Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért nem áll érdekében a világhatalomnak védelmet nyújtani?
Miért nem áll érdekében a világhatalomnak megvédeni a titokban felszámolt jóembereket, az emberiességi törvényeket, a kiszolgáltatott rabszolga népeket, kivizsgálni az ártatlanul nyomorba döntött, meghurcolt, lemészárolt történelmi játékokon kívüli - ez nagyon fontos,mert azelőtt kívülállókat, embereket nem kevertek bele a Hunnia börtön történelmi korszakainak végrehajtásába háborúikkal együtt! - emberiség igazságait, magukat, mint játékosokat mártírnak tüntetve fel, mint akik néha elesnek, miközben másokon hajtották végre szerepeiket? Miért nem áll érdekében a világhatalomnak megakadályozni, hogy a semmik kiparcellázzák a holdat, menjenek a Marsot meghódítani,hogy egyáltalán meg akarják hódítani a világegyetem teljes egészét? Miért nem áll érdekében elmondani az igazságot a történelmi korszakok állandóan ismételt végrehajtásáról, miért hazudnak egyfolytában? Kikből állnak jelenleg a világhatalom irányítói, hogy cinkosok, vagy maguk is mindebben részt vettek eddig?
PolitikaTörvények
A kérdést írta: katalinkohut ( 2017.10.22. 15:31 )
Válaszok száma: 30
Címkék: világhatalomnak, érdekében, védelmet, nyújtani, kiszolgáltatott, világhatalomnak, végrehajtásáról, végrehajtásába, kiparcellázzák, megakadályozni,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
szensavasutlezaras 2017.11.18. 00:17 (#30)
Hellászban? Nos, egyik kedvenc olvasmányom a Hegyi-Kertész-Németh-Sarkady-féle Görög Történelem. Bőséggel írnak ilyen eseteket, főként a görög-perzsa háborúk után fordultak elő rendszerességgel. Irtottak népeket, népcsoportokat ÉS társadalmi csoportokat is, mindezt a demokráciában (annakelőtte csak Spárta művelte ezt a helótákkal). Bevett gyakorlat volt például, hogy Athén úgymond "megrendszabályozta" az izgága kis szövetségeseit - így járt Samos, Mélós (ez utóbbi Alkibiades remek ötlete volt, hogy menjünk oda és öljünk le mindenkit), vagy éppen Chios. Rhodos is csak nagy-nagy szerencsével tudta ezt elkerülni.
És itt kizárólag olyan eseteket emelek ki, ahol NEM katonai hadműveletek keretében folyt a mészárlás, hanem polgári keretek közt (a hozzá nem értő vagy szerecsenmosdató kamutörténészek imádják a háborús veszteséget összemosni a civil lakosság veszteségeivel). De Thébai, Megara és Magna Graecia (a későbbi Itália) városaiban is rendszeres volt, hogy aki nemkívánatos, azt eltették láb alól. Ostrakismossal csak a peloponésszoszi háború közepéig éltek, amikor Kimón és Alkibiades egymást próbálták száműztetni, aztán mikor kiderült, hogy az egész szavazás meg volt bundázva, onnantól sztornózták is a dolgot. A macedón államhatalom, vagy épp a diadochosok pedig szintén rendszeresen gyakorolták ezt, csak ők többnyire nem a saját berkeiken belül, hanem az elfoglalt területeken (Antiochos Epiphanes és Jeruzsálem esete, például, ami a Makkabeus-lázadást eredményezte).

A másik meg az, hogy ez a förtelem ami itt megy nálunk, ez már rég nem demokrácia. Periklész úgy forog a sírjában, mint egy ventilátor. Ez kérlek szépen önmaga paródiája, a hülyék diktatúrája lett.
foxworkinspace 2017.11.17. 22:40 (#29)
..."gyilkolászás" ≠ kiirtással!
● Hellaszban, MIKOR irtottak ki népeket, népcsoportokat, vagy akár csak társadalmi csoportokat?! - MIKOR?... (Különben is, az ókori Hellaszban, CSAK ATHÉN VÁROSÁLLÁMÁBAN volt ,,demokrácia" - egy ideig...)
● Ismétlem: demokratikus keretek között NEM SZOKÁS kiirtani, senkit se!
● Aki demokratikus körülmények között bármely' embercsoport KIIRTÁSÁT szorgalmazza, AZ ELMEBETEG!...
szensavasutlezaras 2017.11.17. 03:44 (#28)
Elég egyszer is...

"Csakho', TÉNYKÉRDÉS: demokratikus keretek között NEM SZOKÁS kiirtani, senkit se!"

Hanyas voltál történelemből? Demokratikus keretek között is bőven ment a gyilkolászás, kezdve az ókori Görögországtól. Köztársaságban is volt rá bőven példa, királyságban is, diktatúrában is, ez abszolute nem államforma- vagy alkotmányfüggő.

A diktatúrának nem az a fő ismérve, hogy embereket ölnek le benne. És egyébként is, mi a jobb: pár száz embert leölni, vagy "élni és élni hagyni", aztán ők meg milliók életét döntik romba. Na, melyik éri meg jobban?
El kell szomorítsalak, több-kevesebb mészárlás a jó ügyhöz is ugyanúgy hozzátartozik. A miatyánk meg a légyszíves nem minden esetben megoldás egy problémára. Olvasgass egy kis világtörténelmet, az is engem igazol.

Van millió meg egy társadalmi probléma, amit se szép szóval, se pénzzel nem lehetett eddig megoldani. Nem is kezdem felsorolni, mert Stephen King regényméretű lenne.

Garancia pedig soha nincs semmire. Arra sincs, hogy holnap nem üt el egy nyergesvontató. Ha mindenre garanciát akarsz, az ezótévés telejósdával kéne konzultálj.

Én fogok a legjobban örülni, ha nem jutok fel az "Új Noé Bárkájába", ha ott ilyen vérpacifista a közfelfogás.

foxworkinspace 2017.11.17. 03:23 (#27)
...Csakho', TÉNYKÉRDÉS: demokratikus keretek között NEM SZOKÁS kiirtani, senkit se!
● Ha mégis ezt történik, AZ DIKTATÚRA! - Pláne, diktatúra, ha SEMMI GARANCIA sincs arra nézvést, kit irtanál ki legközelebb! (Vagyis, miután kiirtottad azokat, akiket az irtóhadjárat első szakaszában kipécéztél...)
● A diktatúrákat, EL SZOKTÁK SÖPÖRNI!... (Vagy olyan formán konszolidálódnak, hogy ISMÉT KITERMELIK MAGUKBÓL AZ OLYANOKAT, AKIKHEZ HASONLATOSAKAT PÁR ÉVVEL KORÁBBAN, MÉG KIIRTÁSRA ÍTÉLTEK!...)
▪ És az újbóli irtóhadjárat első áldozatai, rendszerint azok szoktak lenni, akik korábban lelkesen irtottak...

(A hozzád hasonlatos gondolkodásmódúaknak sem volna helye Az Új Noé bárkáiban...)

foxworkinspace 2017.11.17. 03:20 (#26)
...Csakho', TÉNYKÉRDÉS: demokratikus keretek között NEM SZOKÁS kiirtani, senkit se!
● Ha mégis ezt történik, AZ DIKTATÚRA! - Pláne, diktatúra, ha SEMMI GARANCIA sincs arra nézvést, kit irtanál ki legközelebb! (Vagyis, miután kiirtottad azokat, akiket az irtóhadjárat első szakaszában kipécéztél...)
● A diktatúrákat, EL SZOKTÁK SÖPÖRNI!... (Vagy olyan formán konszolidálódnak, hogy ISMÉT KITERMELIK MAGUKBÓL AZ OLYANOKAT, AKIKHEZ HASONLATOSAKAT PÁR ÉVVEL KORÁBBAN, MÉG KIIRTÁSRA ÍTÉLTEK!...)
▪ És az újbóli irtóhadjárat első áldozatai, rendszerint azok szoktak lenni, akik korábban lelkesen irtottak...

(A hozzád hasonlatos gondolkodásmódúaknak sem volna helye Az Új Noé bárkáiban...)

szensavasutlezaras 2017.11.17. 02:56 (#25)
Egyszerű - ki mennyi hasznot termel, mennyi értéket állít elő. Kézzelfogható, a civilizált élethez szükséges értékekre gondolok! Ehhez nem kell diktátornak lenni, csak simán józan eszűnek.

Mi volna a biztosíték...nos, ha kórházba mész mondjuk melanómával, mi a biztosíték arra, hogy a doki csak a daganatot távolítja el, nem az egész karod? Ha elromlik a géped, mi a biztosíték rá, hogy csak a hibás alkatrészt cserélik, nem a teljes konfigot? Bizalmat szavazol valakinek, aki remélhetőleg méltó rá. Nos manapság az elhülyített embertömegek olyannak, és CSAK olyannak szavaznak bizalmat, aki NEM méltó rá, az elmúlt X évben csak ezt látni. Választás előtt tedd fel nékik ezt a kérdést. Én is fel fogom tenni magamnak, csak pindurkát más hangsúllyal.

Hogy mikor állnék le? Ugyanakkor, amikor a kertész is gyomlálás után - ha már 1 darab sincs a gyomból, csak haszonnövények.

És továbbra sem azt írtam, hogy mindenkit ki kellene irtani, ezt nem tudom, miért erőlteted annyira. Ez nem Red Alert 2 meg Dűne 2000 hogy ölj meg mindenkit a pályán, aztán kongratyülésön, your winner...
foxworkinspace 2017.11.16. 19:36 (#24)
...Végső kérdés: miután végül EGYEDÜL maradnál, miután MINDENKIT kiirtottál már magad körül (merthogy az általad hangoztatott elvek, tutira ezt "borítékolják" , akkor MI MÓDON, és MIÉRT volna értelme tovább élned?...
foxworkinspace 2017.11.16. 19:31 (#23)
...És MIKÉNT volna ELDÖNTHETŐ, hogy KI AZ, aki ,,belefér" a ,,kiirtásra méltóak" csoportjába?...

● TE döntenéd el? - Ha igen, diktátor volnál!...
▪ Al-kérdés: És mi volna a biztosíték arra, hogy megállnál az aktuálisan kiirtandók kiirtásánál?... - Másként: KIK volnának a következők, akiket kiirtásra ítélnél?...
▪ Al-al-kérdés: Mikor állnál meg a kiirtási ,,menetben"?...
● Ha viszont nem te döntenéd el, kik legyenek a kiirtandók, akkor a ,,döntnökök" volnának azok, akik DIKTATÓRIKUS ELVEK SZERINT hoznák meg döntésüket!
(Az al-kérdésk, ez-esetben is megismételhetők...)


szensavasutlezaras 2017.11.16. 19:17 (#22)
Ki beszélt itt arról, hogy válogatás nélkül irtsunk ki mindenkit? Dzsingisz kán már bebizonyította, hogy ez a módszer nem működőképes.
Azok kiirtását támogatnám maximálisan, akik semmiféle értéket nem teremtenek elő, mások kizsákmányolása árán szerzik a pénzüket, hatalmukat, befolyásukat stb. és mást sem csinálnak, csak kárt okoznak a társadalomnak. Ezek között kemény 0 darab értékteremtő ember van - tehát az ilyenek teljes kipusztításával a társadalom, és egyénszinten az ember is csak nyer.

Az egyiküknek se fordul ám meg a fejében, hogy a pénzt, hatalmat lehet jó célra is fordítani...
foxworkinspace 2017.11.16. 02:31 (#21)
...Én nem hinném, hogy így lenne!...
Ha ugyanis kiirtasz mindenkit, aki...
a) innovatív elmével bír, továbbá
b) képes is megvalósítani az innovációit, valamint
c) képes az innovációit IPARI MÉRETEKBEN IS előállítani és/vagy előállíttatni
...szóval, ha mindazokat kiirtod, akik a fentiekre képesek, akkor bizony ÉHENALSZ!

(Mivel ugyanis, ha magad is innovatív elmével bírnál, továbbá magad is képes volnál innovatív ötleteidet megvalósítani, valamint azokat nagy volumenben is előállítni, akkor NEM AKARNÁD KIIRTANI AZOKAT, AKIK AZ a) - c) PONTOKBAN EREDMÉNYESEK!...

Ennyire egyszerű...

1 2 3 
Facebook komment
További címkék
görög-perzsa háborúk, háborús veszteséget, civil lakosság, későbbi Itália, hellászban, egyik, kedvenc, olvasmányom, csakho főként remek, mondjuk embercsoport végül, sarkady államhatalom rhodos, elvek nemkívánatos, államhatalom irtottak, förtelem újbóli, keretében rendszeres, elkerülni antiochos, egész haszonnövények,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.