Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Melyik magyar dal volt és ki énekelte ?
Melyik dal volt a Panoráma Világklub találkozójának a "legnépszerübb magyar dala?" ki énekelte és hol született ?
KultúraEgyéb kérdések
A kérdést írta: wob ( 2014.06.28. 11:59 )
Válaszok száma: 6
Címkék: énekelte, melyik, magyar, volt, találkozójának, legnépszerübb, világklub, született, énekelte, panoráma,
Válaszok Új válasz
kicsoda57 2014.06.28. 22:22 (#6)
"Hazádnak rendületlenül légy híve...!"
2012.08.21

Káprázatos külsőségek között kezdődött a II. Magyar Világtalálkozó Nemzeti kulturális gálaestje a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a nagyvilág milliónyi szegletéből érkezett vendéget már az előtérben is élő népzene fogadta Vesztergám Miklós tárogatóművész jóvoltából, és gyönyörű magyar öltözékeket csodálhattunk a Díszruha Szalon modelljei révén.

a-szent-korona-bevonulasa.jpg

,,Talpra magyar, hí a haza!" - ezzel a címmel rendezték meg a kulturális gálaestet, amelynek nyitányaként a Panoráma Világklubok himnuszát, az Ott, ahol zúg az a négy folyó című dalt Ernszt Katalin énekesnő adta elő, majd Wass Albert Üzenet haza című versét szavalta el Tarics Péter Pro Cultura Hungarica-díjas felvidéki előadóművész. Ezután a Himnusz hangzott el a Magyar Állami Operaház és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola gyermekkórusa előadásában, Gupcsó Gyöngyvér karnagy vezényletével.

Endrei Judit, az est háziasszonya köszöntötte a Panoráma Világklub és több más civilszervezet által szervezett II. Magyar Világtalálkozó résztvevőit, akik közel félszáz országból érkeztek az egy hétig tartó rendezvénysorozatra.

A rendezvény kapcsán Endrei Judit hangsúlyozta: megható, hogy az öt földrész magyarjai együtt ünnepelnek. Annál is inkább, hiszen a 2003 óta működő Panoráma Világklub - a globális méretűvé növekvő társklubhálózat keretein belül - az együttműködés lehetőségét kínálja mindazoknak, akik készek a magyar értékek jó hírét népszerűsíteni és közvetíteni.

Ezután ismét a Magyar Állami Operaház és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola gyermekkórusát hallhatta a közönség, Dénes Edina magyarszováti népdalokat énekelt. Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc-díjas érdemes művész két régi magyar dalt adott elő, áldást kérve honunkra, majd Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművész Petőfi Sándor Távolból című versét szavalta el.

667-00315.jpg

Egy a nemzet, éljünk a világ bármely pontján, értékeinket, hagyományainkat őrizzük meg, gyarapítsuk és vigyük jó hírét szerte a nagyvilágba! - hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Tanka László, a Panoráma Világklub és a II. Magyar Világtalálkozó elnöke, hozzátéve: éljen bárki, bárhol is a nagyvilágban, ha magyar származású, az általa létrehozott teljesítmény, alkotás az egyetemes magyar kultúra értékvilágát gazdagítja!

A Világtalálkozó szellemi hídépítés Magyarország, valamint a nagyvilágban szétszéledt és határainkon túl élő ötmilliós magyarság között. E híd alappillére a kultúra. Ezért rendeznek a Világtalálkozón belül önálló estet azok részvételével, akik elkötelezetten, magas művészi színvonalon végzik ezt a munkát - említette dr. Tanka László.

Ünnepélyes keretek között adták át a Világ Magyarságáért Művészeti Díjakat. Az elismerést Józsa Judit erdélyi származású kerámiaművész, a magyar kultúra lovagja, Boráros Imre Erzsébet-díjas felvidéki színművész, Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes, Farkaslaki Jakab György erdélyi szobrászművész - az első világtalálkozó Megmaradásunkért jelképművének alkotója -, Szamosszegi Bodó Sándor Amerikából hazatelepült festőművész és Tamás Gábor Svédországban élő énekes vehette át dr. Tanka Lászlótól.

A továbbiakban a felvidéki Farnadról érkezett Nádas néptáncegyüttes bemutatójának tapsolhatott a közönség.

A szünet után A Szentlélek hárfái címmel a Szent Efrém férfikar nyújtott emlékezetes előadást, amelyben a Máriát dicsérő ének mellett Kölcsey Huszt című epigrammáját adták elő Kodály megzenésítésében, majd Erkel Bánk bánjából a Bordal hangzott el különleges feldolgozásban. Boráros Imre nagy átéléssel szavalta el az ausztráliai Ruttkay Tamás Mi magyarok maradunk című emigránsversét.

667-00360.jpg

Ismét átadtuk magunka a zenének: Steve Taylor svédországi pánsípművész műsora után Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek kettőse aratott vastapsot. Publik Antal előadóművész Ábrányi Emil Él a magyar című versét tolmácsolta ihletetten, majd Alex Horsch és az Arany Pajzs ősi magyar hangszereken játszott. A Glória Singers csinos hölgytriója ismert musicalrészleteket adott elő, majd a rendkívül népszerű Tamás Gábor adott ízelítőt legnagyobb slágereiből.

Záróakkordként Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas előadóművész tolmácsolásában hallhattuk Petőfi Sándor általa megzenésített Nemzeti dalát.

A történelmi zászlósor és a Szent Korona díszmenet bevonulásával kezdődött a II. Magyar Világtalálkozó megnyitója az Urániában. ,,Hazádnak rendületlenül légy híve..." - a rendezvény mottójához híven, a résztvevők Gál Laura énekművész, a Szent György Lovagrend dámája vezetésével elénekelték a Szózatot, majd a Boldogasszony anyánk című dalt.

A katolikus és a református egyház képviselői méltatták a Szent Korona szakrális és közjogi jelentőségét. Arra intettek: térjünk vissza a Szent Koronához és általa Istenhez; kérjük a Szent Koronát, őrizze népünk egységét.

A rendezvény házigazdái, Dávid Viktória és Joó Géza felkérték a találkozóra érkezett közösségek képviselőit, adják át szűkebb hazájuk üdvözletét. A csángóföldi Magyarfaluból Bogdán Tibor, az Egyesült Államokból Szabó Zsóka, a kárpátaljaiak nevében dr. Mezei László, Venezuelából Fedor Aliz, Ausztráliából Szilágyi Aladár köszöntötte az egybegyűlteket. Zelei József kerékpáros békenagykövet közölte: a tavalyi észak-amerikai körútja után legközelebb Ausztráliában és Új-Zélandon népszerűsíti a világbékét, a Világklub és a magyarság ügyét.

,,Ne azt kérdezd, hogy a haza mit tehet érted, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazáért" - vezette be megnyitóbeszédét dr. Tanka László, a Világtalálkozó elnöke, majd Kölcsey szavait idézve hívta fel a figyelmet arra: ,,A Haza minden előtt!"

A szónok Wass Albert szavaival emlékeztetett rá, miért is összetartó nemzet a magyar, hozzátéve, hogy az ország mai vezetői is az összefogást erősítik, s annak kialakításban a civil világ is fontos szerepet tölt be.

Mit tehetünk a hazánkért? - kérdezte a Világtalálkozó elnöke, s ugyanő megfelelt: mindenki a saját területén tevékenykedjen legjobb tudása szerint a nemzetért. Elmondta, hogy a világtalálkozó az 52 világklub és 12 közreműködő szervezet együttműködésének a gyümölcse. Nem ugyanez lenne a cél az egész társadalmon belül? - tette fel a költői kérdést, majd maga felelt: fajra, felekezetre való tekintet nélkül össze kell fognunk!

Csepregi Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kolozsvári származású kommunikációs vezetője úgy vélte, a határok fölötti magyar összefogás sikert arathat. Az Új Széchenyi Tervben foglalt törekvések közül emlékeztetett arra, hogy a kormány tíz év alatt egymillió új munkahely teremtését célozta meg, és a területi kiegyenlítés elve alapján fejlesztik az ország régióit. Kérte a résztvevőket, a hazájában mindenki legyen Magyarország szószólója.

A zenés irodalmi műsorban a nagyváradi Magyar Örökség-díjas Kiss Stúdió Színház művészei, Kis Törék Ildikó és Varga Vilmos Wass Albert, Juhász Ferenc, Vörösmarty Mihály és Kölcsey Ferenc verseit tolmácsolták, majd Mészáros János Elek Simándy-díjas énekművész adta elő Erkel Bánk bánjából a Hazám, hazám... áriát.

A Világ Magyarságáért Közéleti Kitüntetésben részesült Kányádi Sándor Kossuth-díjas erdélyi költő, Bollók Barbara és Bollók Ferenc (posztumusz), a New York-i magyarság vezéralakjai, dr. Erdélyi Géza felvidéki ny. református püspök, dr. Szalontai Éva svédországi újságíró, a magyar kultúra lovagja, dr. Czeglédi József, a Közép-európai Club Pannonia ügyvezető elnöke és Kardos Béla, az Ausztráliai Magyar Szövetség tb. elnöke.

A Tiszteletbeli Magyar Elismerést kapta a német Alexander Horsch, az ősi magyar népzene kutatója, Ahmed Sliman mauritániai mérnök, az Afrika Európáért Alapítvány elnöke, Suresh Chaudhary indiai közgazdász, az Indiai Világklub elnöke, Debora Rúbia Soares Santos Domján brazil táncművész, a Brazil Kulturális Központ művészeti vezetője és Jaring Landman holland képzőművész, a Hollandiai Világklub alelnöke.

Ünnepélyes keretek közt aláírták a Nemzetközi Civilszervezetek Alapokmányát. Közben szép műsort adott a Csillagszemű táncegyüttes, majd Gál Laura és Mészáros János Elek vezetésével a résztvevők elénekelték a Himnuszt, a Székely himnuszt, és Berlioz Rákóczi-indulójára vonult ki a Szent Korona a díszteremből.

A Magyarsághíd közéleti konferencia elején Nagyváradi Kis Anna konferenciaigazgató kifejezte: a nemzetet láthatatlan híd köti össze a Gyimesektől az Őrvidékig, miként a nagyvilágban szétszórtan élő magyarok között is létezik a híd. ,,Magyarországnak ötmillió nagykövete van, illetve lehetne a nagyvilágban" - hangsúlyozta.

A városok közötti együttműködés új lehetőségeiről beszélt Bartos Gábor, az angliai Poynton polgármestere, aki Érddel, majd az erdélyi Szászrégennel alakított ki testvérvárosi együttműködést.

Hogyan fékezhető a magyarság asszimilációja a Vajdaságban? - ezt latolgatta az újvidéki Bunyik Zoltán volt oktatási és művelődési miniszter, aki szerint az ottani negyedmilliós magyar közösség legfőbb gondja a felgyorsult népfogyatkozás, beolvadás. Remélik: a Vajdasági Magyar Nemzeti Tanács intézkedései, a szerb törvényi lehetőségek kiaknázása, a magyar intézményrendszer kiépülése a várt eredményre vezet.

Széles Tamás, a Debrecen TV ügyvezetője az amerikai magyarságról készített dokumentumfilmjeiket ismertette. Az erdélyi autonómiatörekvésekről szólva Gaál István, a Székely Kör Alapítvány titkára rámutatott: Erdély hétmillió lakosának 20 százaléka magyar, s fontos, hogy a nemzetközi szervezetekben hatékonyan képviseljék az érdekeiket. A kisebbségek számára létfontosságú a kollektív és egyéni jogok kiharcolása a román nemzetállami törekvéssel szemben. Ezért kért mindenkit, hogy az autonómiáért indított aláírásgyűjtésben vegyenek részt.

A dél-amerikaiak képviseletében a Sao Pauló-i Gyuricza Gábor fejtette ki, hogy a kultúra és a gazdaság területén miként ténykednek az óhazáért. Elmondta, jól halad a nemzettársak visszahonosítása.

Zubánics László egyetemi tanár a kárpátaljai helyzetről közölte: a 156 ezres lélekszámú magyarság az óvodától az egyetemig kiépítette intézményrendszerét, s remények szerint elfogadják a nyelvtörvényt, amely tízszázalékos lakosságaránynál lehetővé teszi az anyanyelvű ügyintézést.

Kultúránk mexikói megjelenítéséről, a Cancunban megrendezett magyar fesztiválokról dr. Ujj Emőke zongoraművész, a fesztivál alapítója számolt be.

Az egyház közösségformáló erejéről szólt dr. Szabó Sándor amerikai református püspök. ,,A megmaradásunkat ott a távolban levizsgáztatta az idő; még élünk!" - hangsúlyozta a kaliforniai lelkész, rámutatva: az egyházak az elmúlt száz évben hatalmas munkát végeztek, ennek is köszönhetjük, hogy az amerikai magyarság fennmaradt.

A közép-európai magyar összefogás civil lehetőségeit latolgatta dr. Czeglédi József, a Közép-európai Club Pannonia ügyvezető elnöke, aki elmondta: főként az elszakított területek magyar szervezeteivel igyekeznek szoros kapcsolatokat kialakítani.

Birinyi József országgyűlési képviselő, a Hungarikum Szövetség elnöke kiemelte: az emberiség szemében nem az a fontos, hogy mennyire tudjuk lemásolni a világot, hanem az, hogy mit tudunk adni a világnak. Elmondta, a parlament hungarikum munkacsoportja azért dolgozott két és fél évig, hogy létrejöjjön a hungarikumtörvény, amelyet áprilisban fogadott el az Országgyűlés. Elmondta: a hungarikum érték, amelyet a magyarság önmagával, a világ a magyarsággal azonosít. Közölte, hogy a londoni olimpián is tartanak hungarikumbemutatót.

Rosenheim Ilona, a malmöi Pannonia Klub elnöke a svéd-magyar kulturális kapcsolatok erősítéséről szólt. Elmondta, hogy az 56-osok jóvoltából, tisztelik a svédországi magyarokat.

A kanadai magyarság határon túli fiatalokért végzett karitatív munkásságát mutatta be Csadi Zoltán, a torontói Rákóczi Alapítvány képviselője, aki beszámolt a Magyarságismereti Mozgótábor és a diákétkeztetési programok jelentőségéről. Elmondta, 145 fiatal részvételével jelenleg is zajlik a mozgótábor.

Hogyan tartsuk meg fiataljainkat magyarnak Amerikában? Dr. Baloghné Kovács Éva tanár, a Massachusettsi Világklub elnöke szerint a személyes példamutatással lehet leginkább átadni az ifjú nemzedéknek a magyar értékeket. Építsünk hidakat gyermekeinkkel! - hangsúlyozta az előadó, aki elmondta, hogy a bostoni Boskolában 130 gyereket tanítanak magyar nyelvre, akik az említett híd erős pillérei lesznek.

Radda István, az 56-os Szabadságharcos Lovagrend Osztrák-Német Nagypriorátusának elnöke az '56-os emigráns nemzedék óhaza érdekében kifejtett munkásságáról beszélt, és a jelenlegi Magyarországot érő ,,aljas, igaztalan" támadások ellenében rendezvényeken igyekeznek a közvélemény számára megvilágítani az igazságot.

Végül Fodor-Lengyel Zoltán Goya-nagydíjas képzőművész, a Spanyol Képzőművészeti Akadémia tagja a képzőművészet területén kínálkozó együttműködési lehetőségeket vázolta fel.
kicsoda57 2014.06.28. 22:19 (#5)

Május 24 (szombat): Ezer torokból csendülnek fel népdalaink
Posted on április 20, 2014 by Lloyd America

A Világfalu második napjának kiemelkedő programja az ,,Ezer torokból a 10 legnépszerűbb népdal" . De előtte még sok szép és érdekes műsor várja az érdeklődőket. Délelőtt a palóc hagyományőrzés képviselői, a Nógrád Néptáncegyüttes és Bohács István magyar nóta és népdalénekes mutatkoznak be, valamint a Rákóczi Hagyományőrző Egyesület, sok humorral átszőtt, parádés műsorát láthatják a jelenlévők.

vilagtalalkozo

Ezt követően, a zenés beszélgetős órában, Joó Géza vendége lesz Malek Andrea, a magyar musical koronázatlan királynője; az X-Faktor felfedezettje, a nagykárolyi Csobot Adél; és a világon is párját ritkító férfi szoprán hanggal rendelkező Vásáry André énekes.

Ezután a 25 fős Ritmus Könnyűzenei Kórus érkezik a színpadra - a Zalai Világklub ajándékműsoraként- Nagyrécséről, az Ausztráliában hosszú éveken át koncerteket, műsorok bemutató Vigadó Duó tagjaival, Ernszt Katalin és Nemere László előadóművészekkel. Műsoruk címe: Tavaszi szél vizet áraszt - s felöleli a magyar és a nemzetközi zenei élet örökzöldjeinek feldolgozásait, népszerű dallamait. Ezt követően az Obsitos Fúvószenekar előadásában klasszikus zenekari művek szólalnak meg, Fejes István karnagy vezetésével, majd a Díszruha Szalon ruhakölteményeit láthatjuk a nagyszínpadi bemutató során.

Szerte a nagyvilágból több ezren küldték el legkedvesebb népdalaik címét az elmúlt hónapokban a IV. Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottságának, hogy a szavazatok alapján összeállítsák a legnépszerűbb 10 dal listáját. Mindezek május 24-én, szombaton délután először egy-egy népszerű előadóművész tolmácsolásában, majd pedig ,,ezer torokból" csendülnek fel a Világfalu nagyszínpadán, egy gálaműsor keretében. Sőt, ugyanebben az időben a világ más részein élő magyarok,- akik nem lehetnek ott a Világtalálkozón, de élőben nézik a műsort-, együtt énekelhetik gyönyörű dalainkat.

Mintegy száz dalra érkezett szavazat szinte a világ minden részéből, merthogy, mint tudjuk: magyarok mindenütt vannak- ez a jelmondata a Panoráma Világklub-hálózatának, amely öt kontinens mintegy nyolcvan országát, államát hálózza be, s kezdeményezésükre indult el több hónappal ezelőtt a szavazás. Az elmúlt hónapokban szerte a nagyvilágból több mint ezren küldték el legkedvesebb népdalaik címét a IV. Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottságának, hogy a szavazatok alapján összeállítsák a legnépszerűbb 10 dal listáját. Íme az alábbi sorrend alakult ki:

1. A csitári hegyek alatt 2. Tavaszi szél vizet áraszt 3. Elindultam szép hazámból 4. Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok 5. Lovamat kötöttem6. Erdő mellett estvéledtem 7. Erdő, erdő, marosszéki kerek erdő 8. Megyen már a hajnalcsillag lefelé 9. Ősszel érik babám, a fekete szőlő 10. De szeretnék hajnalcsillag lenni.

Alig szorultak ki az első tízből a következő népdalok: Elmegyek, elmegyek ...Általmennék én a Tiszán ladikon... Madárka, madárka, csácsogó madárka... Zöld erdőben, zöld mezőben...Zavaros a Nyárád...De még sok más szép dalra érkezett nagyszámú szavazat a világ minden tájáról, jelezve, hogy messze földön is él népdalaink szeretete.

A dalokat a zenei élet kiválóságai először egyedül - vagy meghívott vendégeikkel- éneklik el, majd bekapcsolódik az ,,ezer hang, s másodszorra a közönséggel együtt csendülnek fel a dallamok. A dalok előadói: Beregszászi Olga Stephanus Rex aranydíjas kárpátaljai színművésznő, Bodza Klára Életfa- díjas énekművész, Budai Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes, Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas előadóművész, Guessous Majda Mária (Mesi) magyar-marokkói népdalénekes, junior Príma-díjas, Nagy Ibolya Déryné- díjas énekesnő, Tarnai Kiss László eMeRToN-díjas előadóművész (mindketten a Dankó Rádió szerkesztői, műsorvezetői); Nógrádi Tóth István Lyra-díjas magyar nóta és népdal énekes, Tamás Gábor erdélyi származású előadóművész Svédországból, a Magyar Kultúra Lovagja, Tolcsvay Béla énekmondó.

Ott lesz Mága Zoltán Príma Primissima díjas hegedűművész, aki a kisfiával és zenekarával működik közre, s egy fergeteges záró koncerttel járul hozzá az egyedülálló élményekhez. Mások is hangszert fognak, s kíséretükkel gazdagítják az előadást, például Vesztergám Miklós tárogatójával, mások hegedűvel, citerával, népi hangszereikkel.

Baráti közösségek, kórusok, úgynevezett ,,dalos csokrokat" alkotnak, például: Tóth Éva, Leblanc Győző és barátai; Tolnai Mari és barátai; Ernszt Katalin és a Ritmus Könnyűzenei Kórus tagjai; Ábrahám Pál és barátai; Bohács István és a Nógrád néptáncegyüttes tagjai; a Rákóczi Hagyományőrző Egyesület tagjai és még sokan mások.

Már eddig is sokan jelezték részvételüket: Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről, Vajdaságból, Burgenlandból, valamint Svédországból, Svájcból, Franciaországból, Hollandiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztráliából, Algériából, Mauritániából, Indiából és még több más országból - ők az első sorokban kapnak helyet s együtt fogják énekelni a műsorfüzetben és az óriáskivetítőn olvasható szöveget a magyarokkal.

A mintegy két órás gálaműsorról film készül, valamint az interneten élőben követhető lesz a világ bármely táján, mivel többen jelezték már, hogy a képernyő előtt ülve magányosan, vagy csoportosan együtt éneklik majd a Világtalálkozó résztvevőivel a legszebb magyar népdalainkat, hogy akár több ezer kilométer is elválaszt bennünket egymástól, de lélekben és hangban a legszebb magyar népdalok összekötnek bennünket. Minden bizonnyal a magyar népdal szép ünnepe lesz ez a májusi nap a IV. Magyar Világtalálkozón!

A nagy együtténeklést és a Mága-koncertet követően érkezik a színpadra Svédországból, a kolozsvári születésű Tamás Gábor, a legnépszerűbb magyar származású előadóművészek egyike, műsorának címe: Óh, Erdély, szép hazám. A koncerten elhangzik valamennyi slágere, amellyel Amerikától kezdve Európán át Ausztráliáig meghódította a magyar közösségeket.

A nap zárásaként kerül sorra, immár hagyományosan az Operettgála, amelynek házigazdái a népszerű művészházaspár: Tóth Éva és Leblanc Győző, s felhangzanak a legismertebb dalok, kiváló előadások - többek között Kollár Erik, Egri József, Szeredy Krisztina, a Hungaroperett tánckara, s mások- közreműködésével.
kicsoda57 2014.06.28. 22:16 (#4)
http://youtu.be/...GoAkGdj0Lc
kicsoda57 2014.06.28. 22:14 (#3)Több mint száz fős szervezői hálózat itthon és külföldön


Széles körű összefogással

A Világtalálkozó szervezői hálózata hármas tagozódású, s több mint száz főből áll. A szervezések élén a Budapesten működő Szervezőbizottság áll, együttműködve a társrendező szervekkel, szerte a nagyvilágban pedig a Panoráma Világklub 140 társklubja segít, amelyek öt kontinens mintegy nyolcvan országát fogják át.

1. A Világtalálkozó Szervezőbizottságának tagjai (Budapest) névlista >>>
2. A Világklub-hálózat vezetői Magyarországon és a határon túl
3. Az együttműködő partnerek, közösségek, szervezetek képviselői

A szervezések élén a Budapesten működő Szervezőbizottság áll.

A szervezési teendőket a Magyarságszolgálati Alapítvány koordinálásával egyrészt a Panoráma Világklub hálózata, valamint az együttműködő hazai és külföldi magyar közösségek, szervezetek, intézmények, cégek végzik, amelyekben az adott országok társadalmi, közéleti, kulturális, média területeinek képviselői vesznek részt, szervezve a rendezvény népszerűsítését, az eseményre látogatók részvételét, valamint a helyszínen is közreműködnek a rendezvények lebonyolításában. A Világtalálkozó különböző témakörű rendezvényein, valamint a Világfalu országpavilonjaiban bemutatják majd az ott élő magyarság életét, munkásságát, s személyes kapcsolatok kialakítására is lesz lehetőség.

A szervezési munkálatokat, vezetőtársaival együtt, a Világtalálkozó ötletadója és kezdeményezője dr. Tanka László irányítja, a Panoráma Világklub alapító-elnöke, aki mintegy másfél évtizedes ez irányú munkásságával indította el a Világtalálkozó rendezvénysorozatot.


A Világklub-hálózat vezetői Magyarországon és a határon túl1. Panoráma Világklub
Alakult: Budapest, 2003. október 23. Alapító-elnök: dr. Tanka László.
Társelnök: T. Fehér Iréne

2. A Panoráma Világklub Csongrád Megyei Társklubja - (az első megyei társklub)
Alakult: Szeged, 2005. augusztus 20. Elnök: Szilágyi Árpád. Alelnök: Szabó Béláné

3. A Panoráma Világklub Felvidéki Társklubja - (az első határon túli társklub)
Alakult: Szlovákia, Révkomárom, 2006. március 15. Elnök: Tarics Péter.

4. A Panoráma Világklub Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Társklubja
Alakult: Nyíregyháza, 2006. november 6. Elnök: Dr. Szathmáriné Sipos Ildikó.

5. A Panoráma Világklub Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Társklubja
Alakult: Törökszentmiklós, 2007. március 15. Elnök: Pörneki András.

6. A Panoráma Világklub Tolna Megyei Társklubja
Alakult: Bonyhád. 2010. július 22. Elnök: Kereki Kati. Alelnök: Holló Katalin

7. A Panoráma Világklub Somogy Megyei Társklubja
Alakult: Kaposvár, 2010. október 29. Elnök: Nagyváradi- Kis Anna.
Elnökhelyettes: Koszó Aranka. Alelnök: Kovács József. Titkár: Milovecz Vera.

8. A Panoráma Világklub Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Társklubja
Alakult: Miskolc, 2011. január 20. Elnök: dr. Mezei László.
Alelnök: Úrhegyi László. Ügyvezető: Mezei Éva

9. A Panoráma Világklub Veszprém Megyei Társklubja.
Alakult: Veszprém, 2011. február 25. Elnök: Irmes Zsolt.

10. A Panoráma Világklub Bács-Kiskun Megyei Társklubja
Alakult: Kalocsa, 2011. március 18. Elnök: Salaczné Várszegi Mária

11. A Panoráma Világklub Beregszászi Társklubja
Alakult: Ukrajna (Kárpátalja), Beregszász, 2011. május 13. Elnök: Babják Zoltán. Magyarországi társelnök: dr. Mezei László, Ügyvezető: Kázmér Dávid.

12. A Panoráma Világklub Técsői Társklubja
Alakult: Ukrajna (Kárpátalja), Técső, 2011. május 14. Elnök: Száva József.
Ügyvezető: Kolozsvári László. Magyarországi társelnök: dr. Mezei László.

13. A Panoráma Világklub Zala Megyei Társklubja
Alakult: Keszthely, 2011. május 20. Elnök: dr. Tamás Gábor. Alelnökök: Ernszt Katalin,Nemere László. Titkár: Horváth Sebestyénné Zsuzsa

14. A Panoráma Világklub Brazíliai Társklubja - (az első tengerentúli társklub)
Alakult: Brazília,(Sao Paulo), 2011. június 4. Tiszteletbeli elnök: Piller Éva.
Elnök: Gyuricza Gábor. Alelnök: Hegyi Ferenc.

15. A Panoráma Világklub Hajdu-Bihar Megyei Társklubja
Alakult: Debrecen, 2011. június 17. Elnök: Vojtkó Ferenc. Alelnök: dr. Szaffkó Péter.

16. A Panoráma Világklub Massachusettsi Társklubja
Alakult: USA,(Boston), 2011. augusztus 14. Elnök: Dr. Baloghné Kovács Éva.
Alelnök:dr. Széchenyi Péter

17. A Panoráma Világklub Új-Zélandi Társklubja
Alakult: Új-Zéland,(Wellington), 2011. augusztus 28. Elnök: Kaprinay Éva

18. A Panoráma Világklub Székelyföldi Társklubja
Alakult: Románia (Erdély), Gyergyószentmiklós, 2011. november 25.
Elnök: Kopacz Zoltán. Magyarországi társelnök: Fűrész L. Ferenc.

19. A Panoráma Világklub Indiai Társklubja
- (az első nem magyar állampolgár által létrejött társklub)
Alakult: India,(Új-Delhi), 2011. december 20. Elnök: Suresh Chaudhary.
Alelnök: Raj Kumar Sharma, Ügyvezető: Savita Chaudhary.
Magyarországi társelnök: dr. Tamás Gábor

20. A Panoráma Világklub Szatmári Társklubja
Alakult: Románia,(Partium), Nagykároly,2012. január 14. Elnök: Bogdán Georgescu.
Magyarországi társelnök: Dr. SzathmárynéSipos Ildikó.

21. A Panoráma Világklub Svájci Társklubja
Alakult: Svájc (Zürich), 2012. január 27. Elnök: B. Szabó Péter

22. A Panoráma Világklub Ausztráliai Társklubja
Alakult: Ausztrália,(Sydney), 2012. február 5. Elnök: Ilosvay Gusztáv.
Magyarországi társelnök: Bősze Ferenc.

23. A Panoráma Világklub Kaliforniai Társklubja
Alakult: Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia (Ontario). 2012. február 11.
Elnök: Szabó Zsóka.Alelnök: Faragó Katalin. Ügyvezető: Horváth Katalin.
Titkár: Elekes Renáta. Magyarországi társelnök: Kereki Kati.

24. A Panoráma Világklub Argentínai Társklubja
Alakult: Budapest, 2012. február 13. Elnök: Vass Mátyás. Alelnök: Fóthy Erzsébet. Magyarországi társelnök: dr. Szöőr Anna.

25. A Panoráma Világklub Svédországi Társklubja
Alakult: Svédország (Malmö), 2012. február 18. Elnök: Rosenheim Ilona.
Magyarországi társelnök: dr. Szalontai Éva. Alelnök: Hoffman Zsuzsa.
Titkár: Gaál Zsolt Miklós.

26. A Panoráma Világklub Mauritániai Társklubja
Alakult: Budapest, 2012. március 4. Elnök: Ahmed Szliman.
Magyarországi társelnök: Czuh János.

27. A Panoráma Világklub Spanyolországi Társklubja
Alakult: Spanyolország (Madrid), 2012. március 13.
Elnök: Fodor-Lengyel Zoltán. Alelnök: Olga Pérez Arroyo

28. A Panoráma Világklub Iráni Társklubja
Alakult: Irán.(Teherán), 2012. március 15. Elnök: Varga Sinai Gizella.
Alelnök: Szabó Attila. Tiszteletbeli elnök: Gyenge Irén.
Magyarországi társelnök: Samira Sinai

29. A Panoráma Világklub New York-i Társklubja
Alakult: Amerikai Egyesült Államok, New York, 2012. március 24.
Elnök: Bollók Barbara. Alelnök: Jakab Vilmos.

30. A Panoráma Világklub Floridai Társklubja
Alakult: Amerikai Egyesült Államok, Florida (Sarasota), 2012. március 25. Elnök: Molnár Helena. Alelnökök: Lehoczki Melinda és Lehoczki Kálmán.

31. A Panoráma Világklub Észak-Afrikai Társklubja (Marokkó, Algéria, Tunézia, Líbia, Egyiptom)
Alakult: az Afrikai-Magyar Egyesület együttműködésével, Budapest, 2012. április 5. Elnök: Soós Éva Julianna (Marokkó). Magyarországi társelnök: Balogh Sándor. Alelnök: Szabó Helga.

32. A Panoráma Világklub Ciprusi Társklubja
Alakult: Ciprus, Nicosia, 2012. április 5. Elnök: Ferencz Enikő.
Magyarországi társelnök: Kovácsvölgyi Hajnalka.

33. A Panoráma Világklub Torontói Társklubja
Alakult: Kanada, Torontó, 2012. április 8. Elnök: Dancs Rózsa. Alelnök: Stadler Tímea

34. A Panoráma Világklub Jeruzsálemi Társklubja
Alakult: Budapest, 2012. április 9. (húsvétvasárnap). Elnök: David Meir. Magyarországi társelnök: dr. Tölgyes Margit.

35. A Panoráma Világklub Montreali Társklubja
Alakult: Kanada, Montreal, 2012.április 11. Elnök: Egerszegi Éva. Magyarországi társelnök: Török Judit.

36. A Panoráma Világklub New Jersey-i Társklubja
Alakult: USA, New Brunswick, 2012.április 21. Elnök: Szatmári Friderika

37. A Panoráma Világklub Vajdasági Társklubja
Alakult: Újvidék (Szerbia), 2012.április 21. Elnök: Bunyik Zoltán

38. A Panoráma Világklub Nevadai Társklubja
Alakult: USA, Las Vegas, 2012. április 29. Elnök: Sophia Zsuzsanna Wass de Czege. Tiszteletbeli elnök: Miklós Wass de Czege.

39. A Panoráma Világklub Hollandiai Társklubja
Alakult: Hollandia (Mierlo) 2012. május 1. Elnök: Landmanné dr.Szenczi Zsuzsanna. Alelnökök: Jaring Landman és Stritecky Ákos. Magyarországi társelnök: dr. Szalay Katalin.

40. A Panoráma Világklub Luxemburgi Társklubja
Alakult: Luxemburg, (Luxembourg), 2012. május 1. Elnök: Szenci Krisztina. Magyarországi társelnök: dr. Szalay Katalin.

41. A Panoráma Világklub Queenslandi Társklubja
Alakult: Ausztrália, (Queensland, Gold Coast), 2012. május 1. Elnök: Nuspán Eszter. Alelnök: Bugár Mária. Titkár: Bozsik Tamás

42. A Panoráma Világklub Nagyszőlősi Társklubja
Alakult: Ukrajna (Kárpátalja), Nagyszőlős, 2012. május 5. Elnök: Török Edit. Alelnök: Grigora Éva .Magyarországi társelnök: dr. Mezei László és Lovas Ilona.

43. A Panoráma Világklub Nógrád Megyei Társklubja
Alakult: Salgótarján, 2012. május 9. Elnök: Sulyok László. Alelnök: Simon Lajos.

44. A Panoráma Világklub Ausztriai Társklubja
Alakult: Ausztria (Bécs) 2012. május 21. Elnök: Radda István. Alelnök: Radda Marika.

45. A Panoráma Világklub Nigériai Társklubja
Alakult: Budapest-Lagos, 2012. május 23. Tiszteletbeli elnök: Oba Alaiyeluwa Olajide Ajede. Elnök: Omotunde Komolafe. Magyarországi társelnök: Czuh János.

46. A Panoráma Világklub Indonéziai Társklubja
Alakult: Budapest-Jepara, 2012. május 28. Elnök: dr. Suri Zoltán

47. A Panoráma Világklub Franciaországi Társklubja
Alakult: Franciaország, Párizs, 2012. május 31. Elnök: Virág Ibolya. Magyarországi társelnök: Fülemen Róza. Alelnökök: Tar Pál, Takácsy Sándor. Ügyvezető: Prohászka Péter.

48. A Panoráma Világklub Fejér Megyei Társklubja
Alakult: Székesfehérvár, 2012. június 4. Elnök: Dr. Gubánné Pintér Annamária.

49. A Panoráma Világklub Belorussziai Társklubja
Alakult: Belorusszia, Minszk, 2012. június 5. Elnök: Madari Ákos. Alelnökök: Kováts Orsolya, Dr. Szalay Katalin. Magyarországi társelnök: Bartucz Éva.

50. A Panoráma Világklub Mezőségi Ifjúsági Társklubja (az első külhoni ifjúsági társklub)
Alakult: Románia (Mezőség), Szék, 2012. június 17. Elnök: Csorba Zsuzsanna.
Magyarországi társelnök: Pörneki András

51. A Panoráma Világklub Görögországi Társklubja
Alakult: Görögország, Thesszaloniki, 2012. június 21. Elnök: Kirner Zsuzsa.
Magyarországi társelnök: Joó Géza

52. A Panoráma Világklub Sri Lanka-i Társklubja
Alakult: Sri Lanka, Wanchawala , 2012. június 25. Elnök: Bányai Gabriella

53. A Panoráma Világklub Pennsylvaniai Társklubja
Alakult: USA, Pittsburgh, 2012. június 28. Elnök: Dr. Várdy Ágnes. Alelnök: Dr. Várdy Béla

54. A Panoráma Világklub Indianai Társklubja
Alakult: USA, Bloomington, 2012. július 11. Elnök: Dr. Kocsárdy Éva Anna. Titkár: Kocsis Krisztián.

55. A Panoráma Világklub Pest Megyei Társklubja
Alakult: Budapest, 2012. július 13. Elnök: Lőrincz Kálmán. Alelnök: Dr. Máthé Gizella.

56. A Panoráma Világklub Angliai Társklubja
Alakult: Anglia, Poyton, 2012. július 15. Elnök: Bartos Gábor. Magyarországi társelnök: Szadló Éva.

57. A Panoráma Világklub Algériai Társklubja
Alakult a Magyarországon Tanult Afrikai Diákok Egyesületének közreműködésével. 2012, július 16. Budapest-Tlemcen. Elnök: Abdelbari Boumediene.

58. A Panoráma Világklub Aucklandi (Új-Zéland) Társklubja
Alakult: Új-Zéland, Auckland, 2012. július 23. Elnök: Gavin Enikő. Alelnökök: Radosits Angéla, Andrejkovics Edit. Magyarországi társelnök: Dr. Szalay Katalin.

59. A Panoráma Világklub Mexikói Társklubja
Alakult: Mexikó, Cancun, 2012. július 26. Elnök: Dr. Ujj Emőke.

60. A Panoráma Világklub Németországi Ifjúsági Társklubja
Alakult: Németország (Tauberbischofsheim), 2012. július 27. Elnök: Kalenics Diana.

61. A Panoráma Világklub Heves Megyei Társklubja
Alakult: Eger, 2012. július 30. Elnök: Deák Boldizsár.

62. A Panoráma Világklub Burgenlandi Társklubja
Alakult: Ausztria, Eisenstadt, 2012. augusztus 2. Elnök: Zelei József. Titkár: Berkes Gyula.

63. A Panoráma Világklub Dániai Ifjúsági Társklubja
Alakult: Dánia, Randers, 2012. augusztus 5. Elnök: Molnár Lívia.
Magyarországi társelnök: Molnárné Perus Zsuzsa.

64. A Panoráma Világklub Háromszéki Társklubja
Alakult: Románia (Illyefalva), 2012. augusztus 7. Elnök: Bakó Zoltán.
Magyarországi társelnök: Menyhárt Ágnes.

65. A Panoráma Világklub Stájerországi Társklubja
Alakult: Ausztria, Graz, 2012. augusztus 10. Elnök: Dr. Tamás Gábor.

66. A Panoráma Világklub Costa Rica-i Társklubja
Alakult: Costa Rica, San José, 2012. augusztus 15. Elnök: Burján Katalin.

67. A Panoráma Világklub Patagóniai Társklubja
Alakult: Argentína, Bariloche, 2012. augusztus 23. Elnök: Dr. Besenyi Károlyné. Alelnök: Dr. Besenyi Károly. Magyarországi társelnök: Fóthy Erzsébet.

68. A Panoráma Világklub Békés Megyei Társklubja
Alakult: Békéscsaba, 2012. szeptember 25. Elnök: Gécs László.

69. A Panoráma Világklub Győr-Moson-Sopron Megyei Társklubja
Alakult: Sopron, 2012. október 1. Elnök: Eőry Zoltán.

70. A Panoráma Világklub Magyarországon Tanult Afrikai Diákok Társklubja
Alakult: Budapest, 2012. október 3. Elnök: Ahmed Szliman.

71. A Panoráma Világklub Törökországi Társklubja
Alakult: Törökország, Ankara-Budapest, 2012. október 9. Elnök: Guler Ilona.

72. A Panoráma Világklub Szíriai Társklubja
Alakult: Szíria, Damaszkusz-Budapest, 2012. október 17. Elnök: Midáni Nizár.

73. A Panoráma Világklub Albertai Társklubja
Alakult: Kanada, Edmonton, 2012. október 23. Elnök: Juhász Zsuzsa.

74. A Panoráma Világklub Mongóliai Társklubja
Alakult: Mongólia, Ulanbator, 2012. november 11. Elnök: Rizák Sándor.

75. A Panoráma Világklub Abu Dhabi-i Társklubja
Alakult: Egyesült Arab Emirátusok, Abu Dhabi, 2012. november 15. Elnök: H. E. Khaled Saddiq Mohamed Samea Al Asmani. Általános titkár: Pokoly Gertrúd. Magyarországi társelnök: Joó Géza

76. A Panoráma Világklub Dubaji Társklubja
Alakult: Egyesült Arab Emirátusok, Dubaj, 2012. november 15. Elnök: H.E. Yunnus Al Saif. Általános titkár: Pokoly Gertrúd. Magyarországi társelnök: Joó Géza

77. A Panoráma Világklub Oroszországi Társklubja
Alakult: Oroszország, Samara - Budapest, 2012. november 22. Elnök: Mehezko Aleksandr. Magyarországi társelnök: Huszár Éva

78. A Panoráma Világklub Chilei Társklubja
Alakult: Chile, Santiago de Chile - Budapest, 2012. december 4. Elnök: Makádi Csaba

79. A Panoráma Világklub Venezuelai Társklubja
Alakult: Venezuela, Margarita - Budapest, 2012. december 5. Elnök: Szabó Béla. Magyarországi társelnök: Fedor Aliz

80. A Panoráma Világklub Yukoni Társklubja
Alakult: Kanada, Whitehorse, 2012. december 15. Elnök: Ruszanov András. Alelnök: Zsohár Viktor.

81. A Panoráma Világklub Norvégiai Társklubja
Alakult: Norvégia, Oslo, 2013. február 9. Elnök: Kovács Ferenc.

82. A Panoráma Világklub Bali Társklubja
Alakult: Indonézia, Bali sziget, Ubud, 2013. február 20. Elnök: Szük Norbert.
Magyarországi társelnök: Hegedüs Tünde.

83. A Panoráma Világklub Bulgáriai Társklubja
Alakult: Bulgária, Szófia, 2013.március 7. Elnök: Varga Szimeon. Magyarországi társelnök: Huszár Éva.

84. A Panoráma Világklub Mozambiki Társklubja
Alakult: Mozambik, Maputo, 2013. március 21. Elnök: Joao Pedro Matsinhe.
Magyarországi társelnök: Matsinhe Dénes.

85. A Panoráma Világklub Ecuadori Társklubja
Alakult: Ecuador, Guayaquil, 2013.március 31. Elnök: Manuel Palacios.
Magyarországi társelnök: Istenes Győző.

86. A Panoráma Világklub Perui Társklubja
Alakult: Peru, Lima, 2013. április 1. Elnök: Járai Dávid. Magyarországi társelnök: Purisaca Golenya Ágnes. Alelnök: Istenes Győző.

87. A Panoráma Világklub Kubai Társklubja
Alakult: Kuba, Havanna, 2013. április 4. Elnök: Feredics Júlia.
Magyarországi társelnök: Czipó Dezső.

88. A Panoráma Világklub Kolozsvári Társklubja
Alakult: Románia, Kolozsvár, 2013. április 5. Elnök: Horváth Botond.
Magyarországi társelnök: Farkas Annamária.

89. A Panoráma Világklub Bahreini Társklubja
Alakult: Bahrein, 2013. április 22. Elnök: Waheed Ahmed Hasan Abdulrahman Alkhan.

90. A Panoráma Világklub Iraki Társklubja
Alakult: Irak, Bagdad, 2013. május 2., Elnök: Gábor Nessir. Magyarországi társelnök: dr. Saad Bashir.

91. A Panoráma Világklub Balaton-vidéki Társklubja (az első regionális társklub Magyarországon)
Alakult: Magyarország, Balatongyörök, 2013. május 2. Elnök: Dr. Idrányiné Pátzay Anna.

92. A Panoráma Világklub Nyírbátori Ifjúsági Társklubja (az első ifjúsági társklub Magyarországon).
Alakult: Magyarország, Szabolcs-Szatmár Bereg megye,2013. május 4. Elnök: Nagy Enikő.
Alelnök: Drabik Dóra.

93. A Panoráma Világklub Nevetlenfalui Ifjúsági Társklubja
Alakult: Ukrajna, (Kárpátalja, Nevetlenfalu), 2013. május 4. Elnök: Máté János.
Magyarországi társelnök: Pörneki András.

94. A Panoráma Világklub Örkényi Társklubja (az első városi társklub Magyarországon)
Alakult: Magyarország, Pest megye, 2013. május 5. Elnök: Lusták István.

95. A Panoráma Világklub Baktalórántházi Ifjúsági Társklubja
Alakult: Magyarország, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Baktalórántháza, 2013. május 8., Elnök: Gábor István. Társelnök: Nagy Enikő.

96. A Panoráma Világklub Paranai Társklubja
Alakult: Brazília, Parana állam, Curitiba. 2013. május 12. Elnök: Danszkai Szilvássy Anna.

97. A Panoráma Világklub Macedóniai Társklubja
Alakult: Macedónia, Szkopje. 2013. május 12. Elnök: Pece Branov.
Magyarországi társelnök: Pápai Sarolta.

98. A Panoráma Világklub Moldvai Csángó Társklubja
Alakult: Románia, (Erdély, Csíksomlyó), 2013. május 18., Elnök: Benke Pál. Tiszteletbeli elnök: Csoma Gergely. Alelnök: Antal Vajda János. Ügyvezető: Gyurka Valentin. Titkár: dr. Nyisztor Tinka. Magyarországi társelnök: dr. Kis Boáz.

99. A Panoráma Világklub Gyimesi Csángó Társklubja
Alakult: Románia,(Erdély, Gyimesbükk), 2013. május 19. Elnök: Antal Attila. Tiszteletbeli elnök: Baliga Csaba. Alelnök: Csillag Emese. Titkár: Boér Csilla. Magyarországi társelnök: Gaál István.

100. A Panoráma Ifjúsági Világklub (a Panoráma Világklub ifjúsági anyaklubja)
Alakult: Magyarország, Budapest, 2013. május 19. Elnök: dr. Tanka Benedek. Alelnök: Wéber András. Titkár: Nagy Tímea.

101. A Panoráma Világklub Washington Állami Társklubja
Alakult: USA, Washington állam, Seattle. 2013. június 8. Elnök: Horváth Boros Márta.

102. A Panoráma Világklub Balatonalmádi Városi Társklubja
Alakult: Magyarország,Veszprém megye, Balatonalmádi, 2013. augusztus 26.
Elnök: Molnárné Perus Zsuzsa.

103. A Panoráma Világklub Törökbálinti Városi Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Törökbálint, 2013. szeptember 4. Elnök: Szirbik István.

104. A Panoráma Világklub Lengyelországi Társklubja
Alakult: Lengyelország, Varsó, 2013. szeptember 17. Elnök: Maria Helman.

105. A Panoráma Világklub Mátészalkai Városi Társklubja
Alakult: Magyarország, Szabolcs-Szatmár megye, Mátészalka, 2013. szeptember 19.
Elnök: Székely Lászlóné.

106. A Panoráma Világklub Szlovéniai Társklubja
Alakult: Szlovénia. 2013. szeptember 20. Elnök: Rozmán Szilvia. Titkár: Varga Zita
Magyarországi társelnök: dr. Szalay Attila.

107. A Panoráma Világklub Kurdisztáni Társklubja
Alakult: Irak, Kurdisztán, Erbil, 2013. szeptember 23. Elnök: Dr. Husain Shorsh. Alelnök: Dr. Polls Mouner. Magyarországi társelnök: Egressy Rita.

108. A Panoráma Világklub Belgrádi Társklubja
Alakult: Szerbia, Belgrád. 2013. szeptember 30. Elnök: Vadlövő László.
Magyarországi társelnök: Menyhárt Ágnes.

109. A Panoráma Világklub Baden-Württembergi Társklubja
Alakult: Németország, Baden-Württemberg, Tauberbischofsheim.2013. október 5. Elnök: Kalenics Magdolna.

110. A Panoráma Világklub Szegedi Városi Társklubja
Alakult: Magyarország, Csongrád megye, Szeged, 2013. október 10.
Elnök: Harmat Ilona. Alelnök: Bősze Ferenc

111. A Panoráma Világklub Victoriai (Kanada)Társklubja
Alakult: Kanada, British Columbia, Victoria, 2013. november 2.
Elnök: Székely Imre. Alelnök: Jennifer Penalosa

112. A Panoráma Világklub Venetoi (Olaszország)Társklubja
Alakult: Olaszország, Veneto, Oderzo, 2013. november 5.
Elnök: Molnár Edit. Magyarországi társelnök: Szirbik István.

113. A Panoráma Világklub Ungvári Társklubja
Alakult: Ukrajna(Kárpátalja), Ungvár, 2013. november 6.
Elnök: Dupka Nándor. Magyarországi társelnök: Lovas Ilona és dr. Mezei László.

114. A Panoráma Világklub Telemarki (Norvégia) Társklubja
Alakult: Norvégia, Telemark, Rjukan , 2013. november 17.
Elnök: Bátai Balázs. Alelnök: Bátai-Kuti Györgyi. Magyarországi társelnök: Dr. Bátai Tiborné.

115. A Panoráma Világklub Szub-szaharai (Afrika) Társklubja
Alakult: Budapest, 2013. november 23.
Elnök: Szilasi Ildikó. Alelnök: Németh Ágnes.

116. A Panoráma Világklub San Francisco-i Társklubja
Alakult: Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia, San Francisco, 2013. november 24.
Elnök: Scurtescu Zsóka . Magyarországi társelnök: Csizmadia Klára.

117. A Panoráma Világklub Hondurasi Társklubja
Alakult: Honduras, Tegucigalpa 2013. november 25.
Elnök: Katherine Rodrigez. Magyarországi társelnök: Csizmadia Klára.

118. A Panoráma Világklub Máramarosi Társklubja
Alakult: Románia( Partium), Máramarossziget, 2014.január 10.
Elnök: Jóna Bálint. Magyarországi társelnök: Zelei József.

119. A Panoráma Világklub Soproni Városi Társklubja
Alakult: Magyarország, Győr-Moson-Sopron megye, Sopron, 2014. január 15.
Elnök: Kerekes György.

120. A Panoráma Világklub Örményországi Társklubja
Alakult: Budapest, 2014. január 16. Elnök: Martaian Ermone- Zabel. Alelnök: Dávid Krisztián Imre.

121. A Panoráma Világklub Washingtoni (D.C.) Társklubja
Alakult: Amerikai Egyesült Államok, Washington D.C, 2014. január 20. Elnök: Topolánszky Ádám. Alelnök: Gergely Valér.

122. A Panoráma Világklub Felcsíki Társklubja
Alakult: Románia, Madéfalva, 2014. február 1. Elnök: Gáll Levente. Tiszteletbeli elnök: Szentes Csaba. Alelnök: Csibi József. Magyarországi társelnök: Kabarcz Zoltán.

123. A Panoráma Világklub Olaszországi Ifjúsági Társklubja
Alakult: Olaszország, Milánó, 2014. február 2. Elnök: D'Innocenzo-Vollnhofer Alexandra.

124. A Panoráma Világklub Munkácsi Társklubja
Alakult: Ukrajna, Munkács, 2014. február 4. Elnök: Matl Péter. Magyarországi társelnökök: Lovas Ilona, dr. Mezei László.

125. A Panoráma Világklub Tápió-vidéki Társklubja
Alakult: Magyarország, Tápióbicske, 2014. február 16. Elnök: Vér János.

126. A Panoráma Világklub Békéscsabai Társklubja
Alakult: Magyarország, Békéscsaba, 2014. február 26. Elnök: Gyebrovszki Klára

127. A Panoráma Világklub Törökországi Ifjúsági Társklubja
Alakult: Törökország, Izmir-Budapest, 2014. március 1. Elnök: Alican Karaefe. Magyarországi társelnök: Csontos Sandra.

128. A Panoráma Világklub Szudáni Társklubja
Alakult: Szudán, Kartúm-Budapest, 2014. március 4. Elnök: Szená Borza.

129. A Panoráma Világklub Aknaszlatinai Társklubja
Alakult: Ukrajna, Aknaszlatina, 2014. március 6. Elnök: Kocserha János. Magyarországi társelnökök: Lovas Ilona, dr. Mezei László.

130. A Panoráma Világklub Angolai Társklubja
Alakult: Angola, Luanda-Budapest, 2014. március 8. Elnök: Miguel Manuel Segunda.

131. A Panoráma Világklub Marokkói Társklubja
Alakult: Marokkó, Rabat - Budapest, 2014. március 11. Elnök: Guessous Majda Mária (Mesi).

132. A Panoráma Világklub Vas Megyei Társklubja
Alakult: Magyarország, Szombathely, 2014. március 15. Elnök: dr. Balla Gergely.

133. A Panoráma Világklub Pozsonyi Társklubja
Alakult: Szlovákia, Pozsony, 2014. március 15. Elnök: Némethy Ivi. Magyarországi társelnök: Menyhárt Ágnes.

134. A Panoráma Világklub Japán Társklubja
Alakult: Japán, Osaka, 2014. március 15. Elnök: Kalmár Gergely. Magyarországi társelnök: Kalmár Zsófia.
kicsoda57 2014.06.28. 22:11 (#2)
Szeretettel meghívjuk Önt, Barátait, Ismerőseit a

Panoráma Világklub

Tápió-vidéki Társklubjának rendezvényére

Időpont: 2014. február 28. (péntek), 18 óra

Helyszín: Tápióbicske Fehér István Művelődési Ház

Házigazda: Vér János, a Tápió-vidéki Világklub elnöke.

Műsorvezető: Joó Géza, a Világklub szóvivője.

Meghívott: dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke.

Az est során a jelenlévők megismerkedhetnek a Tápió-vidéken élő emberek munkájával, kultúrájával, közösségi értékeivel, valamint a Panoráma Világklub vezetőivel, szerteágazó programjaival, amely egy világméretűvé szerveződő társklub-hálózat keretein belül a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek a magyar értékek és teljesítmények népszerűsítésére és közvetítésére szerte a nagyvilágban. A Világklub tagjai személyes közreműködésükkel és kapcsolataikkal e gondolatkör mellé kívánják állítani a társadalmi, a közéleti, a kulturális, a szociális, az üzleti élet, a média, a sport, valamint a karitatív és a civilszféra jeles személyiségeit, közösségeit. Mindezt civil módon, minden megkülönböztetéstől mentesen teszik, befogadva más nemzetek, népek értékeit. Programjaikat lehetőségeikhez és igényeikhez mérten tartják, közös főrendezvényük az évenkénti Magyar Világtalálkozó eseménysorozata.

A belépés ingyenes.

Jelentkezés email-en: ver.janos@freemail.hu és a vilagklub@vilagklub.hu

További információk

www.vilagklub.hu

A 2014-es IV. Magyar Világtalálkozóval (2013. május 18-25.) kapcsolatos információk: www.vilagtalalkozo.hupola64 2014.06.28. 13:05 (#1)
Először a III. Magyar Világtalálkozó dala, a Határtalan dal hangzott el a szerző-énekes, Méry Péter előadásában,


A dal, vagy az előadó, "hol született? "Nem tudom
Facebook komment
További címkék
budapesti Uránia, nagyvilág milliónyi, címmel rendezték, kulturális gálaestet, hazádnak, rendületlenül, káprázatos, külsőségek, luanda aljas tauberbischofsheim, koncerten rózsa hungarikum, budai őrizze csepregi, kartúm izmir, gyurka sokan, erdőben tolmácsolták, évtizedes lagos, emerton elnök, stephanus pontján,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.