Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani ?
Kedden adták át a Nemzeti Egységes Kártyarendszer első darabjait. A jelenleg érvényes diákigazolványok helyett mostantól aki újabb diákigazolványt igényel, már csippel ellátott igazolványt kap, és a jövőben már csak RFID-csippel ellátott igazolványokat fognak előállítani. Első körben a diákigazolványok esetében lép életbe az új rendszer, és bevezetik az oktatói, illetve kormánytisztviselő igazolványt.

A kormány tervei szerint a későbbiekben valamennyi személyazonossági okmányt RFID-csippel látnak el, majd az összes okmányt fel fogja váltani egyetlen kártya. Aki eddig homokba dugta a fejét és azt hangoztatta, hogy a társadalom feletti teljes ellenőrzés nem lehetséges - mi több, összeesküvés-elmélet - annak ideje elgondolkozni egy-két dolgon.
http://propeller.hu/...teles-lesz

-igaz hogy nem mai hír de,egy-két véleményt megér,szerintem.

PolitikaMagyar Politika
A kérdést írta: donaldduck ( 2013.07.11. 19:26 )
Válaszok száma: 35
Címkék: nyomkövetőt, állampolgár, magánál, köteles,
1 2 3 4 
Válaszok Új válasz
xenos 2014.08.19. 17:00 (#35)
Bevallom őszintén, nem olvastam végig az összes választ, ráadásul már meg is van nyertes, de azért csak elmondom. Egyetértek geptoppal (#34) nekem sincs takargatnivalóm, nyugodtan nyomon követhetnek, bár kicsit unalmas lesz a projekt... (De Bruce Willist nyugodtan a nyakamra küldhetik, a kedvéért szívesen teszek egy-két kitérőt! )
geptop 2014.08.19. 15:07 (#34)
Az aggódást/félelmet nem értem!
Személy szerint, én nappal is végig merek menni az utcán! Nem érdekel, ki figyel hagyományos vizuális módszerekkel, netán a technikai vívmányok segítségével. Semmi rossz szándék nincs bennem, vagy a cselekedeteimben. Üldözési mániám sincs.
Mivel rettentő sok személyt köröznek sikertelenül, ezért még a feltételezett összeesküvés elmélet sikeressége is igencsak megkérdőjelezhető!
sunchat 2014.08.18. 11:38 (#33)
#31 - akkor meg minek magunknál hordani? Elvégre ha otthon hagyod is láthatatlan maradsz...
raska_istvan 2014.08.18. 11:29 (#32)
Na mit mondtam?
http://www.origo.hu/...d-ben.html
peru12 2014.08.16. 23:25 (#31)
Be kell csomagolni alufóliába, és máris láthatatlan a leolvasók részére. Vagy előveszed nagypapád régi ezüst cigaretta tárcáját és abban hordod. Nincs az a leolvasó, ami azon átlát.
raska_istvan 2014.08.16. 21:59 (#30)
Donaldduck: Ne kívánd, és ne tarts, egyszerűen csak nézz utána és gondold át magad. Nem azt várom, hogy feltétel nélkül fogadd el, amit írtam, hanem azt, hogy magad is ellenőrizd a leírtakat (főleg azokat, amik a cikkben vannak), most és ezután is. Szóval, olvass utána részletesen az RFID-nak, és remélhetőleg te is belátod, hogy a cikkben csak egy okostojás rémisztgetett rosszul értelmezett (fél)információk alapján.

Csak a tisztánlátás végett: A cikk állításának, vagyis hogy "a kormány nyomkövetőt akar rakni mindenkire" nem az az ellentéte, hogy "a kormány jót akar", hanem az, hogy a megjelölt RFID-technológia nem alkalmas nyomkövetésre, tehát az új okmányoktól nem kell (nem ezért kell) félni.
donaldduck 2014.08.16. 21:44 (#29)
28-
Kívánom hogy legyen igazad de attól tartok nincs-

raska_istvan 2014.08.16. 21:29 (#28)
Donaldduck:
"A mobiloknál is ott van a vevő és az adó szolgáltatás egyszerre és a mobilokban sem több kilós aksival működik ez a rendszer."
És az az akksi elfér egy plasztikkártyában? Nem. Fel kell dugnod néha töltőre? Igen.

"A nagytávolság sem probléma ha csak a köztéri kamerák és egyéb antennák lehetőségeit veszem"
Nem használhatsz fel bármilyen antennát, antennarendszer kiépítése pedig irtó sokba kerülne. Egész egyszerűen értelmetlen 10 méterenként telepíteni egy méregdrága antennát..

"de ha kellene ott van példának a mobil és a gps"
Lásd fentebb. Még mindig nem érted a különbséget az aktív és a passzív eszközök között. Abba gondolj bele, hogy sok energia kell nagy távolságok áthidalásához; még egy régi buta mobil is lemerül 2 hét alatt, pedig az is csak annyit csinál, hogy időnként ránéz a hálózatra és pingeli a tornyot.

" de a besugárzással akár a feltöltése is lehetséges."
Nem. Milli- és mikrowattokról van szó, ennyi energia arra elég, hogy egy választ válts ki az eszközből, közelről! De akksit tölteni nem fogsz vele. (Egy mai vezeték nélküli töltőnél is rá kell tenned magára a töltőre az eszközt, hogy töltsön valamit, mert ha fél méterrel is odébb teszed, akkor már olyan, mintha ott sem lenne. Ráadásul rengeteg energia vész kárba. http://en.wikipedia.org/...e_chargin g )

"Levezetem: "
Azt ismétled, ami az oldalon le van írva.. De nem is értem, miért nem gondolkodsz el azon, hogy ezt mennyivel egyszerűbb megoldani köztéri kamerarendszerrel.. Még ha ki is fogják építeni (ami sok éven belül nem valósul meg), ez akkor sem az, amiről te beszélsz, mert itt nem lehet bárhol és bárkit nyomon követni, csak aki átmegy azokon a fix. kapukon. Ha meg biciklivel jár a delikvens és a hátsó bejáraton megy be a suliba, akkor máris bukott a rendszer. Ebben a formájában pont ugyanazt tudja, mint amikor használod a bankkártyádat vagy elmész egy köztéri kamera előtt; tehát kiegészítő adatgyűjtésnek jó lehet, de semmiképp nem lehet a nyomkövetés alapja.
Továbbá: a diáknak már eleve ott van a mobilja, sokkal egyszerűbb azt követni és már meg is van valósítva, míg ez meg még csak terv. Neked is van mobilod, pontosan tudják hol vagy, az nem zavar? Ja, hogy ki lehet kapcsolni.. Neked csak akkor van bekapcsolva, ha telefonálni akarsz? Nem hiszem..

"Azért lássuk be hogy a szerinted több mint elegendő közelsem biztos hogy valójában így is van"
Lássuk be, ez rád is igaz. Főleg, hogy egy olyan dolog ellen van kifogásod, aminek köze sincs ahhoz, amit az általad linkelt cikk sugall. Ismerem az RFID-technológiát, használtam data-mining és arcfelismerő eszközöket és értem a működésüket. Erre alapozva mondom azt, hogy már ma több, mint elegendő adatot tudnak rólad ahhoz képest, amit az RFID pluszban adni képes. Ha utánanézel, vannak anti-RFID mozgalmak, DE azok sosem valamiféle nyomkövetéssel kapcsolatban emelnek szót, hanem azért, mert a vásárlások alkalmával könnyebben összekapcsolhatóak a vásárolt áruk a vevőinformációkkal. És ebben van igazság, nem abban, amit az általad linkelt cikk állít.

Amúgy tudom, hogy most csak találgatsz, de ez nem sci-fi; technológiai és fizikai korlátok vannak, amiket meg kéne érteni, mielőtt ágálsz valami ellen. Még egyszer: az RFID NEM alkalmas nyomkövetésre, NEM erre találták ki.
donaldduck 2014.08.16. 20:37 (#27)
Raska Istvan
Nézzük sorban
"nagy energiát kell besugározni ahhoz, hogy válaszolni tudjon"
-Szerinted ez megoldhatatlan a mai technológiával,és az antennákkal? A mobiloknál is ott van a vevő és az adó szolgáltatás egyszerre és a mobilokban sem több kilós aksival működik ez a rendszer. De írhatnám a gps-t is ami szintén nem kilós súlyú és mégis nyomkövetésre alkalmas. A nagytávolság sem probléma ha csak a köztéri kamerák és egyéb antennák lehetőségeit veszem,tehát nem kell kilómétereket áthidalni,de ha kellene ott van példának a mobil és a gps. A kártyában levő aksi persze ezeknél kisebb de a besugárzással akár a feltöltése is lehetséges.

Az üldözési mániámról annyit hogy pl a diákigazolványba épített kütyü szintén nyomkövető. Levezetem:
Felszállsz a buszra (jegyként működik tehát az első pont a követésedben)
Leszáll a buszról bemész a suliba (második,harmadik pont a követésedben,ugyanis a leszállás és a beérkezés közti időből kiszámolható hogy hol szálltál le)
Meddig vagy a suliban (osztályterem--egy-két érzékelő és már meg is van a negyedik pont a követésedben) Kimész a suliból (ötödik pont) Felszállsz egy buszra majd leszállasz róla (5-dik 6-dik pont ) Esetleg elmész könyvtárba(7-dik pont) Hazabuszozol (8-dik pont)
És akkor ez csak egy diákigazolvány és az összes lehetőséget nem is tudtam felsorolni!!!

"Komolyra fordítva, kiépített kamerahálózat arcfelismerővel + mobiltelefonos követés + elektronikus adatgyűjtés több, mint megfelelő, ÉS még sokkal több értelme is van, mint bármilyen RFID"
-Azért lássuk be hogy a szerinted több mint elegendő közelsem biztos hogy valójában így is van
raska_istvan 2014.08.16. 20:05 (#26)
Donaldduck:
"Kommunikáció!! Már csak annyi a tennivaló hogy a kommunikációhoz nevet rendeljünk és már kész is a nyomkövetés!!"
Nem értetted meg, amit írtam.. A passzív RFID chipben nincs akksi, ergo aránylag nagy energiát kell besugározni ahhoz, hogy válaszolni tudjon. Minél nagyobb a távolság, annál kb. négyzetesen nagyobb energiára van szükséged, és legalább négyzetesen nagyobb antennafelületre.

"-Emlékszel az első mobilokra amelyeknek még akkora aksijuk volt hogy arra tetted le a telefont,és mint egy aktatáskát hordoztad? Na és most ugyanaz a tudás mekkora aksival lehetséges???"
És most se kell kisebb akksi több kilométeres adótávolságot áthidalni, mert bár a technika fejlődik, az a fránya fizika nem változik. Ha egy olyan miniatűr akksit teszel a chip mellé, hogy elférjen a plasztik kártyán, akkor az töltés nélkül lemerül (én két napot sem adnék neki), de azzal is talán 10-20 métert tudsz aktívan áthidalni. Ha meg nagyobb akksit teszel mellé, az már még a hülyének is szemet szúrna. De még nagyobb akksival is az lenne a baj, hogy időnként be_kell_dugni_a_konnektorba.

"Nem tudom.De azt tudom hogy ha valaki információt akar és azzal irányítani és ellenőrizni akar,akkor neki sok pénzt megérhet a totális kontroll és ezáltal a befolyásolás,beavatkozás!"
Nincs neked kicsit üldözési mániád?

"-A kötelezően nálad levőnél mi az alkalmasabb? A bőrbe ületetten kívül!!!"
Ha a lábadra van bilincselve egy műholdas nyomkövető két kilós akksival, amelyet hetente töltened kéne, különben elkezd elektrosokkozni... Komolyra fordítva, kiépített kamerahálózat arcfelismerővel + mobiltelefonos követés + elektronikus adatgyűjtés több, mint megfelelő, ÉS még sokkal több értelme is van, mint bármilyen RFID (már csak azért is, mert az RFID önmagában alkalmatlan rá). Egyébiránt az utóbbi kettő már ma is megoldható. Azt gondolod talán, hogy nem lehet összekapcsolni a TVN-es profilod az összes közösségi hálózaton meglévő profiloddal, a bankszámla-tranzakcióiddal és a hűségpontos kártyáiddal, a hivatalos adatokról nem is beszélve? Ha akarják, pontosan tudják, hogy mikor merre mész, mit szoktál venni a boltban, milyen netes oldalakat látogatsz, te meg amiatt vagy kiakadva, mert valami okostóni az RFID-s igazolványokban rémeket látott?..

Hidd már el nekem, hogy az RFID nem alkalmas nyomkövetésre.. Ennél jobban hogyan írjam le neked, hogy technológiai akadályai vannak, és így totál értelmetlen lenne ezt használni?..
1 2 3 4 
Facebook komment
További címkék
összes választ, nyakamra küldhetik, kedvéért szívesen, technikai vívmányok, bevallom, őszintén, olvastam, végig, kimész találták utánanézel, bárhol technológiával kívül, félelmet kicsit suliban, energia szerint, nyomkövető kettő, nevet alkalmával, cselekedeteimben nyertes, mindig utána, üldözési érdekel,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.