Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
olinia |
2012.02.10. 15:58 (#7) |
|
|
Már öt ezer évvel is voltak találékony és "éhes" emberek, akik az eszük használatával mi mindenre nem voltak képesek. Jó volna egy kicsit visszamenni abba az időbe - lehet, hogy még nagyon sok mindent tanulhatnánk
|
|
tilojka |
2012.02.10. 15:48 (#6) |
|
|
Mivel senki nem tudta megmondania helyes választ elárulom!
A kolbászkészítés már 5.000évvel ismert volt a sumérok körében, igaz még nagyobb darabkákat használtak fel, de füstölték is ami a legrégebbi tartósítási mód! |
|
tilojka |
2012.02.05. 12:42 (#5) |
|
|
Eddig egyik válasz sem jó |
|
cathy222 |
2012.02.04. 23:38 (#4) |
|
|
Nem tudom, Errefele a lengyel es az olasz kolbasznak van nagy nimbusza, ettem belole, nem szeretem, olyan nyogve nyelosek, nem megfelelo a hus-zsir arany a kellemes fogyaszthatosaghoz. Igy nem veletlen, hogy barhova megyunk latogatoba, mindig kerik, hogy vigyunk nekik (a szerb hentestol) magyar kolbaszt. |
|
olinia |
2012.02.04. 21:25 (#3) |
|
|
Bárhonnét ered nagyon finom az igazi házi kolbász
|
|
|
general67 |
2012.02.04. 21:15 (#2) |
|
|
Már az ókorban is készítettek kolbászt.Az olaszok készítettek elsőként. |
|
atomvaros |
2012.02.04. 19:27 (#1) |
|
|
Már a régi rómaiak is sok kolbászfélét ismertek. A rómaiaktól a germánok átvették a kolbászkészítés művészetét, és a középkor folyamán egyre tökéletesítették. Németalföldön is ismerték már a középkorban ezt a száraz, füstöléssel tartósított húsféleséget. A kolbász elnevezés az ótörökből került Európába.A magyar nyelv szótára 1865-ből a kalbász formát ismeri. A magyar kolbász mai lényegét a magyar ételkultúra és hagyomány alakította ki, ezért lényegesen különbözik a német Bratwursttól, a nürnbergi, a braunschweigi vagy a bajor kolbásztól, a spanyol csorizótól (chorizótól), a lengyel kielbasától, az olasz és egyéb népek kolbászféleségeitől |
|
|
|
|
eszük használatával, kicsit visszamenni, sumérok körében, legrégebbi tartósítási, évvel, voltak, találékony, emberek, képesek nyogve használatával, különbözik bárhonnét eszük, húsféleséget eszük kolbászfélét, füstölték vigyunk, eszük körében, mivel száraz, folyamán tökéletesítették, formát fogyaszthatosaghoz, belole csorizótól,
|
|
|
|