Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Az impotens ellentéte a kompetens?
Ha igen, akkor miért nem?
KultúraEgyéb kérdések
A kérdést írta: moonshadows ( 2017.11.04. 17:18 )
Válaszok száma: 13
Címkék: kompetens, ellentéte, impotens, miért, akkor,
1 2 
Válaszok Új válasz
szklarissz 2017.11.15. 08:53 (#13)
Hát nem!
Az impotens ellentéte a potens. A kompetensé pedig az inkompetens.
decotext 2017.11.14. 10:27 (#12)
Kedves Feri! #4

El kell hogy mondjam, hogy egy impotens pasi is el tud egy nöt vinni a csúcsra, ha tudja, hogy mit hogyan csináljon. Ehez csak jó érzék és a nöi anatómia ismerte szükséges. Nagyon sok nö nem akar gyereket, de ha mégis, akkor valóban egy impotnes egyén rossz kártyákkal indúl!

Sött!
Mondhatni, hogy gyerket mindenki tud elvileg csinálni, de a jó szexhez
nem kell álló farok, viszont megfelelö agymüködés, az nem káros.....
hatibacsi 2017.11.14. 10:20 (#11)
Ő vajon melyik csoportba tartozik?....

https://www.youtube.com/...3v_I8SbRo c
tailor 2017.11.13. 12:39 (#10)
#7
Mind a kettő potens, csak az impotens a tehetetlenségé a kompetens a tenni akarásé.
katalinkohut 2017.11.08. 18:36 (#9)
A szarkazmus könnyen összetéveszhető a cinizmussal. Én is kicsit szarkasztikus lettem volna, ha megmaradok olyannak, amilyen lánykoromban voltam. Én úgy fogalmaztam át magamnak, hogy viccesen, de komolyan kimondom az igazságot, vagyis nem gúny, nem keserű, csak a másikat megtalálja csípősen. Jól össze volt állítva moonshadows ellentétje.

Nagyon jó, amikor az arcok árulkodnak valamiről, véleményt tükröznek, mert az ilyen arcúak nem hazugok. Pajzán dolgokat én sem szeretek hallgatni, meg nézni, csak mostanában a kabaréban az igazságok bemutatását, ami olyan, mint a szarkazmus, csíp, viccesen megmondja a magáét. Csodálkozom egyébként, hogy erre mindenki vevő, nevetnek rajta, bár némelyiknek annyi jut el a tudatáig, hogy a nemi szervével össze függnek a viccek, nem lát politikai mondanivalót, vagy másfélét, ami a lényege lenne. Nem szerettem soha a szerelemmel kapcsolatos vicceket, szexuális kilengésben, nem is értettem soha.
hatibacsi 2017.11.08. 17:00 (#8)
keserű, maró, csípős gúny....

Hát lehet, hogy Karinthyt nem idéztem még, az is lehet, hogy több gúny rejtőzik a gondolataidban, mint amit megfogalmaztam, az is előfordulhat, hogy nem fogalmaztam elég csípősen, sem maróan, de hogy többen olvasták keserűen soraimat, ebben biztos vagyok....

Megpróbálok egy élő példával dobálózni....A színpadon álltam egy menyecske csoporttal, a nézők ugye téged néznek, és eszükbe sem jut, hogy az ő arcuk is látszik... Pedig de.... Nos én egy kis lélegzetvételnyi szünetet kaptam, nem használtam a hangszereimet, mert a szöveg fontos volt, ennél a pajzán népdalnál. Az asszonykák énekeltek mellettem, a nézők pedig reagáltak.

Pontosan látszott az életük története, ki miben volt kompetens, vagy éppen impotens.... Ugyan az a sor a különböző fejekből, különböző reakciót váltott ki. Ugyan azon a pajzánságon, volt akinek harag látszott az arcán, volt aki széles mosolyra húzta a száját...Egy életre szóló tanulság volt a szinkronban látható reakció....

Én ezt akkor tv effektusnak kereszteltem el....Ugyan is pontosan azért voltak őszinték a reakciók, mert úgy néztek, minket, mint a dobozt a falon....

Nos a kis kitérő után, elmesélnéd a te verziódat is?....
moonshadows 2017.11.08. 12:10 (#7)
Nagyon megfogtátok a lényeget, többnyire már csak az hiányzott, hogy felismerjétek benne a szarkazmust
hatibacsi 2017.11.07. 08:36 (#6)
Tailor, sarkítva igyekszem rávilágítani a tévedésre....

Kompetens
Illetékes, jogosult; szakértő.

Impotens
tëhetetlen, cselekvésképtelen, magatehetetlen; közösülésre képtelen..,

Tehát az a férj, aki kompetens a törvény szerint, ismeri asszonyát, szakértője... Jogosult és illetékes az asszonykával lenni, de nem képes rá, mert cukorbeteg, stb ok miatt impotens. A szomszédban lakó férfi ember, nem kompetens, mert nem férj, nincs joga cselekedni, de potens manyus...És cselekszik....Így ő, inkompetensen lesz potens, a férj pedig impotensen lesz kompetens.

De lehet olyan verzió is, hogy a potens férj, kompetens...

Aztán lehet olyan is, hogy a túl potens férj, elveszti a kompetenciáját a saját házában élő asszonykához...

Nem tudom, sikerült-e vajon megértetnem, hogy bár, nem függetlenek egymástól a fogalmak, de különböző tartalommal bírnak, és nem feltétlen ellentétei egymásnak, és feltétlenül egymás erősítőinek sem tekinthetjük őket....
tailor 2017.11.05. 13:32 (#5)
Ha az eredeti értelmét vesszük figyelembe ennek a két kifejezésnek akkor tényleg azt mondhatjuk, hogy az impotens ellentéte a kompetens.
Az impotencia jelentése: erőtlenség, képtelenség, gyengeség, a kompetencia jelentése: hatáskör, illetékesség; hozzáértés; alkalmasság, képesség.
A köznapi értelembe már teljesen más jelentéssel rendelkezik ez a két fogalom, míg az impotens általában a férfiak nemzőképtelenségét jelenti, addig a kompetenssel a szaktudást, hozzáértést jelöljük a munkában.

Azt kevesen tudják, hogy az impotencia az egy nagyon tág fogalom és nem csak férfi lehet impotens ha nem nő is, mivel orvosi értelembe az impotencia az a nemzőképtelenséget jelenti. Azt, hogy a nemzőképtelenséget mi okozza azt az erre kompetens szakorvos fogja megállapítani.

gergelyferi 2017.11.05. 09:13 (#4)
Az impotens férfi sok nőnél nem lehet kompetens sajnos.... így végülis ellentéte egymásnak a két fogalom, ha nem is ugyanarra vonatkoznak, ugyanarra a fogalomkörre. Az egyik taszítja a másikat, tehát ellentétek. Amely férfinek nem működik tökéletesen a potenciája,tehát ha nem is teljesen, de impotens, az nem jöhet be egy nőnél...tehát aki impotens az nem kompetens .......
1 2 
Facebook komment
További címkék
impotens ellentéte, kompetensé pedig, impotens pasi, impotnes egyén, impotens, ellentéte, potens, kompetensé, lánykoromban indúl kettő, széles hozzáértést komolyan, története érzék potenciája, összetéveszhető kedves, jelentése ismeri, volna kaptam, lehet törvény, dolgokat keserű, pajzánságon egymástól,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2018 TVN.HU Kft.