoz létezik N egymást követő pozitív egész szám, amelynek egyike sem prím. Bizonyításként előállítjuk ezeket a számokat. Jelölje ,,p" az N-nél nagyobb, legkisebb prímszámot. Képezzük a következő számokat:2*3*5*7*... *p+2

2*3*5*7*... *p+3

2*3*5*7*... *p+4

.

.

.

2*3*5*7*... *p+N

2*3*5*7*... *p+(N+1).A felírt számok nyílván N darab egymást követő egész számok, ahol 2,3,5,7, ... p a prímszámokat jelenti 2-től p-ig. Mivel a számok szorzat részében, a hozzáadott rész legkisebb prímosztója szerepel (ezáltal kiemelhető), így mindegyik szám összetett szám. Ezzel a tételt bebizonyítottuk.

Szintén könnyen bizonyítható a következő állítás: a prímszámok száma végtelen. Ezt indirekt módon bizonyíthatjuk be. (Az indirekt bizonyítás lényege: feltételezzük az eredeti állítással ellentétes állítás igaz voltát, majd különböző logikai lépések után nyilvánvaló ellentmondásra jutunk, mely az eredeti tagadásának lehetetlenségét igazolja, a harmadik kizárt logikai elv alapján.) Tehát állításunkkal ellentétben tegyük fel, hogy csak véges sok (n darab) prímszám létezik. Legyenek ezek p1, p2, p3. ..., pn. Ezeknek a számoknak a szorzatához adjunk hozzá egyet, és vizsgáljuk meg, hogy milyen számot kapunk. Megállapíthatjuk, hogy ha bármely általunk felsorolt prímszámmal osztjuk ezt a számot, mindig 1-et kapunk maradékul, azaz egyetlen prímszámmal sem osztható. Ebből két dolog következhet: vagy az, hogy egy prímszámot állítottunk elő, hiszen pontosan két osztója van, (1 és önmaga), ekkor viszont nem soroltuk fel az előbb az összes prímszámot. A másik lehetőség az, hogy az előállított szám összetett szám, azaz legalább három osztója van, akkor viszont kell még legalább egy prímszámnak lenni, ami az előző véges felsorolásból kimaradt, és olyan, ami osztja az előállított összetett számot. Mivel minden lehetőséget megvizsgáltunk, nyilvánvaló, hogy semmi módon nem sorolhattuk fel az összes prímszámot, ellentmondásra jutottunk, azaz a prímszámok száma végtelen.
foxworkinspace 2016.03.21. 16:18 (#3)
Ámde, ha TE csak arra szorítkozol, hogy megismételd ama megállapítást, amit én (önkritikusan) már megtettem, miszerint: vélhetőleg nem fogok szakmailag korrekt választ adni, mert — korrekt módon — csak a saját meglévő ismereteimre hagyatkozva, nem pedig külső információkból utána-vakarva adok választ a kérdésre; ha tehát te ilyenféle módú ,,kritikát" gyakorolsz — miközben NEM ADSZ SZAKMAILAG KORREKT választ —, akkor nem ütöd meg az ETIKAI KORREKTSÉG mércéjét!

Hát így...
lilagondolatok 2016.03.21. 09:28 (#2)
Hahaha! Igazad volt. Tényleg nem voltál korrekt!
1 2 
Facebook komment
További címkék
tökéletes prím-párost, ikerprímet alkot, első abszolút, eddigi legnagyobb, tökéletes, párost, melynek, tagjainak, adnak végtelenben igazolja, egész visszavezet próbálom, fizika menne ismereteimre, melynek fogok, következő bármely, maximális amikor, pedig harmadik, próbálom prímosztója, néhány veszünk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2019 TVN.HU Kft.