Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Szerinted a magyar értelmiség inkább bal- vagy jobboldali?

PolitikaMagyar Politika
A kérdést írta: lcsaba ( 2013.12.30. 10:03 )
Válaszok száma: 32
Címkék: értelmiség, jobboldali, szerinted, inkább,
1 2 3 4 
Válaszok Új válasz
hatarvadasz 2013.12.31. 10:40 (#32)
Meddő viták olyan kérdésben, amelyek ok okozati összefüggéseit
a kényszer diktálta erőpolitika hajtat végre.
Amikor a legfelsőbb irányító elindít egy embertelen és népnyúzó
intézkedési folyamatot, akkor az egy megoldása olyan általánosan
kiélezett helyzetnek, amelyik már a belső rendet és békét képtelen
erőszak nélkül fenntartani.
Az antagonisztikus ellentétek miatt általánossá váló öldöklés nem más mint a felhalmozódott indulatoktól és a visszaélésektől felháborodott embertömeg
visszavonhatatlan változásokat akar akár öldöklés által is véget vetni.
Lehet nemzet ,etnikum, vallás, életszínvonal, és személyes indíttatású.
A forradalom és a területszerző, vagy a megelőző védelmi lépés ,mind
magyarázat az emberek kizsákmányolásából eredő vagyonosodás,
vagy elszegényedés durvaságai miatt.
A fajelmélet, az isten kiválasztottja és a többi baromság, csak a harácsolás
és a hatalomelérésének magyarázati szintű indoka.
És amíg azonos csoportosulások legalizálni képesek tevékenységük saját
igazságát az addig marad az, amíg azt elfogadják, vagy eltűrik.
Minél szélesebb réteg profitál a kényszerű hatalom áldásaiból addig tartható
csupán a helyzet, vagy a belső körök elosztási rendszere borul fel és a hatalom
átrendeződése miatt válik új erőszakpolitikává és hatalommá.

Ott ahol a kiválasztottak esküvései csak szólamok ,az elégedetlenség addig fog fokozódni, amíg el nem söprik az útból.
Ennek foka és mértéke a velük szemben fellépő védő erőszak mértéke és ereje.

A politikai szemlélet mindig divat irányzatú volt, a felemelkedés fokát a győzelem,
vagy a vereség fogja igazolni, és a köztes állapot a hazug megegyezés belső forrongásának alakoskodó erőgyűjtése a végső győzelem elérésére.

És ezeknek az álságoknak szenvedő alanya a sok megvezetett egyszerű ember.
A tömegek hangulata az ami magával sodor és söpör, politikusnak kel lenni
ahhoz, hogy a sodrásból épen kerüljenek ki azok akik csak alkalmazkodnak az elviekhez.
decotext 2013.12.31. 10:18 (#31)
Igen kedves Geptop! Ez a "kollektiv felelősség" demagóg elmélete! "Ő csak parancsot teljesített" s semmiben nem hibás! Az hogy az eredményekből a jelen profitált az igaz, csak ezért más ám ha valaki kínoz azért tömegeket (érzéstelenítés nélkül) hogy a fájdalmat kutassa vagy megfertőz tömegeket, hogy a betegségek lefolyását tanulmányozza! ma is van ilyen de önkéntesekkel s nem esélytelen foglyokkal!

Geptop! Ez a hozzáállásod nagyon veszélyes! Nem gyerekekről van szó, akiknek a töltött fegyver elsül a kezében, mert nem tudja, hogy mit csinál!!! Nehogy már a Dunába lőtt összekötözött (!) kivegézetteknél, a Duna legyen a hibás, mert miért folyik arra..... Egy parancs végrehajtásához minimum 2 ember kell, egy aki adja, s egy aki végrehajtja! Nehogy már felmentsük azt aki meghúzza a ravaszt! Ha meg neked olyan fontos a kollektiv felelősség és "csak parancs volt" a rémtett, s más is felel ezért, akkor bizony azokat is el kell marasztalnod akik a fegyvert gyártották, s a lőszert eladta, szállította, kiadta! Az elméleted alapján minden autógyárat be kellene zárni mert a közúti balaesetekben a kocsi a halát okozás eszköze?! Na, ne! Ott is a kocsi vezetője a hibás és nem az aki at utat építette amin Te járhatsz!! Ma nagyon divat ez a mutogatás, de azért pl. sokan nem tdják, hogy Hirroshima és Nagasaki esetében is volt 2 parancsmegtagadás pilóták részéről, padig háború volt. (Le is csokták sok évere őket) Más ám a háború és a tömegírtás! Igy aztán tartalék pilóta kellett. (Az egyik később öngyilkos lett.)

Nocsak, nocsak!
geptop 2013.12.31. 09:36 (#30)
Kedves decotext!
Alább (nem először) Mengelézel. Nagyon demagóg jellegű a szöveg... (Előre bocsátom, mielőtt lenácizna valaki, nem a nácikat, vagy Mengelét kívánom mosdatni, hanem csak azt láttatni, hogy elítélendő cselekedete miatt nemcsak Mengele a szaros!!!)
Nos, Mengele eredményeiből a mai kor tudománya jelentős fejlődésekre volt képes (génsebészet, klónozás, stb.) Jó-jó... Tette ezt a múlt század közepén, valakik megbízásából és még többek jóváhagyásával... Mert akkor olyan " izé " emberek éltek....
Bezzeg most, amikor kialakult egy qrva értelmes értelmiségi réteg, globalizált világ szerte... Ahol a nagyon értelmes, értelmiségi emberek simán statisztáltak Európa közepén, primitívebb borzalmakhoz??? A Délszláv háborúskodást megengedve, az etnikai feszültségeket és a további népírtás lehetőségét békefenntartásnak álcázott húzással???
A sok-sok ejrópai balos és jobbos (magát értelmiséginek is nevező) befolyással bíró személy jóváhagyta a helyzet kialakulását és eszük ágában sem volt megszüntetni!
Persze... Milosevic és parancsainak végrehajtói a bűnösök... De ki adta a kezükbe a fegyvert? Ki juttatta őket lehetőséghez? Kik látták el munícióval a harcolókat???
decotext 2013.12.30. 20:04 (#29)
Kedves Geptop!
Nagyon leköteleznél megvilágosítanád a sötétséget az agyamban! Kérlek akkor az én szintemre ereszkedj le, s próbáld meg nekem egyszerű szavakkal megmagyarázni a dolgot! Valahogy elmehettem a dolog mellett, mert scientologia meg jehova tanui szagot érzek ezzel a marhasággal!
donaldduck 2013.12.30. 19:55 (#28)
Az is jelent valamit ha az értelmiség meghatározásán vitáznak emberek
Szerintem a kérdező alapból feltételezte hogy a kérdésében szereplő szavakat külön-külön is érti aki válaszolni szándékozik
-
A szellemi munkát végző emberek nem feltétlenül válnak inteligensé.
-
Szellemi munkával foglalkozókat a pártok környékén is találunk. Ilyenek a költők,a dalosok,az újságírók, általában az irodalommal zenével,művészetekkel foglalkozók,stb.Ezek alapján el lehet mondani hogy az értelmiség végülis pártfüggetlen. Persze vannak a bértolnoknak nevezettek is de,ők inkább az értelmiség szégyenei. Szerintem igazából nincs olyan hogy bal vagy jobboldali értelmiség. Olyan van hogy egyes,az értelmiséghez tartozók kapcsolatban állnak politikai pártokkal. Szerintem az értelmiség általában a haladást a fejlődést a társadalom és/vagy politikai kritkát fogalmazza meg írásos,dalos,képes értelemben. Ezért van hogy a nem demokratikus rendszerekben nem szeretik az értelmiséget,illetve csak a bértolnokokat díjazzák.
Legegyszerűbben tán úgy lehetne megnézni hogy mi a helyzet nálunk,ha megnézzük hogy tiltanak-e be/le előadókat, előadásokat,vagy nem segítik a nyilvánosság elé tárást.Esetleg az oktatásban célként lehet-e felfedezni az értelmiség kinevelését. Az oktatásban még az is lemérhető hogy mennyire tájékoztatják a nebulókat,értsd mennyi tankönyvből,illetve mennyi lehetőségből választhatnak hogy kiművelt emberfők legyenek és ne pártkatonák. Summa-summárum az az oldal rendelkezik több értelmiséggel amely tesz is azért hogy legyen értelmiség,tehát az oktatást és a tájékoztatást tartja szem előtt minden téren.
colonel 2013.12.30. 18:20 (#27)
a java az kormánypárti, már ahogy én érzékelem.
geptop 2013.12.30. 18:13 (#26)
decotext! (25)
" Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye! "
decotext 2013.12.30. 18:03 (#25)
Az érzelmi inteligencia egy kitalált, művi hülyeség! Minden emberből csinálhat egy háború állatott, hiába neveltség, hiába az olvasottság, hiába a tudás és a kritikai érzék és a bizonyítható szármozás! Az IQ meg relativ. Rengeteg fajta és féle teszt van, s ugyan annál az alanynál teljesen különböző értékek jöttek ki, tehát elfogadhatóan nem mérhető, csak egy körülbelüli viszonyszám! Ha több alanyt ugyan azzal a teszttel mérünk akkor az egymáshoz való viszonyukról van csak infó de nem a valós inteligenciájukról!

Josef Mengele kimondottan inteligens és egy háromgyerekes gazdag család sarja volt. Apjának gépgyára volt Günzburgban és a környék egyik legnagyobb munkadója ekkor! Jólnevelt, olvasott inteligens gyerek volt és kimondottan jó családi környezetben nőtt fel. Orvos és antropologus lett, s mégis tudjuk, hogy milyen borzalmakat csinált a II. Vil. Háb.-ban, Auschwizban! Annak ellenére hogy rendes érzelmi nevelése és környezete volt köztudott, hogy mire volt képes! 1979-ben halt meg fürdéskor, agyvérzésben.(Brazilia). Beazonositani csak 1985-ben sikerült a holtestét, mert hamis név alatt temették el! Soha nem bünhödött a tetteiért!

Hol itt az érzelmi inteligencia?
geptop 2013.12.30. 17:30 (#24)
Látszólag semmi köze a kérdéshez... de mi van, ha mégis?


A kisfiú kérdezi az apját mi az a politika!?
Az apja leülteti és példákkal elmagyarázza:
- Figyelj fiam, én hozom haza a pénzt, tehát én
vagyok a KAPITALIZMUS. Anyád ügyel a pénzre, tehát
ő a KORMÁNY. Nagyapád ügyel arra, hogy minden
rendben legyen, tehat ő a SZAKSZERVEZET.
A babysitterünk a DOLGOZÓOSZTÁLY és mi mindannyian
azért dolgozunk, hogy Te, a NÉP jól érezd magad és
mindened meglegyen.
A párhónapos öcséd pedig a közös JÖVŐNK.
A kisfiú elraktározza a hallottakat és elmegy
aludni. Éjjel arra ébred, hogy az öccse "telerakta
a pelenkáját" és sír. Felkel és szólni akar az
anyjának, de az olyan melyen alszik, hogy nem bírja
felkelteni. Bemegy szólni a babysitternek, de a
szobában látja hogy az apja éppen hentereg vele az
ágyban, miközben a nagyapja kukucskál be az ablakon.
Senki nem veszi észre hogy ő is ott van, így
visszamegy aludni.
Másnap kérdezi az apja, hogy el tudja-e mondani a
saját szavaival, hogy mi is az a politika? A
kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak, s így
szól:
- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a
dolgozóosztályt, amit a szakszervezet csak tétlenül
bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem
törődik és a jövő is szarban van.
hatarvadasz 2013.12.30. 16:40 (#23)
Szia hatibacsi.
Én előre jeleztem hogy én hogyan értelmezem!

Minden embernek hasonló de más srófra jár az agya!
Az enyém meg kimondottan olyan mint a bütykös tengely.
1 2 3 4 
Facebook komment
További címkék
kényszer diktálta, legfelsőbb irányító, belső rendet, antagonisztikus ellentétek, meddő, viták, olyan, kérdésben, külön amelyek személyes, igazolni szagot annál, hibás jelentős dalos, békét ember, etnikai ablakon, brazilia kisfiúnak, szavakat kivegézetteknél, dolgozóosztály bocsátom, ereje fogja,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.