Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ha én nem hiszek Istenben, akkor én istentagadó vagyok?
Tegyük fel,ha tiszteletben tartom a hívők álláspontját, nem tagadom isten létezését, de nem hiszek benne, akkor miért mondják, hogy istentagadó vagyok?
KultúraVallások
A kérdést írta: piktorka2 ( 2014.08.23. 22:57 )
Válaszok száma: 68
Címkék: istentagadó, istenben, vagyok, hiszek, álláspontját, tiszteletben, istentagadó, létezését, mondják, tagadom,
1 2 3 4 5 6 7 
Válaszok Új válasz
sunchat 2014.08.27. 05:33 (#68)
#67 - ha ez a kérdés az enyém lett volna, most kapnál tőlem egy pacsit. Mindamellett persze, hogy te is csak a kereszténység fátylán át látod a kérdést.
geptop 2014.08.26. 21:37 (#67)
63
sunchat!
A hit eszme, A vallás az eszme intézményesítése,
Mint írtam, nem vagyok vallásos, bár reformátusnak kereszteltek, kátéztam és erőltették a vallásosságot, de a mód számomra már gyerekkoromban sem volt hiteles...
De szükség van a vallásra, mert a hit marketingje. Nem túl jól sikerült reklám, de a feledésnél, tévelygésnél jobb.
És mivel nem vagyunk egyformák, azt is tudomásul kell venni, hogy széles rétegeknek igenis szüksége van vallásra. A misztikum, a szertartásosság iránti igény az emberrel egyidős. A vallásosok többségének nagyobb szüksége van a szertartásokra, mint az igaz hitre. Számukra a hit csak hivatkozási alap, mely értelmet ad ennek.
Viszont a vallás által felhasznált Biblia el- és átgondolkodásra alkalmas. " Meséi " kapcsán a kíváncsi ember olyan filozófiai területre kerül, ahol - ha kellően -nyitott, akkor sokat változik a véleménye. Főleg, ha az ateista-materialista oktatást is megkapta. Ha a tudomány által magyarázottakat összeveti a világgal, akkor rájön, hogy a Biblia teljesebb.
Persze sokan szeretik szó szerint értelmezni, és azt kiforgatni. Az ilyeneknek nem való.
A minap szó volt az " ezer év " meghatározásról.... kíváncsi lennék, hogy a több ezer év előtt élő egyszerű, írni, olvasni, számolni nem tudó emberrel az ezret, vagy a még nagyobb számot miként lehet megértetni, amikor talán a szókincsük is pár tucat kifejezésből állt?
piktorka2 2014.08.26. 20:58 (#66)
Itt egy lehetséges verzió a teremtésről.Nézzétek csak.
Erre mondhatjuk, hogy Isten, vagy valami?
http://www.keptelenseg.hu/...mtes-91 045
wheels 2014.08.26. 11:02 (#65)
#63-hoz.

Volt előzménye is az én kereszténnyé válásomnak. Már akkor is ismertem minden, bibliában kijelentett dolgokkal ellenkezőt amikor sokan akik yinyangot gyakorolnak, még pelenkát hordtak.
Sok mindent igyekeztem megismerni még keresztény hitem gyakorlása előtt.
Így nem lehet állítani, hogy mindent elfojtok még csírájában. Tudom viszont, hogy mi mitől, pontosabban kitől származik.
És nem csak találgatok.
Ez szemet szúrhat mindenkinek.
Hívd csak nyugodtan Gipsz Jakabnak, mert legalább nem az Istent fested le másnak mint amilyen
Én nem nézlek le, sőt, senkit sem. Én szeretném, ha mindenki boldog lenne és megboldogultan is boldog lenne az istennel való közösségben.
Feladatom is, hogy erről közlést adjak, hogy van ez az út. A választás az egyéné, hogy kell e neki vagy pedig más utat választ.
Szabad akaratunk van.
De az infót tudnod kell,itt is és Zimbabwében is, hogy ne mondd azt ítéletkor, hogy jaaaa nem tudtam.......
torpikek 2014.08.26. 10:05 (#64)
(#55) Kedves piktorka2!

"Még is kimaradok Isten köréből."

Én ezt nem gondolom. Amit leírtál bibliai idézetet (Efézusi levél 4,26) nagyon szép és nagyon betartandó. Rengeteg bölcs útmutatót tartalmaz a Biblia.
Sok nagy pofont osztott nekem az élet, de elolvastam Jób könyvét, még jobban megerősödtem a hitemben és ma Isten kegyelméből nagyon boldog az életem.

Nem járok templomba. Az otthonom a templom.
Nem tetszik a katolikus egyház müködése.
A Baptistákat tisztelem, mert ők mindig ott vannak, ahol segíteni kell.
Az igazi hit, az igazi vallás soha nem engedné meg a háborúkat, a másik ember meggyilkolását, lealázását.

Olvasva írásaidat úgy érzem szeretnél még közelebb kerülni Istenhez.
Maradj mindig őszinte, tisztaszívű és meleg lelkű..... megtaláljátok egymást!
sunchat 2014.08.26. 09:26 (#63)
#62 - persze, hogy csak példa volt, bár a gyerekre se írtam, hogy gyerekként hal meg, csak hogy aszerint él, amit gyerekként "megtalál" - és nincsen tudomása arról, hogy 6000 km-rel odébb egy európai templomban a 10 parancsolatról mossák az emberek agyát, miközben azok beledobják a perselybe a zsetont. Nincs ezzel baj, a 10 parancsolat is nemes dolog erkölcsi értékrend tekintetében. Sőt, igazából semmivel sincs "baj" a hagyományos értelemben, és félreértés ne essék, én se rád, se másra nem kívánom kivetíteni a saját hitbeli meggyőződésemet, csak véleményt írok, meg kérdezek, meg ilyesmi
Ellentétben veled, aki gyanítom már csírájában elfolytja a kereszténységen kívül rekedt dolgokat. Persze ez sem "baj", de ne nézz le kérlek azért, mert számomra csak egy vallás szereplője Jézus. Egyébként szerintem nincs "hamis vallás". A vallás egy emberi dolog, hogy melyiknek mekkora az igazságtartalma, azt én nem tudom megítélni (szintén ellentétben veled). A magja pedig mindnek az a központi "valami", amiről már piktorkának is írtam valamelyik válaszomban. Ezt a központi "valamit" tekintem Istennek. De nevezhetném Gipsz Jakabnak is, nyilván nem sértődik meg, mert olyat "ő" nem nagyon tud. A kereszténység szereti emberi tulajdonságokkal felruházni Istent, ez szerintem máris alapvető tévedés, de ha így könnyebb...
wheels 2014.08.26. 09:04 (#62)
Kedves Sunchat! #61.-hez.

A busman gyereknek, ha meghal gyerekként feltételezhetően nincs lehetősége, sem képessége, hogy ha még hallott is a falujában Jézusról, felfogja az élet értelmét és megtérjen az Úrhoz. Ezt én sem állítom gondolom, az Isten is van elég igazságos ahhoz, hogy ezt a gyermeket ezért ne vesse a kárhozat tűzébe.
Az Úr azt mondja, hogy az idő végén, mármint ennek a világkorszaknak a végén az emberek hallani fognak az Úrról mindenhol a földön. Én úgy gondolom, hogy ha egy apró helyen a világban él még valahol 34 fő és soha nem jut el hozzájuk az Ige, akkor majd Jézus az ő cselekedeteik alapján ítéli meg őket.
Ez vonatkozhat bárkire is. De az Úr gondoskodik arról, hogy a világon mindenhol halljanak az Úrról, Jézusról, az Ő megváltásáról stb.
Ha tudnád, kedves Sunchat, hogy Afrikában hány millióan tudnak elmenni egy-egy evangélizációra, nagyot csodálkoznál.
Ha úgy gondolod, hogy a busman nem hall az Úrról, akkor tévedsz.
Ha csak példaként hoztad fel és lehet az akár egy filippi szigetlakó, arra az említett példám megfelelhet számodra. Ámbár arra is terjesztik az Igét.
Isten igazságos, így azért, mert valaki nem hallott Jézusról, még nem feltétlen kárhozik el.
Feltehetőleg aszerint lesz megítélve, hogy miként cselekedett az életében.

Persze, hogy nem fogadom be az általad leírt egyetemes blablát mint tant. Te pedig szintén nem az Isten igazságát.
Egyébként én szerintem pedig az emberek nagy része teszi elvakultan az Istentől való elfordulást illetve Isten tanításával szembenő tanok gyakorlását.
A részemről hitt igazság mellett persze, hogy elvakult vagyok. Még ha ez nem is tetszik egyeseknek vagy épp mindenkinek. De van egy közmondás. Az nevet, aki a végén nevet
Úgy véled, hogy az igazság ebben a kérdésben a nagyobb csoport miatt keletkező mennyiségi tényezőn áll meg?
Ha 5-en lennének az én csoportomban szemben ezer milliárddal, én akkor is megmaradnék. S mivel élő közösségem van Istennel, tudom, hogy jól teszem, igazságban.
Sajnos fogalmad sincs, hogy az élő és eddig élt embereknek hány százaléka hová tart.
Bárcsak 30% lenne az aki megmenekül.
De te egy egyetemes kereszténységről beszélsz. Nem pedig azokról a hívőkről akik a bibliában leírt Isten igazsága szerint élnek.
Az jóval kevesebb szerintem mint 30 %.
Nem én gondolom, hogy bűnösök, hanem az Úr. Mert Ő az aki felállította a szabályokat, Ő az aki megfogalmazta, hogy mi a bűn. Ezért Ő fog megítélni mindeneket.
Az Úr szerint a hitetlenség is bűn.
Már az Ő benne való hit nélkül való élet is bűn.
És a bűnösök pedig gonoszságokat cselekszenek, amelyeket megítél az Úr.
Én ezzel pedig egyetértek. Mert az Úr igazságos.
Az is meg van írva, hogy nem mindenkié a hit.

De nem a félelem miatt jó keresni az Urat.
Hanem a szeretet igénye miatt. Mert abból és az Ő gondviseléséből minőségit és mennyiségit kap az ember. Igazságból. Ígéretből. Hitből.
Az Isten szeretete több mint amit bármilyen, hamis vallásból származó életvitel adhat az embernek. Szerintem


sunchat 2014.08.26. 07:04 (#61)
#59 - kíváncsi lennék arra a sokadik busman kisgyerekre, aki teljesen ártatlanul és tisztán az 50 fokos forró homokban találja meg Istent, majd e szerint él és hal meg - anélkül, hogy a tvn-en olvasott volna téged valaha is, wheels.
Vagy: 2010-ben közel 500 millió(!) ember volt Buddha követőinek száma. Szerinted mekkora esély van rá, hogy valaha is "találkoznak" Jézussal? Mindegyik elkárhozik?
Wheels, te megtaláltad egy vallásban azt az iránymutatást, amire szükséged van. Látom azt is, hogy valóban elhiszed e vallás tanait és eszerint élsz. De mindezt elvakultan teszed és nem tudod befogadni azt az "univerzális egészet", aminek te magad és mindenki, a kereszténység és Jézus, Buddha, Jin-jang és minden(!) emberi és nem emberi része egyaránt.
A világ lakosságának mindössze ~30%-a keresztény. Nem gondolhatod, hogy csak azért, mert Jézus kívül esik a maradék 70% hitén, sőt, egyáltalán a tudatán, csak ezért ők bűnösök, és nem részei ennek az "egésznek"? Ugyan már...
lebecolo 2014.08.25. 09:37 (#60)
Isten tagadó az , aki eleve tagadja Isten létezését . Az , hogy te nem hiszel benne , más tészta . A tapasztalatai az embert , sokszor tévútra vezeti , és ezért fordulhat elő az az eset , hogy Istent nem tudja az életébe befogadni , ilyen-olyan vélt sérelmei által .
wheels 2014.08.25. 08:55 (#59)
Kedves Piktorka!

Kérlek, hogy ne keverd azokat az embereket a valós hívőkkel, akik csak úgy tesznek, mintha hinnének. Mivel hamis tanításokat követnek, hamis a hitük is.
Az igaz hívő úgy él, hogy tudja, hogy a cselekedeteinek következménye van, lesz.
Most is, és az ez élet után is.
Az igaz hívő Jézust követi mindenben. Pontosabban törekszik arra, hogy minél inkább Krisztusi természettel bírjon. Nem csupán hangoztatja.
A hit pedig cselekedetek alapján mutatkozik az emberek életében.
Tehát, ha valaki vasárnapi misére jár, és utána jót lekever az asszonynak, vagy részegen megy haza, vagy dobzódik, vagy paráználkodik,
az nem azt jelenti, hogy ő hívő ember. Csupán látszatból az, de a cselekedetei szerint nem hívő.
Akkor nem tenne a tanítással szemben. Hanem azt követné.

Téged sem kerül el az Úr.
Ha a szívedben tárt karokkal várod, ő közelít feléd. Ha valóban meg akarod ismerni, Ő segít benne.
Hitből szólj hozzá, Jézushoz. Hallhatóan. Kérd, hogy lépjen be az életedbe.
Meg fogja cselekedni. Fogadjunk!
Mást nem kell tenned. Csak kérd. És figyelj...
Válasz érkezik akár 1-2 nap vagy hét alatt.
1 2 3 4 5 6 7 
Facebook komment
További címkék
enyém lett, kereszténység fátylán, eszme intézményesítése, szertartásosság iránti, kérdés, enyém, volna, kapnál, olvasott következménye fátylán, segíteni amelyeket elvakultan, abból mossák kérlek, valóban benne, kívül pontosabban, filippi ateista, minőségit szeretet, életedbe amelyeket, jézus piktorkának,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.