Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Egy esetleges baloldali győzelem, milyen gazdasági fordulatot hozhat az országnak?

PolitikaMagyar Politika
A kérdést írta: geptop ( 2013.04.13. 13:07 )
Válaszok száma: 64
Címkék: fordulatot, országnak, baloldali, esetleges,
1 2 3 4 5 6 7 
Válaszok Új válasz
geptop 2013.04.22. 23:32 (#64)
60!
" Bizony akkor már ideje lenne abbahgyni az állandó csomótkeresést a kákán "
Helyes! Támogatom! Járj elől jó példával! Már csak amiatt is, mert te vagy az idősebb.

" Valamint nem mindig a múltba kell révedezni, felelőst keresni . Azt a jelenben is meg kell tenni, és akkor a múlt firtatása is rendben lenne. . "
Már nem mondom többé (lepereg) nem kértem, hogy te szabd meg mit gondoljak, tegyek, vagy csak révedezzek... De nem is ez a lényeg, hanem a sorrend... A múlt előbb volt, mint a jelen.. Aki pedig a múltat nem akarja elszámoltatni, annak nincs erkülcsi alapja a jelen elszámolttásához... Főleg azért mert a jelen, holnap már múlt lesz, tehát a logika szerint, holnap, vagy 2014.ben életbe lép a múltba mutogatás tilalma, mely mellett, úgy vélem ki is fogsz állni!
neftisz 2013.04.22. 23:12 (#63)
Talán a megnövekedett népharag végleg eltakarítaná ezt a hazaáruló csürhét a közéletből.
projo2 2013.04.22. 21:32 (#62)
Én úgy gondolom, ez ellett rontva a kezdet kezdetén...
De most nagyon, és ebből nehéz lesz kihozni az országunkat.
Nem jó vezetőink voltak, most meg különösen rossz.
Mi isszuk a levét, ott fent jól el vannak, akár kormány, akár ellenzék.
donaldduck 2013.04.22. 21:26 (#61)
"Egy esetleges baloldali győzelem, milyen gazdasági fordulatot hozhat az országnak?
"Egy esetleges baloldali győzelem----szerinted is a remény hal meg utoljára?
"milyen gazdasági fordulatot----mindenképpen jó irányút, a jelenleginél legalábbis jobbat!
"hozhat az országnak----igen.
feerko 2013.04.22. 20:34 (#60)
Bizony akkor már ideje lenne abbahgyni az állandó csomótkeresést a kákán .
Valamint nem mindig a múltba kell révedezni, felelőst keresni . Azt a jelenben is meg kell tenni, és akkor a múlt firtatása is rendben lenne.
geptop 2013.04.22. 20:30 (#59)
57!
" Bezony, amikor neked nem tetsző a népakarat akkor is helyes, a medre, ugye ? "
Tudomásul veszem.
Annak idején az uniós tagság ellen szavaztam. Tudomásul vettem a népakaratot és nem vinnyogok miatta, nem minősítem a többséget, hanem méltósággal együtt szívok velük.
(Pedig az idő az én akkori véleményemet látszik igazolni.)
jn 2013.04.22. 18:25 (#58)
Külföldi lapok Magyarországról

Der Spiegel - Atombomba Magyarország ellen?

A Der Spiegel című német hetilap Atombomba Magyarország ellen? címmel közölt kommentárt hétfőn megjelent számában.
Jan Puhl, a hírmagazin szerzője kiemelte: Orbán Viktor "az Európai Unió páriája", és "veszélyezteti a demokráciát országában". Viviane Reding uniós biztos ezért "atombombával", az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárással fenyeget.

Hozzátette: az esetleges eljárás "katasztrófa lenne Magyarország számára", de a "büntető akció" feltüzelné a "tipikus magyar depresszív mindenki ellenünk fordult típusú nacionalizmust, és összekovácsolná a kormányfőt a néppel". Ugyanakkor az esetleges eljárás kudarca "felmentő ítélet" lenne Orbán Viktor számára.

A Der Spiegel kommentátora hangsúlyozta: ,,Brüsszel nem engedhet abból, hogy Orbán bűneit elítélje" de az "atombomba" helyett inkább "okos szankciókat" kell alkalmazni, olyanokat, amelyek "nem Magyarországot, hanem csak Orbánt és kormányát sújtják".

A magyarországi szegénységről ír a La Libre Belgique
2013.04.19 15:25MAGYARORSZÁG MÉDIA
Minden ötödik magyarnak nehezére esik, hogy gondoskodjon arról, hogy fedél legyen a feje felett, ruhát és élelmiszert vásároljon - írja a La Libre Belgique belga napilap pénteki számában az újság Magyarországra küldött különtudósítója.
Christine Dupré az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösséget kereste fel. Iványi az írás szerint "nap nap után megéli a magyarok elszegényedését". A szervezet egyre kevesebb ruhát kap adományként, amit a tudósító úgy interpretál: az emberek egyre jobban vonakodnak, hogy új ruhára költsenek. Iványi a helyzet romlásáért a gazdasági válságot, és a szociális ellátásoknak a szocialista kormányok által kezdett, majd az Orbán-kormány által folytatott csökkentését, és a megszorító politikát okolja. A tudósítás idézi Iványit, aki keményen bírálja a kormányt, amiért elveszi a közmunka lehetőségét azoktól, akik nem járatják rendesen iskolába a gyerekeiket.

"Így még annyi pénzük se lesz, holott a gyerekek sokszor azért nem járnak iskolába, mert télen nem tudnak nekik cipőt venni" - nyilatkozott Iványi a lap riporterének, aki egyúttal abszurdnak nevezi, hogy a hajléktalanokra pénzbüntetést szabjanak ki. A lap 500 eurónak megfelelő bírságról ír, amelyet a tudósító szerint képtelenek kifizetni, ezért végül akár börtönbe is kerülhetnek "egy eleve eladósodott állam költségeinek terhére" - értékeli a tudósító. "Az a legrosszabb, hogy ha Jézus visszatérne, és rongyokban ülne egy padon, bebörtönöznék" - zárul Iványi szavaival a La Libre Belgique riportja.

A La Libre Belgique című belga lap honlapján az "Irányított demokrácia vagy alakuló diktatúra?" című budapesti tudósítás azt taglalja, hogy Magyarországon az alkotmányos ellensúlyok megszüntetése egy új rendszert hoz létre. "A Fidesz bármilyen törvényt megszavaztathat. A parlament már eddig is elfogadott visszaható hatású törvényeket, amelyek a multinacionális cégeket megfosztják attól a jogtól, hogy szabadon emelhessék az energia árát. S az "öreg", 62 éves korukban nyugdíjba küldött bírákat olyan emberek váltják fel, akiket a hatalomtól nagyon függő hierarchia nevezett ki" - olvasható a lapban.

a magyar kormány tevékenységével kapcsolatban az Európai Parlamentben "lassan a konzervatívok türelme is elfogy". Egyebek között megjegyezte: " Angela Merkel későn kezdett kritikus hangon beszélni Orbánnal". Hozzátette: a konzervatívoknak észrevehetően egyre nehezebbre esik Orbán támogatása, és már az is valószínűnek tűnik, hogy a Fideszt kizárják a frakcióból. Ugyanakkor ezzel a lépéssel "a beszélgetés fonalát is elvágnák", és lehetőséget adnának Orbánnak, hogy azt mondhassa honfitársainak: Európa nem akar minket, ezért aztán mostantól tényleg a saját utunkat járjuk - fejtette ki.

A tagesschau.de Az antiszemita tévés műsorvezető visszaadja kitüntetését címmel közölt beszámolót. A szerző, Stephan Ozsváth kifejtette: "sokak számára felfoghatatlan meglepetés" volt, hogy Szaniszló Ferenc megkapta az újságíróknak adható legmagasabb állami kitüntetést. Hozzátette: Balog Zoltán miniszter azt követően szólította fel az újságírót a díj visszaadására, hogy "nemzetközi bírálatok" fogalmazódtak meg a kitüntetéssel kapcsolatban, álláspontját pedig fokozatosan és "csak az erőteljes nyomásgyakorlás után" módosította. Stephan Ozsváth Balog Zoltán vonatkozó magyarázatával összefüggésben megjegyezte: a Szaniszló Ferenc által kifejtett "összeesküvés-elméletek" ismeretének hiánya "legalábbis szokatlan", hiszen az újságíró "rendszeresen uszít az Echo-TV-ben a zsidók, a romák és a gonosz külföld ellen".

A Der Tagesspiegel Orbán - idegen urak ellen védelmező címmel közölt budapesti riportot. A szerző, Paul Flückiger kifejtette: Magyarország a történetének egyik legsúlyosabb gazdasági válságával küzd, a legtöbb magyar pedig nagyobb jólétet várt az EU-csatlakozástól. Brüsszelt ezért "idegen uralkodónak" tartják, mint egykor a Habsburgokat, majd a Szovjetuniót, a "populizmusra hajlamos kormányfő" pedig "kihasználja ezeket az érzelmeket". Egy elemzőt idézve hozzátette, hogy az alkotmány negyedik módosítása "egyáltalán nem téma" Magyarországon, és az uniós bírálatok nem ártanak a kormánynak, hanem lehetőséget adnak Orbán Viktornak arra, hogy felvegye a népét védelmező, harcos vezető szerepét.

Az egyetemi zsidózó matricákról ír a Deutschlandfunk

A Deutschlandfunk összeállításában - amelynek címe: "Zsidók, az egyetem a miénk" - a szerző, Stephan Ozsváth kiemelte: a magyar diákok "politikai kedvence" a szélsőjobboldali Jobbik, az ELTE BTK-n pedig a "legocsmányabb" módon mutatkozott meg a fiatal értelmiségiek jobbra tolódása.

A szerző kifejtette: a zsidózó matricák ügye nem egyedi eset, hiszen nemrégiben "a Jobbikhoz közel álló" hallgatói önkormányzat által összeállított "spiclilisták" tűntek fel.

A FAZ A bankok forrásokat vonnak ki Magyarországról című cikkében az osztrák Erste Group felmérését ismertette, és az írás alcímében kiemelte, hogy a hitelezés leépítése arányait tekintve "olyan erős, mint Spanyolországban". A szerző, Michela Seiser cikkében arról írt, hogy 2011 szeptembere és 2012 júniusa között 14 milliárd eurót vontak ki az országból, ami a kelet-európai térségből kivont teljes összeg 40 százaléka. Kifejtette: az euróövezeti válságállamokhoz képest a régióban mérsékelt a hitelezés leépítése, de "Magyarország a vitatott bank- és hitelpolitikájával leszakadóban van, ami lerontja az egész régió statisztikai adatait".

Az FTD Magyarország ismét megvágja a bankokat című cikkében belső információkra hivatkozva azt írta, hogy a kormány az önkormányzatok 2,1 milliárd eurós hitelállományát átvállalva a tartozás 25 százalékának elengedését követeli a bankoktól. A kormány kényszerítő intézkedéseket helyez kilátásba arra az esetre, ha a hitelezők nem hajlandók eltekinteni a kölcsön egynegyedének törlesztéséről - tette hozzá Christian Höller bécsi keltezésű beszámolójában. A szerző a magyar gazdaság helyzetét ismertetve egyebek között kifejtette: Magyarország "az államcsőd ellen küzd", és csaknem valamennyi bank veszteséges, aminek mindenekelőtt "a világ legmagasabb bankadója" az oka. A kormány visszavonta az ígéretét, amely szerint 2013-tól megfelezik az adó mértékét - fűzte hozzá Höller.

Magyarország folytathatja a kamatlábak csökkentését a recesszióból való kilábalás érdekében, feltéve, ha azt óvatosan teszi, és nem növeli vele az inflációt - vélekedett a monetáris manács két tagja, akiket a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti-politikai napilap internetes kiadása idézett.

Bártfai-Mager Andrea és Gerhardt Ferenc véleménye - írta a lap - ellentétben áll Simor András jegybankelnök álláspontjával. "A monetáris lazítás nem ördögtől való, jelenleg nem látunk másodlagos inflációs hatást" - mondta Bártfai-Mager.

A WSJ cikke emlékeztetett arra is, hogy az IMF/EU pénzügyi támogatásról folytatott tárgyalások az elmúlt hetekben zsákutcába jutottak, annak a médiakampánynak a nyomán, amelyet a hitelezői oldal által a kormány állítása szerint megkívánt feltételek ellen indítottak.

William Jackson, a Capital Economics közgazdásza az amerikai lapnak nyilatkozva úgy vélekedett: tekintettel a kicsiny és nyitott magyar gazdaság súlyos eladósodottságára, Magyarországnak szüksége van az IMF-megállapodásra ahhoz, hogy a jelenlegi szinten tudja tartani a kamatlábakat.

A Gazeta Wyborcza című baloldali liberális napilap keddi számában a Jobbik Magyarországért Mozgalomról ír, amelyet a lengyel nemzeti jobboldal példaképének tekint. A publicisztika szerint a lengyel nacionalisták "annak a radikális, nacionalista, Európa-ellenes, idegengyűlölő pártnak a sikerét szeretné megismételni, amely a 2010-es választáson a szavazatok 16 százalékát gyűjtötte be".

A lengyel lap a Jobbik sikerének titkát az "unióellenes, nacionalista és cigányellenes jelszavakban", illetve a nagyrészt a szocialistáknak köszönhető mély gazdasági válságban látja. Szerinte a párt "ügyesen játszik" a Trianon-traumát a mai napig fájdalmas sebként megélő magyarok politikai ellenérzelmeivel.

Szétcincálták a német és osztrák lapok a magyarországi helyzetet, cikkeikben nem kímélve Orbán Viktort és kormányát. Szemle.

A bécsi Der Standard írása szerint Orbán "önkényuralmi rendszert" épít ki Magyarországon, majd a szerző párhuzamot vont Vlagyimir Putyin orosz, Hugo Chávez venezuelai elnök, Recep Tayyip Erdogan török kormányfő és Orbán Viktor hatalomgyakorlási módja között, mondván, mindegyik esetben olyan berendezkedésről van szó, amely "már nem demokrácia, de még nem is teljesen diktatúra". A Der Standard külön cikkben számolt be a hétfő este az Operánál lezajlott, "a lappangó demokrácialeépítés" miatti tüntetésről is.

"Éljen a köztársaság!"

A bécsi Die Presse hasábjain Orbán ellenzői az IMF nyomásgyakorlásában reménykednek című cikkében Peter Bognar úgy vélte, minden tömegmegmozdulás dacára Magyarországon az ellenzék belpolitikailag a partvonalra szorult, és nem sokat tehet. Egyetlen reménye, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) térdre kényszeríti Orbánt. Becslések szerint Magyarországnak öt-tízmilliárd euróra lesz szüksége 2012-ben, de a piacokról nem tudja finanszírozni magát, mert túl magasak a hozamok. A Valutaalap azonban feltehetően feltételekhez köti a hitel jóváhagyását.

A Die Welt című német konzervatív lap "Éljen a köztársaság!" címmel számolt be a magyarországi helyzetről. A szerző, Thomas Roser budapesti keltezésű tudósításának bevezetőjében kiemelte, hogy "Magyarországon erősödik az ellenállás a hatalmi ágak elválasztásának elve kiüresítése ellen", a kormány pedig "mostanáig a bírálatok dacára magabiztosan cselekedett". A szerző szerint "a Dunánál növekszik az ellenállás a ténylegesen egypárti állammal és annak új alkotmányával szemben." Roser úgy vélte: "Orbán az alkotmányozó többségét mostanáig hatalma bebetonozására használta". A miniszterelnök egykor "maga is egy autoriter rendszer ellen harcolt, most viszont, úgy tűnik, nem tudott ellenállni az ellentmondás nélküli kormányzás csábításának".

Ugyancsak a Die Welt szerdai számában glossza jelent meg Magyarország, Abszurdisztán címmel. A szerző, Tilman Krause a Horthy-korszakból ismert egyes mondásokat - a király nélküli királyságra és a tenger nélküli ellentengernagyra vonatkozó szólásokat - ismertetve kifejtette, hogy "a legkülönlegesebb furcsaságokkal való ékeskedés" hagyományának folyatatásaként értelmezhető, hogy a köztársaság elnevezés elmarad az ország nevéből.

"Egy hazárdjátékos Budapesten"

A Handelsblatt című német üzleti lap Egy hazárdjátékos Budapesten címmel közölt cikket az újság véleményoldalán. A szerző, Stefan Menzel írása bevezetőjében megjegyezte: "Orbán Viktor magyar miniszterelnök veszélyes irányvonalat követ". Hozzátette: "Magyarország hamarosan nagy árat fizethet azért, hogy Orbán gazdasági és politikai elszigeteltségbe vezette az országot." A lap szerint "mindenekelőtt Orbán önfejű gazdaságpolitikája" okoz "nagy nyugtalanságot".

Az ágazati különadókat és egy sor egyéb intézkedést említve a szerző leszögezte: "a jogbiztonság másképp néz ki. Orbán ezért nem csodálkozhat, hogy a külföldi befektetők az ilyen gazdaságpolitikai döntések láttán hátat fordítanak az országnak, vagy magas árat kérnek a nagy kockázatért cserébe". Az állampapír-piaci helyzetet ismertetve Stefan Menzel hozzátette: az EU-IMF-hitel lenne a legmegfelelőbb a helyzet kezelésére, az IMF azonban változtatásokat írna elő a gazdaságpolitikában. "Orbán pontosan emiatt hezitál, hogy beengedje-e az IMF-et az országba. Máshogy azonban már nem megy, a segítségnek kívülről kell érkeznie."

A Handelsblatt Gazdaság és politika című rovatában Ruth Berschens brüsszeli keltezésű írása jelent meg Magyarország antidemokratikus üzelmekkel ijeszti meg az európaiakat címmel. A szerző ismerteti az Európai Bizottság fenntartásait, hozzátéve, hogy a brüsszeli testület napokon belül dönt arról, hogy az Európai Bírósághoz fordul-e a vitatott magyar törvények miatt. A pereskedés mellett azonban "van egy másik, valószínűleg hatékonyabb nyomásgyakorlási eszköz". Hozzátette: "Brüsszelben úgy hírlik, az IMF és az EU nem ad új hitelt, amíg Budapest nem biztosítja a jegybank függetlenségét."

"Az EU nem hagyja tovább, hogy Magyarország nevetségessé tegye"

A Financial Times Deutschland (FTD) című gazdasági lap politikai rovatában Az EU nem hagyja tovább, hogy Magyarország nevetségessé tegye címmel jelent meg beszámoló. Claus Hecking brüsszeli és Peter Ehrlich berlini tudósító közös cikkében a lap ismerteti: az EB a vitatott magyar jogszabályok ügyében egyebek között azt is fontolgatja, hogy az Európai Bírósághoz fordul. "Brüsszel így nyíltan vállalja az összeütközést az Orbán-kormánnyal". Ugyanakkor az Európai Néppártban is csökken Magyarország támogatottsága.

A Financial Times Deutschland (FTD) nemzetközi politikai rovatában Petzer Ehrlich cikke jelent meg A magyar miniszterelnök nem hagyja magát megállítani címmel. Az írás szerint Orbán Viktor politikáján az EU mostanáig "nem sokat tudott változtatni," mert az EB jogi lehetőségei korlátozottak, Orbánt pedig megvédték az elvbarátai az Európai Néppártban, de hamarosan mindkét vonatkozásban változás történhet. Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos már januárban pénzügyi szankciókat javasolhat, "néppárti körökben pedig azt mondják, nem szabad ugyanazt a hibát elkövetni, mint Silvio Berlusconi esetében: az olasz kormányfőt is alig bírálták barátai az Európai Néppártban, míg aztán az adósságválságban hagyták megbukni" - írta az FTD.

A lap véleményoldalán Veszélyeztetett Európa címmel jelent meg írás. Eszerint Magyarország az alkotmányos reform révén "eltávolodik mindentől", ami Európának fontos: a demokráciától, a jogállamiságtól, a polgári jogoktól. "Éppen ezért legfőbb ideje, hogy az EU végre növelje a budapesti kormányra gyakorolt nyomást - nemcsak jogi értelemben, hanem mindenekelőtt politikailag." Az FTD szerint Magyarországon "egy kormánypárt be akarja betonozni a hatalmát és meg akarja fosztani a változtatás esélyétől a jövendő kormányokat, sőt, az egész országot". A lap szerint az európai politikusoknak "végre össze kellene szedniük a bátorságot" ahhoz, hogy "nyíltan bírálják a magyar kormányt" és "minden rendelkezésre álló eszközzel fokozzák a nyomást az országra", hiszen "az európai értékek védelméről van szó."

A Berliner Zeitung című baloldali lap Masszív tüntetés az 'orbanizáció' ellen címmel számolt be a hétfő esti budapesti tüntetésről. A szerző, Frank Herold az ország hivatalos nevének megváltozásával összefüggésben megjegyezte: "az ország átnevezése a legártalmatlanabb paragrafus" az új alkotmányban. "Magyarország nemzetközi partnerei sokáig csak nézték Orbán üzelmeit, de úgy tűnik, türelmük időközben fogyatkozásnak indult" - írta Frank Herold, megemlítve egyebek között Hillary Clinton levelét, amelyet "páratlan diplomáciai lépésnek" nevezett. Hozzátette: Orbán az amerikai külügyminiszter aggódó levelével kapcsolatban is "közömbösséget mutatott", de már a lakossági támogatottsága is csökken, hamarosan pedig a súlyos gazdasági problémák miatt kerülhet szorult helyzetbe.

A Tagesspiegel című liberális lap Végzetes elszigeteltség címmel közölt kommentárt, amelyben a szerző, Hermann Rudolph kifejtette, hogy, Magyarország "mélyen európai ország", amelyet "Orbán végzetes elszigeteltségbe vezetett". Hozzátette: eljött az ideje annak, hogy az európai közösség "világossá tegye a tagok előtt, hogy hol van a különutak határa."

FAZ: Magyarország kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számol be az Európai Bizottság (EB) tervezett lépéseiről Az EU nem akar Orbánnal pénzügyi támogatásról tárgyalni címmel.

Az újság a véleményoldalán is foglalkozik a magyar helyzettel. Georg Paul Hefty "Legitimitás kérdése" című írásában azt emelte ki, hogy kritikusan kell viszonyulni egy olyan politikához, amely számos vonásában egypárti hatalomra emlékeztet. Ugyanakkor kétség sem férhet ahhoz, hogy "ez az egypárti túlhatalom demokratikus választások révén jött létre." A kétharmados többség felhatalmazást ad az alkotmányozásra és törvényalkotásra. "Minden egyéb a felhatalmazottak önkorlátozásának kérdése, vagyis nem a legalitás, hanem a legitimitás kérdése."

A FAZ gazdasági rovatában Magyarország kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája címmel jelent meg kommentár. A szerző, Michaela Seiser kifejtette: a magyar kormány politikája "hadilábon áll az európai közösség némely előírásával." Erre a legutóbbi példa a jegybankra vonatkozó törvény, amellyel kapcsolatban "nyilvánvaló, hogy Orbán azért akarja az ellenőrzése alá vonni a nemzeti bankot, hogy hozzáférhessen a 35 milliárd eurós devizatartalékhoz". Az idei állampapír-kibocsátások sikere érdekében vissza kell szerezni a befektetők bizalmát, ez azonban "nehezen megy. A rendszerváltás utáni időszak mintatanulója gazdaságilag erősen visszaesett, és láthatóan nem találja a kiutat a zsákutcából".
feerko 2013.04.22. 18:02 (#57)
Köszi a rizsát de nincs rá szükség . A példák csak azért voltak ott, hogy tudj mihez viszonyítani, hogy a népakarat helyes medrét tisztába tegyük . Bezony, amikor neked nem tetsző a népakarat akkor is helyes, a medre, ugye ?
geptop 2013.04.22. 17:31 (#56)
55!
Ismerőseim emlékei szerint a vizitdaj időszakában nem szünetelt a paraszlvencia! Sőt!!!! A " kórházreform " és a várólisták elterjedésével elszaporodtak! Tudod ez az az időszak volt, amikor az állampolgárok egy része elkezdett azért fizatni, hogy a várólistán előtte lévők, mögé kerüljenek!!!!
Mellesleg... lehet, hogy létezik egy olyan verzió is, amikor a választópolgárok többségének véleménye - amennyiben nem egyezik a tiéddel - nem az ők agymosottságukat jelenti.
Ha meg nem tetszik a rezsi csökkentés, ne élj vele! Magad is kezdeméynezhetsz aláírásgyűjtést, hogy többet szeretnél fizetni... Hidd el, nem megverni fognak, hanem kiröhögni! És nem egy kisebbség, hanem a többség! És azt sem tartosm kizártnak, hogy lesz köztük nem kevés baloldali is!
feerko 2013.04.22. 14:32 (#55)
Népakaratra hivatkozni több mint cinikus .Mindenféle közérdek elleni pártédek megszavazását érték el jó kommunikációval . A mostani "vezetés " bevált szlogenje azemberek így akarták . Pillanatnyilag is folyik a néphülyítés, egy állítólagos kétharmados kormány aláírásokat gyűjt, rezsicsökkentés ürügyén . Remekül álcázva a nem gondolkodók részvételével, az adatgyűjtést .
"Népakarat "söpörte el a vizitdíjat (ellenzéki rizsával) ami akkoriban háromszáz forintot kóstált . Most nincs vizitdíj, maradt helyette az áldásos pofa és hálapénz, ami sokszorosa a népakaratos vizitdíjnak .
Mindig is sikerrel vezetik meg a nagy többséget ha a vezetés el akar érni valamit .
Lehet háborogni a népakarat ellen ? Ez a helyes meder . Sírva röhögtem ezen a hantán .
(mindjárt jön a helyes mederben leszavazott kettős állampolgárság, vagy az már nem az ?)
1 2 3 4 5 6 7 
Facebook komment
További címkék
állandó csomótkeresést, múltba kell, múlt firtatása, múlt előbb, bizony, akkor, ideje, lenne, hátat fogsz megkapta, óvatosan antidemokratikus fejtette, találja szükség ellentengernagyra, fejtette megállítani, százalékának módosította, kilábalás háromszáz, másodlagos napokon, mutogatás látunk, medre kormányát,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.