Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Vajon Isten jól ismeri-e önmagát?
Azzal ugyebár egyet érthetünk, hogy az ember alig ismeri önmagát. Ki jobban ki kevésbé, de teljesen jól - szinte kizárt.

Vajon Isten ismeri-e önmagát? Hibái nincsenek, de tudja-e előre, hogy mit fog lépni egy váratlan eseményre?

KultúraVallások
A kérdést írta: sznyeg ( 2017.12.04. 23:50 )
Válaszok száma: 19
Címkék: önmagát, ismeri, isten, vajon, érthetünk, eseményre, nincsenek, teljesen, váratlan, kevésbé,
1 2 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2017.12.10. 22:51 (#19)
,,Az értelmes ember, százezer szóban is megtalálja a lényeget — és amikor rátalált, nem tartja feleslegesnek, hogy ezért mindet el kellett olvasnia. Ezzel szemben az ostoba, még a lényeg felé vezető mondatot sem érti — viszont pöffeszkedő ostobasággal vallja: rátalált az egyetlen igazságra..." — Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor »foxworkinspace« Baksay-Róka Béla

decotext 2017.12.10. 18:01 (#18)
"SAJÁT LÉTEZÉSÜNK (t. i. az, hogy hús-vér, érző lények vagyunk) determinálja azt, hogy BÁRMIT, amire rágondolunk/ráérzünk/rátekintünk/kez ünkbe veszünk, A SAJÁT (emberi) kereteinkbe és fogalmainkba ,,csomagolva" (antropomorfizálva) dolgozzuk fel és tesszük ,,fogyaszthatóvá" saját szellemünk számára!..."

Baromság!
Egy zsiráf is hús-vér-érző lény! Ugyan így egy hiéna is, vagy egy gólya! Minden élőlény a saját szükségeleteihez igazítja a fogysztását, nem csak az ember! Egy bölény nem fog soha vadászni és húst enni! Az orszlán meg nem fog búzát vetni és aratni, hogy kenyeret ehessen! Nagyon könnyen tesszük magunkat is istenné, de milyen jó, hogy csak egy láncszem vagyunk a világmindenségben! 13,82 milliárd évvel ezelőtt semmi nem volt a környéken!
Akkor hol volt a Te istened?? Űlt a semmiben és lógatta a lábát - hova is-? Csak NEKED van szükséged valamilyen megerősítésre! Nekem jó isten nélkül is! Sőt! Sokkal jobb isten nélkül!

Csak a szellemileg gyengék akarnak valami kapaszkodni, félelmükben!


foxworkinspace 2017.12.08. 20:48 (#17)
SAJÁT LÉTEZÉSÜNK (t. i. az, hogy hús-vér, érző lények vagyunk) determinálja azt, hogy BÁRMIT, amire rágondolunk/ráérzünk/rátekintünk/kezünkbe veszünk, A SAJÁT (emberi) kereteinkbe és fogalmainkba ,,csomagolva" (antropomorfizálva) dolgozzuk fel és tesszük ,,fogyaszthatóvá" saját szellemünk számára!...

Eme magától értetődően ,,természetes" alaptézis következménye az is, hogy a messze-messze felettünk ,,állónak" feltételezett Isten-entitáshoz is antropomorf (,,emberalakú" , és antropozófikus (az emberi ismeretelméleten alapuló) ,,tulajdonságokat" (lát/hall/érez/gondolkodik/,,működik" stb.) rendelünk...

Amit azonban a szó általános értelmében Isten-entitásnak (Istennek) gondolunk/hiszünk/vallunk (és itt szándékosan mellőztem az ,,akit" személyes névmást!), voltaképpen MAGA A ,,TERMÉSZET ALAPVETŐ RENDJE" — ami ÖNMAGÁTÓL AZ, AMI!
(Az Einstein idézet is, amit 'Gaspaz' emelt ide, burkoltan erre utal! — Az tehát nem valamiféle vallás metaforája...)

Egyébiránt, a személyes véleményem az, hogy függetlenül attól, hogy van-e Isten (mint mindenek feletti lény), avagy csak a dolgokban rejtezkedő egyetemes rend létezik (amint az az Einstein idézetből is következik), szóval ettől függetlenül, csak MI, Emberek hisszük, hogy Isten (egy isten) a ,,tenyerén hord" bennünket! Csak NEKÜNK van szükségünk mindenféle megerősítésre (így többek között, a HIT által nyújtottnak vélt megerősítésre is), kozmikus magányunk elleni védekezésül. Csak MI feltételezzük, hogy Istennek szüksége van ránk! Vagyis tehát, csak egy antropozófiásan ,,fixált", szűklátókörű ember hiheti, hogy bárkinek is hiányoznánk, mi, Emberek, ha netalán-tán úgy tűnnénk le egyik pillanatról a másikra a Mindenség színpadáról, hogy még árva nyom sem maradna utánunk... Nem hiányoznánk! — Még Istennek sem!...

Éppen ezért MÚLHATATLANUL SZÜKSÉGS VOLNA, hogy az emberi faj végre FELNŐJÖN ama távlatokhoz, amit a Mindenség kínál számára!

(Tartok tőle, nem fog sikerülni. És senkinek sem fogunk hiányozni! — Még Istennek se...)

sunchat 2017.12.08. 19:20 (#16)
#15 - szerintem, amiről te beszélsz, az vallás. Minden embernek lehet hite, nekem is van, ettől még nem kell ráerőltetni a kereszténységet, vagy bármilyen egyéb vallást. A hit a sajátunk.

Kérdező: a mi fogalmaink és felfogásunk szerinti "hiba" lehetőségét és hozadékait ugyanúgy meg kell élnünk és tapasztalnunk, mint bármilyen más, a lelkünkkel felfogható és feldolgozható fogalmat. Benne van abban a célban, ami talán egyet jelent a fejlődésünkkel. Ahova (vagy ha már kötelező megszemélyesíteni Istent, akkor akihez) tartunk, ott irreleváns emberi fogalmakat keresni.
gaspaz 2017.12.08. 19:03 (#15)
Mielött a kérdésre vàlaszolnànk, pontositani kellene. milyen Istenröl beszélünk.

Ha a hagyomànyos és legelterjedtebb hitröl beszélünk ( Atya, Fiu, Szentlélek ), akkor a kérdésre a vàlasz: IGEN

Ha viszont Albert Einstein àltal elképzelt Istenröl beszélünk, akkor a vàlasz egyértelmüen: NEM
( aki nem ismerné Einstein ezirànyu gondolatait, ime egy idézet ( sok hasonlo is van )

"Mindenki,aki komoly tudomànyos tevékenységet üz, meggyözödik arrol, hogy az egyetemes törvényeket egy szellem hatja àt - egy szellem, ami összehasonithatatlanul felsöbbrendü, mint az emberiségé"
decotext 2017.12.07. 10:33 (#14)
Kedves Wheels!

Pontosan csak olyan dolgokba tudok hinni amire van bizonyiték!


PL: hiszek a pénz hatalmában. Pénzzel minden elintézhetsz kivéve
mondjuk az örök vagy hosszú életet, noha kivalló és csucs orvosokkal
azért garantaltan tovább élek, mint mondjuk egy hajléktalan vagy akinek
évekig kell várnia egy mütétre!

Ugyan igy, nem hiszek pl. az emberben, mert minden
ember megvehetö (korrupt) csak ár kérdése az egész!

Istenben meg pontosan azért jobb nem hinni, mert ezer és ezer
bizonyiték van a negativ kilétére, a történelemben és a bibliában
is tehat jobb a nincs és ebben hiszünk!

donaldduck 2017.12.05. 18:43 (#13)
-szerintem istennek lenni nagyon unalmas lehet.
-gondold meg. Megteremtette a világmindenséget,az embert az állatokat,szóval mindent. Szabad akaratot adott az értelmes lényeknek. A műve elkészült! Már csak hátra kell dőlnie és várnia a benne hívők halálát hogy eldönthesse ki hova fog kerülni. Szerintem igen lehangoló és egy idő után unalmas lehet mindig a gyászjelentéseket olvasni. Még a benne hívők halála sem fogja váratlan érni hiszen már a kezdet kezdetén eldöntötte hogy a teremtményei ne éljenek örökké. Semmi váratlan semmi meglepő és mulatságos sem éri hiszen mindent lát előre és mindenre vannak már kitudja mióta kész válaszai.Ha bármi meglepné istent akkor az már nem isten alkotása és ez alapból ellentmondana mindennek amit istenről egyesek képzelnek.
wob 2017.12.05. 16:25 (#12)
Miért az foglalkoztat, hogy az Isten ismeri e önmagát ? Amig te távolról sem ismered önmagad. Próbáld meg előbb megismerni önmagadat, értelmedet, felfogásodat embertársaid el itélésébe, és aztán érdekeljen mások felfogása és tette.
Nem gondolod, hogy igy volna helyes. Az ember mindig önmagából induljon ki és utána foglalkoztassa más, miután ő tökéletes alkotás !
Ne keress bizonyitékot, még az sem biztos amit a kezedbe tartasz! Ne az foglalkoztasson mi volt Isten előtt, miért ne : mi volt a világ előtt ? ami sok ezer éve már létezett Isten előtt.
Nincs csodatevő aki mindentől megvéd téged !! Itt csak te tudod megvédni magad és alakitani életed menetét. Ne várjuk ,mástól a jólétet mig mi nem teszünk semmit ezért ! Gondold át ezt.
wheels 2017.12.05. 14:00 (#11)
Deco!

Az értelmed nem halad felül mindent.
Ezt írod:
"Nem tudok addig istenben hinni, amig nincs
létezésre valamilyen elfogadható bizonyiték!"

Tudod, hogy a hit szó mit jelent?
Csupán az értelmedre kívánok hatni.
A hit az nem bizonyítékokra épül.
Ha már egyértelmű és megdönthetetlen bizonyíték van valamire, akkor az már nem hit.

Attól, hogy nincs válasz néhány kérdésedre, az nem azt jelent, hogy ettől nincs Isten.
Sőt...nincs is összefüggés a két dolog között. Tehát, hogy Isten mit tett, mielőtt a jelenlegi világ kialakult volna? Azt tudjuk, hogy fellázadt ellene a teremtett lények (angyalok) egyharmada. Hogy mi volt addig? előtte? Erre jelenleg nincs válasz, mert nem fontos annak tükrében, hogy mi lesz velünk. Veled, a szomszédoddal, vagy velem.

És megint csak olvasom a sokszor feltett kérdéseidet amikre már speciel válaszoltam.
Vagy olvass vissza, vagy emlékezz...de ez így hibás és értelmetlen amit csinálsz.
Az meg, hogy neked mi az elfogadható és mi nem........nos az egy dolog. Tetszik, nem tetszik, ez van... ha te gonoszat látsz benne, az a te bajod.
Inkább nézd magadban a gonoszat és tegyél ellene, ne pedig az Isten szemében keresd a szálkát
decotext 2017.12.05. 13:25 (#10)
Ezzel a "nem lehet felfogni emberi ésszel" csak kibúvó,
mert egy elfogadható bizonyiték nincs isten létezésére!
Miért ez a kitérö? Ha valóban létezik, akkor miért nem
bizonyitja be valaki, aztán aki továbbra is ateista az vessen
magára!

Szerintem jobb ha nincs isten, mert egy bosszúálló görény lehet, az tuti!
Ráadásul szadista is mert, elnézi, hogy pusztitsuk önmagunkat, pedig
állitólag az Ö teremtményei vagyunk. PERSZE! Szabad kezet adott
amikor kiüzettünk, no de miért provokált. Ö tudhatta elöre, hogy
hogyan döntünk majd, mégis hagyta! Direkt, hogy kiüzehessen?

Milyen apa az, aki hagyja, hogy fiát kinok
kinjaival a halálba küldje a tömeg?

Igaz feltámasztotta, de mit állt ki addig is az a pasi?

Most meg hagyja, hogy csecsemök is pusztuljanak miattunk.
Ez a hires megbocsájtás és önrendelkezés? Legalább az
ártatlan csecsemöket mentse meg! Mi (felnöttek) biztosan
bünösek vagyunk (ezt feltételezi mindenkiröl) de egy csecsemö?
Ez egy szadista állat!

1 2 
Facebook komment
További címkék
értelmes ember, lényeget —, lényeg felé, egyetlen igazságra…, értelmes, ember, százezer, szóban, keresd antropomorfizálva fogysztását, állitólag felül egyébiránt, ráérzünk mások vezető, komoly ugyan, ellentmondana megint, valamiféle előtt, garantaltan antropozófiásan, senkinek miattunk, lógatta láncszem,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.