Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Érdekelne, hogy a különböző vallás gyakorlók hogyan viszonyulnak Istenhez?
Milyen a kapcsolatotok Istennel? Miben különbözik a Te vallásod más teológiai rendszerektől és milyen nézetekben egyeznek azok meg? Hogyan látod Istent? Milyen jellemző tulajdonságokkal képességekkel bír? Ja és milyen vallást gyakorolsz?
KultúraEgyéb kérdések
A kérdést írta: fiatlux ( 2011.06.09. 07:25 )
Válaszok száma: 6
Címkék: viszonyulnak, gyakorlók, érdekelne, különböző, tulajdonságokkal, képességekkel, kapcsolatotok, rendszerektől, gyakorolsz, nézetekben,
Válaszok Új válasz
zammis 2011.06.09. 09:42 (#6)
Kicsikos! Minden szavaddal egyetértek!
vargamarga 2011.06.09. 09:39 (#5)
Köszönöm jó. Beszélgetünk, tanít, segít, bátorságot ad, szeret, de amolyan Makarenkó módon. (Követelek tőled, mert szeretlek.)Ha hülye vagyok előbb halkan súg, hogy nem kéne... Ha tovább vagyok hülye, ad egy taslit. Szóval igazi pedagógus, Érvényesül nála a fokozatosság elve. Tudom mikor, mit, miért kapom....

A vallás az más kérdés. Mindenki vallását tisztelem, amíg nem csőlátású, agresszív.

Ha megnézed, mindegyik vallás azt próbálja meg körbeírni, amennyit megértett Istenből. Egy az Isten, Isten mindenható, légy jó ember, szeresd a másikat... Az egész olyan, mint amikor a tanító próbálja megnevelni az alulnevelt, alulművelt csemetéket, és ad szabályokat, hogy megtanuljanak kevés viharral együtt élni. Mankó az élethez, ha nem látsz odáig, hogy ezt magadtól is tudd.

A vallások többségével az a baj, hogy bemerevednek. Már nem az élő igaz Istent tanítják, hanem valami dogmát, amit hallottak, a hatalmuk érdekében átalakítottak és úgy próbálják szájról szájra továbbadni. Anélkül, hogy megélték volna.

Szóval hit igen vallás nem. Nekem senki ne szabja meg, hogy milyen szavakat használjak, hogy hányjam a keresztet, mikor térdeljek le.... Ha kinézek az ablakomon látom a cinkéket érzem Isten jelenlétét és a kérdéseimre válaszol, mutatja az utat, az nekem elég.

De én egy független lélek vagyok. Sok embernek szüksége van a vallásra, hogy gyakorolhassa a hitét. Nyájban könnyebb.

vm

tilojka 2011.06.09. 09:35 (#4)
Római katolikus vagyok,s a családom is!Nem vagyok jó katolikus valószínű, vallásom nem gyakorlom!Attól függetlenül az életemet katolikus hit szerint élem,nem tudatosan ,csakmert ilyen vagyok! Nem kell ahhoz feltétlen templomba járni,gyónni ,hogy ,szeretetben,s becsületesen éljem életemet !Én így gondolom!
forgital 2011.06.09. 08:17 (#3)
Kicsikos, a számból vetted ki a szót!
kicsikos 2011.06.09. 08:10 (#2)
Nem vagyok vallásos,bár római katolikusnak neveltek. Majdnem minden vallás egy isten köré épül,és a mottója a szeretet. Aztán megnézed,hogy a történelemben hogy használták a hitet alantas célokra,a szeretet nevében az egy kicsit durva. A katolikusok a keresztes háborúkban öltek más vallású embereket,pedig kardtól vész aki azzal él. A muzulmánok vallása hasonlóan a szeretetre alapszik,de azt is kiforgatják a terroristák.
Abban hiszek,hogy úgy kell élni,hogy bárki elé oda tudj állni,hogy igen,ezt én tettem,ha hibáztam,az is az én hibám,de tanultam belőle. Nem hiszek abban,hogy bármelyik isten ha igazságos azt nézi amikor megítéli az életed,hogy hányszor jártál misére,mert ha azt nézné,akkor sok gonosz ember kerülne a paradicsomba,aki csak azért jár,hogy megtudja a legújabb pletykákat.
Azt gondolom ez az életünk egy lehetőség,hogy jobbá tegyük a lelkünk. Nem hiszek istenben,de hiszek a lelkiismeretben,és abban,hogy annak kell majd egyszer elszámolni.
solyomvarisoma 2011.06.09. 07:43 (#1)
Római katólikus vagyok, és Isten számomra igazságos és biztos, hogy mindent úgy alakít ahogyan az nekem a legjobb, mert szeret engem. Érdekes mások vallása milyen meghalkgatom és érdekesnek is találom, csak ne akarjon senki engem meggyőzni, hogy az ő vallása jobb mint az enyém, igazabb. Én mindent megtaláltam ebben a vallásban ami számomra fontos, nem akarnék más vallású lenni.
Facebook komment
További címkék
fokozatosság elve, egész olyan, tanító próbálja, vallások többségével, kicsikos, minden, szavaddal, egyetértek, hányjam legjobb ablakomon, akkor szabályokat embernek, amennyit volna válaszol, istenben senki, tettem odáig, kérdés odáig, számból próbálják, gyakorlom megnevelni, érdekes segít,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.